xrysafro Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα! Χρειαζομαι τη βοηθεια σας. Δουλεύω ταμείο και τα αφεντικά μου δεν μπορούν να αποφασίσουν αν επιτρεπεται ενας λογαριασμός να πληρωθεί μισός-μισός (κάρτα-μετρητα) ή αν πρέπει η απόδειξη του pos να συμπίπτει με την απόδειξη της ταμειακής. Υπάρχει καποιος νόμος/κανόνας/οδηγία σχετικά; Έχω ακούσει οτι πλέον θα αντιπαραβάλλονται οι αποδείξεις με τις συναλλαγες των καρτων αλλα δεν μπορω να το αποδειξω, να ησυχασει κι εμενα το κεφαλι μου
mcstefan7 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Αν κόβεται αποδείξεις ηλεκτρονικά μπορείτε να βάλετε πχ 100 μετρητά 20 κάρτα.
markos9 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 γίνεται και μια χαρά νόμιμο είναι φίλε μου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να γίνει κάτι τέτοιο.
ulalume Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Ότι πληρωθει με καρτα στην ταμειακή θα κόψεις απόδειξη με κουμπάκι #καρτα# και ότι πόσο πληρωθεί με μετρητά με το κουμπάκι #μετρητα#. Δεν γίνεται να κόψεις όλο το ποσό με το κουμπί #μετρητα# η με το #καρτα# αν η πληρωμή έχει γίνει σπαστά..θα βγάλεις δύο αποδείξεις από την ταμειακή. Πρέπει το ζ του pos και της ταμειακής να ειναι ίδια , αλλιώς σε έλεγχο έχεις θέμα. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 41 λεπτά πριν, zx1234r είπε Γιατί δεν ρωτάνε τον λογιστή τους? Το αυτό. Έλεος δηλαδή ο ταμείας θα κάτσει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω πληρωσει πολλες φορες και με καρτα και με tickets resturant (και με καρτα προφορτισμενη και με χαρτινα κουπονια)και με μετρητα ταυτοχρονα. Πριν λιγες μερες σε Σκλαβενιτη. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από Γιάννης Platano 1
Ihavetheanswers Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Έχω πληρώσει έτσι σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε Σούπερ Μάρκετ (απ'τα γνωστά, δεν θυμάμαι ποιο). Ως ταμίας που έχω εργαστεί είτε θα το έκανα σε μια απόδειξη ή σε δύο (μάλλον σε μία όμως). Αν και δεν θυμάμαι να μου έχει τύχει.
ulalume Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Αν βγάζεις απόδειξη μηχανογραφημένη από υπολογιστή είναι 1 γιατί τα διαχωρίζει. Αν έχεις την κλασικη "χαζή" ταμειακή με το ρόλο ΠΡΕΠΕΙ να κόψεις δύο. Γιατί για να βγάλεις σύνολο επιλέγεις μετρητά η κάρτα αναγκαστικά. Αν τα χτυπήσεις όλα μετρητά η όλα κάρτα στο ημερήσιο Ζ θα έχεις διαφορετικό σύνολο από το Ζ του pos. 1
sphinxgr Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 52 λεπτά πριν, ulalume είπε Ότι πληρωθει με καρτα στην ταμειακή θα κόψεις απόδειξη με κουμπάκι #καρτα# και ότι πόσο πληρωθεί με μετρητά με το κουμπάκι #μετρητα#. Δεν γίνεται να κόψεις όλο το ποσό με το κουμπί #μετρητα# η με το #καρτα# αν η πληρωμή έχει γίνει σπαστά..θα βγάλεις δύο αποδείξεις από την ταμειακή. Πρέπει το ζ του pos και της ταμειακής να ειναι ίδια , αλλιώς σε έλεγχο έχεις θέμα. Ότι είπε ο από πάνω μου. Με έβγαλε από τον κόπο να τα γράψω κ ολας. *σιγά μην πάω σε μαγαζί που να θέλω να πληρώσω με 2 κάρτες + μετρητά και να μου πει δεν θέλω. Από που και ως που δεν θες? Λεφτά ίσης αξίας και απολύτως νόμιμα είναι όλα 1
xrysafro Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Η αποδειξη εκδίδεται από υπολογιστή και μετα ερχονται και μου λενε τοσα μετρητα τόσα καρτα. Δεν εχω επιλογη στο προγραμμα να γραψω μετρητα 10 ευρω, καρτα 12, για να κλεισω το τραπεζι πρεπει να επιλεξω ή μετρητά ή καρτα. Αρα παει αυτο. Επισης δεν μπορω να κοψω 2 αποδειξεις, εφοσον ερχονται σε μενα ΑΦΟΥ εχει παει ηδη η απόδειξη. Να σας πω την αληθεια δε με νοιαζει αν θα χαλαστει ο πελατης ή αν δεν ξαναρθει, θελω απλά να ξερω αν προκυπτει θέμα σε έλεγχο, να τελειωνει το ζητημα. Αυτο που ειπε ο φίλος ulalume "Πρέπει το ζ του pos και της ταμειακής να ειναι ίδια , αλλιώς σε έλεγχο έχεις θέμα."
sphinxgr Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, xrysafro είπε Η αποδειξη εκδίδεται από υπολογιστή και μετα ερχονται και μου λενε τοσα μετρητα τόσα καρτα. Δεν εχω επιλογη στο προγραμμα να γραψω μετρητα 10 ευρω, καρτα 12, για να κλεισω το τραπεζι πρεπει να επιλεξω ή μετρητά ή καρτα. Αρα παει αυτο. Επισης δεν μπορω να κοψω 2 αποδειξεις, εφοσον ερχονται σε μενα ΑΦΟΥ εχει παει ηδη η απόδειξη. Να σας πω την αληθεια δε με νοιαζει αν θα χαλαστει ο πελατης ή αν δεν ξαναρθει, θελω απλά να ξερω αν προκυπτει θέμα σε έλεγχο, να τελειωνει το ζητημα. Αυτο που ειπε ο φίλος ulalume "Πρέπει το ζ του pos και της ταμειακής να ειναι ίδια , αλλιώς σε έλεγχο έχεις θέμα." Είναι ξεκάθαρα πρόβλημα της εταιρίας που έφτιαξε το πρόγραμμα και πρέπει να βγάλει αναβάθμιση που να καλύπτει το ζήτημα. *Ο πελάτης είναι αυτός που πληρώνει εσένα, το αφεντικό και όλα τα έξοδα. Το "δεν με απασχολεί τι θα πει ο πελάτης" σε θέμα που έχει απόλυτο δίκιο, είναι το βασικό βήμα προς την ανεργία. Εκτός αν θεωρούμε ότι τα λεφτά φυτρώνουν σε δέντρα και όποτε χρειαστούν, πάμε κ κόβουμε. ** θα πάω εγώ σε μαγαζί και θα θέλω να πληρώσω 50€ κάρτα και 50€ cash και θα μου πουν δεν γίνεται? Οχι δεν θα πάω, αλλά δεν θα πληρώσω κ όλας. Λεφτά σου δίνω και δεν τα δέχεσαι. Πρόβλημα σου ξεκάθαρα Επεξ/σία 18 Φεβρουαρίου 2020 από sphinxgr 1 1
ulalume Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Βασικά τον πελάτη δεν τον ενδιαφέρει, την απόδειξη του θα την πάρει, άρα δεν θα πει τίποτα όπως και να έχει.. Από εκεί και πέρα ας συνεννοούνται οι σερβιτόροι και να ρωτάνε από πριν πώς θα πληρωθούν η αν οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν να ασχοληθούν και να κάνουν μια ερώτηση, ας τα κανονίσει ο λογιστής σε τυχών έλεγχο να μαζέψει τα αμαζευτα Εσύ κόβοντας μια δεύτερη απόδειξη για πληρωμή σε κάρτα που έχει ήδη κοπεί μετρητα χρεώνεις το μαγαζί με διπλό ΦΠΑ και ανύπαρκτα έσοδα, αλλά είναι καλυμμένοι σε περίπτωση ελέγχου των Ζ
mic2mic Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2020 Δεν ξέρω αν όντως πρέπει να κοπούν δύο διαφορετικές αποδείξεις, αλλά αν έτσι είναι, τότε μιλάμε για μια ακόμα φορά για την αποθέωση της ηλιθιότητας. ΓΙΑΤΙ να πρέπει να γίνει έτσι και ποιός άχρηστος το σκέφτηκε; Πού υπάρχει φοροδιαφυγή αν κοπεί κανονικά μια απόδειξη με δύο τρόπους πληρωμής; Μήπως ένας έλεγχος δεν μπορεί να βρει πιθανή φοροδιαφυγή αν έχουν εισπραχθεί τα μισά μετρητά και τα μισά με κάρτα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα