Προς το περιεχόμενο

Βελτίωση Μνημης

txcellas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

14 ώρες πριν, txcellas είπε

Τις έχω δει τις flashcards. Το έχεις χρησιμοποιήσει;

Ναι, συνεχεια το χρησιμοποιω. Πιστευω ειναι η καλυτερη λυση. Αν ειμαστε ρεαλιστες, τοτε η πιθανοτητα να καθησεις να κανεις επαναληψη σε καθημερινη βαση μεσα απο σημειωσεις ειναι πολυ μικρη. Αλλα με αυτο δεν χρειαζεται ουτε σημειωσεις να ανοιξεις ουτε τιποτα, στο κινητο τα εχεις ολα. Ακομη και εξω να βρισκεσαι μπορεις να τα κανεις επαναληψη ανετα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 26/2/2020 στις 3:43 ΜΜ, sellsoap είπε

η σοκολατα βοηθάει....

Στο να πάρεις κιλά 😄

####

Πέραν της πλάκας... 👍

Παρέχει θερμίδες που μπορεί να χρησιμοποιήσει άμεσα ο εγκέφαλος. Απαραίτητη προϋπόθεση στην παρατεταμένη νοητική άσκηση. 

2 ώρες πριν, xristos97 είπε

Ναι, συνεχεια το χρησιμοποιω. Πιστευω ειναι η καλυτερη λυση. Αν ειμαστε ρεαλιστες, τοτε η πιθανοτητα να καθησεις να κανεις επαναληψη σε καθημερινη βαση μεσα απο σημειωσεις ειναι πολυ μικρη. Αλλα με αυτο δεν χρειαζεται ουτε σημειωσεις να ανοιξεις ουτε τιποτα, στο κινητο τα εχεις ολα. Ακομη και εξω να βρισκεσαι μπορεις να τα κανεις επαναληψη ανετα.

Απλά δεν εχω καταλάβει ακριβώς το πώς λειτουργούν. Πχ εγώ εχω να απομνημονευσω κάποια άρθρα του ποινικού Κώδικα. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις κάρτες αυτες; Αν μπορείς εξήγησε μου λίγο γιατί ψάχνοντας είδα ότι στο εξωτερικό χρησιμοποιούν κατά κόρον τον τρόπο αυτό.

2 λεπτά πριν, txcellas είπε

Απλά δεν εχω καταλάβει ακριβώς το πώς λειτουργούν. Πχ εγώ εχω να απομνημονευσω κάποια άρθρα του ποινικού Κώδικα. Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τις κάρτες αυτες; Αν μπορείς εξήγησε μου λίγο γιατί ψάχνοντας είδα ότι στο εξωτερικό χρησιμοποιούν κατά κόρον τον τρόπο αυτό.

Απλα κατεβασε το και θα δεις πως λειτουργουν, ειναι πολυ απλο. Δεν χρειαζεται να τα κανεις ολα στο ανκι. Δοκιμασε πρωτα 2-3 αρθρα που θες να μαθεις και αν σε βολευει συνεχισε το.

Η επανάληψη είναι μια χιλιοφορεμένη μέθοδος για πράγματα που πρέπει να παπαγαλιστούν. Σε διαδικασίες πραγματικής μάθησης (όχι κατά τα ελληνικά πρότυπα), είναι μια αποτυχημένη μέθοδος.

Ο εγκέφαλος κατά τα άλλα σαν όργανο, βασίζεται σε κάποιες άλλες διαδικασίες για να παραμένει ενεργός και να εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες, όπως και αυτή της απομνημόνευσης.

Μερικές βασικές ιδέες που έχουν ανακαλυφθεί ως τώρα είναι οι παρακάτω.

- Όταν μαθαίνουμε κάτι επικεντρωνόμαστε στο να καταλάβουμε το βαθύτερο αίτιο που συμβαίνει. Αν κατακτηθεί αυτό, δεν υπάρχει λόγος απομνημόνευσης και επανάληψης.

- Η καλλιέργεια της νευροπλαστικότητας είναι πολύ σημαντική. Σε απλά λόγια, προσπαθούμε να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα μέσω ενός άλλου δρόμου. Π.χ. να λύσουμε ένα πρόβλημα με άλλη μέθοδο από αυτήν που το είχαμε λύσει ως τώρα. Να πάμε σε ένα σημείο περπατώντας, μέσα από μια άλλη άγνωστη διαδρομή.

- Το στρες έχει αποδειχθεί σκληρός εχθρός όλων των λειτουργιών του εγκεφάλου.

- Ο διαλογισμός είναι, τέλος, ίσως το πιο σημαντικό εργαλείο αναστροφής της φθοράς των νοητικών λειτουργιών.

• Like 3

• 3 μήνες μετά...

επαναφέρω κι αυτό εν οψει εξεταστικής. οπως ειπα και στο αλλο ποστ θα δωσουμε εξ αποστασεως. επίσης θα δώσουμε με κλειστες σημειωσεις δυσκολα μαθηματα πολλά απ αυτα απαιτουν κώδικα και μαλιστα οχι να συμπληρωσουμε μια συναρτηση 5 γραμμες αλλά 100. εκει δυστυχως κολλάω πολύ. ακόμα και σε αυτα που ξερω καλά πχ σημερα στη δοκιμαστική εκανα δηλωση μεταβλητων σε αλλη γλώσσα! εχω διασπαση προσοχης και λογω θεματων υγείας εχω ελλειψη σε σιδηρο και βιταμίνες, παιρνω συμπληρωματα αλλά δε βοηθανε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...