Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Σεξιστική διάκριση, μην ξεχνάμε ότι έχουμε δύο "αντί ρατσιστικούς" νόμους στην Ελλάδα.

Επίσης συνεχίζει να είναι παράνομος ακόμα και χωρίς να υπολογίσουμε την "σεξιστική" διάκριση, αυτό που λες απαγορεύεται να συμβαίνει.

Είναι πολύ απλά τα πράγματα, το κράτος θέλει να ενισχύει τις τράπεζες, οπότε έχουμε νόμους που τις ευνοούν.

δεν ξέρω από ποιον πλανήτη κατέβηκες, αλλά είναι δικαίωμα μου να κάνω καλή τιμή σε όποιον θέλω και συμπίπτει με τους κανόνες ελεύθερης αγοράς. 

πχ

τιμή 1,10 ευρω

Α κύριε πληρώνεται με μετρητά, για εσάς 1 ευρώ.

Παράμετροι για εκπτώσεις ανά κατάσταση υπάρχουν άπειρες και στην αγορά από πάντα 

Επεξ/σία από headbanger
  • Like 1
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, tsioulak είπε

Σεξιστική διάκριση, μην ξεχνάμε ότι έχουμε δύο "αντί ρατσιστικούς" νόμους στην Ελλάδα.

Επίσης συνεχίζει να είναι παράνομος ακόμα και χωρίς να υπολογίσουμε την "σεξιστική" διάκριση, αυτό που λες απαγορεύεται να συμβαίνει.

Θα το ξαναγράψω άλλη μια φορά. Έχετε μάθει μια λέξη και την πετάτε όπου να ναι. Άκου εκεί "ρατσισμός" λέει επειδή προτιμάει ο άλλος τα μετρητά αντί της κάρτας. Μήπως είμαι κι εγώ "ρατσιστής" γιατί προτιμώ τα μήλα από τα πορτοκάλια? λες να μαζευτούν οι ενώσεις των πορτοκαλιών και να μου κάνουν μήνυση? 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ritchie77 είπε

Θα το ξαναγράψω άλλη μια φορά. Έχετε μάθει μια λέξη και την πετάτε όπου να ναι. Άκου εκεί "ρατσισμός" λέει επειδή προτιμάει ο άλλος τα μετρητά αντί της κάρτας. Μήπως είμαι κι εγώ "ρατσιστής" γιατί προτιμώ τα μήλα από τα πορτοκάλια? λες να μαζευτούν οι ενώσεις των πορτοκαλιών και να μου κάνουν μήνυση? 

Συμφωνώ μαζί σου, δεν μου αρέσουν καθόλου οι δύο αντί ρατσιστικοι νόμοι (ειδικά έτσι όπως είναι γραμμένοι), αλλά γνωρίζω την ύπαρξη τους και για αυτό προσέχω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για διαβαστε κ απο την μερια ενος εμπορου π δουλευει με μικρα ποσοστα κερδους...

_____

Καποιες αλυσιδες ή μεγαλα μαγαζια  που τζιραρουν εχουν μπονους ή "ατοκα" δανεια

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Mansora είπε

Βγάλε τότε τα βυζια αφού τα κοιτάς και χάνεις το δάσος.

Στο ράφι η αναγραφόμενη τιμή στα πατατάκια 1€ σε πολύτεκνους ανέργους φοιτητές και φαντάρους 0,80, που παρανομεί;  

Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο άνεργος και ο πολύτεκνος είναι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έκπτωση σε αυτούς δεν αποτελεί διάκριση αλλά γίνεται για καλό σκοπό, ε δεν σου φταιει κανένας. Επισημως οι βασικές διακρίσεις που απαγορευονται είναι με βάση την εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα, φύλο, αλλά δύναται να προστεθούν και άλλες. Και πάλι όμως αυτό που λες θα γίνει με τρόπο δεν θα πάει ο άλλος στο ταμπελάκι να γράψει πολύτεκνοι μείον τόσο κοκ. Θα πρέπει και ο πελατης να δείξει κάποιο έγγραφο που να το αποδεικνυει αυτό, συνήθως τέτοιες εκπτώσεις γίνονται κατά την παροχή υπηρεσιών σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και οχι στο λιανεμπορειο. 

Δημοσ.

Προσωπικά, αν λέει κάτι ο νόμος που είναι παράλογο, στα @@ μου κιόλας. Όσο μπορώ δεν θα τον τηρώ.

Το μόνο που έχει πραγματική αξία είναι η ηθική. Και είναι εξαιρετικά ανήθικο και δικτατορικό το να μπαίνουν υποχρεωτικοί συνέταιροι οι ιδιωτικές τράπεζες στις απανταχού επιχειρήσεις και να λαμβάνουν μερίδιο από τα κέρδη τους. Τέλος.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, headbanger είπε

δεν ξέρω από ποιον πλανήτη κατέβηκες, αλλά είναι δικαίωμα μου να κάνω καλή τιμή σε όποιον θέλω και συμπίπτει με τους κανόνες ελεύθερης αγοράς. 

πχ

τιμή 1,10 ευρω

Α κύριε πληρώνεται με μετρητά, για εσάς 1 ευρώ.

Παράμετροι για εκπτώσεις ανά κατάσταση υπάρχουν άπειρες και στην αγορά από πάντα 

Μνημονια μεχρι να σβησει ο ηλιος. 

1 ώρα πριν, ritchie77 είπε

Άμα προτιμάς να κάνεις εκπτώσεις με βάση το φύλο και γενικά τις διακρίσεις που έχει θέσει ο ΟΗΕ και έχουν περάσει στην νομοθεσια, τότε είσαι ρατσιστής με περικεφαλαια. 

• Confused 4
Δημοσ.

Ποιος τον γ***** τον ΟΗΕ; Η λέξη "ρατσισμός" είχε ανέκαθεν πολύ συγκεκριμένη σημασία. Ξαφνικά μας προώθησαν τον "κοινωνικό ρατσισμό" που περιλαμβάνει ένα σωρό βλακείες και μόνο οι πτωχοί τω πνεύματι καταδέχονται να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον ορισμό και να χωνέψουν το γεγονός ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είχε εφευρεθεί κάποια άλλη λέξη στη θέση της για να καλύψει όλες αυτές τις βλακείες που περιλαμβάνει ο "κοινωνικός ρατσισμός". Τι άλλο θα ακολουθήσει δηλαδή; Αν περιφρονήσω κάποιον που τρώει μελιτζάνες, μιας και εμένα μου προκαλούν αηδία, μήπως θα πρέπει να με αποκαλούν "διατροφικό δολοφόνο" επειδή είμαι ενάντια στο διατροφικό lifestyle του να τρως μελιτζάνες; Και έπειτα ας το κάνουμε σκέτο "δολοφόνος" ε;;;

Μια δεκαετία πριν εάν πέταγες τη λέξη "ρατσιστής" ή "φασίστας" θα σε κοιτούσαν περίεργα. Τώρα μπορείς και τις πετάς άνετα και διαρκώς και ας μην ξέρεις ούτε εσύ ούτε και εκείνοι που σε ακούν το τι ακριβώς εννοείς.

Και όπως και να 'χει, επί του θέματος, αν δεν μου αρέσει η φάτσα σου τότε +5 ευρώ οι ντομάτες για εσένα. Δικαίωμά μου. Αν έχεις μετρητά, θα έχεις έκπτωση. Επειδή έτσι μ' αρέσει στο μαγαζί μου. "Ρατσιστής";;; Τι να πω - και ήμουν άριστος στην Γλώσσα στο σχολείο. "Μαλάκας"; Ναι, ίσως, τι σε νοιάζει - εγώ θα χάσω πελατεία αν κάνω διακρίσεις.

• Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Bruno44 είπε

Μαγαζι του ειναι ελευθερη αγορα εχουμε αν γουσταρει στα δινει και τζαμπα ,εφοσον τα εχει αγορασμενα ολανομιμα με παραστατικα κτλ και δεν υπαρχει καμια παρατυπια τα χαριζει κιολας αν θελει .Στο μαγαζι του πουλαει οσο και οπως θελει αλλο θεμα  αν ειναι ηθικα αποδεκτο η οχι

Μπορείς να μας δείξεις με ένα link το νόμο ο οποίος επιτρέπει αυτό που λες? 

Ο κολλητός μου έχει αλλάξει τόσα άτομα στο καφέ του, γιατί ΒΛΕΠΕΙ ότι τον κλέβουν απτις κάμερες. Δεν χτυπάνε απόδειξη στα μετρητά παρά σπάνια, και 1 στους 5 καφέδες που πληρώνει κάποιος μετρητά τα τσεπώνουν οι ταμίες και στις 2 βάρδιες. Δείξε μου το link του νόμου που να λέει ότι επιτρέπεται να χρεώσει +5€ σε ΚΑΘΕ καφέ που πληρώνει κάποιος μετρητά, γιατί ο συγκεκριμένος προσπαθεί να τους βάλει όλους να πληρώνουν με κάρτα ακόμα και το 0.50€ του νερού μπας και σωθεί, έχει βαρεθεί να απολύει και να προσλαμβάνει κόσμο (αληθινή ιστορία). 

Μην ασχοληθείς, δεν θα τον βρεις το νόμο. Είναι παράνομο. Όπως παράνομο τουλάχιστον Ελλάδα είναι να χρεώνει κάποιος σε ηλεκτρονικό κατάστημα +ΧΧ€ επειδή επέλεξα τρόπο πληρωμής πχ Paypal.. όπως αυτός ο "έξυπνος" εδώ: 

image.png.049e7391c1eaceead6c54553d0fe3faa.png

46 λεπτά πριν, randomcat είπε

Ποιος τον γ***** τον ΟΗΕ; Η λέξη "ρατσισμός" είχε ανέκαθεν πολύ συγκεκριμένη σημασία. Ξαφνικά μας προώθησαν τον "κοινωνικό ρατσισμό" που περιλαμβάνει ένα σωρό βλακείες και μόνο οι πτωχοί τω πνεύματι καταδέχονται να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον ορισμό και να χωνέψουν το γεγονός ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είχε εφευρεθεί κάποια άλλη λέξη στη θέση της για να καλύψει όλες αυτές τις βλακείες που περιλαμβάνει ο "κοινωνικός ρατσισμός". Τι άλλο θα ακολουθήσει δηλαδή; Αν περιφρονήσω κάποιον που τρώει μελιτζάνες, μιας και εμένα μου προκαλούν αηδία, μήπως θα πρέπει να με αποκαλούν "διατροφικό δολοφόνο" επειδή είμαι ενάντια στο διατροφικό lifestyle του να τρως μελιτζάνες; Και έπειτα ας το κάνουμε σκέτο "δολοφόνος" ε;;;

Μια δεκαετία πριν εάν πέταγες τη λέξη "ρατσιστής" ή "φασίστας" θα σε κοιτούσαν περίεργα. Τώρα μπορείς και τις πετάς άνετα και διαρκώς και ας μην ξέρεις ούτε εσύ ούτε και εκείνοι που σε ακούν το τι ακριβώς εννοείς.

Και όπως και να 'χει, επί του θέματος, αν δεν μου αρέσει η φάτσα σου τότε +5 ευρώ οι ντομάτες για εσένα. Δικαίωμά μου. Αν έχεις μετρητά, θα έχεις έκπτωση. Επειδή έτσι μ' αρέσει στο μαγαζί μου. "Ρατσιστής";;; Τι να πω - και ήμουν άριστος στην Γλώσσα στο σχολείο. "Μαλάκας"; Ναι, ίσως, τι σε νοιάζει - εγώ θα χάσω πελατεία αν κάνω διακρίσεις.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τα παραπάνω λεγόμενά σου. Δεν συμφωνώ στο κομμάτι της μη τήρησης του νόμου, ο νόμος είναι νόμος είτε σου αρέσει είτε τον θεωρείς παράλογο είτε όχι. 

Για το κομμάτι του κοινωνικού ρατσισμού πάντως (που περιλαμβάνει ότι γουστάρει ο καθένας, χωρίς κανείς να ξέρει ακριβώς τί σκατά σημαίνει), είναι η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ της χιλιετίας. Αν δεν γουστάρω κάποιον, δεν τον γουστάρω και τέλος. Όποια θλιβερή θεωρία και αν έχουν βγάλει, εγώ μια φορά δεν θα τον γουστάρω και ας με θεωρούν κοινωνικό ρατσιστή. Σε λίγο θα με πουν ρατσιστή επειδή λέω Γ******* ο θρύλος και ο πειραιάς, και θα λένε ότι είμαι κοινωνικός ρατσιστής προς τους Πειραιώτες... γελοίοι. Δε γουστάρω τους γαύρους ρε. Ούτε τους βάζελους. Σιγά μη με κλείσουν και μέσα. Που προσωπικά δεν ασχολούμαι.. αλλά ο παραλογισμός είναι τρελός πλέον..

Επεξ/σία από polaki
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, polaki είπε

Δεν συμφωνώ στο κομμάτι της μη τήρησης του νόμου, ο νόμος είναι νόμος είτε σου αρέσει είτε τον θεωρείς παράλογο είτε όχι. 

Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν όρια, ακόμα και στους νόμους. Δεν προτιμώ την αναρχία, από την άλλη δεν δέχομαι να ακολουθώ τυφλά όλους τους νόμους. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να αποφασίσουν ότι θα πρέπει να περνάς από κολονοσκόπηση στο αεροδρόμιο, μπαίνοντας ή βγαίνοντας από τη χώρα. Δεν επιμένω, απλά το αφήνω ως τροφή για σκέψη. :P

(στην προκειμένη περίπτωση έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να έχω υποχρεωτικά ως συνεταίρο στην επιχείρησή μου μια άλλη ιδιωτική επιχείρηση που λέγεται τράπεζα και αυτή να έχει μερίδιο από τα κέρδη μου)

13 λεπτά πριν, polaki είπε

Για το κομμάτι του κοινωνικού ρατσισμού πάντως (που περιλαμβάνει ότι γουστάρει ο καθένας, χωρίς κανείς να ξέρει ακριβώς τί σκατά σημαίνει), είναι η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ της χιλιετίας. Αν δεν γουστάρω κάποιον, δεν τον γουστάρω και τέλος. Όποια θλιβερή θεωρία και αν έχουν βγάλει, εγώ μια φορά δεν θα τον γουστάρω και ας με θεωρούν κοινωνικό ρατσιστή. Σε λίγο θα με πουν ρατσιστή επειδή λέω Γ******* ο θρύλος και ο πειραιάς, και θα λένε ότι είμαι κοινωνικός ρατσιστής προς τους Πειραιώτες... γελοίοι.

Αυτοί που χρησιμοποιούν σαν καραμέλα τη λέξη ρατσιστής επειδή τους βολεύει, κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται, επειδή είναι μια λέξη με βαριά σημασία που αφορά διακρίσεις σχετικές με χαρακτηριστικά των ανθρώπων για τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα επιλογής, και εκείνοι τη χρησιμοποιούν σε περιπτώσεις επιλογών lifestyle π.χ. για σεξουαλικές, διατροφικές κ.λπ. προτιμήσεις. Δεν είναι "ρατσιστής" ούτε εκείνος που καταπιέζει τους gay. Έχουμε τόσο πλούσιο λεξιλόγιο - το "καθίκι" ή "μαλάκας" δηλαδή δεν μας κάνουν;

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

..... 

Μιλάς για κάρτες πιστωτικές χρεωστικές η κάτι άλλες που δίνουν κυρίως στα super market με πόντους αγοράς εκπτώσεις και δώρα σε επόμενες αγορές; 

Μα είτε το ένα είτε το άλλο, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα 😉

Δημοσ.
Στις 16/2/2020 στις 3:28 ΜΜ, mic2mic είπε

Ελαφρώς άσχετο με το θέμα: Γνωστός μου μού έλεγε ότι πάει σε mini market που αναγράφει σε εμφανές σημείο ότι κάνει έκπτωση 5% σε όσους πληρώνουν μετρητά. Και του έλεγε ότι ενώ έχει POS και η προμήθεια της τράπεζας είναι πολύ μικρότερη από 5%, το κάνει επειδή πολύ απλά δεν γουστάρει τις τράπεζες. Προσωπικά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται, αλλά είναι άραγε νόμιμο να παρέχει έκπτωση σε όσους πληρώνουν μετρητά;

δεν το κάνει γιατί δεν γουστάρει τις τράπεζες , αυτό είναι το παραμύθι που λέει στους πελάτες του , το κάνει καθαρά για να κρύψει εισόδημα , γιατί ότι χτυπάς με κάρτα δεν μπορείς να το κρύψεις , αναγκαστικά συνοδεύεται και από απόδειξη , ενώ τα μετρητά εύκολα τα μαγειρεύεις .. όταν ο Πάγκαλος έλεγε μαζί τα φάγαμε δεν είχε άδικο , πέσανε όλοι να τον φάνε , όλοι κλέβουνε σε αυτή τι χωρα από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο , μετά έχουμε και απαίτησης για παροχές , 24% από το πρώτο ευρώ σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μέχρι να σβήσει ο ήλιος , μια χαρά κάνουνε όσο και να μην μου αρέσει είναι το πιο δίκαιο ..

• Thanks 2
Δημοσ.

εχω δει πολλα δικτυακα μαγαζια στο εξωτερικο που σε χρεωνουν αναλογως αν θα χρησιμοποιησεις καρτα , ή Paypal επιπλεον λεφτα , στη χωρα μας ομως πρεπει παντα το κοστος να το επωμιζεται ο επιχειρηματιας εστω και εαν ειναι παραλογο , θα ηθελα να προσπαθησετε να πεισετε το alternate.de , computeruniverse κλπ να επωμιστουν τα κοστοι απο το paypal για να δειτε αντιμετωπιση , ειναι αστειο να πληρωνει ενα καταστημα 3% υποθετικα για μια συναλλαγη του paypal ενω το κερδος του θα ναι μηδενικο....

Σε αυτη την χωρα αρεσκομαστε ωστοσο στις ωραιες ταμπελες και τις κολαμε παντου, το αστειο ειναι οτι δεν ξερουμε καν για πιο λογο τις χρησιμοποιουμε πλεον και εαν στεκουν....

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Άμα δεν μπορείς να καταλάβεις ότι ο άνεργος και ο πολύτεκνος είναι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και έκπτωση σε αυτούς δεν αποτελεί διάκριση αλλά γίνεται για καλό σκοπό, ε δεν σου φταιει κανένας. Επισημως οι βασικές διακρίσεις που απαγορευονται είναι με βάση την εθνικότητα, θρησκεία, χρώμα, φύλο, αλλά δύναται να προστεθούν και άλλες. Και πάλι όμως αυτό που λες θα γίνει με τρόπο δεν θα πάει ο άλλος στο ταμπελάκι να γράψει πολύτεκνοι μείον τόσο κοκ. Θα πρέπει και ο πελατης να δείξει κάποιο έγγραφο που να το αποδεικνυει αυτό, συνήθως τέτοιες εκπτώσεις γίνονται κατά την παροχή υπηρεσιών σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και οχι στο λιανεμπορειο. 

Για τους φοιτητές και τους φαντάρους που δεν ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δεν είπες κάτι αλλά πάλι πιάστηκες από κάπου για να χάσεις το δάσος.  

Δεν μπορείς ή δεν θες να καταλαβεις ότι μια εκπτωση κατά το δοκούν δεν είναι ρατσισμός έναντι στους άλλους αλλά ένα είδος επιβράβευσης  

Αν πάω σε ένα μαγαζί και του κάνω μεγάλο λογαριασμό και ο καταστηματάρχης θέλει να με επιβραβεύσει για να ξαναπάω και μου κάνει εκπτωση παρανομει;  

Αν είμαι τακτικός πελάτης σε ένα μαγαζί και μου κάνει εκπτωση για τη συνέπεια μου παρανομεί;   

Αν σε ένα μίνι μάρκετ που ο κόσμος πάει για τα πολύ βασικά έναντι του σουπερμάρκετ και γράφει για αγορές άνω του Χ ποσού εκπτωση παρανομεί; 

Αν αγοράσω από μαγαζί φίλου και μου κάνει εκπτωση παρανομεί;

Από τη στιγμή που μου έχει κοψει απόδειξη για την αγορά και ΔΕΝ Θα χρεώσει παραπάνω για να καλύψει τη χασούρα τον μη τακτικό, μη φίλο κτλ παραπάνω από τις αναγραφόμενες τιμές δεν παρανομεί πουθενά.

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...