tsioulak Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, xx1100 είπε Μα είναι δυνατόν να σκέφτεται κάποιος σοβαρά ότι θα δικαστεί κανείς επειδή προσφέρει έκπτωση στο μετρητοίς;; Είναι μια επιλογή της αγοράς. Οι τράπεζες είναι λογικό να προωθούν τη χρήση καρτών επειδή έχουν κέρδος. Το ίδιο ισχύει και για το κράτος και τη φοροδιαφυγή. Από την άλλη, τα άτομα δεν είναι μηχανές και - κατά συνέπεια πάντα θα υπάρχει το παζάρι, το παρατυπο και το παράνομο. Το λογικό και το νόμιμο δεν πάνε πάντα μαζί, ειδικά στην Ελλάδα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Πολύ το κουράζουμε το θέμα. Αν θεωρείτε ότι ένα μαγαζί χρησιμοποιεί παράνομες πρακτικές κάντε καταγγελία. Αν δεν σας αρέσει η πολιτική του σε άλλα πράγματα μην αγοράζετε ξανά από αυτό. Οι προσφορές εκπτώσεων για όσους είναι τακτικοί πελάτες είτε με πόντους είτε με άλλον τρόπο δεν είναι παράνομη ούτε κάνει διακρίσεις, γίνεται εδώ και δεκαετίες και όποιος θέλει μπορεί να κάνει χρήση αυτής της παροχής ας το πούμε από την επιχείρηση. Το να έρθουν όμως και να σου πουν ότι χωρίς κάρτα θα έχεις έκπτωση ακόμα και με απόδειξη είναι παράνομο. Και δεν αναφέρομαι για την προμήθεια της τραπεζας, αυτό είναι κάτι extra που το πληρώνει ο πελάτης επί της ίδιας τιμής προϊόντος και θα το λέει επάνω στην απόδειξη. Άλλο το πρώτο και άλλο το δεύτερο.
sotirisl Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 ξέρει κανείς να μας πει εμπεριστατωμένα επιτέλους πόσο είναι η προμήθεια της τράπεζας σε μια συναλλαγή με POS; Διάβαζα σε μια αναφορά του ΣΕΒ ότι μεσοσταθμικά είναι 0.6% με 0.8% της αξιας της συναλλαγής, αλλά μπορεί κάποιος που έχει την κατάλληλη εμπειρία να το επιβεβαιώσει;
Ukforthemoment Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, sotirisl είπε ξέρει κανείς να μας πει εμπεριστατωμένα επιτέλους πόσο είναι η προμήθεια της τράπεζας σε μια συναλλαγή με POS; Διάβαζα σε μια αναφορά του ΣΕΒ ότι μεσοσταθμικά είναι 0.6% με 0.8% της αξιας της συναλλαγής, αλλά μπορεί κάποιος που έχει την κατάλληλη εμπειρία να το επιβεβαιώσει; Δεν το ξέρω αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει προμήθεια απο την στιγμή που η επιχείρηση πληρώνει ενοίκιο για το pos στην τράπεζα.
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 8 λεπτά πριν, sotirisl είπε ξέρει κανείς να μας πει εμπεριστατωμένα επιτέλους πόσο είναι η προμήθεια της τράπεζας σε μια συναλλαγή με POS; Διάβαζα σε μια αναφορά του ΣΕΒ ότι μεσοσταθμικά είναι 0.6% με 0.8% της αξιας της συναλλαγής, αλλά μπορεί κάποιος που έχει την κατάλληλη εμπειρία να το επιβεβαιώσει; Μα η προμήθεια δεν είναι κάτι στάνταρ, αλλάζει ανάλογα τον όγκο συναλλαγών του πελάτη. Πχ η προμήθεια στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι κάτω από 0,5%, ενώ σε μικρά περίπτερα ίσως και να ξεπερνάει το 1%. 1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε Δεν το ξέρω αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να έχει προμήθεια απο την στιγμή που η επιχείρηση πληρώνει ενοίκιο για το pos στην τράπεζα. Γιατί το ενοίκιο (όπου υπάρχει γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις το αγοράζουν) αφορά το POS, ενώ η προμήθεια αφορά τις συναλλαγές.
xx1100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε .... προμήθεια της τραπεζας, αυτό είναι κάτι extra που το πληρώνει ο πελάτης επί της ίδιας τιμής προϊόντος και θα το λέει επάνω στην απόδειξη..... . Αυτό το εχεις δει και το γνωρίζεις ή το φαντάζεσαι; Διότι στην δική μου επιχείρηση, την χρήση του pos την επιβαρυνομαι εγώ. Και είναι 1% συν το μηνιάτικο της τράπεζας
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, xx1100 είπε Αυτό το εχεις δει και το γνωρίζεις ή το φαντάζεσαι; Διότι στην δική μου επιχείρηση, την χρήση του pos την επιβαρυνομαι εγώ. Και είναι 1% συν το μηνιάτικο της τράπεζας Το 1% εχεις δικαίωμα να το περάσεις στον πελάτη. Τώρα για το αν θα συμβαδίζουν οι αποδείξεις του POS αυτό είναι άλλο θέμα. Αρκετοί περνάνε την προμήθεια στο κόστος των προϊόντων.
xx1100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Βασίλης_29 είπε Το 1% εχεις δικαίωμα να το περάσεις στον πελάτη. Τώρα για το αν θα συμβαδίζουν οι αποδείξεις του POS αυτό είναι άλλο θέμα. Αρκετοί περνάνε την προμήθεια στο κόστος των προϊόντων. Άρα δεν γίνεται "να το περάσεις στον πελάτη". 😉 Και δεν είναι αυτό το θέμα. Απλά η χρήση του pos έχει αυτό το κέρδος για τις τράπεζες και το ζήτημα της "προτίμησης" για τα μετρητά.
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το 1% εχεις δικαίωμα να το περάσεις στον πελάτη. Κάνεις λάθος, έχω ήδη παραθέσει την επίμαχη διάταξη που απαγορεύει αυτό που περιγράφεις: ο προμηθευτής «δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής»
SPYRER_007 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε Το να έρθουν όμως και να σου πουν ότι χωρίς κάρτα θα έχεις έκπτωση ακόμα και με απόδειξη είναι παράνομο. Τιναιαυτα που λες ................"δικο μου" ειναι το μαγαζι και πουλάω οτι θελω, οσο θελω και σε οποιον θελω.Απο την στιγμη που πληρώνω το φορο που αναλογει κανονικα και δεν κλεβω το κρατος ειμαι νομιμοτατος και γουσταρω να πριμοδοτώ τα μετρητα. Γουστο μου και καπελο μου............................... 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 46 minutes ago, Joshua21 said: Κάνεις λάθος, έχω ήδη παραθέσει την επίμαχη διάταξη που απαγορεύει αυτό που περιγράφεις: ο προμηθευτής «δεν δικαιούται να επιβάλλει επιβαρύνσεις στους καταναλωτές για τη χρήση ενός συγκεκριμένου μέσου πληρωμής» Εννοεί να το περάσει και σε πληρωμή με κάρτα και σε πληρωμή με μετρητά. Το οποίο προφανώς γίνεται πανεύκολα σε προϊόντα που δεν έχουν υποχρεωτική fixed τιμή.
headbanger Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Στις 16/2/2020 στις 6:42 ΠΜ, gthe είπε Σε όποιο σημείο του πλανήτη και να το είδες είναι παράνομο. Ο πελάτης πάντα γνωρίζει την τιμή και πληρώνει με όποιο τρόπο επιλέξει. Διπλές τιμές δεν επιτρέπονται πουθενά. UK για παράδειγμα, κάρτα χρησιμοποιούμε ακόμα και για μισή λίρα.... ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό να έχεις pos αλλά αν δεν έχεις, χάνεις αμέσως αμέσως πολύ πελατεία που κινείται μόνο με κάρτα. Κάνεις μεγάλο λάθος μην είσαι απόλυτος Καύσιμα στις ΗΠΑ έχουν 2 τιμές. μετρητά και κάρτα. Και στα περισσότερα μαγαζιά έχουν ελάχιστη συναλλαγή για κάρτα και σε μερικά μέρη άλλες τιμές, μιας και δεν θέλουν να πληρώνουν το ~5% καπέλο στην κάθε Βιζα 1
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 4 λεπτά πριν, ThReSh είπε Εννοεί να το περάσει και σε πληρωμή με κάρτα και σε πληρωμή με μετρητά. Το οποίο προφανώς γίνεται πανεύκολα σε προϊόντα που δεν έχουν υποχρεωτική fixed τιμή. Άλλα γράφει και άλλα εννοεί δλδ? Μάλιστα.
gthe Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, headbanger είπε Κάνεις μεγάλο λάθος μην είσαι απόλυτος Καύσιμα στις ΗΠΑ έχουν 2 τιμές. μετρητά και κάρτα. Και στα περισσότερα μαγαζιά έχουν ελάχιστη συναλλαγή για κάρτα και σε μερικά μέρη άλλες τιμές, μιας και δεν θέλουν να πληρώνουν το ~5% καπέλο στην κάθε Βιζα To διορθώνω, έχεις δίκιο ... το 2013 κέρδισε η amazon μια δίκη απέναντι στην Visa και στην Mastercard και στην Αμερική μπορούν να βάζουν διπλή τιμή από τότε. Προσωπικά στο LA δεν το είδα πουθενά (δεν οδήγησα όμως). Στην Ευρώπη ισχύει ότι έγραψα. Απαγορεύονται οι διπλές τιμές. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από gthe
Βασίλης_29 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε 2 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε Τιναιαυτα που λες ................"δικο μου" ειναι το μαγαζι και πουλάω οτι θελω, οσο θελω και σε οποιον θελω.Απο την στιγμη που πληρώνω το φορο που αναλογει κανονικα και δεν κλεβω το κρατος ειμαι νομιμοτατος και γουσταρω να πριμοδοτώ τα μετρητα. Γουστο μου και καπελο μου............................... Ότι πεις. Σίγουρα μαγαζί δεν έχεις πάντως γιατι όσοι έχουν τέτοια νοοτροπία κλείνουν το μαγαζάκι τους σύντομα. 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Άλλα γράφει και άλλα εννοεί δλδ? Μάλιστα. Όχι εννοώ αυτό που είπες και έκανα λάθος. Αλλά ανέφερα και την άλλη περίπτωση ότι αν θέλει περνάει την επιβάρυνση μέσα στην τιμή με αύξηση τιμής για όλους οπότε εκεί δεν καταλαβαίνει κάτι κανένας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις