Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα μια ερώτηση. Από παρατήρησα πως στον δεύτερο όροφο ζεσταίνονται τα καλοριφερ, χωρίς να είναι ενεργοποιημένος ο θερμοστάτης. Έχω κατεβάσει τον διακόπτη του θερμοστάτη  και κάθε 4 ώρες ζεσταίνονται τα καλοριφέρ, χωρίς να ανάβει το λαμπάκι στον θερμοστάτη. Όταν κατέβει η θερμοκρασία στους 20 ανάβει και κλείνει στους 22. Τι πρόβλημα μπορεί να υπάρχει; Κάποια ιδέα;

Επεξ/σία από karman13
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΚΑΛΗΜΈΡΑ. 

Θέλω να κάνω κ εδω μια ερώτηση. 

Πέρασα πρόσφατα αέριο στην πεθερά μου. 

Την έβαλαν ενα ψηφιακό θερμοστατη και έχει δυο μπαταρίες μέσα. 

Η γυναίκα ειναι μεγάλη και δεν μπορεί να το δούλεψη ,πήρα ενα αναλογικό για να τον αλλάξω 

Ο αναλογικος ειναι με σύνδεση 3 ΚΑΛΏΔΙΑ φάση ουδέτερος κ εντολή. Δυστυχώς απο τον λέβητα έρχονται μονο 2 καλώδια. 

ΠΑΡΑΚΑΛΏ τα φώτα σας. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, geosignals είπε

Ανεβάζω δυο φωτογραφίες με τον πίνακα του λέβητα. 

Screenshot_20211121-150614.png

Screenshot_20211121-150623.png

Και εδώ ειναι ο αναλογικος θερμοστατης που αγόρασα. 

Screenshot_20211121-150632.png

Άσε τον αναλογικό στην άκρη που θα έχεις και τρελή απόκλιση και πάρε ένα ψηφιακό χωρίς μπαταρίες ή όταν τελειώνουν άλλαζε τες εσύ. Το να πάρεις αναλογικό είναι εμπρός πίσω και δεν πετυχαίνεις και οικονομία 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, geosignals είπε

Ο αναλογικος ειναι με σύνδεση 3 ΚΑΛΏΔΙΑ φάση ουδέτερος κ εντολή. Δυστυχώς απο τον λέβητα έρχονται μονο 2 καλώδια. 

ΠΑΡΑΚΑΛΏ τα φώτα σας. 

σου λείπει ο ουδέτερος  που συνήθως σχετίζεται με ρελε η σε φωτεινή ένδειξη Ο ψηφιακος που λειτουργεί με μπαταρία δε θέλει ουδέτερο  Μην σκαλίζεις πράγματα που δεν ξέρεις Άστα όπως τα έβαλε ο εγκαταστατης

Δημοσ.
Στις 21/11/2021 στις 3:25 ΜΜ, jimis_vts είπε

Άσε τον αναλογικό στην άκρη που θα έχεις και τρελή απόκλιση και πάρε ένα ψηφιακό χωρίς μπαταρίες ή όταν τελειώνουν άλλαζε τες εσύ. Το να πάρεις αναλογικό είναι εμπρός πίσω και δεν πετυχαίνεις και οικονομία 

Μπορείς να μου πρότεινε ενα ψηφιακό χωρίς μπαταρίες. Απλός να βγάλω αυτον που εχω και να περάσω τον χωρίς μπαταρίες. 

Μοντέλο η μάρκα η ακόμα και μια φωτογραφία 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, geosignals είπε

Μπορείς να μου πρότεινε ενα ψηφιακό χωρίς μπαταρίες. Απλός να βγάλω αυτον που εχω και να περάσω τον χωρίς μπαταρίες. 

Μοντέλο η μάρκα η ακόμα και μια φωτογραφία 

https://www.skroutz.gr/s/2370153/Olympia-Electronics-BS-844-Ψηφιακός-Θερμοστάτης.html

https://www.skroutz.gr/s/8227548/Siemens-RDD310-EH-Ψηφιακός-Θερμοστάτης.html

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επαναφέρω το θέμα αυτό, καθώς θέλω να αλλάξω το αναλογικό θερμοστάτη που έχω στο σπίτι με έναν ηλεκτρονικό.

Ο αναλογικός που έχω στο σπίτι είναι ένας campini και θα τον αντικαταστήσω με έναν heatcold. Η σύνδεση στο campini είναι με τρία καλώδια: καφέ-->φάση, μπλε-->ουδέτερο και μαύρο-->εντολή. (Το κόκκινο καλώδιο είναι στον αέρα και δεν ξέρω τι είναι)

Ο ηλεκτρονικός έχει dry contact και L, N οπότε τον συνδέω: L-->φάση (καφέ), Ν-->ουδέτερο (μπλε) και στo 1--> εντολή (μαύρο), όμως στο νέο θερμοστάτη θα χρειαστώ και γέφυρα μεταξύ του L-->2 για να κλεινει η εντολή.

Σωστά δεν σκέφτομαι τη συνδεσμολογία; Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια σας!

IMG_20220203_184253.jpg

IMG_20220104_115231.jpg

IMG_20220203_190907.jpg

Επεξ/σία από alexandro673
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα μια ερώτηση σχετικά με την συνδεση, τα δύο N Stop και L τα έχω βρει την εντολή για τον καυστήρα που θα την βάλω; 20220327_092415.jpg.9df56828e6e980e2e5390343e42fe593.jpg

20220326_193627.jpg

Επεξ/σία από andre_rrr
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.
On 01/03/2020 at 23:46, jefery said:

ο ενας ειναι για ενδοδαπεδια ο αλλος για ηλιακο και ο αλλος για θερμοστατη με σωματα καλοριφερ.

Το 3ο τον χρησιμοποιω 3 χρονια και πηρα και 2ο για αλλο σπιτι.

τα 3 καλωδια ειναι φαση ουδετερος και το τριτο της θερμοκρασιας. Αν κανει λιγο υπομονη θα βρω φοτο να σου βαλω

IMG_20190129_132830[1].jpg

εχε υποψη σου οτι οταν το βαλεις θες και ενα θερμομετρο για να ρυθμισεις τη πραγματικη θερμοκρασια του χωρου. Εχει βιντεακι στο γιουτιουμπι 😁

Αυτό σε τι κύκλωμα το έχεις συνδέσει; Σε λέβητα αερίου με καλοριφέρ; Γιατί βλέπω είναι η GB έκδοση. Παρήγγειλα ένα GC από Κίνα, και μου έστειλαν 2 φορές λάθος. Μια το GB και μια το GA. Γίνεται να συνδέσω κάποιο από αυτά σε λέβητα αερίου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...