Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε ολους

προσπαθω να κανω χρηση του ddns της Mikrotik (cloud) καθψς δεν εχω static.
Εφτιαξα λοιπον ftp server στο pc Μου και εκανα portforward και παιζει μεσω της dynamic.
Ωστοσο δεν μπορω να φτιαξω ΝΑΤ rule με το ddns καθως ζηταει μονο Ip.
Ξερει κανεις τον τροπο; 

ευχαριστώ

Δημοσ.

nat θες να κανεις για ποιο λόγο? ως in-interface βαζεις την WAN σου, δεν αλλαζει κατι σε αυτο, δεν σου φτιάχνει καποιο VPN ή άλλο interface ωστε να περιορίσεις την σύνδεση. Απλά σου μετατρέπει την public σε ενα σταθερό ¨ονομα¨. Θες να περιορίσεις τις συνδέσεις μονο σε εσενα για να καταλάβω?

Δημοσ.

θελω να εχω απομακρυσμενη προσβαση στον ftp απο αλλο δικτυο.

επισης ρωταω και εγκυκλοπαιδικα καθως μελλοντικα θα προσπαθησω να στησω client to site vpn με open vpn

Δημοσ.

για αρχη δεν χρειαζεσαι 2ο NAΤ, εχεις το πρωτο και αρκει (dstnat-->dst-nat). Αν κανεις VPN τοτε μπορεις να κανεις nat ωστε να το βλεπεις ΜΟΝΟ μεσω του VPN, οχι απο την public

• Like 1
Δημοσ.

ωπα ωπα, μην μπερδευεσαι, dstnat, tcp + port(21 η default), in-interface --> action dst-nat to address (την εσωτερικη που εχεις το FTP), to port οποια πορτα εχεις (21 παλι η def). Δεν δηλωνεις dest ip την public γιατι ειναι σαν να λες οταν καποιος ζητησει απο εξω (αφου παιζεις με cloud) την 21, στειλε τον παλι εδω μεσω της public. αυτη θα σε ξαναγυρισει στην public και δωσε!

κανεις μονο οτι προανεφερα (χωρις ιδιαιτερη ασφαλεια βεβαια....)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, mpentenis είπε

ωπα ωπα, μην μπερδευεσαι, dstnat, tcp + port(21 η default), in-interface --> action dst-nat to address (την εσωτερικη που εχεις το FTP), to port οποια πορτα εχεις (21 παλι η def). Δεν δηλωνεις dest ip την public γιατι ειναι σαν να λες οταν καποιος ζητησει απο εξω (αφου παιζεις με cloud) την 21, στειλε τον παλι εδω μεσω της public. αυτη θα σε ξαναγυρισει στην public και δωσε!

κανεις μονο οτι προανεφερα (χωρις ιδιαιτερη ασφαλεια βεβαια....)

το δοκιμασα αλλα δεν παιζει

-----update----

επαιξε ενω αρχικα δεν μου ειχε παιξει...

ισως τρωει κολληματα το cloud της mikrotik η να ηταν πανω σε update...

Επεξ/σία από madrivermadonus
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mpentenis είπε

Δεν δηλωνεις dest ip την public γιατι ειναι σαν να λες οταν καποιος ζητησει απο εξω (αφου παιζεις με cloud) την 21, στειλε τον παλι εδω μεσω της public. αυτη θα σε ξαναγυρισει στην public και δωσε!

σορυ επειδη τωρα τα μαθαινω τα μικροτικ. θεωρησα οτι αν δεν δωσω στην dest ip το ddns, οτι request γινει προς αυτο δεν θα προωθηθει προς την local ip.

Δημοσ.

το προβλημα ειναι οτι τωρα εχεις απλα ανοικτο ενα FTP προς τα εξω, οποτε μπορει να γινει ενας μικρος χαμος. Κανονικα θες κλειδωμα ή ακόμα καλύτερα VPN ωστε να συνδέεσαι απο ενα υπολογιστή και να επιτρέπεις ΜΟΝΟ απο αυτή την σύνδεση αιτηματα για FTP, αλλιως....

• Thanks 1
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mpentenis είπε

το προβλημα ειναι οτι τωρα εχεις απλα ανοικτο ενα FTP προς τα εξω, οποτε μπορει να γινει ενας μικρος χαμος. Κανονικα θες κλειδωμα ή ακόμα καλύτερα VPN ωστε να συνδέεσαι απο ενα υπολογιστή και να επιτρέπεις ΜΟΝΟ απο αυτή την σύνδεση αιτηματα για FTP, αλλιως....

ok. εχω βαλει κωδικους. κλειδωμα τι εννοεις;

επομενο βημα ειναι το vpn...

Δημοσ.

το να βαλεις κωδικους ειναι το πρωτο βημα, το θεμα ειναι να αποτρεψεις οσους ειναι απεξω και βλεπουν ενα FTP, να αρχισουν τις δοκιμες για να βρουν κωδικούς. Μπορείς να βαλεις πχ κλείδωμα για brute force attack (αν αρχισουν πολλές δοκιμές για κωδικούς), μπορείς να στήσεις ενα port knocking, μπορείς να βάλεις άσχετη θύρα, ή ακομα καλύτερα να στήσεις ενα VPN όπως είπα και νωρίτερα. Το πιο εύκολο και καλύτερο είναι το VPN, το στήνεις σε 20 λεπτά το πολύ και εισαι ΟΚ... αν θες πολλαπλούς χρήστες τοτε μπορείς να κανεις διαφορετικά accounts και οποτε θες κλειδώνεις καποιο

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω για τη βοηθεια.

αν γνωριζεις καποιο εγκυρο μπουσουλα για να στησω client to site vpn με open vpn sto mikrotik please πες μου. 

παντα με το ddns...

Επεξ/σία από madrivermadonus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...