Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tι θα γίνει με τις πληρωμές ΔΕΚΟ, Τηλεφωνίας, Καυσίμων κλπ κλπ που γίνονται με πλαστικό χρήμα μεν, αλλά για εκείνες τις συναλαγές που γίνονται για τη διευκόλυνση των ατόμων τρίτης ηλικίας;
Για παράδειγμα, μπορεί να πληρώνει κάποιος ηλεκτρονικά (με χρέωση της δικής του κάρτας) τους λογαρισμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικό Αέριο, κλπ. των γονιών του για να μην τρέχουν στις υπηρεσίες. Ακόμα μπορεί να κάνει το ίδιο και για την εξόφληση των χρεών της διαχείρισης της πολυκατοικίας όπου κατοικεί.
Με τα νέο μέτρα, εάν άκουσα καλά, όλα αυτά τα έξοδα θα φαίνονται στη φορολογική δήλωση του ατόμου αυτού, ώς έξοδα!
Συνεπώς, δεν είναι λογικό να δημιουργείται ένα ζήτημα, για το πού βρήκε συτά τα χρήματα και έχει τόσα έξοδα;

Επεξ/σία από zoranb
  • Confused 2
  • Απαντ. 169
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zoranb είπε

Tι θα γίνει με τις πληρωμές ΔΕΚΟ, Τηλεφωνίας, Καυσίμων κλπ κλπ που γίνονται με πλαστικό χρήμα μεν, αλλά για εκείνες τις συναλαγές που γίνονται για τη διευκόλυνση των ατόμων τρίτης ηλικίας;
Για παράδειγμα, μπορεί να πληρώνει κάποιος ηλεκτρονικά (με χρέωση της δικής του κάρτας) τους λογαρισμούς ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικό Αέριο, κλπ. των γονιών του για να μην τρέχουν στις υπηρεσίες. Ακόμα μπορεί να κάνει το ίδιο και για την εξόφληση των χρεών της διαχείρισης της πολυκατοικίας όπου κατοικεί.
Με τα νέο μέτρα, εάν άκουσα καλά, όλα αυτά τα έξοδα θα φαίνονται στη φορολογική δήλωση του ατόμου αυτού, ώς έξοδα!
Συνοπώς, δεν είναι λογικό να δημιουργείται ένα ζήτημα, για το πού βρήκε συτά τα χρήματα και έχει τόσα έξοδα;

Δεν άκουσες καλά.

Κατά τα άλλα μια χαρά μπορείς να πληρώσεις πχ το ρεύμα των γονιών σου χρησιμοποιώντας δικής τους κάρτα, έτσι κάνω εγώ.

• Like 4
Δημοσ.

Γιατί θα ασχοληθεί κανείς με 100-200 ευρώ παραπάνω έξοδα το μήνα δλδ? Αυτά είναι μικρό πόσα, δεν ασχολείται κανείς. Ακόμα και αν είσαι άνεργος και δεν μπορείς να τα δικαιολόγησεις, θα σε καλέσει ο έφορος και με μια απλή υπεύθυνη δήλωση των γονέων/γιαγιάδων που βοηθάς θα καθαρίσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποιήστε την κάρτα για τα απολύτως απαραίτητα. Τα υπόλοιπα με μετρητά.

Πχ Λογαριασμοί, όπου βολεύει η κάρτα, πληρώστε με κάρτα.

Σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα... Μετρητά

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Χρησιμοποιήστε την κάρτα για τα απολύτως απαραίτητα. Τα υπόλοιπα με μετρητά.

Πχ Λογαριασμοί, όπου βολεύει η κάρτα, πληρώστε με κάρτα.

Σούπερ μάρκετ, βενζινάδικα... Μετρητά

Γιατι; Για να μήν φαίνονται σαν εξοδα που δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε?

Δημοσ.

Ελαφρώς άσχετο με το θέμα: Γνωστός μου μού έλεγε ότι πάει σε mini market που αναγράφει σε εμφανές σημείο ότι κάνει έκπτωση 5% σε όσους πληρώνουν μετρητά. Και του έλεγε ότι ενώ έχει POS και η προμήθεια της τράπεζας είναι πολύ μικρότερη από 5%, το κάνει επειδή πολύ απλά δεν γουστάρει τις τράπεζες. Προσωπικά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται, αλλά είναι άραγε νόμιμο να παρέχει έκπτωση σε όσους πληρώνουν μετρητά;

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mic2mic είπε

Ελαφρώς άσχετο με το θέμα: Γνωστός μου μού έλεγε ότι πάει σε mini market που αναγράφει σε εμφανές σημείο ότι κάνει έκπτωση 5% σε όσους πληρώνουν μετρητά. Και του έλεγε ότι ενώ έχει POS και η προμήθεια της τράπεζας είναι πολύ μικρότερη από 5%, το κάνει επειδή πολύ απλά δεν γουστάρει τις τράπεζες. Προσωπικά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται, αλλά είναι άραγε νόμιμο να παρέχει έκπτωση σε όσους πληρώνουν μετρητά;

Παράνομο είναι, δεν έχει το δικαίωμα να διαφοροποιεί τις τιμές ανάλογα τον τρόπο πληρωμής.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, mic2mic είπε

Απ' ότι ξέρω όχι.

Αλλά εδώ που φτάσαμε, το αν είναι νόμιμο ή όχι πρέπει να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί (εμάς, γιατί ο ψιλικατζής θα έχει θέμα)

Επεξ/σία από Γιαούρτι
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mic2mic είπε

Στάνταρ κάτι παίζει με φοροδιαφυγή από πίσω. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να κάνει έκπτωση, τώρα το δεν γουστάρει τις τράπεζες το λέει απλά έτσι για να μην καταλάβει ο άλλος τι παίζει από πίσω. 

• Like 9
  • Thanks 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Παράνομο είναι, δεν έχει το δικαίωμα να διαφοροποιεί τις τιμές ανάλογα τον τρόπο πληρωμής.

Έχω αγοράσει προϊόντα όπου η πληρωμή με κάρτα είχε έκπτωση και συγκεκριμένα 2%.

Εκεί πως το δικαιολογούν;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Βασίλης_29 είπε

Στάνταρ κάτι παίζει με φοροδιαφυγή από πίσω. Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να κάνει έκπτωση, τώρα το δεν γουστάρει τις τράπεζες το λέει απλά έτσι για να μην καταλάβει ο άλλος τι παίζει από πίσω. 

Απ'ότι μου είπε ο γνωστός μου δίνει πάντα αποδείξεις, τώρα αν έχει πειραγμένες ταμειακές κτλ δεν ξέρω.

Δημοσ.

Γενικά πάντως πολλές επιχειρήσεις προτιμούν τα μετρητά.

Και το θέμα είναι ότι κόβουν αποδείξεις. Άρα δε κλέβουν σε αυτό το κομμάτι.

Εμένα πάντως η δικαιολογία "δε γουστάρω τις τράπεζες στα πόδια μου" μια χαρά μου στέκει

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, zoranb είπε

Συνοπώς, δεν είναι λογικό να δημιουργείται ένα ζήτημα, για το πού βρήκε συτά τα χρήματα και έχει τόσα έξοδα;

Η πληρωνεις με την καρτα των γονιων σου (αν δεν εχουν πρεπει να πανε να βγαλουν) η αν θες e-banking τους λες να πανε να βγαλουν  δικους τους κωδικους και αναγκαστικα τους διαχειριζεσαι εσυ. Το δευτερο εχω κανει για τον πατερα μου, διοτι οταν πληρωνα με τους δικους μου κωδικους αλλα απο τον δικο του λογαριασμο που τον εχω συνδεδεμενο διοτι ειμαι συνδικαιουχος, ολα τα εξοδα χρεωνονταν στην δικη μου δηλωση.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.

Άμα δε μπορεί να μπει στη διαδικασία να βγάλει κάρτα πχ, αυτό που κάναμε εμείς της γιαγιάς, πάγια εντολή από το συνταξιοδοτικό λογαριασμό όσα δέχονται,, τα άλλα μετρητά. Αλλιώς κάρτα και ebanking.

Εγώ στο εξωτερικό έχω δει σε δύο χώρες το ανάποδο. Η συναλλαγή με κάρτα επιβαρύνεται €0.2-0.5 ανάλογα το μαγαζί (σε μικρά κυρίως), το έγραφε δίπλα στις ταμειακές. Άλλο να πληρώσεις ΜΕΤΡΗΤΑ και άλλο να μην κόψεις απόδειξη 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...