Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στο Forum. Αγόρασα μία Αυτόματη Ασφάλεια πίνακα με χρονοδιακόπτη για έλεγχο του Θερμοσίφωνα. Η ασφάλεια τοποθετήθηκε μία χαρά στον πίνακα και λειτουργεί. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να ρυθμίσω τον timer ώστε να κλείσει ο διακόπτης μετά από το επιθυμητό χρονικό διάστημα. Η ασφάλεια πωλείται ως:

Ασφάλεια αυτόματη διπολική 2x25Α 3kA με χρονοδιακόπτη

Μήπως κάποιος από εσάς χρησιμοποιεί ή έχει χρησιμοποιήσει αυτήν την ασφάλεια;

1186981382_.png.2041cfb2c6ed210de0aac788f2168c4b.png

Σας παραθέτω και τις οδηγίες που εσωκλείονταν... αν και δεν λένε τίποτα ξεκάθαρο για το πως ρυθμίζεις τον timer. Βέβαια το προφανές...

(Α).Ανοίγω τον διακόπτη   

(Β).Μετά ρυθμίζω τα λεπτά   

ή    

(Α).Ρυθμίζω τα λεπτά   

(Β).Μετά ανοίγω τον διακόπτη

ο διακόπτης παραμένει στο ON μετά το πέρας του χρόνου.

Επισήμανση Ο χρονοδιακόπτης αφού τοποθετηθεί στην επιθυμητή διάρκεια δεν αρχίζει να πηγαίνει προς το 0 άρα πιθανόν έχει εσωτερικό ηλεκτρονικό timer.

1103827695_.png.e970ce05fd93417a5444cdde4be52c8a.png

Επεξ/σία από skapodis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω πως έχει και πολλά να ρυθμίσεις. Βάζεις τον χρονοδιακοπτη στο 0, Σηκώνεις διακόπτη, γυρίζεις τον χρονοδιακόπτη στο χρονικο σημείο που θες, και οταν επιστρέψει στο 0, πρέπει να ρίξει τον διακόπτη.

Πιθανότατα ο @VasKag απο κάτω έχει δίκιο.

Επεξ/σία από papp0us
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αυτο. Με μια επιφυλαξη, μηπως πρεπει το χρονοδιακοπτης να ρυθμιστει οταν ο διακοπτης ειναι κλειστος.

Νομιζω παντως οτι το σωστο ειναι να παρεις ενα διπολικο διακοπτη. Η ασφαλεια γενικοτερα, δεν ειναι για να την ανοιγοκλεινουμε. 

Επεξ/σία από VasKag
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο γραφει ξεκαθαρα,οταν ειναι απενεργοποιημενο του βαζεις τον χρονο που θες και οταν τον ενεργοποιησεις μολις φτασει τον χρονο που εχεις βαλει θα κλεισει!!

Επεξ/σία από mixalis-poa
Δημοσ.

καλό είναι να μην τοποθετούνται σε εγκαταστάσεις noname υλικά χωρίς πιστοποιήσεις που δεν προστατεύουν και τις γραμμές

• Like 2
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, nvel είπε

καλό είναι να μην τοποθετούνται σε εγκαταστάσεις noname υλικά χωρίς πιστοποιήσεις που δεν προστατεύουν και τις γραμμές

Γιατί το λες αυτό? Σκέφτομαι και εγώ να βάλω τη συγκεκριμένη λόγο κόστους για τον ίδιο λόγο σε θερμοσίφωνα. @skapodis τελικά  βρήκες άκρη?

Δημοσ.

εστειλα χτες απο περιεργεια και ρωτησα για το συγκεκριμενο προιον. μου ειπαν 90 με τοποθετηση και 50 σκετο.

με αρκετα λιγοτερα απο 50 παιρνει κανεις ενα ρελε ισχυος και ενα sonoff και εχει πληρη ελεγχο του θερμοσιφωνου και απο αποσταση ακομα (εγω για καμποσα χρονια το ειχα με απλο ημερησιο χρονοδιακοπτη και ρελε ισχυος και εδω και πολλα χρονια ο απλος χρονοδιακοπτης εχει αντικατασταθει απο sonoff).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, gmenex είπε

Γιατί το λες αυτό?

σοβαρά θες να σου εξηγήσω το λόγο που δεν πρέπει να μπαίνουν υλικά κρίσιμα για την ασφάλεια των ανθρώπων και εγκαταστάσεων που δεν έχουν γνωστό κατασκευαστή και πιστοποίηση; Μπορώ να σου πω ότι ένα mcb στα 25Α δεν μπορεί να προστατεύσει πλήρως μια γραμμή θερμοσίφωνα των 4kW

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, gmenex είπε

Γιατί το λες αυτό? Σκέφτομαι και εγώ να βάλω τη συγκεκριμένη λόγο κόστους για τον ίδιο λόγο σε θερμοσίφωνα. @skapodis τελικά  βρήκες άκρη?

Ρώτησα το μαγαζί από το οποίο αγόρασα την ασφάλεια και μου είπαν ότι πιθανόν να είναι χαλασμένος ο timer γιατί η διαδικάσια ρύθμισης είναι:

A. Με κλειστή την ασφάλεια ρυθμιζουμε τον διακόπτη στην διάρκεια που θέλουμε.
Β. Ανοίγουμε την ασφάλεια.
Γ. Η ασφάλεια κλείνει μετα το πέρας της διάρκειας που έχουμε θέσει.

Ο επιλογέας διάρκειας δεν θα πρέπει να κατέβαίνει προς το 0 γιατί υπάρχει εσωτερικό timer.
1 ώρα πριν, nvel είπε

Γιατί λες ότι είναι noname η ασφάλεια αφού την αγόρασα από Ελληνικό μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό και δεν ήταν το μόνο που την πουλούσε. Το site λέει ότι ο κατασκευαστής είναι η GACIA και έχει CE, RoHs πιστοποιήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Alxnks είπε

εστειλα χτες απο περιεργεια και ρωτησα για το συγκεκριμενο προιον. μου ειπαν 90 με τοποθετηση και 50 σκετο.

με αρκετα λιγοτερα απο 50 παιρνει κανεις ενα ρελε ισχυος και ενα sonoff και εχει πληρη ελεγχο του θερμοσιφωνου και απο αποσταση ακομα (εγω για καμποσα χρονια το ειχα με απλο ημερησιο χρονοδιακοπτη και ρελε ισχυος και εδω και πολλα χρονια ο απλος χρονοδιακοπτης εχει αντικατασταθει απο sonoff).

Όταν λες Sonoff εννοείς κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/21548211/Sonoff-Basic.html ? Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα το έχεις μόνιμα ανοιχτό και θα το ανοιγοκλείνεις μέσω εφαρμογής?  ή δεν έχω καταλάβει καθόλου πως δουλεύει?

19 λεπτά πριν, nvel είπε

σοβαρά θες να σου εξηγήσω το λόγο που δεν πρέπει να μπαίνουν υλικά κρίσιμα για την ασφάλεια των ανθρώπων και εγκαταστάσεων που δεν έχουν γνωστό κατασκευαστή και πιστοποίηση; Μπορώ να σου πω ότι ένα mcb στα 25Α δεν μπορεί να προστατεύσει πλήρως μια γραμμή θερμοσίφωνα των 4kW

Βασικά απλά δε κατάλαβα ότι θεωρείται τόσο κακιά η συγκεκριμένη ασφάλεια.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, skapodis είπε

Γιατί λες ότι είναι noname η ασφάλεια αφού την αγόρασα από Ελληνικό μαγαζί με ηλεκτρολογικό υλικό και δεν ήταν το μόνο που την πουλούσε. Το site λέει ότι ο κατασκευαστής είναι η GACIA και έχει CE, RoHs πιστοποιήσεις

που φαίνεται στην φωτογραφία ο κατασκευαστής και οι πιστοποίησες; Το ότι την αγόρασες από ελληνικό μαγαζί δεν σημαίνει κάτι, Το site της gacia (που δεν είναι και καμιά σοβαρή εταιρία) είναι αυτό, που φαίνεται το συγκεκριμένο υλικό;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alxnks είπε

Δεν ξέρω που ακριβώς ρώτησες, αλλά το συγκεκριμένο προϊόν το βρίσκεις πολύ φτηνότερα από όσο λες:

https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=841_3486_3242&products_id=56490

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, gmenex είπε

Όταν λες Sonoff εννοείς κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/21548211/Sonoff-Basic.html ? Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε θα το έχεις μόνιμα ανοιχτό και θα το ανοιγοκλείνεις μέσω εφαρμογής?  ή δεν έχω καταλάβει καθόλου πως δουλεύει?

Βασικά απλά δε κατάλαβα ότι θεωρείται τόσο κακιά η συγκεκριμένη ασφάλεια.

ναι αυτο, το πιο απλο sonoff. 8 ευρω

μαζι με ενα ρελε ισχυος 2x40: καπου στα 18 ευρω

https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos/m/23237/Gacia.html?keyphrase=ρελε+ισχυος&o=ρελε+ισχυος+gacia&order_by=pricevat&order_dir=asc

με 26 ευρω εχεις πληρη ελεγχο απο αποσταση.

4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν ξέρω που ακριβώς ρώτησες, αλλά το συγκεκριμένο προϊόν το βρίσκεις πολύ φτηνότερα από όσο λες:

https://www.ergo-tel.gr/product_info.php?cPath=841_3486_3242&products_id=56490

στο facebook μου το πεταξε σαν διαφημιση και ρωτησα.

οντως η τιμη που δειχνεις ειναι πολυ χαμηλοτερη, αλλα και παλι προτιμω με 26 ευρω να εχω συνδυασμο sonoff και ρελε ισχυος και να κανω οτι θελω απο οπου θελω με το θερμοσιφωνο.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Alxnks είπε

https://www.skroutz.gr/c/1195/pinakes-reumatos/m/23237/Gacia.html?keyphrase=ρελε+ισχυος&o=ρελε+ισχυος+gacia&order_by=pricevat&order_dir=asc

οντως η τιμη που δειχνεις ειναι πολυ χαμηλοτερη, αλλα και παλι προτιμω με 26 ευρω να εχω συνδυασμο sonoff και ρελε ισχυος και να κανω οτι θελω απο οπου θελω με το θερμοσιφωνο.

Ευχαριστώ καταρχήν και για τις διευκρινήσεις. Για να καταλάβω όμως επειδή είμαι άσχετος από ηλεκτρολογικά.... και ακόμα πιο πολύ με το Sonof οπότε:

Έχουμε την ασφάλεια του ρεύματος στον πίνακα οποίος περνάει το ρεύμα στο ρελέ και μετά καταλήγει στον θερμοσίφωνα?

Οπότε βάζω ξεχωριστό ρελέ μόνο για τον θερμοσίφωνα και βάζω και το Sonoff κάπου στο ενδιάμεσο του ρελέ και του θερμοσίφωνα για να ελέγχο το ρεύμα που πηγαίνει εκεί μέσω WIFI και εφαρμογής. Κουμπάκι έχει αυτό για να το ανοίγω χειροκίνητα? 

Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Alxnks είπε

Το SONOFF είναι για τοποθέτηση σε ράγα πίνακα; Αν ναι έχεις link του προϊόντος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...