ulalume Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, afragorn είπε Το ΦΠΑ βγαίνει μόνο μέσω από τα νόμιμα παραστατικά που δίνεις στον πελάτη. Απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο. ΦΠΑ δε βγαίνει από τα χαρτάκια του POS. Αυτά χρησιμεύουν στη τήρηση του ταμείου μίας επιχείρησης που τηρεί βιβλία Γ' κατηγορίας. Σε απλές επιχειρήσεις, δε παίζουν κάποιο ρόλο στο ΦΠΑ. Εκτός αν σε καλέσουν σε έλεγχο και βρεθεί διαφορά... Τόση ώρα αυτό λέω, ότι σε περίπτωση ελέγχου έχεις θέμα, όχι ότι αυτόματα αλλάζει το φπα, αλλά πρέπει να εξηγήσουμε τα αυτονόητα, γιατί έχεις θέμα αν αλλα κοβεις και άλλα γράφεις και σε ελεγξουν
mic2mic Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, afragorn είπε Το ΦΠΑ βγαίνει μόνο μέσω από τα νόμιμα παραστατικά που δίνεις στον πελάτη. Απόδειξη λιανικής ή τιμολόγιο. ΦΠΑ δε βγαίνει από τα χαρτάκια του POS. Αυτά χρησιμεύουν στη τήρηση του ταμείου μίας επιχείρησης που τηρεί βιβλία Γ' κατηγορίας. Σε απλές επιχειρήσεις, δε παίζουν κάποιο ρόλο στο ΦΠΑ. Εκτός αν σε καλέσουν σε έλεγχο και βρεθεί διαφορά... Δηλαδή εσύ τί λες; Είναι παράνομος κάποιος που κόβει μόνο αποδείξεις μετρητών ενώ εισπράττει και από κάρτα; Του δημιουργεί αυτό κάποια διαφορά στο ΦΠΑ και κάποια αναντιστοιχία; Μπορείς να μου δώσεις ένα απλό παράδειγμα με αριθμούς για το πώς μια τέτοια πρακτική ζημιώνει τα έσοδα του κράτους;
afragorn Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, mic2mic είπε Δηλαδή εσύ τί λες; Είναι παράνομος κάποιος που κόβει μόνο αποδείξεις μετρητών ενώ εισπράττει και από κάρτα; Του δημιουργεί αυτό κάποια διαφορά στο ΦΠΑ και κάποια αναντιστοιχία; Μπορείς να μου δώσεις ένα απλό παράδειγμα με αριθμούς για το πώς μια τέτοια πρακτική ζημιώνει τα έσοδα του κράτους; Αν κόψει μία απόδειξη 100 Ευρώ και πληρώσει 50 κάρτα και 50 μετρητά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις. Το έχω κάνει και εγώ στο Σκλαβενίτη. Έχω πληρώσει μάλιστα μία φορά με 2 διαφορετικές κάρτες και μετρητά συγχρόνως (30+30+30). Τη ξέσχισα εκείνη τη καημένη τη ταμία 😂 Γενικά μία επιχείρηση θα βγάλει το ΦΠΑ μέσω των Ζ που αναφέρθηκαν παραπάνω και των τιμολογίων πώλησης. Από εκεί φαίνεται πόσα έσοδα "δηλώνει" η επιχείρηση στο κράτος ότι είχε. Πες π.χ. 20.000. Αν του γίνει έλεγχος στον επαγγελματικό του λογαριασμό και βρεθούν έσοδα 30.000, εκεί είναι που θα έχει θέμα. Πώς υπάρχει τέτοια διαφορά; Κάτι δεν έκοψε.
mic2mic Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, afragorn είπε Αν κόψει μία απόδειξη 100 Ευρώ και πληρώσει 50 κάρτα και 50 μετρητά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις. Το έχω κάνει και εγώ στο Σκλαβενίτη. Έχω πληρώσει μάλιστα μία φορά με 2 διαφορετικές κάρτες και μετρητά συγχρόνως (30+30+30). Τη ξέσχισα εκείνη τη καημένη τη ταμία 😂 Γενικά μία επιχείρηση θα βγάλει το ΦΠΑ μέσω των Ζ που αναφέρθηκαν παραπάνω και των τιμολογίων πώλησης. Από εκεί φαίνεται πόσα έσοδα "δηλώνει" η επιχείρηση στο κράτος ότι είχε. Πες π.χ. 20.000. Αν του γίνει έλεγχος στον επαγγελματικό του λογαριασμό και βρεθούν έσοδα 30.000, εκεί είναι που θα έχει θέμα. Πώς υπάρχει τέτοια διαφορά; Κάτι δεν έκοψε. Το θέμα είναι αν υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που η απόδειξη αναγράφει μόνο "μετρητά" ή έχει τέλος πάντων εκδοθεί από το ταμείο "μετρητά" της επιχείρησης, ενώ κάποιο μέρος της έχει πληρωθεί με κάρτα. Αυτό είναι το ερώτημα. Θεωρούμε δεδομένο ότι η επιχείρηση δεν κρύβει τίποτα.
afragorn Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, mic2mic είπε Το θέμα είναι αν υπάρχει πρόβλημα σε περίπτωση που η απόδειξη αναγράφει μόνο "μετρητά" ή έχει τέλος πάντων εκδοθεί από το ταμείο "μετρητά" της επιχείρησης, ενώ κάποιο μέρος της έχει πληρωθεί με κάρτα. Αυτό είναι το ερώτημα. Θεωρούμε δεδομένο ότι η επιχείρηση δεν κρύβει τίποτα. Όχι δε νομίζω να προκύπτει φορολογικό πρόβλημα. Εφόσον τα έσοδα που έκοψες συμφωνούν με το σύνολο των καρτών και των μετρητών. 1
xrysafro Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Με κάψατε Κοβω απόδειξη 100 ευρω, ερχεται μου δινει ενα 50αρικο μετρητα και μου λεει βαλε τα 50 στην καρτα. Χτυπαω την καρτα βγαινει η αποδειξη του POS, οχι αλλη αποδειξη από την ταμειακη μου. Για να κλεισω την παραγγελια στο προγραμμα εχω επιλογη μετρητα ή επιλογη καρτα, δεν μπορω να διευκρινισω ενα απο τα δυο. Ο πελατης ομως ετσι φευγει εχοντας μια αποδειξη που γραφει 100 ευρω και μια αποδειξη pos που γραφει 50 ευρω. Και αντιστοιχα κι εγω εχω αυτα τα παραστατικα. Σε ελεγχο θα πρεπει να εχω αποδειξη ταμειακης 100 ευρω-> αποδειξη pos 100 ευρω ή δεν υπαρχει προβλημα;
P_M Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Ρώτα τον λογιστή της επιχείρησης να σου απαντήσει που είναι και ο κατάλληλος
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, xrysafro είπε Με κάψατε Κοβω απόδειξη 100 ευρω, ερχεται μου δινει ενα 50αρικο μετρητα και μου λεει βαλε τα 50 στην καρτα. Χτυπαω την καρτα βγαινει η αποδειξη του POS, οχι αλλη αποδειξη από την ταμειακη μου. Για να κλεισω την παραγγελια στο προγραμμα εχω επιλογη μετρητα ή επιλογη καρτα, δεν μπορω να διευκρινισω ενα απο τα δυο. Ο πελατης ομως ετσι φευγει εχοντας μια αποδειξη που γραφει 100 ευρω και μια αποδειξη pos που γραφει 50 ευρω. Και αντιστοιχα κι εγω εχω αυτα τα παραστατικα. Σε ελεγχο θα πρεπει να εχω αποδειξη ταμειακης 100 ευρω-> αποδειξη pos 100 ευρω ή δεν υπαρχει προβλημα; Oταν σε έλεγχο θα σου ζητησουν την απόδειξη της ταμειακής που είναι η πληρωμή 50€ με κάρτα τι απόδειξη θα δείξεις; Γιατί δεν δίνεις δελτίο παραγγελίας στα τραπέζια και να κόβεις την απόδειξη όταν πληρωθείς; 1
xrysafro Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστω πολύ για ολες τις απαντησεις
fysikos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Τωρα τελευταία ρωτανε αν θα πληρωσω με καρτα ή με μετρητα. Γνωριζετε γιατι συμβαίνει αυτο; Εχει αλλαξει κατι; (Εκτος απο το προφανες) 1
Ukforthemoment Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2024 5 λεπτά πριν, fysikos είπε Τωρα τελευταία ρωτανε αν θα πληρωσω με καρτα ή με μετρητα. Γνωριζετε γιατι συμβαίνει αυτο; Εχει αλλαξει κατι; (Εκτος απο το προφανες) η σύνδεση ταμειακής με το πος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα