Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα Thinkpad Τ440s. Ο επεξεργαστης , λεγεται, επιδεχεται υπερχρονισμου. Εννοει το turbo boost της intel η την κανονικη μεθοδο ;

Δημοσ.

Intel Turbo Boost 👾
"Intel® Turbo Boost Technology dynamically increases the processor's frequency as needed by taking advantage of
thermal and power headroom to give you a burst of speed when you need it, and increased energy efficiency when you don’t."

Με το Throttlestop μπορεις να το ελεγξεις*, καπως ετσι το ρεκορ ειναι 3700MHz 😛
http://valid.x86.fr/4hut6u
image_id_1767916.png

* [Intel Core i7-4600U @ 3693.84 MHz, Uncore (Caches) @ 2396 MHz, Vcore 1.075 V, Vcache offset mode -0.050 V] -- [Intel® HD Graphics 4400 @ 599 MHz, Vgpu offset mode -0.070V] -- [DDR3L @ 1600MHz, Timings: 11-11-11-28-1 (tCAS-tRC-tRP-tRAS-tCR), Vmem 1.35 V] -- [Ultrabook Dell Latitude E7440, Dell (H8x/P8x rev C1), Stock BIOS]

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο μέσα σε πολλά εισαγωγικά Overclock που μπορεί να γίνει σε mobile επεξεργαστή είναι να ανεβάσεις το base clock και να τρέχει μόνιμα όλους τους πυρήνες σε Single-core boost. 

Στην πραγματικότητα βάζεις κάθε σενάριο στο max , δίνεις 100% minimum processor state στο power management και κάνεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο Undervolt για να μην πιάσεις power limit throttle. 

@TheDevilMayCare Δικό σου είναι το entry??

image.png.697ee5cf0fa2a0e9c8ab759b39dd2304.png 

• Like 1
Δημοσ.

Η ολη διαδικασια προκαλει φθορα στον επεξ/στη και γενικα στο μηχανημα ; Φυσικα αν γινει, θα του βαλω δυνατη παστα .

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, drapanakis είπε

Η ολη διαδικασια προκαλει φθορα στον επεξ/στη και γενικα στο μηχανημα ; Φυσικα αν γινει, θα του βαλω δυνατη παστα .

Και μόνο η σκέψη θα προκαλέσει φθορά στο μηχάνημα.
Το κύκλωμα ψύξης του ΔΕΝ μπορεί σε καμμία περίπτωση να υποστηρίξει συνεχές ο/c.

ΔΕΝ κάνουμε ταρζανιές με επεξεργαστές φορητών διότι στο τέλος θα πάρεις όλο το μπόρντ στο χέρι.

• Like 1
Δημοσ.

Οχι, δεν ειναι δικο μου. Παντα διαλεγα i5 (4200u, 4250u, 5200u, 5250u, 7200u, κλπ) γιατι ο i7 απλως ειχε,
λιγο μεγαλυτερο turbo boost απο τον i5. To score ^^ δειχνει ομως ξεκαθαρα οτι, τα εν δυναμει +400 MHz
https://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-4600U-Notebook-Processor.101142.0.html
στον i7-4600U ειναι παραπανω απο turbo boost! Δυστυχως κατι τετοιο αντιστοιχο, στους i5 δεν εχω δει...
🤓

Εκτιμηση μου ειναι οτι, undervolting, πρεπει να γινεται: σε καθε περιπτωση, ασχετως δηλαδη τυχον ο/c!
Αν το TDP ειναι δεδομενο (& κλειδωμενο), σιγουρος τροπος να εχεις: μεγιστο turbo boost, και συναμα οι
θερμοκρασιες του να ειναι καλυτερες, ειναι αυτος. Αρα...undervolting all the way, διχως σκεψη δευτερη!
😎

Στη περιπτωση δε, οπου δεν υπαρχει δευτερη καρτα γραφικων παρα του Intel επεξεργαστη,
και του ThinkPad T440s = 14" thin & light
=> το να γινει undervolting ειναι πλεον επιτακτικο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...