Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ομάδα αντιμετωπίζω ένα θέμα με το παρακάτω σύστημα, χωρίς να έχω πειράξει τίποτα από ρυθμίσεις ξαφνικά σήμερα που κάνει auto restart. Πιστεύω είναι από την κάρτα γραφικών γιατί

Δοκίμασα:

1)Είσοδος σε safe mode δεν κάνει auto restart, αν όμως δοκιμάσω να πειράξω κάτι από ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών θα κάνει ξανά αυτόματη επανεκκίνηση

2) εγκατάσταση νέου driver της AMD δεν άλλαξε κάτι

3) έβγαλα το PC από το UPS μήπως είναι κάτι με το τροφοδοτικό και το έβαλα κατευθείαν στην πρίζα πάλι έκανε restart. 

• Επεξεργαστής:  AMD Ryzen 3600x
  • Μητρική: MSI B450 Tomahawk Max
  • Κάρτα γραφικών: Sapphire Radeon RX 590 8GB Nitro+ Special Edition
  • RAM: Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 16GB DDR4-3000MHz
  • Δίσκος: Adata XPG Gammix S11 Pro 512GB
  • Τροφοδοτικό: Antec Earthwatts Gold Pro 650W
  • Οθόνη: Dell SE2719HR

Κάποια πρόταση-βοήθεια?

Υ. Γ. Αφαίρεσα και την ρύθμιση αυτόματης επανεκκίνησης αλλά χωρίς επιτυχία

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Phoenix7 είπε

Καλησπέρα ομάδα αντιμετωπίζω ένα θέμα με το παρακάτω σύστημα, χωρίς να έχω πειράξει τίποτα από ρυθμίσεις ξαφνικά σήμερα που κάνει auto restart. Πιστεύω είναι από την κάρτα γραφικών γιατί

Δοκίμασα:

1)Είσοδος σε safe mode δεν κάνει auto restart, αν όμως δοκιμάσω να πειράξω κάτι από ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών θα κάνει ξανά αυτόματη επανεκκίνηση

2) εγκατάσταση νέου driver της AMD δεν άλλαξε κάτι

3) έβγαλα το PC από το UPS μήπως είναι κάτι με το τροφοδοτικό και το έβαλα κατευθείαν στην πρίζα πάλι έκανε restart. 

• Επεξεργαστής:  AMD Ryzen 3600x
  • Μητρική: MSI B450 Tomahawk Max
  • Κάρτα γραφικών: Sapphire Radeon RX 590 8GB Nitro+ Special Edition
  • RAM: Crucial Ballistix Tactical Tracer RGB 16GB DDR4-3000MHz
  • Δίσκος: Adata XPG Gammix S11 Pro 512GB
  • Τροφοδοτικό: Antec Earthwatts Gold Pro 650W
  • Οθόνη: Dell SE2719HR

Κάποια πρόταση-βοήθεια?

Υ. Γ. Αφαίρεσα και την ρύθμιση αυτόματης επανεκκίνησης αλλά χωρίς επιτυχία

Aν πειράξεις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών μεσα απο τα Bios σου κάνει restart; Θερμοκρασίες τσέκαρες;

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, papp0us είπε

Aν πειράξεις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών μεσα απο τα Bios σου κάνει restart; Θερμοκρασίες τσέκαρες;

Οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά, όσο είμαι στο bios το PC δεν κλείνει, δεν πείραξα κάτι στις ρυθμίσεις της κάρτας μέσω bios διότι το φοβήθηκα, γνωρίζω κάποια βασικά αλλά οχι αρκετά ώστε να "πω ότι παω να κάνω δοκιμες" 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Phoenix7 είπε

Οι θερμοκρασίες είναι μια χαρά, όσο είμαι στο bios το PC δεν κλείνει, δεν πείραξα κάτι στις ρυθμίσεις της κάρτας μέσω bios διότι το φοβήθηκα, γνωρίζω κάποια βασικά αλλά οχι αρκετά ώστε να "πω ότι παω να κάνω δοκιμες" 

Είναι όλα μαμά; Έχει κάνει Οverclock κάτι; έχεις ενεργοποιήσει κανα αυτόματο εργαλείο της AMD για overclock; Αμα μπείς σε Safe mode σου κάνει restart;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, papp0us είπε

Είναι όλα μαμά; Έχει κάνει Οverclock κάτι; έχεις ενεργοποιήσει κανα αυτόματο εργαλείο της AMD για overclock; Αμα μπείς σε Safe mode σου κάνει restart;

Δεν έχω πειράξει τίποτα απολυτως. Όλα μαμά, σε safe mode δεν κάνει restart πάρα μόνο αν δοκιμάσω να μπω στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών για να αλλάξω κάτι για παράδειγμα

Έχω μπει μέσω bios στην επιλογή Game boost on και το PC δεν ξανά έκλεισε...θα τρελαθώ (τυχαία η φώτο από άλλο PC)

https://prnt.sc/r34nd6

Αυτό πρέπει να είναι κάτι σαν auto overclock? είναι καλό αυτό; θεωρώ όχι αν δίνει παραπάνω Voltage μόνιμα

Spoiler

Screenshot-2.png

86695776_508117769906298_391200635236856

86766409_861252847659318_333195410116758

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Phoenix7 είπε

Δεν έχω πειράξει τίποτα απολυτως. Όλα μαμά, σε safe mode δεν κάνει restart πάρα μόνο αν δοκιμάσω να μπω στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών για να αλλάξω κάτι για παράδειγμα

Έχω μπει μέσω bios στην επιλογή Game boost on και το PC δεν ξανά έκλεισε...θα τρελαθώ (τυχαία η φώτο από άλλο PC)

https://prnt.sc/r34nd6

Αυτό πρέπει να είναι κάτι σαν auto overclock? είναι καλό αυτό; θεωρώ όχι αν δίνει παραπάνω Voltage μόνιμα

Απόκρυψη περιεχομένων

Screenshot-2.png

86695776_508117769906298_391200635236856

86766409_861252847659318_333195410116758

Κάποια δοκιμή με live cd/ usb linux (διαχειρίζονται διαφορετικά την κάρτα γραφικών) ή δοκιμη με άλλη κάρτα γραφικών .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Τέρης Α. είπε

Κάποια δοκιμή με live cd/ usb linux (διαχειρίζονται διαφορετικά την κάρτα γραφικών) ή δοκιμη με άλλη κάρτα γραφικών .

Και τα 2 δύσκολο να τα κάνω, το 1ο δεν έχω τις γνώσεις, το 2ο δεν έχω άλλη κάρτα γραφικών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επανέρχομαι μετά από ψάξιμο και αφού το είδα με έναν τεχνικό στην περιοχή μου.

AMD Ryzen 5 3600x + B450 Tomahawk max = μόνιμα έδινε 1.44v! Και το είδαμε τώρα, το έψαξα στο ίντερνετ και όντως αυτό το combo εμφανίζει αυτό το θέμα. Άλλαξε ο τεχνικός τα ρεύματα, εν αναμονής για κάποιο BIOS Update.

Τι μπορώ να κάνω όσο αναφορά το BIOS Update; μπορώ να στείλω feedback με αυτό που αντιμετωπίζω στην εταιρεία με e-mail ώστε να το δουν;

βρήκα και το παρακάτω ποστ: https://community.amd.com/thread/242470

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ.
20 hours ago, Phoenix7 said:

Επανέρχομαι μετά από ψάξιμο και αφού το είδα με έναν τεχνικό στην περιοχή μου.

AMD Ryzen 5 3600x + B450 Tomahawk max = μόνιμα έδινε 1.44v! Και το είδαμε τώρα, το έψαξα στο ίντερνετ και όντως αυτό το combo εμφανίζει αυτό το θέμα. Άλλαξε ο τεχνικός τα ρεύματα, εν αναμονής για κάποιο BIOS Update.

Τι μπορώ να κάνω όσο αναφορά το BIOS Update; μπορώ να στείλω feedback με αυτό που αντιμετωπίζω στην εταιρεία με e-mail ώστε να το δουν;

βρήκα και το παρακάτω ποστ: https://community.amd.com/thread/242470

Φίλε έχω και εγώ θέματα με ρεσταρτ, αλλά έχω 3600 τον απλό όχι X. Πως βλέπω αυτό με τα ρεύματα; Να δοκιμάσω και εγώ το game boost από bios; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpaso1 είπε

Φίλε έχω και εγώ θέματα με ρεσταρτ, αλλά έχω 3600 τον απλό όχι X. Πως βλέπω αυτό με τα ρεύματα; Να δοκιμάσω και εγώ το game boost από bios; 

Το παιδί στο Service που το πήγα μου είπε δεν είναι καλό να δουλεύει στο game boost μόνιμα. το τι έκανε με τα ρεύματα ακριβώς δεν έχω ιδέα μιας και δεν είμαι τόσο γνώστης του αντικειμένου.  Έστειλα και ένα e-mail στην MSI και μου απάντησαν το παρακάτω

Spoiler

"Please make sure your VCORE Voltage mode is adaptive and disable Core Performance Boost from the BIOS"

spacer.png

Επεξ/σία από Phoenix7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@phoenix

1. Μέσα στο bios ο επεξεργαστής είναι φυσιολογικό να παίρνει πάνω από 1.45V. Επίσης είναι φυσιολογικό ο 3600 να παίρνει 1.44V σε μικρά ST loads.

2. Μην χρησιμοποιείς το game boost.

3. Γράφεις ότι ο επεξεργαστής έπαιρνε συνέχεια 1.44V, δηλαδή ήταν σταθερή η τάση δεν ανεβοκατεβαίνει; Μόνο αν αλλάξεις κάτι από το bios μπορεί να συμβεί αυτό

Εγώ προτείνω:

1. Μην αφήσεις το τεχνικό να σου πειράξει τα ρεύματα.

2. Κάνε ένα clear/reset bios και μην αλλάξεις τίποτα. Πάντα να κάνεις ένα bios reset σε καινούργια μητρική.

Αν κάνεις αυτά τα δύο και το πρόβλημα σταματήσει να υπάρχει τότε ενεργοποίησε το XMP από το bios. Αν πάλι το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει τότε γράψε πάλι κάποιο μήνυμα ώστε να σε καθοδηγήσουμε στα σωστά βήματα και να αποκλείσεις πρώτα ότι είναι software problem και μετά να δούμε το hardware κομμάτι.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...