Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν απαντώντας σε ένα τοπικ  σχετικά με το VR και το κόστος του μου γεννήθηκε μια απορία και ελπίζω οι λογιστές της παρέας ή όποιος άλλος έχει άποψη να βοηθήσει :P

Με ποια λογική χρεώνεται ΦΠΑ στην εισαγωγή ενός προϊόντος βάσει της τιμής + των εξόδων μεταφοράς δηλαδή αν ένα προϊόν έχει 100 ευρώ αλλά το κόστος αποστολής πχ απο Αμερική είναι 50 δεν θα πληρώσεις (100*1,23ΦΠΑ) + 50 = 173 ευρώ,  αλλά (100+50) * 1,23 = 184 ευρώ... 

Γιατί φορολογείται η αποστολή όμως; είναι άυλη υπηρεσία που παρέχεται απο επιχείρηση που δεν δραστηριοποιείται στην χώρα μας ... πχ αν στείλω εγώ online λουλούδια στην Ιταλία απο κάποιο κατάστημα της Ιταλίας δεν θα πληρώσω ΦΠΑ σωστά; σωστά... άρα πως δικαιολογείται ο φόρος στην αποστολή μιας και είναι μια συναλλαγή που συμβαίνει έξω απο την οικονομική ζώνη της χώρας. 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.

Γιατι το κρατος φουρολογει τα χρήματα που εδωσες-εστειλες εξω

Το αν το εμπόρευμα εχει δεκα  δολάρια και τα μεταφορικα 100 ή το αντίστροφο δεν ενδιαφέρει κατα την εισαγωγή γιατι το αποτέλεσμα είναι ίδιο

Και έμπορας εισαγωγεας να εισαι, το κοστος εισαγωγή για την επιχείρηση σου είναι 110 ευρω οπως και να εχει.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TopicStrarter είπε

Λοιπόν απαντώντας σε ένα τοπικ  σχετικά με το VR και το κόστος του μου γεννήθηκε μια απορία και ελπίζω οι λογιστές της παρέας ή όποιος άλλος έχει άποψη να βοηθήσει :P

Με ποια λογική χρεώνεται ΦΠΑ στην εισαγωγή ενός προϊόντος βάσει της τιμής + των εξόδων μεταφοράς δηλαδή αν ένα προϊόν έχει 100 ευρώ αλλά το κόστος αποστολής πχ απο Αμερική είναι 50 δεν θα πληρώσεις (100*1,23ΦΠΑ) + 50 = 173 ευρώ,  αλλά (100+50) * 1,23 = 184 ευρώ... 

Γιατί φορολογείται η αποστολή όμως; είναι άυλη υπηρεσία που παρέχεται απο επιχείρηση που δεν δραστηριοποιείται στην χώρα μας ... πχ αν στείλω εγώ online λουλούδια στην Ιταλία απο κάποιο κατάστημα της Ιταλίας δεν θα πληρώσω ΦΠΑ σωστά; σωστά... άρα πως δικαιολογείται ο φόρος στην αποστολή μιας και είναι μια συναλλαγή που συμβαίνει έξω απο την οικονομική ζώνη της χώρας. 

Δεν "φορολογείται η αποστολή" όπως λες, απλά ο ΦΠΑ μπαίνει πάνω στο ποσό που κόστισε σε σένα, και όχι στην τιμή που πουλάει ο Αμερικάνος.

Επίσης κάνεις λάθος, αν στείλεις online λουλούδια στην Ιταλία από κάποιο κατάστημα της Ιταλίας μια χαρά θα πληρώσεις ΦΠΑ, είναι ενσωματωμένος στην τιμή του καταστήματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν "φορολογείται η αποστολή" όπως λες, απλά ο ΦΠΑ μπαίνει πάνω στο ποσό που κόστισε σε σένα, και όχι στην τιμή που πουλάει ο Αμερικάνος.

Το ποσό που μου κόστισε εμένα το υπολογίζουν με το ποσό που γράφει στο τιμολόγιο + το κόστος της αποστολής μια ζωή έτσι κάνανε εκτός και αν έχουν άχτι προσωπικά με εμένα και στους άλλους δεν το κάνουν αυτό :P 

13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Επίσης κάνεις λάθος, αν στείλεις online λουλούδια στην Ιταλία από κάποιο κατάστημα της Ιταλίας μια χαρά θα πληρώσεις ΦΠΑ, είναι ενσωματωμένος στην τιμή του καταστήματος.

Θα πληρώσω ΦΠΑ στους Ιταλούς (το αντίστοιχο της Ιταλίας) όχι όμως στην Ελλάδα. πχ αν είναι το δικό τους 19% θα πληρώσω 19% όχι 23% που έχουμε εμείς και τα λεφτά θα πάνε στην Ιταλία όχι στην Ελλάδα. 

48 λεπτά πριν, RVgtr είπε

Γιατι το κρατος φουρολογει τα χρήματα που εδωσες-εστειλες εξω

Το αν το εμπόρευμα εχει δεκα  δολάρια και τα μεταφορικα 100 ή το αντίστροφο δεν ενδιαφέρει κατα την εισαγωγή γιατι το αποτέλεσμα είναι ίδιο

Και έμπορας εισαγωγεας να εισαι, το κοστος εισαγωγή για την επιχείρηση σου είναι 110 ευρω οπως και να εχει.

στo ΦΕΚ Α' 248/07-11-2000 o ΦΠΑ αναφέρεται ως είδος έμμεσου φόρου που επιβάλλεται στις συναλλαγές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκτός από την περιοχή του Αγίου Όρους και των υπαγομένων σ΄ αυτό

Η συναλλαγή που συμβαίνει εδώ στην περίπτωση μας είναι το αντικείμενο που εισέρχεται στην χώρα, το κόστος αποστολής είναι συναλλαγή που έγινε εκτός Ελλάδος και άρα εκτός ζώνης εφαρμογής ελληνικού ΦΠΑ 

Όπως έγραψα στο ποστ πιο πάνω εγώ αν πάω σε ένα ιταλικό site για να στείλω λουλούδια στην φίλη μου που μένει Ιταλία δεν θα πληρώσω ΦΠΑ και ας έστειλα λεφτά έξω για συναλλαγή χρησιμοποιώντας την ελληνική μου mastercard που εκδόθηκε σε ελληνική τράπεζα και είναι συνδεδεμένη με λογαριασμό μισθοδοσίας απο εργασία που κάνω εντός Ελλάδος. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε

Το ποσό που μου κόστισε εμένα το υπολογίζουν με το ποσό που γράφει στο τιμολόγιο + το κόστος της αποστολής μια ζωή έτσι κάνανε εκτός και αν έχουν άχτι προσωπικά με εμένα και στους άλλους δεν το κάνουν αυτό :P 

Το ίδιο πράγμα λέμε, το ποσό που κόστισε σε σένα είναι το ποσό στο τιμολόγιο + το κόστος της αποστολής. Και ναι, έτσι γίνεται και με όλους μας και με όλα τα είδη των αγαθών.

4 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Θα πληρώσω ΦΠΑ στους Ιταλούς (το αντίστοιχα της Ιταλίας) όχι όμως στην Ελλάδα. πχ αν είναι το δικό τους 19% θα πληρώσω 19% όχι 23% που έχουμε εμείς και τα λεφτά θα πάνε στην Ιταλία όχι στην Ελλάδα. 

IVA είναι το αντίστοιχο του ΦΠΑ στην Ιταλία, και ναι, λογικά είναι όλα αυτά που περιγράφεις μια και η πώληση και η κατανάλωση (λέμε τώρα) γίνονται στην Ιταλία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Το ίδιο πράγμα λέμε, το ποσό που κόστισε σε σένα είναι το ποσό στο τιμολόγιο + το κόστος της αποστολής. Και ναι, έτσι γίνεται και με όλους μας και με όλα τα είδη των αγαθών.

Ε αυτό ρωτάω όμως φίλε μου γιατί είναι νόμιμο να είναι έτσι;;;;; 

Η μια από τις δύο συναλλαγές (αυτή της αποστολής) δεν έγινε στην ελληνική επικράτεια άρα ποια η δικαιολογία να φορολογείται με ελληνικό ΦΠΑ;;

Να προσθέσω επίσης ότι έχει φορολογηθεί η συναλλαγή ήδη απο το κράτος στο οποίο δραστηριοποιείται η ταχυδρομική που αναλαμβάνει την αποστολή εν προκειμένω ΗΠΑ γιατί η αποστολή ως υπηρεσία είναι ενα άυλο προϊόν η συναλλαγή του οποίου έγινε στις ΗΠΑ δεν πουλάει πχ η DHL τα πακέτα αποστολών της χωρίς το αντίστοιχο ΦΠΑ της χώρας που δραστηριοποιείται. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Η μια από τις δύο συναλλαγές (αυτή της αποστολής) δεν έγινε στην ελληνική επικράτεια αλλά ποια η δικαιολογία να φορολογείται με ελληνικό ΦΠΑ;;

Λάθος κάνεις, ούτε η πληρωμή του προϊόντος ούτε η πληρωμή των μεταφορικών έγινε στην ελληνική επικράτεια... και τις δύο πληρωμές (συναλλαγές) τις έκανες στην Αμερική!

Δημοσ.

καλά ψάχνετε να βρείτε λογική; Είστε σοβαροί;

Δεν υπάρχει λογική. Η λογική είναι πως να τα αρπάξουμε από οτιδήποτε κινείται.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tsioulak είπε

Επειδή φεύγουν χρήματα από την Ελλάδα (την ΕΕ για την ακρίβεια).

Δεν έχει σχέση αυτό αν η συναλλαγή δεν γίνεται εντός της ελλάδας! διάβασε το παράδειγμα μου με την ιταλία και τα λουλούδια. 

2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Λάθος κάνεις, ούτε η πληρωμή του προϊόντος ούτε η πληρωμή των μεταφορικών έγινε στην ελληνική επικράτεια... και τις δύο πληρωμές (συναλλαγές) τις έκανες στην Αμερική!

ναι καλά τα λες και τα δύο γίνανε στην Αμερική και αν δεν πήγαινε στην Ελλάδα το προϊόν ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΦΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!!! απο την στιγμή όμως που το προϊόν εισέρχεται στην ελλάδα πρέπει να φορολογηθεί αλλά ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ είναι αυτό που εισήλθε η υπηρεσία της DHL δεν έχει συμβεί στην ελλάδα όμως. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Η μια από τις δύο συναλλαγές (αυτή της αποστολής) δεν έγινε στην ελληνική επικράτεια άρα ποια η δικαιολογία να φορολογείται με ελληνικό ΦΠΑ;;

Να προσθέσω επίσης ότι έχει φορολογηθεί η συναλλαγή ήδη απο το κράτος στο οποίο δραστηριοποιείται η ταχυδρομική που αναλαμβάνει την αποστολή εν προκειμένω ΗΠΑ γιατί η αποστολή ως υπηρεσία είναι ενα άυλο προϊόν ή συναλλαγή του οποίου έγινε στις ΗΠΑ δεν πουλάει πχ η DHL τα πακέτα αποστολών της χωρίς το αντίστοιχο ΦΠΑ της χώρας που δραστηριοποιείται. 

Ο φπα ειτε εκτός ειτε εντος της εε χρεώνετε πάντα βάση της χωράς προορισμού, ακομα και ιδιώτης να εισαι και ψωνίσεις πχ απο το αμαζον, μολις δει ελλαδα θα σε χρεώσει με 24% αλλάζοντας την αρχική τιμή του αντικειμενου

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

ναι καλά τα λες και τα δύο γίνανε στην Αμερική και αν δεν πήγαινε στην Ελλάδα το προϊόν ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΦΠΑ ΚΑΘΟΛΟΥ!!! απο την στιγμή όμως που το προϊόν εισέρχεται στην ελλάδα πρέπει να φορολογηθεί αλλά ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ είναι αυτό που εισήλθε η υπηρεσία της DHL δεν έχει συμβεί στην ελλάδα όμως. 

Φίλε μου δεν θες να καταλάβεις, οπότε εγκαταλείπω την προσπάθεια, sorry.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, RVgtr είπε

Ο φπα ειτε εκτός ειτε εντος της εε χρεώνετε πάντα βάση της χωράς προορισμού, ακομα και ιδιώτης να εισαι και ψωνίσεις πχ απο το αμαζον, μολις δει ελλαδα θα σε χρεώσει με 24% αλλάζοντας την αρχική τιμή του αντικειμενου

Δεν διαφωνούμε σε αυτό, αυτό ακριβώς λέω τόση ώρα το θέμα είναι ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ γιατί χρεώνεται με ΦΠΑ αφού είναι συναλλαγή που έγινε ΕΚΤΟΣ Ελλάδας απο εταιρία ΕΚΤΟΣ Ελλάδος. 

Να στο πω αλλιώς έστω ότι έχεις μια sim της vodafone UK και αγοράσεις ενώ είσαι στην ελλάδα μονάδες απο το site της vodafone.co.uk  μονάδες ενώ παράλληλα τις ξοδεύεις αυτές μιλώντας με roaming ενώ συνεχίζεις να βρίσκεσαι στην ελλάδα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΠΑ.  γιατί η συναλλαγή έγινε στο εξωτερικό. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Φίλε μου δεν θες να καταλάβεις, οπότε εγκαταλείπω την προσπάθεια, sorry.

Και εγώ εγκαταλείπω.

Πόσο πιο απλά να πεις ότι το κράτος χρεώνει την έξοδο χρήματος, αν είναι μικρό το πόσο θα είναι μικρή η χρέωση (μόνο ΦΠΑ), αν είναι μεγάλο το πόσο τότε θα είναι μεγάλη η χρέωση (και ΦΠΑ και δασμοί).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Δεν διαφωνούμε σε αυτό, αυτό ακριβώς λέω τόση ώρα το θέμα είναι ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ γιατί χρεώνεται με ΦΠΑ αφού είναι συναλλαγή που έγινε ΕΚΤΟΣ Ελλάδας απο εταιρία ΕΚΤΟΣ Ελλάδος. 

Να στο πω αλλιώς έστω ότι έχεις μια sim της vodafone UK και αγοράσεις ενώ είσαι στην ελλάδα μονάδες απο το site της vodafone.co.uk  μονάδες ενώ παράλληλα τις ξοδεύεις αυτές μιλώντας με roaming ενώ συνεχίζεις να βρίσκεσαι στην ελλάδα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΠΑ.  γιατί η συναλλαγή έγινε στο εξωτερικό. 

Σε αυτο ηδη απαντησα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...