White_Cat Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Αγαπητοί φίλοι, Σκαλίζοντας και πάλι τη γλώσσα Delphi, αυτή τη φορά δημιούργησα μία απλή εφαρμογή που θα τη μοιραστώ μαζί σας, γιατί πιστεύω ότι είναι χρήσιμη σε όσους ξεχνιούνται μπροστά στην οθόνη. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή ονομάζεται Computer Stopwatch και όταν ξεκινά ρωτάει το χρήστη για πόσο χρόνο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον Η/Υ. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει από ένα μενού, ένα διάστημα χρήσης από δέκα λεπτά έως 4 ώρες. Όταν γίνει η επιλογή αυτή, το παράθυρο της εφαρμογής ελαχιστοποιείται ώστε να μην πιάνει χώρο επάνω στην οθόνη κι ο χρόνος αρχίζει να μετράει. Όταν περάσει ο χρόνος που έχουμε επιλέξει, η εφαρμογή παρεμβαίνει διακόπτοντας το πρόγραμμα που τρέχουμε εκείνη τη στιγμή και ακούγεται απ' τα ηχεία του υπολογιστή η φράση "Time for a break". Κατάλληλο μήνυμα εμφανίζεται φυσικά και στην οθόνη. Στο συνημμένο συμπιεσμένο αρχείο StopWatch_Source.zip θα βρείτε τον πηγαίο κώδικα που -όπως θα δείτε- δεν είναι παραπάνω από εκατό γραμμές. Το δεύτερο συνημμένο αρχείο είναι το StopWatch.ektelesimo. Για να το τρέξετε, απλά μετονομάστε το σε StopWatch.exe, και μη φοβάστε για ιούς, μιας και το έχω ελέγξει σχολαστικά με όλα τα antivirus που έχω. Σας ευχαριστώ και ελπίζω να την κατεβάσετε αρκετοί και να προτείνετε βελτιώσεις Φιλικά, Ο Άσπρος Γάτος StopWatch.ektelesimo StopWatch_Source.zip 1
TasosPk Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) ρε γατε? εχεις ελεγξει σχολαστικα το εκτελεσιμο που εγραψες εσυ ο ιδιος για ιους? Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από TasosPk
White_Cat Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Φυσικά, πάντα μα πάντα έτσι κάνω πριν ανεβάσω ό,τιδήποτε online. Ο πηγαίος κώδικας είναι ένα απλό αρχείο κειμένου, αλλά το εκτελέσιμο πρέπει να το ελέγξω γιατί δυνητικά μπορεί στον υπολογιστή να υπάρχει ένας ιός και να πάει να του κολλήσει χωρίς να το πάρω είδηση εγώ. Άλλωστε εκείνο που έγραψα ο ίδιος είναι ο πηγαίος κώδικας μόνο. Το εκτελέσιμο το έφτιαξε ο μεταγλωττιστής της Delphi 7.
White_Cat Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Εκανα ελεγχο με Avast Avg ClamWin & Bitdefender. Σε ολες τις περιπτωσεις, το ΕΧΕ βγαινει καθαρο. Ο Ασπρος Γατος 1
k33theod Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Πριν από καιρό είχα κάνει κάτι παρόμοιο και τώρα το θυμήθηκα, το δοκίμασα και βλέπω ότι λειτουργεί ακόμα. Λειτουργεί κάπως διαφορετικά. Διορθώνεις το datetime string που έχει σε ένα entry και επιλέγεις open file, open webpage, getmessage, ή getmail. Έχει το καλό ότι μπορείς να βάλεις tasks για άλλες μέρες, αποθήκεύει δηλαδή τα tasks. Πρέπει όμως κάθε φορά που ξεκινάς τον υπολογιστή να τρέχεις και το script για να πάρεις τα μυνήματα και τα παλιά μυνήματα πρέπει να τα σβήσεις με κουμπί αλλιώς παίρνεις και αυτά. Το email επίσης έχει πρόβλημα. Παλαιότερα δούλευε. Τώρα που το δοκίμασα το gmail μπλόκαρε το πρόγραμμα και μου ζητάει να αλλάξω κάποιες ρυθμίσεις. jexasiaris.pyw jexasiaris_classes.py
patclo Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Για ειδοποιήσεις σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές χωρίς να χρειάζεται να δουλεύει το πρόγραμμα εκείνη την ώρα μπορείτε να το πραγματοποιήσετε χρησιμοποιώντας αυτό https://docs.microsoft.com/en-us/uwp/api/windows.ui.notifications.scheduledtoastnotification.-ctor θα κουδουνίσει και σε οποιοδήποτε άλλο πισι είναι συνδεδεμένο με τον ίδιο λογαριασμό και δουλεύεις εκείνη την ώρα.
stefanos90_K Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2020 Είχα κάνει κάτι παρόμοιο και εγώ, στα πρώτα βήματα του προγραμματισμού μου στο λύκειο καααποτε... #!/bin/bash #******************************** # S.I.Tsaklidis | # Stand Up and make a break | # Beta v0.1 GPLv3 | #******************************** sleep 10 notify-send "Get Up Started" -t 10000 # time 10000ms sleep 40m #first sleep on start while : do notify-send "Σήκω απο την θέση σου! Πέρασες μισή ώρα στον Η/Υ. Κάνε 2-3 λεπτά Διάλειμμα." sleep 8 notify-send "Σε ένα λεπτό θα κλείσει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο" sleep 1m xinput disable 12 xinput disable 15 sleep 5m xinput enable 12 xinput enable 15 notify-send "Πληκτρολόγιο και ποντίκι ενεργοποιήθηκαν" sleep 40m done Ένα πολύ καλό είναι και αυτό εδω https://hovancik.net/stretchly/ Μια ωραία προσθήκη στο πρόγραμμά σου θα ήταν όταν κάνει επανεκκίνηση ο υπολογιστής να μη μετράει από την αρχή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα