logistoulis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, pontez2 είπε Για το θέμα του πλαστικού χρήματος πάντως, ειναι περίεργη η στροφή των ευρωπαίων προς το μετρητό. σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες κυριαρχεί το μετρητό, είναι μάλλον μύθος ότι στον δήθεν πολιτισμένο κόσμο παίζει σχεδόν αποκλειστικά κάρτα εμείς στις πιο νέες ηλικίες πρέπει να παίζουμε πλέον σε πολύ ψηλές θέσεις σε συναλλαγές με κάρτες Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από logistoulis
conkal Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 18 ώρες πριν, glamor είπε Η viva είναι μόνο διαδικτιακτη υπηρεσία οχι, απλα οχι . Η viva ειναι εταιρια πληρωμων. (Διαδικτυακα και POS)
Ison_ Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 28 λεπτά πριν, pontez2 είπε Για το θέμα του πλαστικού χρήματος πάντως, ειναι περίεργη η στροφή των ευρωπαίων προς το μετρητό. Υπάρχει κάποιο άρθρο για αυτό;
N3M3SiS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 38 λεπτά πριν, VagAnd είπε Όλα τα ψιλικατζίδικα πλέον έχουν χρέωση για αγορά χρόνου ομιλίας με κάρτα . Όλοι παράνομοι είναι που επιβάλλουν εξτρα χρέωση ? Ο καθε μεταπωλητης καρτων κινητης τηλεφωνιας, εχει το δικαιωμα να σε χρεωσει οσο θελει για την καρτα που αγοραζεις απο το περιπτερο του και η Γενικη Γραμματεια Εμποριου το εχει κρινει νομιμο. Μπορει να σε χρεωσει και 10 και 11 και 12€ αν θελει για την 10αρα σου, ειναι δικαιωμα του, αρκει φυσικα η προμηθεια αυτη να αναγραφεται στην τιμη πωλησης και να σου κοψει αποδειξη 24% για την προμηθεια αυτη. Αυτο δεν ειναι παρανομο. Παρανομο ειναι να σου πει οτι η χρεωση αυτη ισχυει μονο αν την αγορασεις με πλαστικο χρημα, αντι μετρητων. Οποτε για να απαντησω στην ερωτηση σου, ναι, παρανομοι ειναι, εκτος και αν αυτη η χρεωση υπαρχει ανεξαρτητως μετρητων ή οχι.
logistoulis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, conkal είπε οχι, απλα οχι . Η viva ειναι εταιρια πληρωμων. (Διαδικτυακα και POS) φυσικά και είναι εταιρεία πληρωμών με pos και την έχω δει σε αρκετές επιχειρήσεις, μάλιστα έχει ένα ιδιαίτερο καθεστώς, δεν σου βάζει τα λεφτά καθημερινά όπως οι άλλες συστημικές τράπεζες, αλλά τα τραβάς εσύ όποτε θες με μια φλατ αν θυμάμαι σωστά χρέωση (εδώ μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά νομίζω είναι μια στάνταρ προμήθεια) αυτό έχει ως αποτέλεσμα η επιχείρηση να κάνει ανά διαστήματα αυτό το τράβηγμα προκειμένου να μαζευτεί κάποιο σημαντικό χρήμα ώστε να αξίζει τον κόπο, οπότε η εταιρεία κερδίζει επειδή έχει περισσότερο καιρό τα χρήματά σου οι κλασικές συστημικές σου κρατάνε το 1.5% ας πούμε και καθημερινά σου βάζουν τα χρήματά σου, την έχω πάθει βέβαια με πειραιώς να μην μπαίνουν ενώ είχαν περάσει μέρες γιατί δεν έστελνα πακέτο , δεν ήξερα ότι πρέπει να το κάνω χειροκίνητα καθώς σε άλφα γινόταν μόνο του μπορεί να ήταν και κάποια ρυθμιση του ποσ, δεν είμαι απόλυτα σχετικός με το σπορ απλά εμένα έβαζαν να τα στήνω πάντα Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από logistoulis
christakos07 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, VagAnd είπε Όλα τα ψιλικατζίδικα πλέον έχουν χρέωση για αγορά χρόνου ομιλίας με κάρτα . Όλοι παράνομοι είναι που επιβάλλουν εξτρα χρέωση ? Σου χρεώνει προμήθεια για την υπηρεσία που προσφέρει, για την οποία κόβεται και απόδειξη. Δεν τον εμποδίζει τίποτα να σου χρεώνει προμήθεια, ακόμη και για συναλλαγή με μετρητά για ανανέωση χρόνου ομιλίας. Κατά τη γνώμη μου πράττουν πολύ σωστά, αφού πας στο περίπτερο να κάνεις ανανέωση και να πληρώσεις με κάρτα, ενώ θα μπορούσες να το κάνεις διαδικτυακά χωρίς μεσάζοντες. Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από christakos07 1
xx1100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε ... ΕΙναι ξεκαθαρη παρανομια το να χρεωνεις 5% παραπανω του πελατες που πληρώνουν..... Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος κάνει έκπτωση σε αυτούς που πληρώνουν τις μετρητοίς... δεν χρεώνει περισσότερο σε κείνους που πληρώνουν με κάρτα. Καταλαβαίνω το επιχείρημα σαφώς αλλα αναρωτιέμαι μήπως και στέκει αυτό που κάνει;
N3M3SiS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, xx1100 είπε Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος κάνει έκπτωση σε αυτούς που πληρώνουν τις μετρητοίς... δεν χρεώνει περισσότερο σε κείνους που πληρώνουν με κάρτα. Καταλαβαίνω το επιχείρημα σαφώς αλλα αναρωτιέμαι μήπως και στέκει αυτό που κάνει; Και εγω καταλαβαινω το επιχειρημα σου, ομως δυστυχως το προβλημα ειναι η διακριση μεταξυ των μεσων πληρωμης, οχι απαραιτητα η εκπτωση ή υπερχρεωση ενος μεσου, εναντι του αλλου.
pontez2 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 39 λεπτά πριν, Ison_ είπε Υπάρχει κάποιο άρθρο για αυτό; Eγώ εμπειρικά το γνωρίζω, αλλά βέβαια μια απλή ψακτική σου βγάζει πως οι Γερμανοί είναι στη πρώτη θέση ας πούμε. Εμείς από την άλλη, επισης ειμαστε ψηλά, αλλά έχουμε τη δικαιολογία πως τώρα έχουμε μπει στο πλαίσιο. 1
Bruno44 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, ritchie77 είπε Παζάρι Ακριβως αυτο 2 ώρες πριν, N3M3SiS είπε Θα μπορουσες να μας εξηγησεις, πως θα μπορουσε καποιος να "ονομασει" την προσφορα, ετσι ωστε να αναφερεται σε μετρητα, χωρις ουσιαστικα να αναφερεται σε μετρητα, για να μην μπορει κανεις να του πει τιποτα; Δεν χρειαζεται ρε συ να ονομασει -φωτογραφισει -διατυμπανισει οτιδηποτε .Κοβει 5% πριν την πληρωμη και κοβει κανονικοτατα αποδειξη , δε θα βρει τροπο ο οποιος Χ να κανει καλυτερη τιμη σε καποιον στο μαγαζι του αν θελησει;
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, ritchie77 είπε Γιατί? Πόσο έχει αυτό? 100 ευρώ. Κάτι καλύτερο γίνεται? Ναι, με μετρητά στο αφήνω 95 Ρε μεγάλε το "με μετρητά στο αφήνω 95" δεν είναι παζάρι, είναι ο ορισμός της διαφοροποίησης τιμής ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής,
ritchie77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε δεν είναι παζάρι μια χαρά παζάρι είναι, δεν ξέρεις εσύ από αυτά, άστο
pontez2 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 H αποτυχία της κρατικής μηχανής, ειναι το ότι ο κόσμος προτιμάει το παζάρι χωρίς απόδειξη παρά τη νομιμότητα που ειχε γινει της μόδας τη τελευταία 5ετία. Σε αυτο φυσικά βοήθησαν οι απαράδεκτες διατάξεις κατά τις οποίες οι αποδείξεις δεν φέρουν καμίας φοροελάφρυνσης, οπότε εκ των πραγμάτων δεν υπάρχει κίνητρο. Οι φορολοταρίες δεν αποτελούν κίνητρο κατά την άποψή μου.
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, ritchie77 είπε μια χαρά παζάρι είναι, δεν ξέρεις εσύ από αυτά, άστο Επιχειρηματολογία 5χρονου.
ritchie77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Επιχειρηματολογία 5χρονου. Ότι πεις, αλλά αποφάσισε όμως είμαι μεγάλος ή μικρός? 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ρε μεγάλε 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επιχειρηματολογία 5χρονου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις