Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Πρόκειται να τοποθετήσω ενσύρματο σύστημα παρακολούθησης με καταγραφικό και 6 αναλογικές κάμερες 2mp. Όπως είναι γνωστό η κάθε κάμερα έχει ένα καλώδιο εικόνας coaxial και ένα για ρεύμα. Η μεγαλύτερη απόσταση κάμερας - καταγραφικού είναι 20-30m. Το δίλημμα είναι εάν βάλω ομοαξονικό καλώδιο με ενσωματωμένο ζεύγος για ρεύμα ή utp ενισχυμένο pet (θα είναι εκτεθειμένο στην ταράτσα) συνδυαστικά με baluns, χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος για εικόνα και ένα για ρεύμα. Με ποιο από τα δύο καλώδια θα έχω καλύτερη εικόνα κ λιγότερα παράσιτα ή παρεμβολές;

HIKVISION DS-7208HQHI-K1/A TURBO HD DVR 8CH, 3MP, 1XSATA

2 Χ HIKVISION DS-2CE16D0T-IRF

2 Χ HIKVISION DS-2CE16D0T-IT3F

2 Χ HIKVISION DS-2CE16D8T-IT3F

6 Χ HIKVISION DS-1H18 VIDEO BALUN HD-TVI

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Παναγιώτης

Δημοσ.

Θα αγοράσεις  ομοαξονικό καλώδιο για κάμερες με ενσωματωμένο ζεύγος για τροφοδοσία και θα περάσεις μέσα απο ένα ηλεκτρολογικό σπιραλ βαρέως τύπου μιας και θα είναι εκτεθειμένο στην ταράτσα και θα είσαι μια χαρά θα έχεις καλύτερα ποιότητα εικόνας και λιγότερα παράσιτα και δεν θα χρειάζεται balun και μπορεί να καλύψει το καλώδιο αυτό μεταφορά εικόνας όσα μέτρα και αν είναι.Πρώτα όμως σε σπιράλ!!!!!!!!!!

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις παιδιά! Μάλλον πάω προς utp. Έκανα δοκιμή με cat6 pet 20m χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος για εικόνα και ένα για τροφοδοσία και παίζει τέλεια.

Δημοσ.

ερωτηση: 

εμενα ο ηλεκτρολογος μου προτεινε να βαλουμε ομοαξονικο για τις καμερες του διαμερισματος(προεγκατασταση για καμερες).

σε αυτο το ομοαξονικο,εγω θα εχω δυνατοτητα οταν προσθεσω τις καμερες να τις παρακολουθω με ποιο τροπο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

UTP βάζουμε συνηθως λογω κοστους, μιας.και το ομοαξονικό ειναι πιο ακριβο (και που ειναι η καλύτερη λυση)

Επεξ/σία από Fotis_Greece
Δημοσ.
14 hours ago, Fotis_Greece said:

UTP βάζουμε συνηθως λογω κοστους, μιας.και το ομοαξονικό ειναι πιο ακριβο (και που ειναι η καλύτερη λυση)

στο ομοαξονικο,ειναι ρευμα και utp μαζι?

Δημοσ.

Αυτο ειναι το ομοαξονικο με τροφοδοσια μαζι (RG 59 + 2x0.50) . Σε αυτο συνδεονται AHD, TVI, CVI καμερες. Πλεον σε νεες υλοποιησεις καμερων απο το ιδιο καλωδιο περναει και η εντολη PTZ να κινεις τον φακο και η εντολη να μπεις στο μενου της καμερας σαν να την κρατας στα χερια σου (control over coax)

https://provision-isr.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=881&virtuemart_category_id=123&Itemid=403

https://provision-isr.com/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=873&virtuemart_category_id=70&Itemid=155

Για παλιες εγκαταστασεις οπου υπηρχε μονο καλωδιο ομοαξονικο χωρις τα 2χ0,50 τροφοδοσια, η Dahua εβγαλε επιλογη να περασεις και ρευμα απο το ομοαξονικο

https://www.tronix.gr/dahua-pfm810-power-over-coax_p1703.html

Επειδη τα καλωδια εχουν ενα μικρο κοστος, για μεγαλες αποστασεις βαζουν UTP δικτυου με balun να γλιτωσουν κοστος (αλλα και γιατι το ομοαξονικο εχει ενα οριο μηκους)

500x275x90-CC-100.jpg

Δημοσ.
Στις 20/2/2020 στις 8:25 ΜΜ, Fotis_Greece είπε

και επίσης γιατί μετά μπορεί να πάρει δικτυακές κάμερες

Δημοσ.

άρα για να καταλαβω,εγω μπορω να συνδεσω με προεγκατασταση με ομοαξονικο καλωδιο καμερες του εμποριου και να τις παρακολουθω online?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...