nancy1980 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 16/2/2020 στις 3:31 ΜΜ, Joshua21 είπε Παράνομο είναι, δεν έχει το δικαίωμα να διαφοροποιεί τις τιμές ανάλογα τον τρόπο πληρωμής. Να με συγχωράτε αλλά ελέυθερη αγορά είναι μπορεί και 20% να κάνει.Όταν σε σούπερ μάρκετ ο ένας έχει το γάλα 1,60 και ο διπλανός 1,05 που παρανομεί?και πάλι κάντε τις αγορές σας άφοβα μέχρι οι τράπεζες να εξαφανίσουν και τα μετρητά.έχει Έχουμε κάθε δικαίωμα να αρνηθούμε την έκπτωση και να πληρώσουμε κανονικά με κάρτα.Και πάλι με συγχωρείτε Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από nancy1980
SPYRER_007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Εγω οτι ειχα να πω το ειπα εσυ κάνεις το κοροιδο.Τα υπολοιπα περι" μαγαζακιου" περιττα και ανώφελα
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, nancy1980 είπε Να με συγχωράτε αλλά ελέυθερη αγορά είναι μπορεί και 20% να κάνει.Όταν σε σούπερ μάρκετ ο ένας έχει το γάλα 1,60 και ο διπλανός 1,05 που παρανομεί?και πάλι κάντε τις αγορές σας άφοβα μέχρι οι τράπεζες να εξαφανίσουν και τα μετρητά.Και πάλι με συγχωρείτε Άλλο πράγμα σχολιάζει και άλλο πράγμα σχολιάζεις εσύ. Δεν συζητάμε εδω για τις διάφορες στις τιμές από κατάστημα σε κατάστημα αλλά για διακρίσεις ανάμεσα σε μέσον πληρωμής.
SPYRER_007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Απο ποιο νόμο προκυπτει αυτο οτι δεν μπορει να κανει οτι θελει στης τιμες 2 λεπτά πριν, nancy1980 είπε Στις 16/2/2020 στις 3:31 ΜΜ, Joshua21 είπε Παράνομο είναι, δεν έχει το δικαίωμα να διαφοροποιεί τις τιμές ανάλογα τον τρόπο πληρωμής.
nancy1980 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε Άλλο πράγμα σχολιάζει και άλλο πράγμα σχολιάζεις εσύ. Δεν συζητάμε εδω για τις διάφορες στις τιμές από κατάστημα σε κατάστημα αλλά για διακρίσεις ανάμεσα σε μέσον πληρωμής. Ε εντάξει ας τον πούμε ρατσιστή των τραπεζών τον mini market
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, SPYRER_007 είπε Εγω οτι ειχα να πω το ειπα εσυ κάνεις το κοροιδο.Τα υπολοιπα περι" μαγαζακιου" περιττα και ανώφελα Δεν με νοιάζει τι είπες και τι όχι, εξάλλου φαίνεται ότι σχολιάζεις απλά για να γράψεις. Η ουσία είναι ότι αυτά που είπες είναι παρατυπα.
SPYRER_007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το νομο φιλε ........................αλλιώς κλαιν Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από SPYRER_007
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, nancy1980 είπε Όταν σε σούπερ μάρκετ ο ένας έχει το γάλα 1,60 και ο διπλανός 1,05 που παρανομεί? Άλλα ντ’ άλλα της Παρασκευής το γάλα... Άλλο πράγμα η διαφοροποίηση της τιμής ανάλογα τον τρόπο πληρωμής, και άλλο η διαφοροποίηση της τιμής από κατάστημα σε κατάστημα. Να με συγχωράτε αλλά δεν έχω καμία διάθεση να εξηγώ τα βασικά. 2 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Απο ποιο νόμο προκυπτει αυτο οτι δεν μπορει να κανει οτι θελει στης τιμες Έχω ήδη παραθέσει σχετικό άρθρο σε προηγούμενο post. 1
nancy1980 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 H ελεύθερη αγορά είναι ένα σύστημα της οικονομίας της αγοράς, στο οποίο οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών καθορίζονται ελεύθερα από τη συναίνεση μεταξύ των προμηθευτών και των καταναλωτών και στο οποίο οι νόμοι και οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης είναι απαλλαγμένες από οποιαδήποτε παρέμβαση από την κυβέρνηση, το μονοπωλιακό καθορισμό των τιμών, ή άλλη αρχή. Μια ελεύθερη αγορά έρχεται σε αντίθεση με μια ρυθμιζόμενη αγορά, στην οποία η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην προσφορά και τη ζήτηση μέσω μεθόδων που δεν υπακούν στους νόμους της αγοράς, όπως οι νόμοι για τη δημιουργία φραγμών εισόδου στην αγορά ή καθορισμού των τιμών. Σε μια οικονομία της ελεύθερης αγοράς, οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών καθορίζονται ελεύθερα από τις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης στις οποίες επιτρέπεται να φτάσουν σε σημείο ισορροπίας χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβερνητική πολιτική, και αυτό συνήθως συνεπάγεται στήριξη άκρως σε ανταγωνιστικές αγορές και την ιδιωτική ιδιοκτησία των παραγωγικών επιχειρήσεων. Αν και συνήθως οι ελεύθερες αγορές συνδέονται στην καθημερινότητα και στη λαϊκή κουλτούρα με τον καπιταλισμό, οι ελεύθερες αγορές επίσης υποστηρίζονται από τους αναρχικούς της ελεύθερης αγοράς, τους σοσιαλιστές της αγοράς, κάποιους υποστηρικτές των συνεταιρισμών και υποστηρικτές της συμμετοχής στα κέρδη[1].
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, nancy1980 είπε H ελεύθερη αγορά είναι ένα σύστημα της οικονομίας της αγοράς, στο οποίο οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών καθορίζονται ελεύθερα από τη συναίνεση μεταξύ των προμηθευτών και των καταναλωτών και στο οποίο οι νόμοι και οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης είναι απαλλαγμένες από οποιαδήποτε παρέμβαση από την κυβέρνηση, το μονοπωλιακό καθορισμό των τιμών, ή άλλη αρχή. Μια ελεύθερη αγορά έρχεται σε αντίθεση με μια ρυθμιζόμενη αγορά, στην οποία η κυβέρνηση παρεμβαίνει στην προσφορά και τη ζήτηση μέσω μεθόδων που δεν υπακούν στους νόμους της αγοράς, όπως οι νόμοι για τη δημιουργία φραγμών εισόδου στην αγορά ή καθορισμού των τιμών. Σε μια οικονομία της ελεύθερης αγοράς, οι τιμές των αγαθών και υπηρεσιών καθορίζονται ελεύθερα από τις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης στις οποίες επιτρέπεται να φτάσουν σε σημείο ισορροπίας χωρίς καμία παρέμβαση από την κυβερνητική πολιτική, και αυτό συνήθως συνεπάγεται στήριξη άκρως σε ανταγωνιστικές αγορές και την ιδιωτική ιδιοκτησία των παραγωγικών επιχειρήσεων. Αν και συνήθως οι ελεύθερες αγορές συνδέονται στην καθημερινότητα και στη λαϊκή κουλτούρα με τον καπιταλισμό, οι ελεύθερες αγορές επίσης υποστηρίζονται από τους αναρχικούς της ελεύθερης αγοράς, τους σοσιαλιστές της αγοράς, κάποιους υποστηρικτές των συνεταιρισμών και υποστηρικτές της συμμετοχής στα κέρδη[1]. Σύμφωνα με αυτά, ελεύθερη αγορά δεν υπάρχει από την στιγμή που το κράτος παρεμβαίνει με έμμεσους τρόπους και επηρεάζει τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών π.χ με την επιβολή φόρων στις τιμές πώλησης και στις συναλλαγες. Τώρα θα μου πεις σε ποιες χώρες δεν υπάρχουν φόροι, σε καμία. Επίσης η προσφορά και ζήτηση παύει να υπάρχει από την στιγμή που σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε καρτελ, ανύπαρκτο ανταγωνισμό και συνεννοησεις κάτω από το τραπέζι.
SPYRER_007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Έχω ήδη παραθέσει σχετικό άρθρο σε προηγούμενο post. Εγω το νομο ζητησα το αρθρο αν ειναι αυτο https://www.kathimerini.gr/852778/article/oikonomia/epixeirhseis/mploko-stis-e3tra-xrewseis-me-kartes δεν εχει σχεση με αυτο που λεω εγω και γενικά λεει μπαρουφες 2 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Το να έρθουν όμως και να σου πουν ότι χωρίς κάρτα θα έχεις έκπτωση ακόμα και με απόδειξη είναι παράνομο. Εγω σε αυτο διαφωνώ Δεν μπορεις να βαλεις επιπλεων χρεωσεις σε αυτον που πληρωνει με καρτα σε σχεση με αυτον που πληρωνει με μετρητα Εκπτωση κάνεις σε οποιον γουστάρεις ειτε στον ενα ειτε στον αλλον Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από SPYRER_007
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Εγω το νομο ζητησα το αρθρο αν ειναι αυτο https://www.kathimerini.gr/852778/article/oikonomia/epixeirhseis/mploko-stis-e3tra-xrewseis-me-kartes δεν εχει σχεση με αυτο που λεω εγω και γενικά λεει μπαρουφες Sorry αλλά - για μένα τουλάχιστον - τα άρθρα της καθημερινής έχουν μεγάλη βαρύτητα μια και είναι σοβαρή εφημερίδα, σε αντίθεση με όσα γράφει κάποιος ανώνυμος από το insomnia που έχουν μηδενική βαρύτητα. Ας παραθέσω και τον νόμο για να αποδείξω ότι εσύ λες μπαρούφες, είναι στην παράγραφο 3 του άρθρου 49 του νόμου 3862/2010, και συγκεκριμένα λέει: "Ο δικαιούχος δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στον πληρωτή για την χρήση συγκεκριμένου μέσου πληρωμών." Πίσω στη σπηλιά σου τώρα.
SPYRER_007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Το μπαρούφες παει στην μειωση της προμήθειας των τραπεζων που αναφερει το αρθρο και στο γεγονός οτι η ελλαδα εχει ακομα απο τις υψηλοτερες χρεώσεις στην ευρωπη παρόλο που ο Ελληνα θα επρεπε να ειναι μέτοχος με τα λεφτα που εχει δωσει για αυτες 27 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε Το να έρθουν όμως και να σου πουν ότι χωρίς κάρτα θα έχεις έκπτωση ακόμα και με απόδειξη είναι παράνομο. Εγω σε αυτο διαφωνώ Δεν μπορεις να βαλεις επιπλεων χρεωσεις σε αυτον που πληρωνει με καρτα σε σχεση με αυτον που πληρωνει με μετρητα .......................Εκπτωση κάνεις σε οποιον γουστάρεις ειτε στον ενα ειτε στον αλλον Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από SPYRER_007
mmmpii Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Κάνεις λάθος, έχω ήδη παραθέσει την επίμαχη διάταξη που απαγορεύει αυτό που περιγράφεις: ο προμηθευτής «δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής» Πάρε αυτή την πρόταση και βάλτη σε άλλο πλαίσιο. Ο προμηθευτής (τράπεζα) δε δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις (προμήθειες) στους καταναλωτές (επαγγελματίες) για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής(pos). Ή ότι το κράτος πριμοδοτεί έμμεσα (με μικρότερη φορολόγηση) τους χρήστες καρτών. Γιατί το ίδιο επιχείρημα από τη μία μεριά (αγοράζω τσιγάρα και εφημερίδα με κάρτα) να να είναι πιο πειστικό από την άλλη μεριά (θέλω μετρητά παντού και πάντα)? Είναι φυσιολογικότατο να χρειάζεσαι τις τράπεζες για να υπάρξει ανάπτυξη, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πχ αν πας να ζητήσεις δάνειο για να ανοίξεις μια επιχείρηση θα στο δώσουν ή αν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρει το τραπεζικό σύστημα στις χώρες που λατρεύουν οι περισσότεροι να φέρνουν ως παραδείγματα για την τεράστια χρήση καρτών στα δίνουν και εδώ. Εδώ απλά γίνεται αφαίμαξη και η πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται γιατί κάνει τη δουλειά του χωρίς να νοιάζεται για το σύνολο. Στο Λονδίνο που είμαι η νοοτροπία είναι ξοδέψτε. Κάντε ό,τι καταλαβαίνετε μετρητά, κάρτες τα πάντα, να γυρίζει το χρήμα, γιατί πολύ απλά ξαναπάει στην αγορά. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από mmmpii
Προτεινόμενες αναρτήσεις