Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ritchie77 είπε

Ότι πεις, αλλά αποφάσισε όμως είμαι μεγάλος ή μικρός? :P

Αν και οι ελπίδες πως θα καταλάβεις είναι ελάχιστες θα στο διευκρινίσω:

Δεν θυμάμαι να σε αποκάλεσα μικρό, είπα πως η επιχειρηματολογία σου είναι 5χρονου.

• Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν και οι ελπίδες πως θα καταλάβεις είναι ελάχιστες θα στο διευκρινίσω:

Δεν θυμάμαι να σε αποκάλεσα μικρό, είπα πως η επιχειρηματολογία σου είναι 5χρονου.

Καλά άστο, δεν υπάρχει περίπτωση να το πιάσεις. Καληνύχτα

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, VagAnd είπε

Όλα τα ψιλικατζίδικα πλέον έχουν χρέωση για αγορά χρόνου ομιλίας με κάρτα . Όλοι παράνομοι είναι που επιβάλλουν εξτρα χρέωση ?

Εγώ πάλι δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο, έχω παρατηρήσει ότι όλα τα ψιλικατζίδικα πλέον έχουν χρέωση για αγορά χρόνου ομιλίας ανεξαρτήτως μέσου πληρωμής.

Τώρα αν όντως υπάρχει κάποιος που κάνει αυτό που περιέγραψες, όντως παρανομεί.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, tsioulak είπε

Μήνυση από πελάτη.

θα κάνει ο πελάτης μήνυση για ρατσισμό ανάμεσα σε μετρητά και κάρτες? Ρε πάτε καλά μερικοί εδώ μέσα? τι καπνίζετε και τι πίνετε?

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, ritchie77 είπε

θα κάνει ο πελάτης μήνυση για ρατσισμό ανάμεσα σε μετρητά και κάρτες? Ρε πάτε καλά μερικοί εδώ μέσα? τι καπνίζετε και τι πίνετε?

Δεν λέω ότι αναγκαστικά θα κερδίσει το δικαστήριο ο "περίεργος" πελάτης, μπορεί όμως ο κάθε ψιλικατζης να "αντέξει" δικαστικούς αγώνες;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, afragorn είπε

Δεν είναι παζάρι, εκβιασμός είναι. Ίδιος με το "με απόδειξη x, χωρίς απόδειξη x-20"...

Ε τότε να τον καταγγείλεις. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνεις όπως δεν το κάνατε τόσα χρόνια που σας τα έδιναν πιο φθηνά χωρίς απόδειξη. Γιατί σας βόλευε, απλά.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, logistoulis είπε

φυσικά και είναι εταιρεία πληρωμών με pos και την έχω δει σε αρκετές επιχειρήσεις, μάλιστα έχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς, δεν σου βάζει τα λεφτά καθημερινά όπως οι άλλες συστημικές τράπεζες, αλλά τα τραβάς εσύ όποτε θες με μια φλατ αν θυμάμαι σωστά χρέωση (εδώ μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω είναι μια στάνταρ προμήθεια) 

αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιχείρηση να κάνει ανά διαστήματα αυτό το τράβηγμα προκειμένου να μαζευτεί κάποιο σημαντικό χρήμα ώστε να αξίζει τον κόπο, οπότε η εταιρεία κερδίζει επειδή έχει περισσότερο καιρό τα χρήματά σου 

οι κλασικές συστημικές σου κρατάνε το 1.5% ας πούμε και καθημερινά σου βάζουν τα χρήματά σου, την έχω πάθει βέβαια με πειραιώς να μην μπαίνουν ενώ είχαν περάσει μέρες γιατί δεν έστελνα πακέτο , δεν ήξερα ότι πρέπει να το κάνω χειροκίνητα καθώς σε άλφα γινόταν μόνο του 

μπορεί να ήταν και κάποια ρυθμιση του ποσ, δεν είμαι απόλυτα σχετικός με το σπορ απλά εμένα έβαζαν να τα στήνω πάντα 

ετσι οπως ηταν το αρχικο μηνυμα καταλαβα λαθος πραγμα, με συγχωρεις. Οτι και καλα δηλαδη δεν εχει POS η viva.. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εγώ πάντως θυμάμαι παλιά που είχα μαγαζί να δίνουν επιπλέον έκπτωση οι προμηθευτές όταν πληρωνες μετρητοίς αντι για επιταγή κάποιων μηνών. 

Αυτο γινεται και τωρα σε φροντιστήρια, ιδιωτικά σχολεία κτλ κτλ.

Δημοσ.

Από τη στιγμή που το μαγαζί δεν πουλάει φθηνότερα προϊόντα που έχουν φιξ τιμή  πχ τσιγάρα και κόβει απόδειξη μια χαρά πράττει, στην τελική το δικό του κέρδος μειώνει. Ούτε διάκριση γίνεται ούτε τίποτα, αυτό που τον βολεύει και αυτό το επιβραβεύει όπως αυτός θέλει. Να κάνουμε και μήνυση στον Μασούτη που κάνει ειδικές προσφορές σε όσους έχουν κάρτα μέλους για ρατσισμό και στις επιχειρήσεις που δίνουν bonus για συγκεκριμένες κάρτες  😛 

BTW παντού τα μετρητά έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη και παίζουν σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα από τους πιο δυνατούς σε αγοραπωλησίες με μετρητά ειδικά όταν αφορά μεταχειρισμενα αυτοκίνητα ειναι οι Γερμανοί που το να πληρώνουν cash γι αυτούς είναι θέμα περηφάνιας 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, conkal είπε

ετσι οπως ηταν το αρχικο μηνυμα καταλαβα λαθος πραγμα, με συγχωρεις. Οτι και καλα δηλαδη δεν εχει POS η viva.. 

όχι μια χαρά έχει και το έχω δει και σαν καταναλωτής, αλλά και πάνω στη δουλειά (και εκεί βλέπω και πώς δουλεύει)

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Δεν λέω ότι αναγκαστικά θα κερδίσει το δικαστήριο ο "περίεργος" πελάτης, μπορεί όμως ο κάθε ψιλικατζης να "αντέξει" δικαστικούς αγώνες;

Μα είναι δυνατόν να σκέφτεται κάποιος σοβαρά ότι θα δικαστεί κανείς επειδή προσφέρει έκπτωση στο μετρητοίς;;

Είναι μια επιλογή της αγοράς. Οι τράπεζες είναι λογικό να προωθούν τη χρήση καρτών επειδή έχουν κέρδος. Το ίδιο ισχύει και για το κράτος και τη φοροδιαφυγή. 

Από την άλλη, τα άτομα δεν είναι μηχανές και - κατά συνέπεια πάντα θα υπάρχει το παζάρι, το παρατυπο και το παράνομο. 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Ε τότε να τον καταγγείλεις. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνεις όπως δεν το κάνατε τόσα χρόνια που σας τα έδιναν πιο φθηνά χωρίς απόδειξη. Γιατί σας βόλευε, απλά.

Φυσικά και θα το δεχθώ. Τη τσέπη μου θα κοιτάξω, απλά να λέμε και το σωστό. 

Επίσης, έχουμε σκεφθεί πως οι πόντοι "bonus" των καρτών που σου μειώνουν το τελικό ποσό, είναι κάτι ανάλογο με την έκπτωση των μετρητών; Γιατί την επόμενη φορά που θα βάλω βενζίνη έχω έκπτωση 7 Ευρώ αν χρησιμοποιήσω τη τάδε κάρτα, ενώ αν πληρώσω μετρητά, δεν έχω; 😛

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...