CMOS_Z Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Γιατί θέλεις openvpn? Στο ROS 6 είναι λίγο μπελαλίδικο. Θα σου πρότεινα έναν l2tp server με ipsec. 1
madrivermadonus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, CMOS_Z είπε Γιατί θέλεις openvpn? Στο ROS 6 είναι λίγο μπελαλίδικο. Θα σου πρότεινα έναν l2tp server με ipsec. υπαρχει free τροπος για client to site?
CMOS_Z Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε υπαρχει free τροπος για client to site? l2tp απο το mikrotik θα δημιουργήσεις. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/L2TP#Connecting_Remote_Client
madrivermadonus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 ευχαριστω φιλε μου. θα το δω. ωστοσο δεν απαιτει static ip?
CMOS_Z Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, madrivermadonus είπε ευχαριστω φιλε μου. θα το δω. ωστοσο δεν απαιτει static ip? Όχι, από την στιγμή που θα συνδέεσαι μέσω του DNS της mikrotik η ip θα είναι πάντα ενημερωμένη με την public ip σου. 1
physvlog Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 παρατηρησεις για το ftp....... 1) Για να σου παιξει το dst.nat οπου βαζεις το interface μονο ( Τα ειπαμε αυτα πιο πανω) θα πρεπει στο κανονα του firewall "drop everything else forward" να κανεις except το dst.nat, αλλιως δε θα συνδεεσαι και θα σε κοβει το firewall............. που υποθετω οτι εχεις στησει. Αν δεν εχεις στησει καποιο firewall, που το υποψιαζομαι να σου πω την αληθεια, μη κανεις τπτ γιατι θα εισαι εντελως τρυπιος. Στην αναγκη καντου reset και αστο με το def.conf. 2) Μη περιμενεις να σου παιξει ο ftp αν δεν ανοιξεις μια γκαμα αρκετων πορτων, εχοντας μονο την 21. Απλα θα συνδεεσαι και δε θα μπορεις να μεταφερεις αρχεια. Και θα χρειαστεις και για αυτο να κανεις dst.nat. Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από physvlog 1
madrivermadonus Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, physvlog είπε 2 παρατηρησεις για το ftp....... 1) Για να σου παιξει το dst.nat οπου βαζεις το interface μονο ( Τα ειπαμε αυτα πιο πανω) θα πρεπει στο κανονα του firewall "drop everything else forward" να κανεις except το dst.nat, αλλιως δε θα συνδεεσαι και θα σε κοβει το firewall............. που υποθετω οτι εχεις στησει. Αν δεν εχεις στησει καποιο firewall, που το υποψιαζομαι να σου πω την αληθεια, μη κανεις τπτ γιατι θα εισαι εντελως τρυπιος. Στην αναγκη καντου reset και αστο με το def.conf. 2) Μη περιμενεις να σου παιξει ο ftp αν δεν ανοιξεις μια γκαμα αρκετων πορτων, εχοντας μονο την 21. Απλα θα συνδεεσαι και δε θα μπορεις να μεταφερεις αρχεια. Και θα χρειαστεις και για αυτο να κανεις dst.nat. 1.ειμαι με το default conf. αυτη τη τιγμη μου παιζει το ftp αλλα μεχρι να ψαχτω περισσοτερο με το firewall εχω απενεργοποιημενο τον κανονα. 2.το 2 δεν το καταλαβα. για ftp γιατι δεν αρκει μονο η 21? μιλαμε παντα για απλο διαμοιρασμο αρχειων.
physvlog Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Ανοιγωντας μονο την 21 απλα μπορεις και συνδεεσαι στον ftp server αλλα δε μπορεις να κατεβασεις. Δε ξερω αν εχει αλλαξει αυτο τελευταια αλλα στον δικο μου που εχω στησει στην εταιρεια ανοιξα και αλλες πορτες για να μπορω να κατεβαζω αρχεια.
madrivermadonus Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 4 ώρες πριν, physvlog είπε Ανοιγωντας μονο την 21 απλα μπορεις και συνδεεσαι στον ftp server αλλα δε μπορεις να κατεβασεις. Δε ξερω αν εχει αλλαξει αυτο τελευταια αλλα στον δικο μου που εχω στησει στην εταιρεια ανοιξα και αλλες πορτες για να μπορω να κατεβαζω αρχεια. σε εμενα παιζει και το δοκιμασα πριν λιγο. κατεβαζω κανονικα. μηπως εχεις καποιο κανονα που κοβει;
mpentenis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 same here, δεν θυμαμαι να ανοιξα ποτε αλλες πορτες για να παίξω. Μιλάμε πάντα για FTP (21) και οχι SFTP (22) 1
johnnycer Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Αναλογα τα firewall rules, πολλες φορές χρειάζεται το "passive ftp" αν θες να παιξεις με το απλό ftp... Πρεπει να ανοιξεις ενα range πορτών πχ 40.000-45000 για τον διαμοιρασμο των αρχείων. Σε filezilla server πχ υπάρχουν πολλά tutorials online. Πάντως καλυτερα SFTP εισαι πιο καλυμένος, το FTP ειναι τελειως unencrypted! Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2020 από johnnycer 1
madrivermadonus Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 17 λεπτά πριν, mpentenis είπε same here, δεν θυμαμαι να ανοιξα ποτε αλλες πορτες για να παίξω. Μιλάμε πάντα για FTP (21) και οχι SFTP (22) ναι για 21...
Ledis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, johnnycer είπε Αναλογα τα firewall rules, πολλες φορές χρειάζεται το "passive ftp" αν θες να παιξεις με το απλό ftp... Πρεπει να ανοιξεις ενα range πορτών πχ 40.000-45000 για τον διαμοιρασμο των αρχείων. Σε filezilla server πχ υπάρχουν πολλά tutorials online. Πάντως καλυτερα SFTP εισαι πιο καλυμένος, το FTP ειναι τελειως unencrypted! Αυτη τη δουλεια την κάνει το NAT Helper, οπότε συνήθως δεν χρειάζεται να ανοιξεις περαιτέρω πόρτες
physvlog Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Ναι δε το ανεφερα, για passive ftp μιλαω.
Ledis Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Για το ίδιο πράγμα μιλάω και εγώ. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Firewall/NAT#Basic_examples
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα