kostas1966 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πρόσφατα αύξησα τη ram χωρητικότητα αντικαθιστώντας τα 4x1gb με αντίστοιχα 4x2gb. Πρώτη δουλειά ήταν να τρέξει το memtest. Φυσικά το προγραμματάκι αυτό μου ήταν γνώριμο από παλιά. Μοιράζομαι ωστόσο αυτή την τελευταία εμπειρία μου μαζί του για να μου πείτε τις δικές σας απόψεις, κάποιες ιδέες, συστάσεις κλπ Σε πρώτη φάση το τρέχω για ένα πέρασμα (1 pass). Επειδή η μητρική μου είναι παλιά, ήθελα να δω και εάν κάποιο slot έχει βγει off. Τελικά πιο πολύ με μπέρδεψε το τεστ παρά με διαφώτισε. Παραθέτω ενδεικτικά κάποια γεγονότα: Ξεκινάω τοποθετώντας μόνο ένα dimm τη φορά. Στο δεύτερο slot χτυπάει η geil. Τη βάζω στο τρίτο, όλα οκ. Μπαίνει η mushkin στο δεύτερο slot, όλα καλώς. Μια supertalent βολτάρει επιτυχώς στο πρώτο και στο δεύτερο slot για να ξεφτιλιστεί κρασάροντας στο τέταρτο. Το τέταρτο slot έβγαλε τη ρετσινιά της υποψίας από πάνω του υποδεχόμενο με επιτυχία corsair και mushkin. Όπου έβγαινε error, το πολύ 1 ανά τεστ, το err-bits έβγαζε είτε 00000010 είτε 00100000. Να σημειώσω επίσης ότι όταν έβαζα μόνο ένα dimm , το ένα πέρασμα ολοκληρωνόταν σε περίπου 10 λεπτά. Όταν έβαλα και τις 4 μνήμες, στα slots της αρεσκείας τους παρακαλώ(!), παρότι σε channel, το pass δεν είχε ολοκληρωθεί ούτε σε 5 ώρες! Το επόμενο πρωί έλαβα ένα error χωρίς όμως να μου λέει πιό από τα 4 κλώτσησε. Χμμ, το τρεξα από cd...μήπως μέσω usb boot θα έγραφε κανα log; Σαν επιδόρπιο κεραστήκαν και ένα primetest95 (large fft) που διασκέδασε και τα 4 "κορίτσια" για περίπου μία ώρα χωρίς να δυστροπήσουν. Τρελά κι ακατανόητα όλα αυτά για την γερασμένη μου ψυχή. Δεν είναι αρκετό το ένα πέρασμα; Αν περάσουν 20 pass και χτυπήσουν στο 21o πρέπει να ανησυχήσω ή να σκεφτώ ότι απλά ζεστάθηκαν; Όταν πάλι, δεν καταφέρνουν να βγάλουν ούτε ένα...Μήπως θέλουν λίγο ρευματάκι παραπάνω; Όχι δεν είναι υπερχρονισμένες. Γνώμες, παρατηρήσεις, προτροπές ευπρόσδεκτες. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από kostas1966
narta Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 3 διαφορετικές μνήμες ταυτόχρονα και περιμενεις κάτι normal? 🤣
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Σωστά αναφέρει ο @narta. Πως τις τοποθετήσατε και σε ποια μητρική;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα