Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα android τηλέφωνο (Huawei p10). Το πήρα πριν δυόμιση χρόνια. Πλέον δεν παίρνει άλλες αναβαθμίσεις αλλά έχω την εξής απορία. ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΝΕΊΣ; τι περισσότερο θα κάνω δηλαδή αν πάρω ένα καινούριο mid range των 300 ευρώ; Μια χαρά φωτογραφίες βγάζω και τώρα. Μια χαρά οθόνη έχω. Σούπερ αυτονομία (άνετα μιάμιση μέρα ακόμα!). Όλες οι εφαρμογές πάνε σφαίρα και έχουν εβδομαδιαίες αναβαθμίσεις... Παιχνίδια δεν παίζω βέβαια. Αλλά διαβάζω γραφω μέιλ, μηνύματα, e-banking, εισητηρια, ραντεβού κλπ. Πραγματικά τι καλύτερο θα προσφέρει ένα καινούριο τηλέφωνο; Μήπως καμιά φορά τα αλλάζουμε χωρίς να έχει ιδιαίτερο νόημα η κίνηση αυτή; Έστω έπαιρνα ένα iPhone 11 τώρα... Τι θα μου έκανε καλύτερα από το p10? 

• Like 3
Δημοσ.

Διαπίστωσα ότι τα κινητά έχουν φτάσει σε ένα peak, χωρίς να έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω πλέον. Αντικειμενικά ακόμα και οι οθόνες, είναι ελάχιστα καλύτερες στην πραγματικότητα.

• Like 1
Δημοσ.

Πολλά πράγματα βελτιώνονται. 

Πριν 3 χρόνια κινητά 200 ε είχαν Android της πλάκας μπαταρίες της πλάκας κάμερες άθλιες, οθόνες άθλιες κλπ 

Τώρα με 150-200 € παίρνεις υπερπλήρες κινητό 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν σε ικανοποιεί για την απλη χρηση που του κανεις μην το αλλαξεις...
αλλα για να ρωτας μαλλον σε "τρωει" να παρεις καινουργιο 

Επεξ/σία από Zengar Zombolt
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι, δεν θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο. Αυτό ακριβώς είναι. Μετά επεμβαίνει όμως η λογική και τότε δεν υπάρχει απάντηση/αιτιολόγηση μιας νέας αγοράς. Ακόμα και το android 10 δεν είναι τόσο πιο καινοτόμο από το 8 για να δικαιολογήσει προς το παρόν έστω και μερικώς μια "αναβάθμιση" (κακά τα ψέματα για αντροιντ πάω)

• Thanks 1
Δημοσ.

Το ίδιο πράγμα σκέφτομαι με το oneplus 5t που έχω. Αν του αλλάξω και μια μπαταρία θα τη βγάλει την τετραετία.

• Like 1
Δημοσ.

ειναι κατι που κρατας στο χερι , το κοιτας και δυστυχως πλεον ειναι παντα μαζι σου , κερδιζει ακομα και τα κλειδια και το πορτοφολι .

οποτε ειναι φυσικο να σκεφτεσαι την αλλαγη , τα παπουτσια πρωτα τα σκιζεις; τα ρουχα ;

καπως ετσι ειναι το κινητο πλεον , απαραιτητο και μαζι σου οπως τα ρουχα σου.

ερχετε καπου εκει η λογικη σε μερικους και τους φρεναρει , αλλοι τα αλλαζουν σαν τα πουκαμισα .

ο καθε ενας οπως νομιζει .

βεβαιως αυτοι που τα αλλαζουν για πλακα υποβαλλουν τον εαυτο τους σε φαση οτι το εχουν αναγκη .

θα σου πουνε πολλα , παρα πολλα και λογους .

εσυ κρινεις .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που δεν έχεις θέματα με το κινητό και ούτε παράπονο από το hardware του, θα μπορούσα να πω πως δεν υπάρχει λόγος να αναβαθμίσεις σε νέο κινητό. Ένας φίλος μου είχε πάρει μια ναυαρχίδα της samsung, και το έχει 5 χρόνια τώρα και σκεφτόταν μήπως το άλλαζε. Δεν έχει κανένα θέμα το κινητό, ούτε η μπαταρία του (και έχει και amoled οθόνη 👀). Ο μόνος λόγος που σκεφτόταν να αλλάξει ήταν απλά επειδή ήθελε κάτι νέο, αλλά τελικά δεν προχώρησε σε κάποια αγορά. Εγώ είχα το android 4 μέχρι πριν 2 μήνες περίπου, μιλάμε για ένα κινητό που όχι απλά κολλούσε υπερβολικά, αλλά δεν υποστήριζε και πολλές εφαρμογές λόγω του android που είχε. Για μένα όταν είσαι σε αυτό το σημείο, πας και αλλάζεις (βασικά και πιο νωρίς από αυτό). Τώρα που επιτέλους μπόρεσα να πάρω ένα κινητό (Xiaomi Mi A3), θεωρώ πως λόγω του πολύ καλύτερου hardware που έχει θα μου πάει μια 6αετία και γιατί όχι και παραπάνω (εκτός φυσικά αν σταματήσει να υποστηρίζει πολλές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ). Αν θες να πάρεις κάτι τόσο πολύ, θες κάτι καινούργιο δηλαδή μπορείς να πάρεις ένα smartwatch, ή γενικά κάποιο gadget που θα σου κάνει πιθανώς πιο εύχρηστη την καθημερινότητα, ή ξέρω γω αν έχεις κάποιο χόμπι να τα δώσεις εκεί. Για κινητό εγώ πάντως δεν θα τα έδινα. Μπορείς να δεις κάποια tips πάντως για να σου φανεί λίγο πιο ανανεωμένο. 

Επεξ/σία από GeorgeR1_700
  • Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά αλλάζω συσκευή όταν σταματήσει να με ικανοποιεί στα πράγματα που θέλω να κάνω, και νομίζω πως η ορθολογιστική απάντηση αυτή είναι.  Από κει και πέρα υπάρχουν και ένα σωρό υποκειμενικοί λόγοι για αλλαγή που είναι διαφορετικοί για τον καθένα. Αυτό όμως μόνο εσύ το ξέρεις...

• Like 1
Δημοσ.

O πραγματικός λόγος αλλαγής για μια συσκευή, είναι οταν πλέον η επόμενη προσφέρει μια δυνατότητα που βρίσκεις χρήσιμη, και δεν την έχει το κινητό που κρατάς στα χέρια σου ή όταν έχουν παλιώσει τόσο πολύ που πλέον αρχίζουν πλέον να ειναι πρόβλημα. Οι κυρτές οθόνες, δεν ειναι σε αυτή τη λίστα, ούτε το 8K Video. Υπάρχουν κατα περίπτωση όμως δυνατότητες που κάποιοι βρίσκουν χρησιμότατες, που στο ευρύ κοινό μοιάζουν αστείες. Π.χ Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, high refresh rate οθόνες, desktop modes, είναι σημεία που για μερικούς αξίζει να αλλάξουν συσκευή.

Το Software, νομίζω οτι δύσκολα δικαιολογεί οποιαδήποτε αλλαγή πριν την τριετία, με μόνη παράμετρο εδώ τα Security Patches. Οταν σταματάει να τα παίρνει μια συσκευή, καλό ειναι να αρχίζετε να κοιτάτε το επόμενο βήμα. Άποψη μου τουλάχιστον.

Άλλοι αλλάζουν κινητά γιατι βαριούνται, άλλοι γιατι μπορούν, δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πρέπει. Το γιατι πρέπει η όχι να αλλάξεις κινητό, μόνο εσυ το ξέρεις.

• Like 1
Δημοσ.

Kαι εγω αυτη την εποχη τετοιες σκεψεις εχω,με redmi note 4 ειμαι 2,5 χρονια πλεον αγορασμενο 120ευρω,εχει βγαλει και το τελευταιο σεντ του ακομα και σημερα να χαλασει.Το μονο θεμα ειναι οτι η μπαταρια του πλεον χανει μπακαλιστικα γυρω στα 20-30% και αρχιζει να μου κακοφαινεται λιγακι αλλα οι επιλογες πλεον σε αυτην την κατηγορια(<=150ευρω) ειναι τοσο πολλες που δεν ξερεις τι να διαλεξεις.

• Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, infamousjohn είπε

Ενδιαφέρον αυτό με τα security patches. Πόσο να ανησυχήσει κανείς για αυτά όμως; Εγώ πχ είμαι χωρίς security patches εδώ και ένα χρόνο κοντά....

Εγώ ήμουν χωρίς security patches για καμιά 5ετία 😂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...