infamousjohn Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, GeorgeR1_700 είπε Εγώ ήμουν χωρίς security patches για καμιά 5ετία 😂 Παρατήρησες κάτι ασυνήθιστο ποτέ;
GeorgeR1_700 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, infamousjohn είπε Παρατήρησες κάτι ασυνήθιστο ποτέ; Κοίτα, το κινητό μου ήταν γενικά πολύ κακό, με 0.8 Giga RAM κολλούσε συνεχώς (Sasmsung S3 mini). Πέρα από αυτό όμως, και πέρα από τις πολλές εφαρμογές που δεν μου λειτουργούσαν, οπότε έψαχνα δεύτερες εφαρμογές, δεν είχα κάποιο θέμα με κάποιο κενό ασφαλείας... (ή έτσι πιστεύω τουλάχιστον εφόσον αν σε χακάρουν σίγουρα δεν θα το καταλάβεις, συνήθως το καταλαβαίνεις αν ξαφνικά το κινητό αρχίζει να γίνεται λίγο πιο αργό, να ξοδεύεται λίγο πιο γρήγορα η μπαταρία και να είναι λίγο πιο ζεστό λόγω του ότι τρέχει το λογισμικό ο επεξεργαστής, λέω αυτά που άκουσα που και πάλι δεν μπορείς από αυτά αν όντως έχεις κάποιο θέμα).
MrHavoC Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, infamousjohn είπε Έχω ένα android τηλέφωνο (Huawei p10). Το πήρα πριν δυόμιση χρόνια. Πλέον δεν παίρνει άλλες αναβαθμίσεις αλλά έχω την εξής απορία. ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΝΕΊΣ; τι περισσότερο θα κάνω δηλαδή αν πάρω ένα καινούριο mid range των 300 ευρώ; Μια χαρά φωτογραφίες βγάζω και τώρα. Μια χαρά οθόνη έχω. Σούπερ αυτονομία (άνετα μιάμιση μέρα ακόμα!). Όλες οι εφαρμογές πάνε σφαίρα και έχουν εβδομαδιαίες αναβαθμίσεις... Παιχνίδια δεν παίζω βέβαια. Αλλά διαβάζω γραφω μέιλ, μηνύματα, e-banking, εισητηρια, ραντεβού κλπ. Πραγματικά τι καλύτερο θα προσφέρει ένα καινούριο τηλέφωνο; Μήπως καμιά φορά τα αλλάζουμε χωρίς να έχει ιδιαίτερο νόημα η κίνηση αυτή; Έστω έπαιρνα ένα iPhone 11 τώρα... Τι θα μου έκανε καλύτερα από το p10? Αρχικά έχω να σου πω ότι άλλο το Android λειτουργικό και άλλο το iOS των iPhone. Ένα iPhone 11 είναι ακριβό για τον μέσο χρήστη, βέβαια σε επιδόσεις και ποιότητα είναι πολλές φορές ανώτερο από τα περισσότερα κινητά. Απίστευτες φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα και βίντεο (καταγραφή και αναπαραγωγή 4K βίντεο με 60 καρέ/δευτερόλεπτο), πολύ μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και μνήμη ram, υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, έχουν επινοηθεί νέες τεχνολογίες και αυτοματισμοί και η χωρητικότητα έχει αυξηθεί. Και κάτι τελευταίο : Τώρα πια όλες οι εταιρείες φροντίζουν να σε αναγκάσουν να αγοράσεις νεότερο κινητό καθώς σταματάνε να υποστηρίζουν σε επίπεδο ενημερώσεων λογισμικού, που αυτό μεταφράζεται σε ασυμβατότητες-δυσλειτουργίες μελλοντικών εφαρμογών και το σημαντικότερο από όλα δεν θα παίρνεις νέα πακέτα ασφαλείας που σημαίνει ότι θα είσαι λίγο τρύπιος. Είναι σαν να έχεις Windows 7 χωρίς νέα πακέτα ασφάλειας και χωρίς antivirus. Πιο μακροχρόνια η φυσική εξέλιξη είναι να αλλάξεις κινητό καθώς οι εφαρμογές και τα παιχνίδια για κινητά πάντα θα εξελίσσονται δηλ. θα γίνονται πιο απαιτητικά σε επεξεργαστική ισχύ και ram και μεγαλύτερα σε μέγεθος. Στην περίπτωση σου είναι καλό το κινητό, πιο πιθανό είναι να σου καεί καμιά πλακέτα παρά να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του σήμερα. 20 ώρες πριν, adi32 είπε Πολλά πράγματα βελτιώνονται. Πριν 3 χρόνια κινητά 200 ε είχαν Android της πλάκας μπαταρίες της πλάκας κάμερες άθλιες, οθόνες άθλιες κλπ Τώρα με 150-200 € παίρνεις υπερπλήρες κινητό Συμφωνώ σε αυτό πλήρως, πήρα το Redmi Note 8 pro στα 190 ευρώ και δεν κολώνει πουθενά. Πριν λίγα χρόνια θα κόστιζε πάνω από 300 ευρώ. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από MrHavoC
ag2014now Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Για να απαντήσω στην αρχική ερώτηση, βασική αιτία αλλαγής θα ήταν εξεζητημένες απαιτήσεις. Το P10 σε γενικές γραμμές παραμένει ένα καλό κινητό και όποιος κάνει τη δουλειά του χωρίς πρόβλημα, δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο λόγο να το αλλάξει. Για να το συζητάς μάλλον σε τρώει όμως όπως είπε και ο UKforthemoment. Μερικοί λόγοι που θα άλλαζα το P10: - updates (ειδικά security), αν και αυτό λύνεται λογικά με κάποια custom rom αλλά κάποιοι προτιμάμε επίσημες rom - η 5.1" οθόνη είναι μικρή με τεράστια bezel για τα σημερινά δεδομένα, ενώ στις ίδιες διαστάσεις κινητού έχεις ~6αρα οθόνη (αλλάζω κινητό ανά 2-3 χρόνια, και 5.1" είχα πριν 4-5 χρόνια) - αν και η κάμερά του είναι καλή, θεωρώ ότι πάσχει σε σχέση με νεότερα κινητά τόσο στην ποιότητα όσο και σε χαρακτηριστικά όπως telephoto/optical zoom που ολοένα και κερδίζει έδαφος - αποκρίσιμο το P10 αλλά τα νεότερα έχουν 2-3πλάσια απόδοση, που πιστεύω θα φαίνεται σε βαριά παιχνίδια - καλύτερη αυτονομία (1 1/2 μέρα είναι σχετικό ανάλογα τη χρήση που γίνεται, για συνεχόμενη χρήση βγάζει 3-4 ώρες SoT ενώ πλέον έχει κινητά mid range που ξεπερνάς τις 8h SoT) - περισσότερος internal χώρος χωρίς προσθήκη εξωτερικής sd (που συνήθως είναι πιο εύχρηστη λύση για μεγάλες εφαρμογές/παιχνίδια αντί να τις μεταφέρεις στην εξωτερική) Πιθανούς mid-range αντικαταστάτες που θα κοίταζα (στα <400€): Xiaomi Mi 9T 128GB, Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB Σύγκριση: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8514&idPhone2=9738&idPhone3=9812#diff-*,*,* Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από ag2014now
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα