likos_de Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Είχα παραγγείλει 2 θερμοστάτες για το καλοριφέρ σε μονοκατοικία οπού μένω με τους γονείς μου για να αντικαταστήσω τους αναλογικούς που υπάρχουν λόγο παλαιότητας αλλά και επειδή έχουν μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία . Η θέρμανση είναι αυτόνομη με καυστήρα πετρελαίου. Επίσης έχω μποιλερ, που όταν ανάβω το καλοριφέρ, ζεσταίνεται και το νερό στο θερμοσίφωνα. Ο θερμοστάτης που παράγγειλα από το aliexpress είναι αυτός. Εδώ είναι οι 3 τύποι που υπάρχουν Ο παλιός θερμοστάτης είναι αυτός 1, 2 Είχα παραγγείλει το μοντέλο GC το οποίο είναι water/gas boiler με σκοπό να τον συνδέσω έτσι Όμως ο πωλητής μου έστειλε το μοντέλο GA, πιθανών από λάθος (θα ζητήσω dispute), το οποίο γράφει ότι είναι για water heating. Έχω μπερδευτεί τώρα και δεν ξέρω και αν ταιριάζει ο συγκεκριμενος και πως μπορώ να τον συνδέσω. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί να συνδεθεί και να δουλεύει σωστά? γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν μπαίνει οπότε μου είναι άχρηστοι. Ευχαριστώ Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από likos_de
akisdom Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Οτι πήγαινε στο 1 θα πάει στο L , οτι πήγαινε στο 4 θα πάει στο N. Μην μπερδεύεις το μπόιλερ γιατί ο θερμοστάτης σου δεν έχει εντολή για μπόιλερ. Απλά όταν άναβες καλοριφέρ ζέστανες και νερά σαν να ζεσταίνεις ένα σώμα. Οτι πήγανε στο 3 θα πάει στο 1ή το 2 στον καινούριο. Μάλλον στο δυο. Αν όμως το βάλεις στο 2 και δουλεύει ανάποδα δλδ ανοίγει απο το 0 και κλείνει στο 30 ας πούμε τότε θέλει να πάει στο 1.
likos_de Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 10 ώρες πριν, akisdom είπε Οτι πήγαινε στο 1 θα πάει στο L , οτι πήγαινε στο 4 θα πάει στο N. Μην μπερδεύεις το μπόιλερ γιατί ο θερμοστάτης σου δεν έχει εντολή για μπόιλερ. Απλά όταν άναβες καλοριφέρ ζέστανες και νερά σαν να ζεσταίνεις ένα σώμα. Οτι πήγανε στο 3 θα πάει στο 1ή το 2 στον καινούριο. Μάλλον στο δυο. Αν όμως το βάλεις στο 2 και δουλεύει ανάποδα δλδ ανοίγει απο το 0 και κλείνει στο 30 ας πούμε τότε θέλει να πάει στο 1. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Επίσης ρώτησα και έναν που ξέρει πάνω κάτω και μου είπε την ίδια σύνδεση που μου λες και εσύ απλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να κάνω εξωτερική γέφυρα του 1 στο 4 όπως στην εικόνα που είχα βρει παραπάνω. Έχω 3 καλώδια καφέ μπλε και κόκκινο θα συνδέσω κόκκινο με 2 μπλε με 3 καφέ με 4 και γέφυρα το 1 στο 4. Έτσι με την λογική θεωρώ ότι θα δουλέψει.
katbo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Όταν με το καλό τον συνδέσεις, πες μας και μια γνώμη για το αν είναι καλός, γιατί είναι αρκετά δελεαστική η τιμή του.
likos_de Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, katbo είπε Όταν με το καλό τον συνδέσεις, πες μας και μια γνώμη για το αν είναι καλός, γιατί είναι αρκετά δελεαστική η τιμή του. Τον συγκεκριμένο τον πείρα ακόμα ποιο φτηνά στις 11.11 στα 22.50€ και γι αυτό πείρα και 2. Βέβαια μου έκανε τρομερή βλακεια ο πωλητής και δεν μου έστειλε ότι παράγγειλα αλλά και μετά από λάθος του μου τους έστειλε εντέλει 7/1. Έχει περάσει σχεδόν ο χειμώνας φαντάσου. Στο ebay βρήκα ίδιους με ποιο όμορφο design και περισσότερες λειτουργίες (timer κτλ) λίγο ποιο ακριβούς στα 30-35€ οι τιμές που υπάρχουν στην Ελλάδα φυσικά δεν συγκρίνονται. Ένας απλός ηλεκτρονικός θερμοστάτης κάνει γύρω στα 50 και αν θες και με wifi η τιμή ξεφεύγει κατά πολύ.
akisdom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, likos_de είπε Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Επίσης ρώτησα και έναν που ξέρει πάνω κάτω και μου είπε την ίδια σύνδεση που μου λες και εσύ απλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να κάνω εξωτερική γέφυρα του 1 στο 4 όπως στην εικόνα που είχα βρει παραπάνω. Έχω 3 καλώδια καφέ μπλε και κόκκινο θα συνδέσω κόκκινο με 2 μπλε με 3 καφέ με 4 και γέφυρα το 1 στο 4. Έτσι με την λογική θεωρώ ότι θα δουλέψει. ΔΕΝ ΘΑ Κανείς Γέφυρα ΤΟ 4 ΜΕ ΤΟ 1. Κατά πάσα πιθανότητα ο θερμοστάτης σύμφωνα με το σχέδιο που έχει , έχει ήδη την γέφυρα εσωτερικά. Μόνο αν δεν δουλέψει θα χρειαστεί η γέφυρα. Αυτό γιατί το 1 και 2 δεν τα δείχνει ως ψυχρή επαφή αλλά ως εξόδους φάσεως. Όταν σου αναγράφει open / close θέλει να δείξει ότι ο θερμοστάτης μπορεί να δουλέψει και ως θερμοστάτης ψύξης. Οπότε θα συνδέσεις όπως σου είποα , χωρίς γέφυρες. Σε σχέση μετα χρώματα που λες δεν μπορώ να σου πω αλλά αν ακολουθήσεις τα νούμερα σε παλιό και καινούριο θ/χ τότε είσαι καλά 1
likos_de Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 20 λεπτά πριν, akisdom είπε ΔΕΝ ΘΑ Κανείς Γέφυρα ΤΟ 4 ΜΕ ΤΟ 1. Κατά πάσα πιθανότητα ο θερμοστάτης σύμφωνα με το σχέδιο που έχει , έχει ήδη την γέφυρα εσωτερικά. Μόνο αν δεν δουλέψει θα χρειαστεί η γέφυρα. Αυτό γιατί το 1 και 2 δεν τα δείχνει ως ψυχρή επαφή αλλά ως εξόδους φάσεως. Όταν σου αναγράφει open / close θέλει να δείξει ότι ο θερμοστάτης μπορεί να δουλέψει και ως θερμοστάτης ψύξης. Οπότε θα συνδέσεις όπως σου είποα , χωρίς γέφυρες. Σε σχέση μετα χρώματα που λες δεν μπορώ να σου πω αλλά αν ακολουθήσεις τα νούμερα σε παλιό και καινούριο θ/χ τότε είσαι καλά Οκ θα τα συνδέσω έτσι όπως γράφεις και αν στο άναμμα δεν πάρει μπροστά ο καυστήρας θα δοκιμάσω την γέφυρα. Αυτόν που ρώτησα μου είπε ότι ο παλιός θερμοστάτης δείχνει να έχει την γέφυρα έτοιμη εσωτερικά ενώ στον καινούργιο πρέπει να την κάνω εξωτερικά. Βέβαια δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα πάω στην safe λύση που προτείνεις. Μια εντολή δίνει ο θερμοστάτης για να πάρει ο καυστήρας μπροστά. Το μόνο που ελέγχει είναι η θερμοκρασία αν πέσει κάτω από εκεί που έχεις ορίσει να δίνει την εντολή. Τι μπορεί να πάει λάθος?
akisdom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, likos_de είπε Οκ θα τα συνδέσω έτσι όπως γράφεις και αν στο άναμμα δεν πάρει μπροστά ο καυστήρας θα δοκιμάσω την γέφυρα. Αυτόν που ρώτησα μου είπε ότι ο παλιός θερμοστάτης δείχνει να έχει την γέφυρα έτοιμη εσωτερικά ενώ στον καινούργιο πρέπει να την κάνω εξωτερικά. Βέβαια δεν ξέρω τι θα κάνω. Θα πάω στην safe λύση που προτείνεις. Μια εντολή δίνει ο θερμοστάτης για να πάρει ο καυστήρας μπροστά. Το μόνο που ελέγχει είναι η θερμοκρασία αν πέσει κάτω από εκεί που έχεις ορίσει να δίνει την εντολή. Τι μπορεί να πάει λάθος? Θα συνδέσει πρώτα στο open και αν δεν πάρει μπροστά τότε στο close. Γέφυρα σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δεν θα χρειαστεί
tarantules Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Για μένα , πεταμένα λεφτά είναι ο συγκεκριμένος , εκτός εαν έκανες την αλλαγή για λόγους παλαιότητας και δεν σε ενδιαφέρει να κάνεις κάποια οικονομία σε σχέση με τον παλιό. Στη δικιά μου την εγκατάσταση είχα έναν απλό ηλεκτρονικό θερμοστάτη και πριν 2 χρόνια περίπου τον αντικατέστησα με έναν PID της Siemens (τον REV13) ο οποίος έχει μικρό βήμα διαφορικού και λειτουργία self learning που μαθαίνει το χώρο και προσαρμόζει τα άναψε/σβήσε ανάλογα τις απώλειες που έχεις.Λυπόμουν τα 60 ευρώ που τον είχα πάρει , και μόλις τον πήρα και είδα τι οικονομία σε πετρέλαιο είχα κάνει μουτζωνόμουν που δεν τον είχα αγοράσει πιο νωρίς.Από περίπου 1.200 ευρώ που έδινα τη σεζόν , έφτασα να καίω 800 και πιο κάτω. Ωραία τα εφέ και τα Wifi που βγάζουν αλλά να έχει και κάποια ουσία η αλλαγή που κάνεις και να ποιάνουν τόπο τα λεφτά που δίνεις.
likos_de Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Νο1 παράγοντας για να έχεις οικονομία στην θέρμανση είναι η μόνωση. 1ον αυτό και κυριότερο. Το επόμενο βήμα είναι να δουλεύει σωστά το σύστημα θέρμανσης. Δυστυχώς οι αναλογικοί θερμοστάτες έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση στην θερμοκρασία σε σχέση με τους ψηφιακούς. Ο δικός μου συγκεκριμένα έχει 4 βαθμούς διαφορά στον χώρο με ότι έχω ρυθμίσει. Βάζοντας έναν ψηφιακό η διαφορά πέφτει (ανάλογα τον θερμοστάτη) στον +-1 βαθμό και εκεί είναι που κάνεις οικονομία. Το παν είναι το θερμόμετρο του θερμοστάτη (ψηφιακού) να είναι καλό για να δίνει την εντολή την σωστή στιγμή. Ο δικός μου λέβητας δουλεύει μέχρι να φτάσει τα νερά στους 80 βαθμούς. Ο κυκλοφορητής μετά περνάει το νερό στα σώματα και ζεσταίνει το σπίτι. Αν έχεις ρυθμίσει τον αναλογικό θερμοστάτη στου 21 βαθμούς και ο λέβητας πάρει μπροστά στους 17-18 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος τα νερά θα έχουν πέσει σε μια θερμοκρασία πχ 70 βαθμούς από απώλειες που υπάρχουν. Αλλιώς είναι ο λέβητας να ζεστάνει τα νερά από τους 70 στους 80 και αλλιώς από τους 75 στους 80πχ. Οπότε με την τοποθέτηση ψηφιακού θερμοστάτη έχεις σίγουρη οικονομία.
likos_de Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 3 ώρες πριν, akisdom είπε Θα συνδέσει πρώτα στο open και αν δεν πάρει μπροστά τότε στο close. Γέφυρα σύμφωνα με το σχέδιο που έχει δεν θα χρειαστεί Το σύνδεσα και στο open και μετά στο close. Ο θερμοστάτης φαίνεται ότι δεν παίρνει ρεύμα δεν ανοίγει καν. Κανονικά μόνο με το l και το n δεν έπρεπε να κάνει κύκλωμα και να ανάβει η οθόνη?
akisdom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Ναι θα έπρεπε να έχει όλες τις ενδείξεις άσχετα με το αν άναβε το καλοριφέρ ή όχι.
likos_de Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, akisdom είπε Ναι θα έπρεπε να έχει όλες τις ενδείξεις άσχετα με το αν άναβε το καλοριφέρ ή όχι. Θα δοκιμάσω να το συνεδω στην πρίζα κατευθείαν να δω αν ανάβει. Παίζει ο πίνακας του λέβητα να μην ανεβάζει αρκετό ρεύμα? Τι να πω. Ο θερμοστάτης γράφει ότι δουλεύει από 95v με 220-240v Λοιπόν το έβαλα στην πρίζα και δουλεύει κανονικά https://i.postimg.cc/YSFsfdZW/IMG-20200220-192345-01.jpg
akisdom Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν υπάρχει αρκετό ή όχι ρεύμα. Προφανώς για κάποιο λόγο δεν έχει ρεύμα η γραμμή του θερμοστάτη. Ίσως είναι κατεβασμένη η ασφάλεια από το λεβητοστάσιο. Α και κάτι ακόμη αφού τον έχεις σύνδεση στην πρίζα αν μπορείς να δεις με ένα δοκιμαστικό σε ποια επαφή θα σου δώσει τάση αν για παράδειγμα έχεις 20 μέσα στο σπίτι κι εσύ ζητήσεις 22 Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2020 από akisdom
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα