Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή σας ημέρα.Θα ήθελα τις γνώσεις σας όσο αναφορά την επιλογή των καναλιών Wi-Fi ,στα οποία θα πρέπει να επιλέξω στα (2) Access point που έχω τοποθετημένα το μεν (Unifi AC-LR ) στο ισόγειο και το (Unifi LITE)πρώτο όροφο του σπιτιού μου για την κάλυψη όλων των WI-Fi συσκευών,έτσι ώστε να μην έχουν μεταξύ τους (confilg).Στο ισόγειο το Unifi AC-LR  είναι ρυθμισμένο στα 2,4 Ghz στο κανάλι 2  με High εκπομπή και η ισχύς του είναι (20 dBm) ενώ στα 5Ghz το έχω βάλει στο Auto και εκπέμπει στο κανάλι 38 (36+1)σε medium ισχύ (16dBm) Αγοράζοντας μόλις εχθές ένα δεύτερο Unifi LITE για τον δεύτερο όροφο,μετά από την αντικατάσταση ενός Tplink 901TD που τα έπαιξε, θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε στην  επιλογή των καναλιών που θα πρέπει να ρυθμιστεί το δεύτερο Unifi LITE έτσι ώστε να μην έχω προβλήματα με (confilg) στις συχνότητες των Wi-Fi?????????Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι καθένα από τα Aceess Point είναι συνδεδεμένα σε ανεξάρτητους (switch),οι οποίοι παίρνουν Internet από το Speedport Plus του ΟΤΕ.Θα πρέπει και τα δύο να εκπέμπουν στα 5Ghz η θα πρέπει να κλείσω την εκπομπή στο ένα από τα δύο????????

Σας ευχαριστώ πολύ να είστε όλοι σας καλά και να περνάτε υπέροχα.

Επεξ/σία από airdimitris
Δημοσ.

καναλια μπορεις να τα αφησεις και auto.τα 2 ap τα αφηνεις και 2,4 και 5gh>για το speedport αναλογως αν θες να παιζει σαν access point ή oxi.αν δεν το θες το κλεινεις.

2 hours ago, airdimitris said:

Καλή σας ημέρα.Θα ήθελα τις γνώσεις σας όσο αναφορά την επιλογή των καναλιών Wi-Fi ,στα οποία θα πρέπει να επιλέξω στα (2) Access point που έχω τοποθετημένα το μεν (Unifi AC-LR ) στο ισόγειο και το (Unifi LITE)πρώτο όροφο του σπιτιού μου για την κάλυψη όλων των WI-Fi συσκευών,έτσι ώστε να μην έχουν μεταξύ τους (confilg).Στο ισόγειο το Unifi AC-LR  είναι ρυθμισμένο στα 2,4 Ghz στο κανάλι 2  με High εκπομπή και η ισχύς του είναι (20 dBm) ενώ στα 5Ghz το έχω βάλει στο Auto και εκπέμπει στο κανάλι 38 (36+1)σε medium ισχύ (16dBm) Αγοράζοντας μόλις εχθές ένα δεύτερο Unifi LITE για τον δεύτερο όροφο,μετά από την αντικατάσταση ενός Tplink 901TD που τα έπαιξε, θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσετε στην  επιλογή των καναλιών που θα πρέπει να ρυθμιστεί το δεύτερο Unifi LITE έτσι ώστε να μην έχω προβλήματα με (confilg) στις συχνότητες των Wi-Fi?????????Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι καθένα από τα Aceess Point είναι συνδεδεμένα σε ανεξάρτητους (switch),οι οποίοι παίρνουν Internet από το Speedport Plus του ΟΤΕ.Θα πρέπει και τα δύο να εκπέμπουν στα 5Ghz η θα πρέπει να κλείσω την εκπομπή στο ένα από τα δύο????????

Σας ευχαριστώ πολύ να είστε όλοι σας καλά και να περνάτε υπέροχα.

αλλωστε στα 2,4 ghz μην περιμενεις παρα πολλα.κατα τα αλλα αν θες με προγραμματα μπορεις να δεις που παιζουν οι αλλοι και να αποφυγεις τα γεματα καναλια.πιο πολυ για τα 2,4ghz. αν και το πιο πιθανο τα γειτονικα wifi μπορεις να τα δεις και μεσα απο τα access points. αν δεν υπαρχουν αλλα δικτυα τοτε στα 2,4 ghz προσπαθουμε να εχουμε 6 καναλια διαφορα.το 12 και το 13 ενδεχομενως να μην το πιανουν καποιες συσκευες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση το speedport είναι κλειστό το WiFi και χρησιμοποιώ για τις συσκευές μόνο τα (2) unifi μεταξύ τους δεν κατάλαβα πρέπει να έχουν (6) κανάλια διαφορά;;;;Τα γειτονικά WiFi  είναι πολύ μακριά και δεν με επηρεάζουν άλλωστε είναι μόνο (2) και δεν έχω πρόβλημα τα unifi που είναι στον ίδιο χώρο που θα πρέπει να ρυθμιστούν ;;;;;Φυσικά το με το (1) του ισογείου οριακά συνδέομαι στον Δεύτερο Όροφο άλλωστε για αυτό επέλεξα να αγοράσω ακόμη (1) αλλά τώρα το σίγουρα το ένα θα είναι πάνω στο άλλο στις συχνότητες και ίσως θα πρέπει κάπως να διαχωριστούν με διαφορετικά κανάλια αν δεν κάνω λάθος για να μην έχω θέματα conflig???Το WiFi analayzer του κινητού θα βοηθήσει;;; για να βρω κάποια άκρη;;;

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...