Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειναι γνωστο το προβλημα που υπαρχουν σε μηχανες με τα GPS.

Το βαζεις επανω και μετα απο εξι μηνες (μαξ) πετας την μπαταρια στα σκουπιδια και παιρνεις καινουρια.

Προσωπικα το εκανα 2 φορες αυτο, μια ενδιαμεση λυση στις διακοπες το περσυνο καλοκαιρι, ηταν να βγαλω τους πολους της μπαταριας.

Αλλα τοτε τι σοι ασφαλεια ειχα απο το GPS?

Το προβλημα μου εφαγε 6 μηνες και τελικα το ελυσε εν μερει, χωρις να μπορω να εξηγησω απολυτα στο αν λειτουργει καλα η οχι,

δεν ειμαι και ηλεκτρολογος.

Λοιπον επι του πρακτεου,

καταρχην σκεφτηκα να βαλω εξωτερικη μπαταρια μιας και το κυριο θεμα ηταν οτι επρεπε να βγει απο την μπαταρια του παπιου.

Σε πρωτη φαση λοιπον πηρα αυτο,

spacer.png

μπαταρια λιθιου 9800mAh με κοστος λιγοτερο απο 20 ευρω.

Προσθεσα και ενα βολτομετρο με διακοπτη

spacer.png

Τελος αλλαχθηκε και η καρτα απο την φαγανα F2G μπηκε μια intertelecom και η εργασια ολοκληρωθηκε.

Εδω το αποτελεσμα:

836534500_gpsp.jpg.4d88a4c6fa79f1e36f102fdf64854492.jpg

Συμπερασματα:

1. Το GPS πλεον ειναι εκτος μπαταριας του παπιου και ηρεμησα.

2. Δεν χρειαζεται καθε μηνα να βαζω λεφτα στη καρτα.

3. Υποθετω οτι η μπαταρια θα με βγαζει ενα μηνα, συντομα θα παραγγειλω αλλη μια μπαταρια, και ετσι οταν χρειαζεται να βαζω μια φορτισμενη και να φορτιζω την παλια.

4. Το GPS συμπεριφερεται καλα αλλα με καποια προβληματα που δεν εχω ακομα εντοπισει με σιγουρια τι φταιει.

πχ δεν δεχεται εντολες προγραμματισμου, στην εντολη check123456 δεν απανταει. Πιθανολογω οτι μπορει κατι να φταιει με την καρτα, θα δειξει.

5. Τα GPS εχουν ενα κιτρινο καλωδιο που συνδεεται μεταξυ μιζας και μπαταριας μηχανης, αυτο ειναι απαραιτητο να γινει εαν το εχεις σε deep sleep mode.

Αναγκαστικα το εχω σε απλο sleep mode.

6. To GPS απανταει μονο οταν γυρισει η μιζα και το παπι ειναι σε κινηση.

Οταν σταματησει και κλειδωσει, κανεις κληση και μενει μουγγο. Συνεπως εχω ασφαλεια εαν καποιος παει να το τσουλησει και βαλει μπροστα,

δεν εχω ασφαλεια αν μου σηκωσουν το παπι και το φορτωσουν...

Βεβαια ολα αυτα δεν ειναι το τελικο αποτελεσμα και συντομα οταν θα κανω ελεγχους θα δω ποτε λειτουργει το GPS και ποτε οχι.

Ελπιζω το ολο εγχειρημα να ενδιαφερει καποιον και να τον βαλει σε σκεψεις...

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, tornado είπε

6. To GPS απανταει μονο οταν γυρισει η μιζα και το παπι ειναι σε κινηση.

Οταν σταματησει και κλειδωσει, κανεις κληση και μενει μουγγο. Συνεπως εχω ασφαλεια εαν καποιος παει να το τσουλησει και βαλει μπροστα,

δεν εχω ασφαλεια αν μου σηκωσουν το παπι και το φορτωσουν...

Βεβαια ολα αυτα δεν ειναι το τελικο αποτελεσμα και συντομα οταν θα κανω ελεγχους θα δω ποτε λειτουργει το GPS και ποτε οχι.

δεν το καταλαβα αυτο

αφου εχει δικη του ανεξαρτητη μπαταρια τι σχεση εχει αν γυρισει η μιζα και κινειται το παπι;

επισης αν ενα gps δεν μπορει να δωσει σημα εντοπισμου στασιμο αυτο σημαινει οτι αν στο κλεψουν δεν θα μπορεσεις να βρεις την τοποθεσια που εκρυψαν το κλεμμενο παρα μονο την διαδρομη που ακολουθησαν 

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, georgeγ είπε

δεν το καταλαβα αυτο

αφου εχει δικη του ανεξαρτητη μπαταρια τι σχεση εχει αν γυρισει η μιζα και κινειται το παπι;

επισης αν ενα gps δεν μπορει να δωσει σημα εντοπισμου στασιμο αυτο σημαινει οτι αν στο κλεψουν δεν θα μπορεσεις να βρεις την τοποθεσια που εκρυψαν το κλεμμενο παρα μονο την διαδρομη που ακολουθησαν 

καλη η ερωτηση σου γιατι την ειχα και εγω....

Το GPS εχει ενα κιτρινο καλωδιο μεσα στην πλεξουδα του που πρεπει να πηγαινει στη μιζα και μετα στη μπαταρια της μηχανης

για να ξεκιναει απο deep sleep mode. Αν αυτο δεν ειναι συνδεδεμενο, αχρηστευεται το GPS γιατι δεν "ξυπναει" ποτε

και στην ουσια ειναι νεκρο γιατι δεν απανταει με sms το GPS.

Τωρα το γιατι, ε οκ δεν ειμαι ηλεκτρολογος να σου απαντησω, αν διαβασει καποιος ειδημων ισως γινουμε σοφοτεροι.

Για το δευτερο που λες, εχεις δικαιο. Σε θεση παρκαρισματος, φαινεται να εχω προβλημα.

Ωστοσο στην δικη μου την περιπτωση δεν εχουμε τετοιο δειγμα κλοπων.

Οι συνηθεις υποπτοι ειναι ερασιτεχνες οι οποιοι σπανε κλειδαρια το βαζουν μπροστα και γινονται καπνος

και απο την μηχανη βγαζουν καποια κατοσταρικα, αναλογα την μηχανη.

Αν θες να παμε σε λυσεις σοβαρες χωρις προβληματα, πας εδω

https://www.aliexpress.com/item/32702630857.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.641c32737NeNXK&s=p&algo_pvid=421ff077-ff57-43cf-858d-f240f4d8ff68&algo_expid=421ff077-ff57-43cf-858d-f240f4d8ff68-0&btsid=0b0a0ac215817770105515400e51cb&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

Ανεξαρτητα και ετοιμα μηχανηματα, που δεν μπλεκονται με μηχανες και αυτοκινητα.

Και σε ενα γαιδαρο να το δεσεις στη σελα, την δουλεια του θα την κανει.

Δημοσ.

Sorry για το offtopic αλλα ποιο πρόγραμμα εχεις βαλει απο την intertelecom; Μπορείς να παραθέσεις ενα λινκ

Ευχαριστώ

Δημοσ.
2 ώρες πριν, RVgtr είπε

Sorry για το offtopic αλλα ποιο πρόγραμμα εχεις βαλει απο την intertelecom; Μπορείς να παραθέσεις ενα λινκ

Ευχαριστώ

δεν πιστευω οτι εισαι εκτος θεματος,

πηρα το πιο φτηνο πακετο

JUST SIM 15

Θέλω τη SIM κάρτα με 5€ αρχικό υπόλοιπο.

Κόστος SIM κάρτας 15€.

εδω σου βγαζει ολες τις επιλογες.

https://www.intertelecom.gr/mobile/order

Δημοσ.
2 ώρες πριν, tornado είπε

Το GPS εχει ενα κιτρινο καλωδιο μεσα στην πλεξουδα του που πρεπει να πηγαινει στη μιζα και μετα στη μπαταρια της μηχανης

για να ξεκιναει απο deep sleep mode. Αν αυτο δεν ειναι συνδεδεμενο, αχρηστευεται το GPS γιατι δεν "ξυπναει" ποτε

και στην ουσια ειναι νεκρο γιατι δεν απανταει με sms το GPS.

Δεν πρέπει να "κοιμάται" το gps. Όποτε το καλέσεις πρέπει να απαντήσει, μέρα ή νύχτα. Αν ήταν να δουλεύει μόνο όταν λειτουργεί το όχημα, χαίρω πολύ, ξέρω που είναι γιατί είμαι μέσα/πάνω.

2 ώρες πριν, RVgtr είπε

Ευχαριστώ

https://www.intertelecom.gr/mobile/order

Την απλή, 15 ευρώ.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Doubt είπε

Δεν πρέπει να "κοιμάται" το gps. Όποτε το καλέσεις πρέπει να απαντήσει, μέρα ή νύχτα. Αν ήταν να δουλεύει μόνο όταν λειτουργεί το όχημα, χαίρω πολύ, ξέρω που είναι γιατί είμαι μέσα/πάνω.

σωστο, μενει να το ρυθμισω να μην κοιμαται ποτε, θα το κανω καποια στιγμη, μαλλον αυριο να ειναι μερα.

Το θεμα μου ειναι οτι θα μου διπλασιασει την καταναλωση και πρεπει να βρω μεγαλυτερη μπαταρια.

πχ με deep sleep mode exoyme 60mA και με την μπαταρια βγαζω διμηνο και βαλε,

αν ομως το βαλω σε πληρη λειτουργια για να γινεται αυτο που λες να απανταει μερα - νυχτα, παω περιπου στο μηνα.

(αυτα χοντρικα δεν εχω κανει τσεκαρισμα τι ισχυει στη πραξη)

Εκει ειμαι οριακα και πρεπει να δω τι θα κανω, σιγουρα θα εχω μια spare μπαταρια αλλα οπως και να εχει

το σεναριο λεει οτι πρεπει να δουλευει οποτε το καλω και να βγαζω μινιμουμ ενα μηνα.

Μεχρι στιγμης ειμαι ακομα σε πειραματα και δεν εχω ασχοληθει για να φτασω στο παραπανω,

το πηρα σημερα απο τον ηλεκτρολογο και ασχοληθηκα ισα ισα ενα μισαωρο.

Μεσα στην εβδομαδα θα το ληξω πως θα παιξει και τι χρειαζεται να γινει ακομα.

Το βασικο ειναι οτι πλεον δεν πεταω μπαταριες, τα υπολοιπα καθ οδον :)

Δημοσ.

ειναι το οριο δεν ειναι υπεραρκετο, πες οτι παω ενα μηνα διακοπες, αμα πεσω τοσο κατω, θα λες δεν μπορω να αργησω ουτε μερα

γιατι θα ξεφορτιστει το GPS?

Εχω κατα νου να βαλω στο μελλον (δηλαδη πριν τις καλοκαιρινες διακοπες) μια μπαταρια 20000 mA και να παιζω ανετα δυο μηνες.

Δημοσ.

Δηλαδή άμα πηγαίνεις ένα μήνα διακοπές,  παίρνεις παπι κάθε χρόνο?

Διαβάζω κάτι πράγματα και νομίζεις ότι είσαι εξωγήινος... 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Doubt είπε

Το παίρνεις μαζί σου ίσως;;

Δεν σε υποχρεώνει κανείς να διαβάζεις τίποτα.

Καλή συνέχεια.

Το θεμα το ανοιξα για να δωσω τεχνικες ιδεες ισως και λυσεις σε ενα προβλημα που εχει ταλαιπωρησει πολυ κοσμο

και οχι για να δωσω αναφορα στο αν και ποτε κανω διακοπες, κατι που φυσικα ειναι ασχετο με το θεμα.

Απο οτι δειχνεις μαλλον το θεμα δεν ειναι κατι που θα υοθετησεις, οποτε εγω τουλαχιστον σε τετοια θεματα, απλα προσπερναω.

Φυσικα και δεν με υποχρεωνει να διαβαζω κατι με το ζορι, επισης κανεις δεν σε υποχρεωνει να γινεσαι τοξικος τουλαχιστον χωρις λογο.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, tornado είπε

Δηλαδή άμα πηγαίνεις ένα μήνα διακοπές,  παίρνεις παπι κάθε χρόνο?

Διαβάζω κάτι πράγματα και νομίζεις ότι είσαι εξωγήινος... 

δηλαδη θα πανε να στο φανε τη μερα που θα πεσει η μπαταρια? αυτο ειναι πολυ γκαντεμια. παντως αφου ειπες θα εχεις δυο μπαταριες για να τις εναλλασεις τοτε προτου φυγεις βαλε και τις δυο (παραλληλα νομιζω?) και εισαι κομπλε.

ε αμα εχεις λεφτα για 2+ μηνες διακοπες πουλα το το ρημαδι και παρε καινουργιο αμα γυρισεις 😂

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Lezantas26 είπε

ε αμα εχεις λεφτα για 2+ μηνες διακοπες πουλα το το ρημαδι και παρε καινουργιο αμα γυρισεις 😂

εχετε φαει κολλημα με τις διακοπες ετσι?

στο εξοχικο μου παω και οταν παω διακοπες χαλαω 500 ευρω.... αυτο τι σημαινει, οτι πρεπει να εχω λεφτα για να αγοραζω παπι καθε χρονο?

απο που βγαινει αυτη η πατεντα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...