dimxr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Χαίρετε παίδες... Έχω ένα θέμα που θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω μια εταιρική γραμμή 50/50 στην οποία έχω πρόσβαση μόνο μέσω του ethernet καλωδίου στο γραφείο. Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα access point στο οποίο θα συνδέσω το ethernet και θα μου δώσει wireless internet έτσι ώστε να μπορέσω να συνδέσω 5 συσκευές. Το θέμα είναι ότ θέλω κάτι που να μπορεί να κρατήσει με κάποιο τρόπο αυτά τα νούμερα λίγο ή πολύ... Δεν έχω θέμα να παίζει στο 40/40... Το κόστος προφανώς και είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Κοιτάω κάτι τέτοιο: https://www.cableworks.gr/diktyaka/tp-link/access-points-el/tp-link-tl-wa901nd-300mbps-advanced-wireless-n-access-point/ Δεδομένης της τιμής του και των δυνατοτήτων του, κρίνω πως είναι αρκετά καλή κίνηση. Πώς το κρίνετε ως συσκευή;
turbat0s Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Επιτρέπει η εταιρεία να κουμπώνει όποιος θέλει εξοπλισμό στα πριζάκια της? 3
dimxr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Προφανώς και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και έχουμε συνεννοηθεί μαζί τους.
elpenor Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Τα AP φτάνουν πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες ( 300+ ), οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα έχουν να κάνουν με: α. Εμβέλεια β. Ασφάλεια γ. Πόσο ικανοποιητικά μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλούς χρήστες ταυτόχρονα Αν θέλεις απλά να κάνεις την δουλειά σου από μικρή απόσταση μπορείς να πάρεις ένα TP-Link EAP, εγώ έχω το 225v3 και είμαι ικανοποιημένος. Αν θέλεις κάτι λίγο καλύτερο μπορείς να πάρεις κάποιο Ubiquity αλλά να έχεις υπόψη σου ότι για να έχει αντίστοιχες δυνατότητες με τα EAP θα πρέπει να έχει διπλή τιμή, στα ίδια λεφτά τα TP Link είναι αρκετά καλύτερα. Αν σε ενδιαφέρει να έχεις σοβαρή εμβέλεια πρέπει να πάρεις κάποιο 4X4 router και να το χρησιμοποιείς σαν AP. Τα AX έχουν ακόμα μεγαλύτερη εμβέλεια/ταχύτητα. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η ασφάλεια πρέπει να πάρεις κάποιο Cisco ή Aruba με ακόμα περισσότερα χρήματα. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor
dimxr Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2020 Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την αναλυτική απάντηση. Δυστυχώς πρέπει να κινηθώ στα 30 ευρώ, οπότε θα πρέπει να πέσω λίγο παραπάνω από αυτό που πρότεινες. Μια ερώτηση μόνο: Ποια είναι η διαφορά των EAP μοντέλων σε σχέση με το WA901ND που είχα postάρει στο πρώτο post; Υπάρχει κάποια διαφορά που δεν καταλαβαίνω εκτός από οπτική; Βρήκα αυτό στην τιμή μου. Σε σχέση με το WA901ND, ποιο πιστεύεις ότι αξίζει να πάρω; Υπενθυμίζω απλά ότι οι ανάγκες μου είναι 5 συνδέσεις στο WiFi, εμβέλεια μέχρι 10 μέτρα μάξιμουμ χωρίς τοίχους μπετόν. Σχετικά open space χώρος. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
dimxr Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2020 Καμία επιπλέον άποψη για το αν θα έπρεπε να πάω σε EAP μοντέλο ή απλά για τη χρήση που θέλω θα μου έκανε και το WA901ND;
dimxr Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Απλά ως μια ενημέρωση: το WA901ND παίζει άψογα με τη γραμμή. Δεν υπάρχει πρακτική απώλεια Mbps και πραγματικά είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος. Τόσο, που δε δοκίμασα καν να περάσω custom firmware. Ξεκάθαρα συστήνω ανεπιφύλακτα, αλλά και ταυτόχρονα πρώτη φορά μπαίνω και σε τόσες σκέψεις για την ποιότητα της Mikrotik.
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 On 14/02/2020 at 16:40, dimxr said: Χαίρετε παίδες... Έχω ένα θέμα που θα ήθελα τα φώτα σας. Έχω μια εταιρική γραμμή 50/50 στην οποία έχω πρόσβαση μόνο μέσω του ethernet καλωδίου στο γραφείο. Αυτό που χρειάζομαι είναι ένα access point στο οποίο θα συνδέσω το ethernet και θα μου δώσει wireless internet έτσι ώστε να μπορέσω να συνδέσω 5 συσκευές. Το θέμα είναι ότ θέλω κάτι που να μπορεί να κρατήσει με κάποιο τρόπο αυτά τα νούμερα λίγο ή πολύ... Δεν έχω θέμα να παίζει στο 40/40... Το κόστος προφανώς και είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Κοιτάω κάτι τέτοιο: https://www.cableworks.gr/diktyaka/tp-link/access-points-el/tp-link-tl-wa901nd-300mbps-advanced-wireless-n-access-point/ Δεδομένης της τιμής του και των δυνατοτήτων του, κρίνω πως είναι αρκετά καλή κίνηση. Πώς το κρίνετε ως συσκευή; κακη επιλογη να παρεις κατκ που δεν ειναι dual band
dimxr Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2020 Δυστυχώς λόγω κόστους δεν είχα και πάρα πολλές επιλογές... Άμα ήταν δικό μου θέμα, θα έβαζα άλλα 30€ και θα ήμασταν μια χαρά, αλλά...
logvphys Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 Δημοσ. 5 Μαΐου 2020 κανα παλιο wifi modem router δεν εχεις να τη βγαλεις τσαμπα εντελως?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα