EricTheRed Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα σας, αγόρασα τον Νοέμβριο τη συγκεκριμένη κάρτα απο το Πλαίσιο ενόψει προσφοράς, αλλά κατάφερα να στήσω το PC που τη τρέχω αρχές Ιανουαρίου. Τα specs έχουν ως εξής: CASE CoolerMaster H500 PSU Corsair RM650x Motherboard Asrock A320M - HDV CPU Ryzen 5 2400g GPU Sapphire RX 5700XT Pulse RAM Corsair Vengeace LPX 16GB DDR4-3200MHz SSD Samsung 860 EVO 1 TB Monitor Turbo X 27" TX-2702HXD Gaming Windows 10 Home Όλα καινούρια με εξαίρεση τη μητρική και τον επεξεργαστή, που τα είχα σε ένα προηγούμενο κουτί και τα μετέφερα στη νέα σύνθεση, απο drivers δε ήμουν στην έκδοση 19.12.4. Στην αρχή δεν αντιμετώπισα προβλήματα, τρέχοντας μόνο ένα παιχνίδι (Borderlands 3). Σταδιακά όμως κράσαρε το σύστημα (bsod) σε αρκετές περιπτώσεις, πρώτα με το netflix και εν συνεχεία και με το borderlands 3, μέχρι το σημείο που έβγαζε το όλο σύστημα BSOD ανά πάσα στιγμή. Εγκατέστησα εκ νέου τα Windows 10, αυτή τη φορά με όλους τους τελευταίους drivers, αλλά πάλι με έκανε τα ίδια κόλπα, οπότε πήγα το PC στο Πλαίσιο τέλη Ιανουαρίου για να το δούν. Ο τεχνικός με είπε ότι οφειλόταν στους drivers της κάρτας, τους γύρισε σε αυτούς που ανέφερα στην αρχή, έκανε με είπε και stress tests και είπε να το τσεκάρω αν έχει θέματα πάλι, αλλιώς να το κάνουμε RMA. Απο εκείνο το σημείο και μέχρι αυτές τις μέρες έμεινα στους συγκεκριμένους drivers και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Μετά όμως τα τελευταία windows update άρχισα πάλι να έχω προβλήματα. Τη μία φορά δεν με έκανε POST το PC όταν το άνοιξα, αλλά ήταν μεμονωμένο. Μετά όμως άρχισε και στο Borderlands να με βγάζει το γνωστό bug της μαύρης οθόνης, unresponsive PC και ανάγκη να κάνω επανεκκίνηση χειροκίνητα απο το κουμπί του κουτιού, και μερικές φορές μάλιστα δεν πετύχαινε με τη πρώτη το restart και έπρεπε να το επαναλάβω απο την αρχή. Κατέβασα και το Kingdom Come Deliverance, όπου και εκεί μέσα στα πρώτα 10 λεπτά πάθαινα το ίδιο bug. Για να το διορθώσω, κατάφερα με τα πολλά να κάνω system restore στη μέρα που πήρα πίσω το κουτί απο το πλαίσιο, έτρεξα με επιτυχία το DDU και κατέβασα τους τελευταίους drivers, αναβάθμισα και τα chipset drivers, αλλά τα προβλήματα επιμένουν. Κατέβασα μάλιστα και το Ungine Heaven benchmark, όπου στα 3 λεπτά με κράσαρε κατά παρόμοιο τρόπο. Κατά τα λοιπά ο υπολογιστής δεν έχει άλλα θέματα (αυτό έλειπε). Κατόπιν αυτών, και επειδή μέχρις εδώ μπορώ να φτάσω με τις γνώσεις μου, θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω κάτι περαιτέρω μόνος μου ή με την καθοδήγηση σας, ή αν εν τέλει θα χρειαστεί να επιστρέψω την κάρτα στο Πλαίσιο για το RMA. Ιδίως ως προς το τελευταίο, έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία? Σας ευχαριστώ ήδη εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια μπορείτε να δώσετε!!!
LIGHT1NG Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 τα bsod είναι από τις ραμ, για την γραφικών κάτι παίζει μάλλον με το ρεύμα βάλε αυτό το προφίλ στο wattman επίσης στην κάρτα έχει έναν διακόπτη αυτόν βάλτον προς τα δεξιά. 1950 1.10.xml
leros2004 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 14 ώρες πριν, EricTheRed είπε Καλησπέρα σας, αγόρασα τον Νοέμβριο τη συγκεκριμένη κάρτα απο το Πλαίσιο ενόψει προσφοράς, αλλά κατάφερα να στήσω το PC που τη τρέχω αρχές Ιανουαρίου. Τα specs έχουν ως εξής: CASE CoolerMaster H500 PSU Corsair RM650x Motherboard Asrock A320M - HDV CPU Ryzen 5 2400g GPU Sapphire RX 5700XT Pulse RAM Corsair Vengeace LPX 16GB DDR4-3200MHz SSD Samsung 860 EVO 1 TB Monitor Turbo X 27" TX-2702HXD Gaming Windows 10 Home Όλα καινούρια με εξαίρεση τη μητρική και τον επεξεργαστή, που τα είχα σε ένα προηγούμενο κουτί και τα μετέφερα στη νέα σύνθεση, απο drivers δε ήμουν στην έκδοση 19.12.4. Στην αρχή δεν αντιμετώπισα προβλήματα, τρέχοντας μόνο ένα παιχνίδι (Borderlands 3). Σταδιακά όμως κράσαρε το σύστημα (bsod) σε αρκετές περιπτώσεις, πρώτα με το netflix και εν συνεχεία και με το borderlands 3, μέχρι το σημείο που έβγαζε το όλο σύστημα BSOD ανά πάσα στιγμή. Εγκατέστησα εκ νέου τα Windows 10, αυτή τη φορά με όλους τους τελευταίους drivers, αλλά πάλι με έκανε τα ίδια κόλπα, οπότε πήγα το PC στο Πλαίσιο τέλη Ιανουαρίου για να το δούν. Ο τεχνικός με είπε ότι οφειλόταν στους drivers της κάρτας, τους γύρισε σε αυτούς που ανέφερα στην αρχή, έκανε με είπε και stress tests και είπε να το τσεκάρω αν έχει θέματα πάλι, αλλιώς να το κάνουμε RMA. Απο εκείνο το σημείο και μέχρι αυτές τις μέρες έμεινα στους συγκεκριμένους drivers και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Μετά όμως τα τελευταία windows update άρχισα πάλι να έχω προβλήματα. Τη μία φορά δεν με έκανε POST το PC όταν το άνοιξα, αλλά ήταν μεμονωμένο. Μετά όμως άρχισε και στο Borderlands να με βγάζει το γνωστό bug της μαύρης οθόνης, unresponsive PC και ανάγκη να κάνω επανεκκίνηση χειροκίνητα απο το κουμπί του κουτιού, και μερικές φορές μάλιστα δεν πετύχαινε με τη πρώτη το restart και έπρεπε να το επαναλάβω απο την αρχή. Κατέβασα και το Kingdom Come Deliverance, όπου και εκεί μέσα στα πρώτα 10 λεπτά πάθαινα το ίδιο bug. Για να το διορθώσω, κατάφερα με τα πολλά να κάνω system restore στη μέρα που πήρα πίσω το κουτί απο το πλαίσιο, έτρεξα με επιτυχία το DDU και κατέβασα τους τελευταίους drivers, αναβάθμισα και τα chipset drivers, αλλά τα προβλήματα επιμένουν. Κατέβασα μάλιστα και το Ungine Heaven benchmark, όπου στα 3 λεπτά με κράσαρε κατά παρόμοιο τρόπο. Κατά τα λοιπά ο υπολογιστής δεν έχει άλλα θέματα (αυτό έλειπε). Κατόπιν αυτών, και επειδή μέχρις εδώ μπορώ να φτάσω με τις γνώσεις μου, θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να κάνω κάτι περαιτέρω μόνος μου ή με την καθοδήγηση σας, ή αν εν τέλει θα χρειαστεί να επιστρέψω την κάρτα στο Πλαίσιο για το RMA. Ιδίως ως προς το τελευταίο, έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία? Σας ευχαριστώ ήδη εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια μπορείτε να δώσετε!!! μπορείς να βάλεις φωτό απο το σύστημα ? Να φαίνονται πως είναι τοποθετημένες οι μνήμες και η κάρτα γραφικών
EricTheRed Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια που προσφέρετε. Εν τέλει επειδή κατέληξε μεγάλος πονοκέφαλος τούτη η κάρτα με γύρισε το μυαλό και την πήγα στο Πλαίσιο για να εκκινήσω τις απαιτούμενες διαδικασίες για υπαναχώρηση, αφού επιβεβαιώσουν και αυτοί ότι δεν παίζει όπως πρέπει στο σύστημα μου. Θα κάνω update για το πως πήγε , ώστε όποιος άλλος βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση να έχει ένα δείγμα! 1
elpaso1 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Φίλε στείλε όταν βγάλεις άκρη, πιθανόν να την στείλω και εγώ στο πλαίσιο. Σου είπαν πόσες ημέρες περίπου θα πάρει; Και πως ακριβώς θα επιβεβαιώσουν ότι δεν παίζει σωστά στο σύστημα σου; Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από elpaso1
EricTheRed Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 UPDATE: Το κράτησαν το pc στο Πλαίσιο όλη τη χθεσινή μέρα και σήμερα σε βάρδιες με stress test κτλπ και με είπαν οτι δεν τους έβγαλε κανένα πρόβλημα. Άρα είναι πολύ πιθανό να προκαλείται το πρόβλημα απο τη δική μου διαρρύθμιση, είτε λόγω monitor είτε λόγω σύνδεσης του τροφοδοτικού με το ρεύμα. Θα το πάρω πίσω λοιπόν και θα δοκιμάσω να το τρέξω με πολυμπριζο ασφαλείας συνδεδεμένο σε άλλη πρίζα και με HDMI αντί για το DisplayPort που χρησιμοποιούσα και ήρθε με το turbo x monitor. Υποπτεύομαι ιδίως τη σύνδεση με το monitor ως ένα πιθανό ύποπτο, ενόψει των μη συνιστώμενων καλωδίων displayport που το συνοδεύουν. Οπότε οποιοσδήποτε έχει σχετικό θέμα ας το προσεγγίσει και με αυτόν τον τρόπο! Θα κάνω και ένα τελευταίο update σε μια εβδομάδα για το κάτα πόσο λειτουργεί το σύστημα ή οχι.
donblunts Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Πήγες μόνο τη κάρτα η ολόκληρο το PC σου;
kkatzos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Στις 16/2/2020 στις 11:40 ΜΜ, EricTheRed είπε CPU Ryzen 5 2400g ... RAM Corsair Vengeace LPX 16GB DDR4-3200MHz Αυτά τα δύο είναι επίφοβα, καθώς οι μνήμες αυτές βγαίνουν και με Samsung D-Die dual rank και το XMP τους δε δουλεύει σωστά σε πολλούς 1st/2nd gen Ryzen. Δούλεψε τον υπολογιστή για μερικές μέρες με τις μνήμες στα 2133, αφού πρώτα κάνεις clear CMOS, για να δεις αν είναι αυτό.
EricTheRed Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Πήγα όλο το PC (με εξαίρεση το καλώδιο του τροφοδοτικού, κακώς έπρεπε να το πάω και αυτό), οπότε νομίζω ότι η σύνθεση είναι λειτουργική. Ως προς τη RAM με είχε βγάλει θέμα το xmp ήδη πριν κάν βάλω τη κάρτα, οπότε και ήδη τη λειτουργώ στο default 2133 τόσο καιρό.
leros2004 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, EricTheRed είπε Πήγα όλο το PC (με εξαίρεση το καλώδιο του τροφοδοτικού, κακώς έπρεπε να το πάω και αυτό), οπότε νομίζω ότι η σύνθεση είναι λειτουργική. Ως προς τη RAM με είχε βγάλει θέμα το xmp ήδη πριν κάν βάλω τη κάρτα, οπότε και ήδη τη λειτουργώ στο default 2133 τόσο καιρό. φωτό θα μας βάλεις ?
7nisiotis Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, EricTheRed είπε UPDATE: Το κράτησαν το pc στο Πλαίσιο όλη τη χθεσινή μέρα και σήμερα σε βάρδιες με stress test κτλπ και με είπαν οτι δεν τους έβγαλε κανένα πρόβλημα. Άρα είναι πολύ πιθανό να προκαλείται το πρόβλημα απο τη δική μου διαρρύθμιση, είτε λόγω monitor είτε λόγω σύνδεσης του τροφοδοτικού με το ρεύμα. Θα το πάρω πίσω λοιπόν και θα δοκιμάσω να το τρέξω με πολυμπριζο ασφαλείας συνδεδεμένο σε άλλη πρίζα και με HDMI αντί για το DisplayPort που χρησιμοποιούσα και ήρθε με το turbo x monitor. Υποπτεύομαι ιδίως τη σύνδεση με το monitor ως ένα πιθανό ύποπτο, ενόψει των μη συνιστώμενων καλωδίων displayport που το συνοδεύουν. Οπότε οποιοσδήποτε έχει σχετικό θέμα ας το προσεγγίσει και με αυτόν τον τρόπο! Θα κάνω και ένα τελευταίο update σε μια εβδομάδα για το κάτα πόσο λειτουργεί το σύστημα ή οχι. 3d mark θα έτρεξαν
EricTheRed Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα βγαλω φωτογραφια μολις το παρω και θα την ανεβασω. Ως προς το 3d mark, υπαρχει περιπτωση να μην εχει κανει trigger τα τυχον προβληματα? Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από EricTheRed συμπληρωση απαντησης
EricTheRed Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Πήρα τον υπολογιστή λοιπόν, τον συνέδεσα απο διαφορετική πρίζα μέσω καινούριου πολύμπριζου ασφαλείας και με χρήση HDMI αντί για DisplayPort και ίδωμεν... Πάντως τη πρώτη φορά που το έκλεισα τώρα κόλλησε το PC στο Shut Down και με έβγαλε στο Reliability History hardware error. Παρακάτω παραθέτω τις φωτογραφίες του υπολογιστή και ένα screenshot της αναφοράς. 1
leros2004 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 13 ώρες πριν, EricTheRed είπε Πήρα τον υπολογιστή λοιπόν, τον συνέδεσα απο διαφορετική πρίζα μέσω καινούριου πολύμπριζου ασφαλείας και με χρήση HDMI αντί για DisplayPort και ίδωμεν... Πάντως τη πρώτη φορά που το έκλεισα τώρα κόλλησε το PC στο Shut Down και με έβγαλε στο Reliability History hardware error. Παρακάτω παραθέτω τις φωτογραφίες του υπολογιστή και ένα screenshot της αναφοράς. ποιο bios έχεις ?
EricTheRed Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Brand: American Megatrends Inc. Version: P4.80 AMD AGESA PinnaclePI - AM4 1.0.0. 1a Date: 04/20/2018 Είναι πράγματι παλιά η εκδοχή των bios, μόνο αυτό δεν έκανα update γιατί το φοβήθηκα. Χθές πάντως με έτρεξε καλά το PC και παιχνίδι που μέχρι τότε με έβγαζε black screen άμεσα, ενώ απο οτι είδα πρέπει να έκαναν καλό stress test (20 ώρες unigine heaven σύμφωνα με το Radeon Overlay, ενώ εμένα με πετούσε το συγκεκριμένο στα 3 λεπτά, και παράλληλα είδα και OCCT εγκατεστημένο). Οπότε μέχρι τώρα φαίνεται πράγματι να προερχόταν το πρόβλημα είτε απο το Displayport είτε απο το ρεύμα, οπότε και δεν θα πρέπει να ξαναεμφανιστεί. Επίσης, είχε ελαφρώς αποκολληθεί η GPU απο το PCI πριν βγάλω τη φωτογραφία, οπότε και την έσπρωξα λίγο προς τα μέσα, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν και αυτό η πηγή του προβλήματος. Για αυτούς τους λόγους σκέφτομαι να αναβαθμίσω τα BIOS μόνο αν ξαναβγάλει πρόβλημα, μιας και φοβάμαι κάπως να πειράξω κάτι τόσο κρίσιμο εκτός εαν είναι απολύτως απαραίτητο, χωρίς φυσικά να είμαι γνώστης του θέματος, οπότε οποιαδήποτε συμβουλή αν μη τι άλλο ευπρόσδεκτη! Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2020 από EricTheRed πρόσθετες πληροφορίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα