Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας.

Θέλω την βοήθεια σας. Έχω το Word 2019 και θέλω να κάνω διαχωρίσμό μια γραμμή για πάραδειγμα αυτό που βλέπετε μέσα στην παρένθεση.

(-------- Κείμενο --------)

Πως το κάνω αυτό μέσα στο Word;

Επεξ/σία από Gunix
Δημοσ.

Αν κατάλαβα τι θέλεις να κάνεις, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες.
Στο Word 2010 (ισχύει, λογικά, και στις επόμενες εκδόσεις):

1. Πηγαίνεις στις ιδιότητες των Στηλοθετών (Κεντρική > Παράγραφος > Στηλοθέτες) και ορίζεις δύο Στηλοθέτες στη γραμμή όπου θέλεις να γράψεις το κείμενο: έναν Στηλοθέτη (Στηλοθέτης με στοίχιση στο κέντρο) στο κέντρο της γραμμής (αν π.χ. η γραμμή έχει πλάτος 16 εκ., θα τον ορίσεις στα 8 εκ.) και έναν Στηλοθέτη (δεξιός Στηλοθέτης) στο δεξιό άκρο της γραμμής, δηλ. στα 16 εκ.
  2. Πάλι από τις ιδιότητες των Στηλοθετών ορίζεις ως οδηγό για τους δύο Στηλοθέτες την οριζόντια κάτω γραμμή (επιλογή υπ’ αριθμ. 4).
  3. Στη γραμμή όπου έκανες τις παραπάνω ρυθμίσεις: πατάς μία φορά το πλήκτρο Tab για να μεταφερθεί ο κέρσορας στον κεντρικό Στηλοθέτη και να δημιουργηθεί η αριστερή γραμμή, β) γράφεις το κείμενό σου, γ) πατάς μια φορά το πλήκτρο Tab για να μεταφερθεί ο κέρσορας στον δεξιό Στηλοθέτη και να δημμιουργηθεί η δεξιά γραμμή.
  4. Επιλέγεις την αριστερή γραμμή που δημιουργήθηκε μετά την παραπάνω διαδικασία και, για να την κεντράρεις σε σχέση με το κείμενο, πηγαίνεις στις ιδιότητες της γραμματοσειράς (Κεντρική > Γραμματοσειρά > Ιδιότητες), επιλέγεις ως Θέση το Υπερυψωμένη και στο κουτάκι Κατά ορίζεις μια τιμή τέτοια ώστε να κεντράρεται η γραμμή, π.χ. 4. Το ίδιο κάνεις και για τη δεξιά γραμμή.

Ελπίζω να τα καταφέρεις!

word_text.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...