Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα μαγκιτες θα ηθελα γνωμες για αναβαθμιση που ειμαι για να κανω αυτον τον καιρο σε cpu,ram και motherboard.ολα τα αλλα τα εχω ηδη.Αρχικα να διευκρινισω οτι κανω αυτην την αναβαθμιση σε ενα σχετικα καλο μηχανημα που να μπορω να κανω ανετα την δουλεια μου για μουσικη παραγωγη με βαρια προγραμματα οπως ( Cubase/Maschine/Ableton/Fl Studio κ.α ) + τα vsts που εγκαταστω και χρειαζομαι γι'αυτην την δουλεια.επισης σιγουρα το θελω και για λιγο gaming μιας και εχω ηδη και μια Rx 570 8 oc,οσο αφορα αυτο το κομματι με το gaming δεν σκαμπαζω πολλα oποτε απλα θελω να μπορω να παιζω με την ανεση μου.Σκεφτομαι ισως και για λιγο stream καποια στιγμη αλλα οχι gaming αλλα μουσικης παραγωγης.Ειχα αποφασισει σε cpu να παω για τον 2700x μιας και απ'οτι εχω ακουσει τα βαρια προγραμματα χρειαζονται πολλους πυρηνες για να κανεις την δουλεια σου ευκολη.το budget μου για τον επεξεργαστη ειναι μεχρι τα 200 και ο 2700x ειναι στα 171,50ευρο μαζι με τα μεταφορικα στο σκρουτζ που λογικα απο κει θα κανω την αγορα μου.επισης χθες εμαθα οτι εχει βγει και η σειρα 3000 (ειμαι ασχετος οποτε δεν ασχολουμε με το τι βγαινει γιατι δεν εχω ιδεα) και ειδα τον Ryzen 5 3600 στα 183,75ευρο αλλα μιας και ασχετος ρωτησα ενα φιλο που ξερει λιγακι παραπανω απο μενα ποιον απο τους 2 να προτιμησω και μου ειπε τον Ryzen 5 3600 αλλα ξεχασα να του διευκρινησω για τι δουλεια ακριβως τον θελω και βλεπω οτι ο 2700x εχει παραπανω πυρηνες.Φτανω λοιπον στην μεγαλη απορια μου ποιον επεξεργαστη απο τους 2 να προτιμησω για τις δουλειες που τον χρειαζομαι??

Θα ηθελα επισης με τον επεξεργαστη που θα μου προτινεται και μια motherboard μεχρι 110 και ram 16gb για αρχη,αλλα χωρις καποιο budget.

Εχω ηδη:  

Be Quiet Pure Rock Slim

Be Quiet System Power 9 600w

Msi Rx 570 8gb Oc

Crucial Mx 500

Δημοσ.

Για μουσική παραγωγή καλύτερα να αποφύγεις τη 2η γενιά Ryzen. Έχει υψηλά latencies και αρκετά χαμηλότερο IPC από τους 3rd gen Ryzen, ενώ και το multicore performance του 2700 είναι παρόμοιο με του 3600 αν και ο τελευταίος έχει 2 λιγότερους πυρήνες. Οπότε θα συμφωνήσω κι εγώ με τον φίλο σου και θα σου πρότεινα τον 3600. Ο ιδανικός για σένα βέβαια είναι ο 3700Χ αλλά κοστίζει πάνω από 300€. Μητρική την MSI B450 Tomahawk Max ή την A-Pro Max. RAM θα είσαι κάπως οριακά πιστεύω με 16GB. Αλλά αν δεν βγαίνουν τα κουκιά πάρε τουλάχιστον ένα πολύ γρήγορο κιτ (3600ΜΗz) ή αν θες να κάνεις overclock προτίμησε τις Crucial Ballistix "ΑΕS/AET" 3000/3200MHz που ανεβαίνουν στο θεό.

Επίσης στο μέλλον θα μπορούσες να βάλεις και έναν NVME ssd καθώς θα δεις οφέλη. Πολύ καλός και σε καλή τιμή ο Adata XPG 8200Pro.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ιδανικά πρέπει να κοιτάς σε 3700X, Msi Tomahwak MaxCrucial Ballistix Sport LT Gray 32GB 3200MHz (αντέχουν αρκετό "ξύλο" με oc και πλέον είναι πολύ εύκολο). Περίπου στα 560!

Αν θες πιο οικονομικά κοιτάς 3600Msi Tomahwak MaxCrucial Ballistix Sport LT Gray 16GB 3200MHz Το ίδιο ισχύει και για αυτές!  Περίπου 380!

Επιπλέον στο μέλλον σκέψου για έναν m2 ssd! 

Επεξ/σία από Duck Dodgers
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια θα ηθελα να ρωτησω αξιζει αυτη την στιγμη να αναβαθμισεις cpu και gpu μονο η καλυτερα να αγορασεις και καινουρια mobo για ενα νεο συστημα?το συστημα μου ειναι αυτο που βλεπετε απο κατω

Δημοσ.
6 ώρες πριν, FasTaker είπε

Εξαρταται τι θες. Για games ή εφαρμογες.

τι δεν παζεις και θες να αναβαθμισεις?

γενικα παντα ψαχνομαι για κατι καλυτερο γενικα συγκεκριμενο προβλημα δεν εχω ισως να φταιει το οτι παιζω σε τηλεοραση αντι μονιτορ αλλα γνεικα τον χρησιμοποιω σε μουσικη και φουλ γραφικα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, giwrgosb είπε

γενικα παντα ψαχνομαι για κατι καλυτερο γενικα συγκεκριμενο προβλημα δεν εχω ισως να φταιει το οτι παιζω σε τηλεοραση αντι μονιτορ αλλα γνεικα τον χρησιμοποιω σε μουσικη και φουλ γραφικα

και ντρέπεσαι να ανοίξεις δικό σου θέμα ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...