Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μάθει να σετάρω modem/router και να τα χρησιμοποιώ σαν AP, δηλ. σαν switch που όμως δίνουν και WiFi.

Επειδή πολλές φορές δεν είναι πρακτικά εφικτή η ενσύρματη σύνδεση μεταξύ κύριου ρουτερ (που παίρνει τη γραμμή DSL από τον πάροχο) και του σεταρισμένου ως άνω, η χρήση ενός repeater (αποδεχόμενος την μείωση ταχύτητας) είναι η μόνη λύση (ενταξει υπάρχουν και τα powerlines αλλά ας το αφήσουμε προς το παρόν).

Εκτός από τα dedicated range extenders υπάρχουν και αρκετά modem/routers (και άλλες συσκευές) που έχουν δυνατότητα WDS, Bridge και όλα τα αναφερόμενα στον τίτλο (ίσως και άλλα ακόμη).

Κάποια τα καταλαβαίνω (π.χ. repeater, AP) τα άλλα με μπερδεύουν. Τα user manuals μιλάνε για σύνδεση δύο ή περισσότερων δικτύων με master/slave, για ίδια ή διαφορετικα SSID+WPA+keyword, κλπ.

Μήπως κάποιος μπορεί να α εξηγήσει λίγο πιο πρακτικά? Ίσως ένας οδηγός για μετρίως ενημερωμένους? 

Μπορώ να χρησιμοοιήσω ένα modem/router που έχει WDS σαν repeater??? Αν ναι, πως το ρυθμίζω? Πρέπει να κάνω ρυθμίσεις ΚΑΙ στο κύριο ρούτερ?

Φαντάζομαι δεν είμαι ό μόνος που χρειάζεται καθοδήγηση στο θέμα.

Ευχαριστω προκαταβολικά.

Επεξ/σία από MessengerOfGood
Δημοσ.
12 ώρες πριν, MessengerOfGood είπε

!!!

Δεν το έγραψα ειρωνικά. Η δικτύωση είναι μεγάλο κεφάλαιο και θέλει διάβασμα για να πιάσεις την θεωρία και μετά να αρχίσεις να κάνεις αυτά που θες. Αλλά αν μάθεις την θεωρία καλά, μπορείς να κάνεις παπάδες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, zx1234r είπε

Δεν το έγραψα ειρωνικά. Η δικτύωση είναι μεγάλο κεφάλαιο και θέλει διάβασμα για να πιάσεις την θεωρία και μετά να αρχίσεις να κάνεις αυτά που θες. Αλλά αν μάθεις την θεωρία καλά, μπορείς να κάνεις παπάδες.

ΟΚ Μηχανικός είμαι. Νομίζω όμως ότι δεν χρειάζεται η μελέτη ενός βιβλίου for dummies για να μάθω πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα modem/router που έχει WDS σαν repeater...

Επεξ/σία από MessengerOfGood

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...