Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ φοβάμαι πως απλά θα είναι κράχτης (κάτι σαν techdemo -με την κακή έννοια- για το VR set που πουλάει στο steam η valve) δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι πιστό βάσει ιστορίας στο HL αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με ότι έκανε το half life να είναι αυτό που είναι.. 

Και μπορώ να το πω με αρκετή βεβαιότητα αυτό βάσει των περιορισμών του VR σε συνδυασμό με ότι είδαμε μέχρι τώρα απο τα κλιπάκια.. δηλαδή στο VR δεν μπορείς να πλοηγηθείς φυσιολογικά μέσα σε ένα map (εκτός αν έχεις αυτά τα πανάκριβα αξεσουαρ που άνετα φτάνουν τα 3000-5000+ ευρώ χωρίς να υπολογίσεις μέσα το κόστος του VR headset και του υπολογιστή που μπορεί να σηκώσει τέτοια set με άνεση άρα αν το VR είναι 1% των gamers αυτοί που έχουν τέτοιον εξοπλισμό είναι το 1% αυτών που έχουν VR) 

Με άλλα λόγια δεν έχεις την εξερεύνηση και πλοήγηση που είχες στα άλλα HL είσαι ακίνητος σε μια γωνία και για να πας σε άλλη γωνία θα πρέπει να κλικάρεις προς τα εκεί... (κάτι σαν το syberia )

Οι γρίφοι που είδα ο ένας δηλαδή ήταν αρκετά απλοϊκοί που ναι και αυτοί στο HL έτσι ήταν αλλά τουλάχιστον εκεί είχες περιορισμούς άλλους στο VR τουλάχιστον θα μπορούσαν να γίνουν πιο ρεαλιστικοί απο το κράτα το κουμπί πατημένο και σκάναρε τον πίνακα ... θα μπορούσες να είχες ένα αληθοφανές πάζλ (βάλε τα σωστά εξαρτήματα στην σωστή θέση πχ άλλαξε την καμένη ασφάλεια με μια καλή που θα βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι σε μια maintenance αποθήκη την οποία θα πρέπει να ψάξεις για να το βρείς) που θα ήταν πολυ πιο ρεαλιστικό... ακόμη και στα παλιότερα παιχνίδια παρά την απλοϊκότητα υπήρχε πάλι ένας ρεαλισμός (πχ βάλε το μηχάνημα στην μπρίζα και πάτα το κουμπί.... ) τώρα καλείσαι απλά να πατήσεις το κουμπί στο χειριστήριο σου για να σκανάρεις έναν πίνακα που θα είναι κόκκινος και όταν θα είναι πράσινος -όταν σκανάρεις στο σωστό σημείο- νταξ δουλεύει τώρα... τι είναι αυτά ρε; :P 

Οπότε κάτι μου λέει πως θα είσαι σε μια γωνία θα παίζουν scripted animation όπως είδαμε στο clip και μόλις σκοτώσεις ότι βλέπεις θα πας στην επόμενη γωνία...

Ίσως για κάποιον που δεν έπαιξε ποτέ HL και παίξει αυτό για πρώτη φορά να φανεί διασκεδαστικό ... για τους υπόλοιπους μεγάλη απογοήτευση πιστεύω.

Μπορεί ίσως να είναι (πάλι για όσους δεν έχουν ιδέα τι εστί HL και απλά βρήκαν αυτό το παιχνίδι να παίξουν) απο τα καλύτερα VR games αλλά αυτό κυρίως θα είναι γιατί το 99% (δεν λεω 100% γιατί δεν τα ξέρω και όλα αλλά μπορεί να ισχύει για το 100%) είναι toiletgames όχι μεγαλύτερης αξίας/βάθους/πολυπλοκότητας/ιστορίας απο αυτά που παίζει κάποιος στο κινητό του για να περάσει η ώρα... 

Μεγάλη απογοήτευση για εμένα και ακόμη δεν βγήκε... 

Επεξ/σία από TopicStrarter
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Πολύ φοβάμαι πως απλά θα είναι κράχτης (κάτι σαν techdemo -με την κακή έννοια- για το VR set που πουλάει στο steam η valve) δεν ξέρω κατα πόσο θα είναι πιστό βάσει ιστορίας στο HL αλλά σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με ότι έκανε το half life να είναι αυτό που είναι.. 

Και μπορώ να το πω με αρκετή βεβαιότητα αυτό βάσει των περιορισμών του VR σε συνδυασμό με ότι είδαμε μέχρι τώρα απο τα κλιπάκια.. δηλαδή στο VR δεν μπορείς να πλοηγηθείς φυσιολογικά μέσα σε ένα map (εκτός αν έχεις αυτά τα πανάκριβα αξεσουαρ που άνετα φτάνουν τα 3000-5000+ ευρώ χωρίς να υπολογίσεις μέσα το κόστος του VR headset και του υπολογιστή που μπορεί να σηκώσει τέτοια set με άνεση άρα αν το VR είναι 1% των gamers αυτοί που έχουν τέτοιον εξοπλισμό είναι το 1% αυτών που έχουν VR) 

Με άλλα λόγια δεν έχεις την εξερεύνηση και πλοήγηση που είχες στα άλλα HL είσαι ακίνητος σε μια γωνία και για να πας σε άλλη γωνία θα πρέπει να κλικάρεις προς τα εκεί... (κάτι σαν το syberia )

Οι γρίφοι που είδα ο ένας δηλαδή ήταν αρκετά απλοϊκοί που ναι και αυτοί στο HL έτσι ήταν αλλά τουλάχιστον εκεί είχες περιορισμούς άλλους στο VR τουλάχιστον θα μπορούσαν να γίνουν πιο ρεαλιστικοί απο το κράτα το κουμπί πατημένο και σκάναρε τον πίνακα ... θα μπορούσες να είχες ένα αληθοφανές πάζλ (βάλε τα σωστά εξαρτήματα στην σωστή θέση πχ άλλαξε την καμένη ασφάλεια με μια καλή που θα βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι σε μια maintenance αποθήκη την οποία θα πρέπει να ψάξεις για να το βρείς) που θα ήταν πολυ πιο ρεαλιστικό... ακόμη και στα παλιότερα παιχνίδια παρά την απλοϊκότητα υπήρχε πάλι ένας ρεαλισμός (πχ βάλε το μηχάνημα στην μπρίζα και πάτα το κουμπί.... ) τώρα καλείσαι απλά να πατήσεις το κουμπί στο χειριστήριο σου για να σκανάρεις έναν πίνακα που θα είναι κόκκινος και όταν θα είναι πράσινος -όταν σκανάρεις στο σωστό σημείο- νταξ δουλεύει τώρα... τι είναι αυτά ρε; :P 

Οπότε κάτι μου λέει πως θα είσαι σε μια γωνία θα παίζουν scripted animation όπως είδαμε στο clip και μόλις σκοτώσεις ότι βλέπεις θα πας στην επόμενη γωνία...

Ίσως για κάποιον που δεν έπαιξε ποτέ HL και παίξει αυτό για πρώτη φορά να φανεί διασκεδαστικό ... για τους υπόλοιπους μεγάλη απογοήτευση πιστεύω.

Μπορεί ίσως να είναι (πάλι για όσους δεν έχουν ιδέα τι εστί HL και απλά βρήκαν αυτό το παιχνίδι να παίξουν) απο τα καλύτερα VR games αλλά αυτό κυρίως θα είναι γιατί το 99% (δεν λεω 100% γιατί δεν τα ξέρω και όλα αλλά μπορεί να ισχύει για το 100%) είναι toiletgames όχι μεγαλύτερης αξίας/βάθους/πολυπλοκότητας/ιστορίας απο αυτά που παίζει κάποιος στο κινητό του για να περάσει η ώρα... 

Μεγάλη απογοήτευση για εμένα και ακόμη δεν βγήκε... 

Από αυτά που γράφεις μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει vr.... Δεν με απασχολεί να σου αλλάξω γνώμη αλλά σου λέω από τώρα ότι το πολύ σε δύο χρόνια θα είσαι από αυτούς που θα είναι υπέρμαχοι του vr...

Και επειδή τα παιδιά με την αθωότητα τους τα λένε όλα.... Έβαλα την κόρη μου που είναι 7 χρόνων να δει για 2 λεπτά το the lab, όσοι ξέρουν από vr θα καταλάβουν... Μόλις έβγαλε το headset μου είπε.... Μπαμπά είναι λες και είσαι αλλού... Σε έναν άλλον κόσμο... Και τα μάτια έλαμπαν...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ahiapos είπε

Από αυτά που γράφεις μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει vr.... Δεν με απασχολεί να σου αλλάξω γνώμη αλλά σου λέω από τώρα ότι το πολύ σε δύο χρόνια θα είσαι από αυτούς που θα είναι υπέρμαχοι του vr...

Και επειδή τα παιδιά με την αθωότητα τους τα λένε όλα.... Έβαλα την κόρη μου που είναι 7 χρόνων να δει για 2 λεπτά το the lab, όσοι ξέρουν από vr θα καταλάβουν... Μόλις έβγαλε το headset μου είπε.... Μπαμπά είναι λες και είσαι αλλού... Σε έναν άλλον κόσμο... Και τα μάτια έλαμπαν...

Η πρώτη φορά που έβαλα VR ήταν το 1995. 

Έγραψα πριν ότι για κάποιον που δεν έχει σχέση με το HL ίσως είναι διασκεδαστικό (πχ για την κόρη σου) 

Επίσης ίσως γίνει το καλύτερο VR game.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον το VR αν και προχώρησε τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμιά σοβαρή εμπειρία... ναι είναι μαγικό όταν το βάλεις για πρώτη φορά.. αλλά βαρετό όταν το έχεις ζήσει χρόνια ή έστω συνεχόμενα για κάνα 6μηνο και αυτό λόγω του περιεχομένου, απο τα 90's οραματίζομαι να παίζω ΚΑΝΟΝΙΚΑ ή αν θες ΑΑΑ games σε VR μέχρι τώρα το επίπεδο των "καλών" games σε vr είναι κάτι παιχνίδια τύπου Beat Saber που είναι αρκετά διασκεδαστικό αλλά πες μου τι ουσιαστική διαφορά έχει αυτό απο ένα toiletgame τύπου Fruit Ninja που παίζεις στο κινητό; Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα

Και πιο συγκεκριμένα το θέμα που σχολίασα είναι πάνω στον τίτλο όχι γενικά πάνω στο VR.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε

Η πρώτη φορά που έβαλα VR ήταν το 1995. 

Έγραψα πριν ότι για κάποιον που δεν έχει σχέση με το HL ίσως είναι διασκεδαστικό (πχ για την κόρη σου) 

Επίσης ίσως γίνει το καλύτερο VR game.

Μέχρι σήμερα τουλάχιστον το VR αν και προχώρησε τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμιά σοβαρή εμπειρία... ναι είναι μαγικό όταν το βάλεις για πρώτη φορά.. αλλά βαρετό όταν το έχεις ζήσει χρόνια ή έστω συνεχόμενα για κάνα 6μηνο και αυτό λόγω του περιεχομένου, απο τα 90's οραματίζομαι να παίζω ΚΑΝΟΝΙΚΑ ή αν θες ΑΑΑ games σε VR μέχρι τώρα το επίπεδο των "καλών" games σε vr είναι κάτι παιχνίδια τύπου Beat Saber που είναι αρκετά διασκεδαστικό αλλά πες μου τι ουσιαστική διαφορά έχει αυτό απο ένα toiletgame τύπου Fruit Ninja που παίζεις στο κινητό; Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα

Και πιο συγκεκριμένα το θέμα που σχολίασα είναι πάνω στον τίτλο όχι γενικά πάνω στο VR.

Τότε,  από το 1995 που δοκίμασες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.... Επίσης έχουν βγει αρκετά παιχνίδια γιατί δεν φτάνει μόνο το hardware αλλά χρειάζεται και το software... Αν νομίζεις πάντως ότι το vr είναι μόνο beat saber τότε επιμένω ότι δεν έχεις πρόσφατα καμία vr εμπειρία και το beat saber το έχεις δει μόνο στο YouTube....

Και αν εννοείς το virtual boy .... Από τότε έχουν γίνει άλματα:)))

Ευχαριστώ και δεν έχω καμία όρεξη αντιπαράθεσης μαζί σου, απλά δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν.... Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και τότε που ξέρεις, μπορεί να εκπλαγεις πολύ!!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, ahiapos είπε

Τότε,  από το 1995 που δοκίμασες έχουν αλλάξει πολλά πράγματα.... Επίσης έχουν βγει αρκετά παιχνίδια γιατί δεν φτάνει μόνο το hardware αλλά χρειάζεται και το software... Αν νομίζεις πάντως ότι το vr είναι μόνο beat saber τότε επιμένω ότι δεν έχεις πρόσφατα καμία vr εμπειρία και το beat saber το έχεις δει μόνο στο YouTube....

Και αν εννοείς το virtual boy .... Από τότε έχουν γίνει άλματα:)))

Ευχαριστώ και δεν έχω καμία όρεξη αντιπαράθεσης μαζί σου, απλά δεν μπορώ να βλέπω να γράφονται πράγματα που δεν ισχύουν.... Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και τότε που ξέρεις, μπορεί να εκπλαγεις πολύ!!!!

Δεν έχεις καμία διάθεση αντιπαράθεσης μαζί μου αλλά είσαι μέσα στην ειρωνεία (ακόμη και η  χρήση της λέξης "όρεξη" αντί για "διάθεσή" υποδεικνύει τον προσανατολισμό στην ειρωνεία εκτός και αν το λεξιλόγιο σου είναι φτωχό οπότε πάω πάσο) 

Τεσπα εγώ μίλησα με επιχειρήματα και μπορώ να το πάω το θέμα όσο βαθιά θες μιας και το γνωρίζω πολύ καλά απλά δεν βλέπω να έχεις κάποιο άλλο αντεπιχείρημα πέρα από το "εσύ δεν ξέρεις και βλέπεις youtube εγώ ξέρω τέλος" που με στεναχωρεί ιδιαίτερα μιας και είπες πως έχεις κόρη και άρα δεν είσαι 13 χρονών όπως θα συμπέρανε κανείς από τον τρόπο που απαντάς. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, TopicStrarter είπε

Δεν έχεις καμία διάθεση αντιπαράθεσης μαζί μου αλλά είσαι μέσα στην ειρωνεία (ακόμη και η  χρήση της λέξης "όρεξη" αντί για "διάθεσή" υποδεικνύει τον προσανατολισμό στην ειρωνεία εκτός και το λεξιλόγιο σου είναι φτωχό οπότε πάω πάσο) 

Τεσπα εγώ μίλησα με επιχειρήματα και μπορώ να το πάω το θέμα όσο βαθιά θες μιας και το γνωρίζω πολύ καλά απλά δεν βλέπω να έχεις κάποιο άλλο αντεπιχείρημα πέρα από το "εσύ δεν ξέρεις και βλέπεις youtube εγώ ξέρω τέλος" που με στεναχωρεί ιδιαίτερα μιας και είπες πως έχεις κόρη και άρα δεν είσαι 13 χρονών όπως θα συμπέρανε κανείς από τον τρόπο που απαντάς. Ε

Ευχαριστώ για τις προσωπικές επιθέσεις.... Δείγμα ότι δεν μπορείς να αντιπαρατεθεις με επιχειρήματα... Τώρα το τι είμαι εγώ και το τι είσαι εσύ και πόσο καλά χειρίζεσαι την γλώσσα, ενώ έγω όχι τα αφήνω ασχολιαστα....

Ένα χαρακτηριστικό ανθρώπων χωρίς επιχειρήματα είναι η προσωπική επίθεση....

Σε αφήνω στην απόλυτη γνώση σου για το vr....

Ps: σε ένα φόρουμ μπορείς να είσαι ο καλύτερος, δεν το ελέγχει κανείς. Και να ξέρεις τα πάντα....

Να σου θυμίσω πάντως ότι το vr δεν παίζεται με χειριστήριο Xbox.  (Γενικά το λέω)

Και ναι τώρα είμαι ειρωνικός..... Πριν δεν ήμουν.... Όλοι στην Ελλάδα τα ξέρουμε όλα και έχουμε άποψη για όλα....(και το σημαντικότερο είναι ότι βγαίνουμε στα φόρουμ και όποιος δεν έχει την δική μας άποψη, υπονοούμε ότι ο άλλος είναι αγράμματος και αμόρφωτος και άλλα πολλά).

Καλή συνέχεια.... Εγώ δεν θα ασχοληθώ άλλο με το άτομο σου.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ahiapos είπε

Ευχαριστώ για τις προσωπικές επιθέσεις.... Δείγμα ότι δεν μπορείς να αντιπαρατεθεις με επιχειρήματα..

Εγώ είμαι αυτός που παρέθεσα επιχειρήματα εσύ είσαι αυτός που ειρωνεύεσαι κάνε ΕΝΑ quote με ένα επιχείρημα δικό σου ... όχι πολλά μόνο ένα! δεν μπορείς γιατί δεν έχεις. 

Το μόνο πράγμα που έγραψες και μπορεί να θεωρηθεί "επιχείρημα" είναι ότι η κόρη σου ενθουσιάστηκε με το VR που το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πέραν ότι δεν μπορείς να το πεις επιχείρημα αυτό δεν είχε καμία σχέση με ότι σχολίασα  μετά άρχισες να με ειρωνεύεσαι απλά ότι είμαι χαζός και νομίζω ότι είμαστε σε εποχές virtualboy και τέτοια... 

Ένα χαρακτηριστικό ανθρώπων χωρίς επιχειρήματα είναι η προσωπική επίθεση....

Αυτό ακριβώς είναι αυτό που έκανες εσύ κατά γράμμα ... 

Σε αφήνω στην απόλυτη γνώση σου για το vr....

"Με αφήνεις" επειδή δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ έως τώρα επιχείρημα για τιποτα και το μόνο που ήξερες να κάνεις είναι να με ειρωνευτείς.. και συνεχίζεις την πεπατημένη με επιπλέον ειρωνείες στο υπόλοιπο post σου :) 

Σίγουρα ζεις σε virtual reality αν πιστεύεις ότι εσύ μας είπες κάτι τώρα πέραν απο το να δείξεις ότι το μονο που ξέρεις είναι να ειρωνεύεσαι(και σε αυτό ακόμη ανεπιτυχώς μάλιστα). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν χρειαζετε να μαλώνετε αν δεν συμφωνείτε.

Και εγώ ασχολούμαι απο 90ς me vr και εχω διαφορετική γνωμη. Με πολύ καλό hardware  και καλο headset se pc τουλαχιστον μπορεις να εχεις συγκλονιστικη εμπειρια. Υπάρχουν πια πολλά και μεγάλα games (Εχω πολλους τίτλους και δεν προλαβαινω τι να παίξω.) Για την κινηση υπάρχουν τρόποι που κινησε στο χωρο και με teleportation αλλα και με natural locomotion (κουνας τα χερια σαν να περπατας) με τις οποιες δεν ζαλίζεσαι. Πρέπει να εχεις καλο μηχανημα με 90 fps τουλαχιστον για να μην εχεις ζαλάδες και φυσικα room scale για ακομα καλυτερη εμπειρια (εγω προτιμώ με τους εξωτερικους αισθητηρες).  Φυσικα ειναι διαφορετικο απο το συμβατικο gaming και δεν ειναι για να το αντικαταστησει( δεν μπορεις να εισαι ορθιος 30 λεπτα και να δινεις μπουνιες χωρις να ιδρωσεις πολύ). Αλλα τι σχεση εχει να παίξω ενα fps σε vr ή simulator και τι σε flat game... Για μενα πια τοσο καιρο με το vive και ελπιζω συντομα με το valve, νιωθω στα flat games σαν να παίζω 16bit games, retro.

Η γυναικα μου μισουσε τα videogames.  Me to vr δεν με αφηνει μια ώρα χωρις να πει η σειρα μου τώρα!

Επεξ/σία από brightblade
  • Like 1
Δημοσ.

τι VR είχαμε στα 90s ρε παιδιά, γιατί εγώ teen ήμουν τότε χωμένος στο doom στο X com  και στο red alert η μόνη 3D αίσθηση ήταν με.. viewmaster .  Tο (σοβαρό) VR το ανακάλυψα 3 χρονιά πριν πάντως και δε το αλλάζω με τπτ τώρα. 
Οσο για το φίλο καπου χαμένο στα προηγούμενα μηνύματα που λέει "θα πάει άπατο, μακάρι κιόλας"  βρείτε του καμμια σπηλιά να ξεχαστεί, ο "φίλος" της τεχνολογίας...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα πρέπει όσοι δεν έχετε παίξει σε vr, αν σας δοθεί κάπου η ευκαιρία να δοκιμάσετε....Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις το αίσθημα της παρουσίας σε έναν κόσμο διαφορετικό.....όπου γυρνάς το κεφάλι βλέπεις κάτι (ενώ στα pc games βλέπεις μια οθόνη και συνεχίζεις να είσαι στο δωμάτιο σου), όπως επίσης και η παρουσία των χεριών (π.χ. για να σημαδέψεις με ένα όπλο πρέπει να σημαδέψεις με το virtual όπλο σου και όχι να πας το mouse εκεί που θέλεις και να πατήσεις click.

Αν βλέπετε σε μια οθόνη 2d, περιεχόμενο vr δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε....(δεν μπορείς να νοιώσεις την αίσθηση της τρίτης διάστασης).Όσο και να νομίζουμε ότι τα παιχνίδια(πχ στο pc ή στις κονσόλες) που παίζουμε είναι 3D, δεν είναι.....είναι ψευτο 3d γιατί απεικονίζουν 3 διαστάσεις σε μια δισδιάστατη επιφάνεια όπως η οθόνη του pc. 

Έτσι για να βγάλει κάποιος άποψη για το vr, πρέπει να το δοκιμάσει....Πολλοί έχουν εσφαλμένη άποψη γιατί δεν έχουν δοκιμάσει pc vr αλλά mobile vr (samsung, cardboard from google και άλλα ,που  έδωσαν λάθος εικόνα στον κόσμο για το τι είναι το vr).......

Οι εταιρίες Oculus(facebook) , Valve και άλλες έχουν ρίξει πολλά λεφτά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής....Όμως δεν θα πετύχει επειδή το θέλουν οι εταιρίες, αλλά επειδή το ποσοστό ευχαριστημενων χρηστών, που θα ξαναγοράσουν ένα headset (που δείχνει πόσο ευχαριστημενοι είναι οι χρήστες από μια τεχνολογία) είναι πάρα πολύ υψηλό (πάνω από 90%).

Επεξ/σία από ahiapos
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ahiapos είπε

θα πρέπει όσοι δεν έχετε παίξει σε vr, αν σας δοθεί κάπου η ευκαιρία να δοκιμάσετε....Δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις το αίσθημα της παρουσίας σε έναν κόσμο διαφορετικό.....όπου γυρνάς το κεφάλι βλέπεις κάτι (ενώ στα pc games βλέπεις μια οθόνη και συνεχίζεις να είσαι στο δωμάτιο σου), όπως επίσης και η παρουσία των χεριών (π.χ. για να σημαδέψεις με ένα όπλο πρέπει να σημαδέψεις με το virtual όπλο σου και όχι να πας το mouse εκεί που θέλεις και να πατήσεις click.

Αν βλέπετε σε μια οθόνη 2d, περιεχόμενο vr δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε....(δεν μπορείς να νοιώσεις την αίσθηση της τρίτης διάστασης).Όσο και να νομίζουμε ότι τα παιχνίδια(πχ στο pc ή στις κονσόλες) που παίζουμε είναι 3D, δεν είναι.....είναι ψευτο 3d γιατί απεικονίζουν 3 διαστάσεις σε μια δισδιάστατη επιφάνεια όπως η οθόνη του pc. 

Έτσι για να βγάλει κάποιος άποψη για το vr, πρέπει να το δοκιμάσει....Πολλοί έχουν εσφαλμένη άποψη γιατί δεν έχουν δοκιμάσει pc vr αλλά mobile vr (samsung, cardboard from google και άλλα ,που  έδωσαν λάθος εικόνα στον κόσμο για το τι είναι το vr).......

Οι εταιρίες Oculus(facebook) , Valve και άλλες έχουν ρίξει πολλά λεφτά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής....Όμως δεν θα πετύχει επειδή το θέλουν οι εταιρίες, αλλά επειδή το ποσοστό ευχαριστημενων χρηστών, που θα ξαναγοραζόσουν ένα headset (που δείχνει πόσο ευχαριστημενοι είναι οι χρήστες από μια τεχνολογία) είναι πάρα πολύ υψηλό (πάνω από 90%).

Να δοκιμάσω και με vr πάνω σε αυτό το simulator, ναι συμφωνούμε, στο παιχνίδι που το προωθούν... προσωπικά για μένα δεν, όχι ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, brightblade είπε

Και εγώ ασχολούμαι απο 90ς me vr και εχω διαφορετική γνωμη. Με πολύ καλό hardware  και καλο headset se pc τουλαχιστον μπορεις να εχεις συγκλονιστικη εμπειρια.

H Εμπειρία είναι συγκλονιστική αλλά τι να το κάνεις αν δεν υπάρχει υποδομή...  υπάρχουν ένα σωρό games ναι αλλά όλα είναι αρπαχτές όπως και αυτά τον κινητών... δεν αξίζει ούτε για πλάκα να σκάσεις 5000 χιλιάρικα (που είναι μικρό ποσό για VR αν τα υπολογίσεις όλα μέσα) για να παίζεις τέτοια games 

Απο την μία δεν φταίνε τόσο και οι devs γιατί το VR είναι πολύ βαρύ πχ να τρέχεις 2 οθόνες 1080*1200 στα 90Ηz σταθερά (ή αλλιώς 90 FPS ) θες τερατάκι PC = πολύ μικρό κοινό = ρίσκο να σκάσεις ΑΑΑ budget για να απευθυνθείς σε λίγα άτομα όταν έχεις τις consoles με τεράστιο πληθυσμό... 

Το άλλο μεγάλο εμπόδιο έχει πάλι σχέση με το κόστος αν δεν μπορείς να περπατάς αμέριμνα και φυσιολογικά προς όλες τις κατεύθυνσης χάνεις αρκετά απο το immersion και για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι  κάτι βάσεις σαν αυτές τις Omni για παράδειγμα που έχουν απο μόνες τους αρκετά χιλιάρικα...

και όλα αυτά στο τέλος για ποιον λόγο; για να παίξεις το μονταρισμένο skyrim για VR; δεν λέω πλάκα έχει αλλά εγω προς το παρόν πιστεύω πως έχει πολύ δρόμο ακόμη το vr

Το HL alyx ειναι ελπιδοφόρο όσο αφορά αυτό το ζήτημα μιας και πιστεύω θα είναι ένα απο τα καλύτερα techdemos για VR 

Απλά είμαι απογοητευμένος ως HL fan γιατί ακριβώς πιστεύω θα είναι ένα tech demο (ή με άλλα λόγια θα το βιάσουν το παιχνίδι :P) και όχι κάποια συνέχεια ή expansion της έως τώρα σειράς...  και ξεκαθαρίζω άλλο αν κάνει την δουλειά του σαν techdemo και είναι διασκεδαστικό για τον κόσμο και καλοφτιαγμένο απο άποψης gameplay και γραφικών και άλλο αν είναι άξιος συνεχιστής της σειράς... μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο... με άλλα λόγια πολύ eye candy πολύ "αχ δες μπορείς να κάνεις και αυτό κουνώντας το χέρι σου" (τύπου όπως τα πρώτα PS3 games που είχαν ένα σωρό χαζομάρες για να κουνάς τον τηλεχειριστήριο χωρίς πραγματικά να χρειάζεται απλά για να εφαρμόσουν την δυνατότητα των dualaxis) και ουσία λίγη ή και 0 

Δημοσ.

Που βρήκες το samsung hmd odyssey+ με 230 ευρώ; η retail τιμή του είναι στο 500άρικο έψαξα λίγο να δω αν άλλαξαν τα πράματα και δεν το βρήκα πουθενά σε αυτή την τιμή εκτός απο το site της samsung που το έχουν προσφορά με έκπτωση στα 230 δολάρια... που συνεπάγει όμως μεταφορικά + φόρους/εκτελωνισμό (ΑΝ το στέλνουν ελλάδα γιατί παίζει να είναι μονο για ΗΠΑ η προσφορά αλλά βαριέμαι να ψάξω παρακάτω) το πιο φθηνό που βρήκα σε ευρώπη μετά είναι στο amazon.de στα 715 https://www.amazon.de/dp/B07HS7R1RT/ref=sr_1_1?keywords=samsung+hmd+odyssey%2B&qid=1581958842&sr=8-1 

και με το συγκεκριμένο χάνεις γιατί δεν ειναι άμεσα συμβατό ούτε με το steam (που το βλέπει σαν HTC vive ) ούτε με την βιβλιοθήκη παιχνιδιών της oculus πρέπει να χρησιμοποιήσεις έξτρα λογισμικό όπως το Revive αλλά προκύπτουν θέματα ασυμβατότητας ή λειτουργίας των χειριστηρίων ανάλογα το παιχνίδι αλλά οκ σε γενικές γραμμές κάτι γίνεται. 

γενικά σκας άνετα πάνω απο 500ρικο για κάποια σοβαρή υλοποίηση που και πάλι όμως θα έχει θεματάκια ειδικά για τα λεφτά που σκας (πχ εργονομίας στην ρύθμιση του sweetspot για τα μάτια σου στο πως κάθετε στο κεφάλι στα ακουστικά κτλ ) 

Επίσης δεν θα έλαγα αυτονόητο το να αγνοείς την αγορά/αναβάθμιση PC για να σηκώνει VR γιατί δεν είναι πολλά τα άτομα που τρέχουν πολύ ακριβές κάρτες γραφικών οπότε αν κάποιος έχει πχ μια 1060 και θέλει VR θα πρέπει σίγουρα να συνυπολογίσει και κόστος αναβάθμισης... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...