Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας ..!!

Μενω σε επαρχία σε ενα πολυ μικρο χωριο (εγω μενω εξω απο το χωριο) , ειμαι κάπου στα 1.2 χλμ απο την καμπινα (σχεδόν αδειανή απο συνδρομητές ) καπου  στα 900 μετρα μου φέρνουν υπόγεια χάλκινο καλώδιο και μετα φευγει εναερια καπου στα 300 μεχρι το σπιτι μου .

Πιάνω 32-34mbps και ο αδερφος μου στο ακριβως απο κατω πατωμα πιανει 37 mbps .

Απο το  κουτί του Οτε(εξω απο τον τοίχο του σπιτιου) μεχρι το ρουτερ μου (εχω βαλει ενα utp cat 5 καλώδιο που έρχεται εξωτερικά )  βεβαια πρεπει να ειναι 10 μετρα η αποσταση αυτη ενω του αδερφου μου σίγουρα ειναι η μισή .

Ο τεχνικός του Οτε που ήρθε σπίτι μου για μια βλάβη μου ειπε off the record οτι απο το σημείο που ξεκινάει να έρχεται εναέρια πιάνω 40 mbps και για 300 μέτρα δεν δικαιολογείται να χανω 7 mbps και να ψαχτω στην εσωτερική μου καλωδίωση . 

Εχω σπουδασει πανω σε αυτο αλλα  δεν δουλεψα ποτε επαγγελματικα πανω σε αυτο και εχω ενα χασμα τεχνολογικό ..

Μηπως υπαρχει καποιο utp καλωδιο που να μην απορροφούσε τοσο θορυβο ωστε να αυξανόταν η ταχυτητα , υπαρχει πιθανότητα με αλλαγή router με καποιο tplink αξιας 150 ευρω + να εβλεπα διαφορά ?

Εχω και ενα ακομα σενάριο στο μυαλό μου χεχεχε .

Εχω σπιτι δικο μου το οποιο ειναι μεσα στο χωριο το οποιο ειναι απο την καμπινα 200 το πολυ μετρα  και ταράτσα αυτου του  σπιτιου με το σπιτι μου εχουν οπτικη επαφη βεβαια διαγώνια (λογω υψόμετρου ) να μεταφερμένα εκει την γραμμη και με καποια wifi κεραια να έστελνα σπιτι μου (900 -1000 μετρα ευθεια ) αλλα το σταθερο τηλέφωνο δεν θα το εχανα ?

Επισης σε κακοκαιρίες δεν θα ειχα θεματα ?

Ευχαριστω !!

Δημοσ.

1. Από το ίδιο UTP παίρνεται σύνδεση και οι 2 ή μόνο εσύ;

2. Αυτό το UTP τερματίζει απευθείας σε πρίζα στην οποία συνδέεται μόνο το DSL Router ή υπάρχουν και άλλες συνδέσεις προς άλλες πρίζες του σπιτιού;

3. Έχεις VoIP τηλεφωνία ή PSTN; Κάνεις χρήση splitter και φίλτρων ή όχι;

4. Ασύρματη ζεύξη και μάλιστα άριστη μπορεί να γίνει στην απόσταση που αναφέρεις κι εφόσον υπάρχει καθαρή οπτική επαφή (η υψομετρική διαφορά δεν μας απασχολεί). Είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις 200€+ για να έχεις 50άρα ταχύτητα αντί των 30-35 τώρα;

Δημοσ.

Οχι μονο εγω!

Στο καλώδιο του ΟΤΕ που έρχεται σπίτι μου συνδέετε απευθείας το δικό μου utp και κουμπώνει( μετα απο 10 μετρα περίπου μεχρι να ερθει στον όροφο μου)στο ρουτερ .

Εχω voip (το τηλέφωνο συνδεδεμένο πανω στο router χωρις φίλτρα χωρίς τπτ ).

Για 50 ρα οχι αλλα αν ο Οτε μπορούσε να μου φερει 100ρα-200ρα  στο σπιτι που εχω μεσα στο χωριο  ισος ναι ,να το έκανα ..

Δημοσ.

Έχει νέες καμπίνες στο χωριό και δίνεται πακέτο πάνω από 50άρι; Από αστικό κέντρο δεν δίνεται από κανέναν και ποτέ πάνω από 50άρι.

Έξω, κατευθείαν στο καλώδιο του ΟΤΕ, έχεις δοκιμάσει να δεις τι συγχρονισμό έχεις;

Δημοσ.

Ναι πριν λιγο διάβασα οτι όντως ο Οτε δίνει μόνο 50 .Οχι αλλα ο υπάλληλος όπως σας ανέφερα μου ειπε οτι στα 300 μέτρα απο το σπίτι μου έρχεται 40 mbps από την καμπίνα (εκει που τελειώνει το υπόγειο και ξεκινάει το εναέριο καλώδιο ). 

Επισης μπορω να κανω κατι καλυτερο γτ βλεπω αρκετα errors νομιζω

Date/time
2020-02-15 22:42:23
DSL downstream
34132 kBit/s
DSL upstream
1554 kBit/s
System uptime
1 days, 7 hours, 30 minutes, 30 seconds
Transmission mode
VDSL2-17A Annex B
CRC errors
935
FEC errors
324
SNR (Down/Up)
9.9 / 9.8 dB
Attenuation (Down/Up)
29.5 / 19.0 dB
Δημοσ.

Τα λάθη αν και υπαρκτά δεν είναι πολλά. Κανονικά θα σου έλεγα ότι στην απόσταση που αναφέρεις ο συγχρονισμός που έχεις είναι πολύ καλός και του αδελφού σου άριστος. Συνήθως σε αυτή την απόσταση κυμαίνεται στα 30Mbps.

Εν τούτοις από το πολύ χαμηλό upload φαίνεται ότι η γραμμή έχει πρόβλημα. Επίσης η τιμή της εξασθένισης (29,5dB) είναι πολύ μεγάλη και δείχνει ότι η υπολογισμένη από την συσκευή απόσταση είναι πολύ μεγαλύτερη, άλλο ένα δείγμα για προβληματικό καλώδιο.

Τώρα αν φταίει το 10μετρο UTP που έχεις βάλει. το εναέριο καλώδιο των 300 μέτρων ή το υπόγειο πριν από αυτό μέχρι την καμπίνα, μόνο με ελέγχους μπορεί να φανεί. Γι' αυτό σε ρώτησα πόσο πιάνεις έξω από το σπίτι, στο σημείο που ενώνεται το εναέριο καλώδιο με τι δικό σου UTP, για να έχεις μία ιδέα πως έχει η κατάσταση.

Υπόψη, ότι αναφέροντας "καλώδιο" δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όλα τα ζεύγη αυτού έχουν πρόβλημα, αλλά έχει θέμα το ζεύγος που φέρνει την δικιά σου σύνδεση, ενώ του αδελφού σου είναι καλό. Θα ζητούσα έναν έλεγχο της γραμμής και αλλαγή του ζεύγους αυτού με άλλο τυχόν ελεύθερο και καλύτερο.

Πληροφοριακά μπορείς να δώσεις και τα αντίστοιχα στοιχεία του αδελφού σου για σύγκριση; Σε αυτόν πως έρχεται η γραμμή μετά το εναέριο καλώδιο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...