Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, Bruno44 είπε Μαγαζι του ειναι ελευθερη αγορα εχουμε αν γουσταρει στα δινει και τζαμπα ,εφοσον τα εχει αγορασμενα ολανομιμα με παραστατικα κτλ και δεν υπαρχει καμια παρατυπια τα χαριζει κιολας αν θελει .Στο μαγαζι του πουλαει οσο και οπως θελει αλλο θεμα αν ειναι ηθικα αποδεκτο η οχι Όχι φίλε μου, δεν το έχεις καταλάβει καλά... Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει ΜΟΝΟ αν αυτό που γουστάρει είναι νόμιμο... Και μην μπερδεύεσαι, εγώ δεν μίλησα για το τι είναι ή δεν είναι ηθικά αποδεκτό, μίλησα για το τι προβλέπει η νομοθεσία. 1
xx1100 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 17 ώρες πριν, Γιαούρτι είπε Γενικά πάντως πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τα μετρητά. Και το θέμα είναι ότι κόβουν αποδείξεις. Άρα δε κλέβουν σε αυτό το κομμάτι. Εμένα πάντως η δικαιολογία "δε γουστάρω τις τράπεζες στα πόδια μου" μια χαρά μου στέκει Πιθανώς και ο εμπορας να έχει αντίστοιχες διευκολύνεις όταν αυτός πληρώνει με μετρητά τους δικούς του προμηθευτές. 😉
ritchie77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δηλαδή τα καταστήματα που έχουν τιμή για αγορά από κατάστημα π.χ. 100 ευρώ και τιμή ίντερνετ 90 ευρώ είναι παράνομα?
Joshua21 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 6 λεπτά πριν, ritchie77 είπε Δηλαδή τα καταστήματα που έχουν τιμή για αγορά από κατάστημα π.χ. 100 ευρώ και τιμή ίντερνετ 90 ευρώ είναι παράνομα? Μην μπερδεύεσαι, άλλο πράγμα η διαφοροποίηση τιμής ανάλογα με το μέσο πληρωμής, και άλλο η διαφοροποίηση ανάλογα με τον τρόπο πώλησης. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Super Moderators Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 57 minutes ago, logistoulis said: και το πραγματικό σχετικό είναι μιας και το φορολογητέο επί του οποίου γίνονταν ανέκαθεν οι υπολογισμοί ήταν ουσιαστικά χωρίς ικα όχι χωρίς τους φόρους που επίσης δεν παίρνεις στο χέρι αν πχ έχεις 1300 μεικτά έχεις χοντρά χοντρά κάνα 200αρι ικα αλλά έχεις και κάνα 100αρικο φόρους , παίρνεις δηλαδή ένα χιλιάρικο στο χέρι, αλλά θα πρέπει να μαζεύεις αποδείξεις για 1100 περίπου, αυτό μάνι μάνι πρέπει να είναι κάνα 450αρι επιπλέον σε σχέση με το να μάζευες για 1000 Το λέω για την περίπτωση του μηδενικού (ή "μηδενικού") ή χαμηλότερου εισοδήματος ενώ υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης, αυτοκινήτου κτλπ το οποίο μπορεί να είναι υψηλότερο.
logistoulis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, ThReSh είπε Το λέω για την περίπτωση του μηδενικού (ή "μηδενικού") ή χαμηλότερου εισοδήματος ενώ υπάρχει τεκμήριο διαβίωσης, αυτοκινήτου κτλπ το οποίο μπορεί να είναι υψηλότερο. για τα χαμηλά εισοδήματα το 30% μπορεί να είναι από πολύ αυτονόητο έως πολύ παράλογο (δηλαδή ή ζεις μόνος σου και δεν σου μένει φράγκο άρα μπορεί να χαλάς και το 80% έτσι ή μένεις με την οικογένειά σου και δεν χαλάς φράγκο) , το να υπολογίζεται πάνω στα τεκμήρια εφόσον δεν τα καλύπτεις είναι σουρεαλιστικό παρόλα αυτά κάτι που ίσχυε και πέρυσι είναι ότι το 10% υπολογιζόταν πάνω στα τεκμήρια ή και στον πολύ μικρό μισθό, μόνο αν ήσουν άνεργος με μόνο τεκμήριο τη διαβίωση δεν ήθελε αποδείξεις πχ μου έχει τύχει άτομο άνεργο όλη τη χρονιά πιάνει δουλειά δεύτερο 15νθημερο δεκέμβρη και ξαφνικά ήθελε 300+ σε αποδείξεις ενώ πρακτικά τα πρώτα του λεφτά στην τράπεζα θα τα έβλεπε γενάρη.. αν έπιανε δουλειά δέκα μέρες μετά δεν θα ήθελε τίποτα, επίσης και ο μισθός δεν έβγαινε καν 300 με 10 μέρες δουλειά γελοιότητες... Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από logistoulis 1
N3M3SiS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Bruno44 είπε Μαγαζι του ειναι ελευθερη αγορα εχουμε αν γουσταρει στα δινει και τζαμπα ,εφοσον τα εχει αγορασμενα ολανομιμα με παραστατικα κτλ και δεν υπαρχει καμια παρατυπια τα χαριζει κιολας αν θελει .Στο μαγαζι του πουλαει οσο και οπως θελει αλλο θεμα αν ειναι ηθικα αποδεκτο η οχι Ειναι ξεκαθαρο σην νομοθεσια οτι ΔΕΝ μπορεις να χρεωνεις παραπανω ή λιγοτερο τον αγοραστη αναλογα με το μεσο που θα χρησιμοποιησει για να σε πληρωσει. Απαγορευεται ρητα η διαφοροποιηση της τιμης, στις πληρωμες με μετρητα ή με καρτα. Μπορεις να κανεις εκπτωση στις εγκύους, στους ανεργους, τις Τριτες, καθε πρωτη του μηνος, να μοιρασεις το μαγαζι σου τσαμπα γιατι ετσι γουσταρεις και δικαιωμα σου, αλλα ολα αυτα ειναι τελειως διαφορετικα απο το να με χρεωσεις 9€ για μετρητα και 10€ αν πληρωσω με καρτα. Μια καταγγελια φτανει για να σου ερθει ενα προστιμο ή να σου παρει το POS η τραπεζα. Η διαφοροποιηση της τιμης του προιοντος βαση τον τροπο αγορας, δηλαδη οπως αναφερθηκε παραπανω 10€ στο φυσικο καταστημα ή 9€ στο ηλεκτρονικο ειναι και αυτο διαφορετικο. Και στα 2 μπορεις να πληρωσεις με μετρητα ή με καρτα ομως, χωρις να αλλαζει η τιμη. Αυτο ειναι οπως σωστα αναφερθηκε ο τροπος αγορας, οχι ο τροπος πληρωμης. Ενα φυσικο καταστημα εχει και λειτουργικα εξοδα σαφως μεγαλυτερα απο μια αποθηκη ηλεκτρονικης πωλησης. Εξου και μερικες φορες αυτη η διαφορα στην τιμη. ΕΙναι ξεκαθαρη παρανομια το να χρεωνεις 5% παραπανω του πελατες που πληρωνουν με καρτα και απορω πως δεν του το εχει πει κανεις ως τωρα. 2
Bruno44 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Όχι φίλε μου, δεν το έχεις καταλάβει καλά... Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι γουστάρει ΜΟΝΟ αν αυτό που γουστάρει είναι νόμιμο... Και μην μπερδεύεσαι, εγώ δεν μίλησα για το τι είναι ή δεν είναι ηθικά αποδεκτό, μίλησα για το τι προβλέπει η νομοθεσία. Συμφωνουμε ...Στην ελευθερη αγορα κανεις δε μπορει να μου ορισει την τιμη που θα πουλαει κατι .Δεν υπαρχει νομοθεσια που να σου λεει σε οποιο προιον οτι η υποχρεωτικη τιμη πωλησης ειναι η ταδε .Πολλα αναγραφουν προτεινομενη τιμη πωλησης .. Μη πας μακρια κανε μια βολτα στο σκρουτζ ,επειδη ειμαι πολυ μεσα στην αγορα ,θα σου πω πως θα πετυχεις προιοντα με τιμη πωλησης χαμηλοτερη απο την χονδρικη τιμη του προιοντος ΥΓ: Συμφωνουμε ωστοσο στην εκπτωση στα μετρητα ..Βεβαια αν ονομαζε την προσφορα αλλιως και οχι για τα μετρητα , αλλα εκοβε 5% απο την τιμη σε οποιον ηθελε και οχι ξεκαθαρα για τα μετρητα , τοτε κανεις δε θα μπορουσε να του πει τιποτα! Επεξ/σία 17 Φεβρουαρίου 2020 από Bruno44
N3M3SiS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, Bruno44 είπε ΥΓ: Συμφωνουμε ωστοσο στην εκπτωση στα μετρητα ..Βεβαια αν ονομαζε την προσφορα αλλιως και οχι για τα μετρητα , αλλα εκοβε 5% απο την τιμη σε οποιον ηθελε και οχι ξεκαθαρα για τα μετρητα , τοτε κανεις δε θα μπορουσε να του πει τιποτα! Θα μπορουσες να μας εξηγησεις, πως θα μπορουσε καποιος να "ονομασει" την προσφορα, ετσι ωστε να αναφερεται σε μετρητα, χωρις ουσιαστικα να αναφερεται σε μετρητα, για να μην μπορει κανεις να του πει τιποτα; 1
N3M3SiS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, ritchie77 είπε Παζάρι Ασχετο; 1
ritchie77 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, N3M3SiS είπε Ασχετο; Γιατί? Πόσο έχει αυτό? 100 ευρώ. Κάτι καλύτερο γίνεται? Ναι, με μετρητά στο αφήνω 95 1
N3M3SiS Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, ritchie77 είπε Γιατί? Πόσο έχει αυτό? 100 ευρώ. Κάτι καλύτερο γίνεται? Ναι, με μετρητά στο αφήνω 95 Δεν μπορω να καταλαβω πως αυτο στο μυαλο σου δεν εμπιπτει στην παρανομια της διαφορετικης τιμης μεταξυ καρτας - μετρητων. Δεν το γραφεις σε ταμπελα, απλα το λες στους πελατες. Το ιδιο πραγμα ειναι. 1
VagAnd Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Όλα τα ψιλικατζίδικα πλέον έχουν χρέωση για αγορά χρόνου ομιλίας με κάρτα . Όλοι παράνομοι είναι που επιβάλλουν εξτρα χρέωση ?
pontez2 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Για το θέμα του πλαστικού χρήματος πάντως, ειναι περίεργη η στροφή των ευρωπαίων προς το μετρητό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις