logistoulis Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 10 λεπτά πριν, *nenya* είπε Μπράβο σου! Να σου πάνε τα πράγματα όπως τα σχεδιάζεις! Ήθελα να τονίσω αυτό: ότι δεν είναι τύχη. Είναι επιλογές, είναι πολύ ψάξιμο, γνώσεις, προσόντα, εμπειρία, μυαλό αλλά και το πώς πουλάς τον εαυτό σου. Συνήθως την ατάκα 'Ε του έτυχε μια καλή δουλειά και τώρα βγάζει Χ λεφτά' την ξεστομίζουν άτομα που έχουν ριζώσει εκεί που βρίσκονται και ούτε καν μπορούν να το διανοηθούν ότι κάποιοι άνθρωποι βελτιώνονται και διεκδικούν κάτι καλύτερο στη ζωή τους...και δεν βασίζονται στην τύχη. τη καλή δουλειά θα τη βρεις βάζοντας εσυ τους όρους σου, όχι αν σε φυτέψουν κάπου βέβαια έχει να κάνει και με το τι θες , αν θες να δουλέψεις και να ανταμειφθούν οι κόποι σου ανάλογα μπορεί αυτό το φύτεμα να σε περιορίσει καθώς θα είσαι πάντα στη μειονεκτική θέση ότι σε εξυπηρέτησαν και καλά αν θες να πας να αράξεις και να μην σε και κουνάνε εύκολα είσαι άρχοντας ανάλογα και το χαρακτήρα του καθενός και τι θέλει να κάνει στη ζωή του
merkon Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Πριν απο κατι λιγοτερο απο 2 χρονια ημουν και εγω ενας νεος γεματος ονειρα στην Ελλαδα του 2018. Δουλευα σε μια απο τις μεγαλυτερες πολυεθνικες εταιρειες στην Ελλαδα, σε καλο περιβαλλον, με σταθερη δουλεια. Δεν υπηρχε καμια προοπτικη για εξελιξη και μαλιστα στην πραξη δεν εκανα καν το αντικειμενο μου - ημουν ενα πραγμα σαν να λεμε το παιδι για ολες τις δουλειες. Ολοι υποτιμουσαν το πτυχιο μου, εσυ εισαι απο ΤΕΙ, εισαι μικρος κλπ. Απο αποδοχες; 546 ευρω καθαρα. Τι να πρωτοκανεις με αυτα, τι ονειρα να κανεις για να φυγεις απο το σπιτι σου και να ζησεις μονος σου; Τα χρηματα εφταναν μονο και μονο γιατι εχω μαθει να μη ξοδευω πολλα και γιατι εμενα με τους δικους μου στο πατρικο μου προφανως. Πηρα την αποφαση να τα αφησω ολα πισω και να φυγω εξωτερικο - Αγγλια - , εκανα ταξιδια για να βρω πρωτα εκει δουλεια (μονο στο αντικειμενο μου) και στην συνεχεια μολις βρεθηκε αποφασισα να κανω το βημα και να το δοκιμασω. Λιγοτερο απο 2 χρονια αργοτερα, σημερα δηλαδη, ζω με την κοπελα μου σε σπιτι που ποτε στην Ελλαδα δε θα μπορουσαμε να το συντηρησουμε μονοι μας - κηπο, 2 υπνοδωματια και μπανια, μεζονετα - , εχουμε τις δουλειες μας πανω στο αντικειμενο μας και οι δυο, εναν πολυ καλο μισθο για να ζουμε ανετα και ταυτοχρονα να κανουμε αποταμιευση, να παμε τα ταξιδια μας κλπ. Ηδη με καλουν απο αλλες δουλειες για να μου προσφερουν αλλες θεσεις με καλυτερες απολαβες και σε καλυτερη θεση. Πειτε μου εσεις, τι ηταν αυτο που θα με κρατουσε Ελλαδα; Τα 546 ευρω της πολυεθνικης; Η μη δυνατοτητα να βρω αλλου εργασια στο αντικειμενο μου; Να με αντιμετωπιζει ο καθε ελληνας εργοδοτης σαν σκουπιδι, να με αμοιβει ελαχιστα και να μην αναγνωριζει αυτα που θελω να προσφερω; Βλεπω τους φιλους μου που ειναι πισω στην Ελλαδα να δουλευουν 12 ωρες την μερα για 700 ευρω και να λενε και ευχαριστω. Παιδια στα 25 τους που θελουν να εργαστουν και να πετυχουν. Αυτα που εχασα ναι ειναι σημαντικα και μπορει πολυς κοσμος να μη αντεχει να κανει το ιδιο βημα. Ο καιρος, ο ηλιος, οι βολτες και στιγμες χαλαρωσης με τους φιλους σε ενα ωραιο καφε στο κεντρο με θεα την Ακροπολη ή στην παραλια, οι γονεις μου και η οικογενεια μου που τους βλεπω μετρημενες φορες τον χρονο πλεον. Αλλα εξελιχθηκα σαν ανθρωπος, εμαθα να ζω μονος, να τα βγαζω περα μονος, να παλευω για αυτο που θελω να καταφερω. Οι γονεις μου ειναι περηφανοι για μενα και για αυτα που εχω καταφερει, βαζω συνεχως περισσοτερους και μεγαλυτερους στοχους και δουλευω για να τους πετυχω, στην Ελλαδα τιποτα απο αυτα δεν θα γινοταν και μαλιστα μεσα σε μονο 1.5 χρονο. Για να πω και την αληθεια ομως, αν δεν εχετε καποιο πτυχιο στα χερια σας και αν ειναι δυνατον και πτυχιο απο την χωρα που θελετε να πατε, θα σας ελεγα πως δεν εχει νοημα να ερθετε να ασχοληθειτε με service πχ ή κατι αντιστοιχο στο εξωτερικο. Καλυτερα στη χωρα μας, στην Ελλαδα, με τον ηλιο και τους ανθρωπους μας. Αν ομως θελετε καριερα πανω σε ενα συγκεκριμενο αντικειμενο, σε επιχειρησεις, στο industry, το εξωτερικο ειναι μονοδρομος. Θα σας εξελιξει σαν χαρακτηρες, σαν επαγγελματιες, σαν ανθρωπους. Θα σας δωσει εμπειριες που δε θα τις ζουσατε ποτε αν δεν το τολμουσατε. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2020 από merkon 25
Προτεινόμενες αναρτήσεις