Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, john_petrucci7 είπε

Παντα σε πνευμα ανταλλαγής αποψεων επειδη βλεπω και στη δουλεια που κλαιγονται αλλα βαζουν δοσεις για iphone 8 των 800€ γι αυτο μου γυρνανε τα ματια

Ειναι τραγικο να βλεπω ατομα που σχεδον δεν εχουν μυρωδια απο τεχνολογια να πετανε 300/400/500 ευρω για κινητο,χωρις στην ουσια να χρειαζονται ουτε το 1/5 οσων προσφερει η συσκευη.
Μιλαω για μεροκαματιαρηδες,κυριολεκτικα.

6 λεπτά πριν, ifaist είπε

Τωρα βλεπω τον τελευταιο χρονο να ανοιγει σιγα-σιγα ξανα η αγορα, ισως χρειαζεται λιγακι υπομονη.

Δεν ανοιγει,ισως να ειδες καποια ανοδο σε σχεση με τα  2 τελευταια χρονια,αλλα τα πραματα μονο χειροτερα θα γινουν.
Υπαρχει πλανο για αυτο,μην τρεφεις ελπιδες..

6 λεπτά πριν, ifaist είπε

αλλα και οι περισσοτεροι γνωστοι μου/φιλοι μου τα βγαζουν περα, με τους μισθους να κυμανονται απο τα 1100-1300€.

Θελω να γινω φιλος με τους φιλους σου,γιατι οι γνωστοι και φιλοι μου ειναι ολοι στα 600-800,και αυτα με φουλ δουλεια.

17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Τα σημερινα ενοίκια η δικη μας οικονομια δεν τα σηκώνει. 

Θα το καταλαβουν ελπιζω στο μελλον οι "νοικοκυραιοι",οταν θα τρωνε τα μπιστολια απο τους "επαγγελματιες ενοικιαστες",αυτους δλδ που μενουν 8 μηνες,εχουν πληρωσει τους 3 πρωτους και μετα φευγουν νυχτα.  

Επεξ/σία από talibanakos
  • Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσοι ζήσαμε τις χρυσές 10ετίες 80 - 90 - 2000 με τα δανεικά ,μπουζούκια , ξενύχτια, διακοπάρες , αμαξάρες , ταβερνάρες 1-2  φορές την εβδομάδα και βλέπουμε τη σημερινή κατάσταση αν μη τι άλλο μελαγχολούμε.

Σήμερα ευτυχώς που έχω δικό μου σπίτι είμαι μεγαλούτσικος με λίγες καθημερινές απαιτήσεις , γιατί διαφορετικά σίγουρα θα κατέφευγα στα συσίτια της εκκλησίας όπως πάνε πολλοί παλιοί εύποροι.Για έξω σαν ανέκδοτο μου φαίνεται αφού ταβέρνα έχω να δω κάτι χρονάκια.Κανένα σουβλάκι και ίντερνετ γιατί αν δεν υπήρχε και αυτό θα κόβαμε φλέβες.:D

Από την άλλη βλέπω τη σημερινή νεολαία που προσπαθεί να ζήσει με 400-500-600 και 700 ευρώ ακόμη και κάποιοι να του λένε κάνε οικογένεια.Με τι θα μεγαλώσει ωρέ λεβέντες τα παιδιά;;;;; Με το επίδομα των 1000 ευρώ που μοιράζει  ο άλλος και μας δουλεύει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Και μετά κάποιοι σου λένε μη ψωνίζεις από τους Γερμαναράδες του lidl.

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 6
Δημοσ.

Όπως είπαν και αρκετοί πριν απο μένα η κατάσταση παλεύεται μόνο αν έχεις δικό σου σπίτι.Τα ενοίκια τον τελευταίο 1.5 χρόνο έχουν ανέβει σε γελοία επίπεδα τουλαχιστον στην  περιοχή που είμαι εγώ,αύξηση που δεν δικαιολογείται από την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας.Ενοίκια του τύπου 800-900 το μήνα για το Μαρούσι για σπίτια 25-30 ετών χρέπια είναι πέρα από κάθε δυνατότητα.Δυστυχώς πιστεύω ότι επικειται φούσκα στα ακίνητα τα επόμενα 2-3 χρόνια η οποία όταν θα σκάσει θα κάνει μεγάλο μπαμ..Στο θέμα που συζητάμε εγώ με 2 παιδιά και εισοδήματα κάτω από 1300 τα πράγματα βγαίνουν δύσκολα.

• Like 3
Δημοσ.

Ίσως αν οι νέοι σπούδαζαν αυτό που έχει ανάγκη η αγορά και όχι αυτό που θα τους άρεσε να κάνουν σαν δουλειά, να μην υπήρχε αυτή η εικόνα. Δεν γνωρίζω κανέναν ναυτικό, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό, σκουπιδιάρη, ή εργάτη σε καλλιέργειες που να πεινάνε, αντιθέτως ξέρω πολλούς σε αυτή την κατάσταση που σπούδασαν φιλόλογοι ή business administration σε κάποιο ΙΙΕΚ.  

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει παρα πολύς κόσμος στην Ελλάδα που εχει αρκετα καλό μηνιαίο εισοδημα. 

Το μεγαλύτερο κομμάτι του κύκλου μου ειναι απο τα 1400 έως τα 2000 καθαρά το μήνα. Άλλοι στο ιδιωτικό τομέα άλλοι δημόσιο. 

Ξερω τουλαχιστον 12-15 πρωην συναδέλφους που παιρνουν γυρω στο 1800ρι καθαρά. 

Η συζυγος εβγαζε κανα 800ρι με πολύ δουλειά σε ξενοδοχείο, ηταν εκει ομως ως ανιδεικευτη. Ο αδερφός μου βγαζει κανα 700ρι περίπου αλλα δουλεύει και αυτός ως ανιδεικευτος. 

Θεωρώ οτι φταιει λίγο και το παλαιό ΠΑΣΟΚ γιατί όταν εγω δούλευα για 630 ευρω (στις καλές εποχές) σε μια δουλειά που μου αρεσε οι αλλοι εκαναν δουλειές οπως πχ σερβιτόρος, μπαρμαν σε μπαρακια, και αλλες δουλειές εποχικες γιατι ειχε χρήμα και τωρα το βρισκουν μπροστά τους. 

Και το φυγε εξωτερικό αν εισαι ανιδεικευτος δεν ειναι τοσο εύκολο οσο σας λενε. Βασικα δεν ειναι τοσο μαγικο οσο σας λενε. Ο καθενας εχει την ιστορία του και την παρουσιάζει ως κανονα. 

Επίσης οταν πανε εξωτερικό όλοι ειναι διατεθημενοι να μενουν μαζι με αλλους 3-4 και να κόψουν τον καφε απο εξω για να τα "καταφέρουν" αλλα οταν μενουν Ελλάδα δεν το κάνουν. 

Επεξ/σία από Talepwros
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μεγάλη παγίδα της σημερινή ελληνικής οικονομίας είναι ότι έχει κρατήσει τις περισσότερες υπαλληλικές θέσεις εργασίας στην πρωτεύουσα, αφού όλες οι μεγάλες εταιρίες εδρεύουν εκεί (πολύ κακώς) τραβώντας τους νέους να δουλέψουν εκεί, ΟΜΩΣ έχοντας αυτή τη στιγμή απίστευτα υψηλά ενοίκια, κυρίως λόγω του τουρισμού. 2 τελείως διαφορετικές παράμετροι δηλαδή (επιλογή έδρας εταιριών και τουρισμός) δυσχεραίνουν ιδιαίτερα το περιβάλλον για έναν εργαζόμενο. 

Η καλύτερη λύση είναι να κάνει κανείς δουλειά δική του και κατά προτίμηση στην επαρχία. Στην επαρχία γλυτώνει το έξτρα κόστος που οφείλεται στον τουρισμό αλλά κυρίως υπάρχουν απείρως περισσότερες επιλογές για να κάνει κανείς δική του δουλειά, με κύριο πυλώνα την αγροτιά. 

Αν μπορεί καποιος να βγάζει 1000 ευρώ με ένα δικό του χωράφι, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν, αφεντικό του εαυτού του, χορταίνοντας ήλιο, ουρανό, καθαρό αέρα, χωρίς να αξιολογείται, να του βάζουν στόχους, να τον επιπλήττουν, να τον αδικούν, κ.ο.κ. και πληρώνοντας το μισό κόστος κατοικίας, δε βλέπω το λόγο να τρέξει κάποιος στην πρωτεύουσα των 700 ευρώ μισθό και 350 ευρώ ενοίκιο να "τρακάρει" στον τοίχο από την πρώτη μέρα.

Κάντε δικές σας δουλειές, οι ιδέες και οι ευκαιρίες είναι πραγματικά ανεξάντλητες και δεν είναι μόνο η αγροτιά που ανέφερα.

https://grbusinessforum.com/

Επεξ/σία από archer100
  • Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Μάλλον μάθαμε (μάθατε) επί παλιού πασοκ ορθόδοξου. Εγώ πάντως με δύο μισθούς των 600-700€ (ζευγαρι) με παιδί μια χαρά την παλεύω και δεν είμαι και ταμπουρομενος. Χωρίς νοίκι είμαι αλλά οκ εκεί θ άλλαζαν τα δεδομένα. Τώρα κάτι οικογένειες που βλέπω με 2-3 αυτοκίνητα κάτι δάνεια με 800€ δόση γιατί κάποτε περνάνε τα διπλά καλά να πάθουν και να προσαρμόστουν. Άμα υπάρχει δουλειά και υγεία παν απ όλα όλα γινονται

Το σπίτι το βρήκες έτοιμο απο το ΠΑΣΟΚ και παλαιώνει. Στο παιδί σου τι θα παραδοσεις; Μάλλον λιγότερα απο αυτα που παρέλαβες εσύ. Οπότε και η κατάσταση βαίνει χειρότερη, δεν είναι καν σταθερή.

Δυστυχως με 800Ε μισθο δεν μπορεί να μείνει τίποτα στην άκρη για να φτιάξεις κάτι.

Συνέχεια θα είσαι μηνας μπει - μηνας βγει

Επεξ/σία από Dvs
  • Like 1
Δημοσ.

Πριν ένα χρόνο έπαιρνα εγώ 600 και η κοπέλα μου 400. Σύνολο 1000. Με το ενοίκιο 350 + κοινόχρηστα μας έμεναν 600 για να βγάλουμε το μήνα και να πληρώσουμε τα έξοδα μας. Μπορώ να πω πως κάποιες στιγμές τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, ειδικά όταν ήθελα να προσφέρω κάτι στη κοπέλα μου και δεν μπορούσα (έστω ένα δείπνο π.χ.), ενώ εάν σκεφτόμουν την περίπτωση να κάνουμε οικογένεια, απογοητευόμουν. Η θεά Τύχη έφερε μπροστά μου μία νέα δουλειά με σχεδόν διπλάσιες αποδοχές και πλέον μπορώ να ζήσω και όχι να επιβιώνω όπως έκανα για χρόνια. Αυτό φυσικά έχει βελτιώσει τη ψυχολογία μας και τη σχέση μας! 

Εύχομαι σε όσους παλεύουν ακόμα με το βασικό μισθό, να ξεφύγουν γρήγορα! Ψαχτείτε παιδιά. Υπάρχουν δουλειές εκεί έξω που μπορούν να σας προσφέρουν μία καλή ζωή!

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, afragorn είπε

Πριν ένα χρόνο έπαιρνα εγώ 600 και η κοπέλα μου 400. Σύνολο 1000. Με το ενοίκιο 350 + κοινόχρηστα μας έμεναν 600 για να βγάλουμε το μήνα και να πληρώσουμε τα έξοδα μας. Μπορώ να πω πως κάποιες στιγμές τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, ειδικά όταν ήθελα να προσφέρω κάτι στη κοπέλα μου και δεν μπορούσα (έστω ένα δείπνο π.χ.), ενώ εάν σκεφτόμουν την περίπτωση να κάνουμε οικογένεια, απογοητευόμουν. Η θεά Τύχη έφερε μπροστά μου μία νέα δουλειά με σχεδόν διπλάσιες αποδοχές και πλέον μπορώ να ζήσω και όχι να επιβιώνω όπως έκανα για χρόνια. Αυτό φυσικά έχει βελτιώσει τη ψυχολογία μας και τη σχέση μας! 

Εύχομαι σε όσους παλεύουν ακόμα με το βασικό μισθό, να ξεφύγουν γρήγορα! Ψαχτείτε παιδιά. Υπάρχουν δουλειές εκεί έξω που μπορούν να σας προσφέρουν μία καλή ζωή!

εφόσον υπάρχουν προσόντα και εμπειρία, πρέπει να ψαχτείς

εμένα μου τη βίδωσε πολύ ασχημα τον τελευταίο μήνα και άρχισα να ψάχνομαι (πράγμα που δυστυχώς δεν έχω κάνει όσο πρέπει στη ζωή μου) ψιλο μανιωδώς θα έλεγα και τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχω πάει σε κάμποσες συνεντεύξεις  στις οποίες παρότι δεν έχω τριφτεί όσο θα ήθελα, και έχοντας ένα κακό ιστορικό να μην μπορώ να πουλήσω τον εαυτό μου όσο πρέπει, όσο αυξάνονται νιώθω όλο και πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και βλέπω ότι μετά από όλο αυτό το σκατό και το άγχος που έχω φάει υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι (δεν έχω κάτι στα χέρια μου, αλλά συζητάμε ανοικτά το οικονομικό ως συνάδελφοι δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας) να ξοδέψουν τα διπλάσια για το άτομό μου σε σχέση με τους έως τώρα εργοδότες μου 

οπότε ναι παίζουν ευκαιρίες αλλά πρέπει να το κυνηγάς, μακάρι μέχρι να κλείσει ο μήνας να νιώθω κι εγώ όπως νιώθεις κι εσύ τώρα μιας και σε 2 περιπτώσεις έχουν πάει πολύ καλά τα πράγματα και για την μία ψήνομαι σαν τρελός , αλλά δεν θα το αποδόσω στην τύχη αν τελικά κάτσει 

• Like 8
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, logistoulis είπε

εφόσον υπάρχουν προσόντα και εμπειρία, πρέπει να ψαχτείς

εμένα μου τη βίδωσε πολύ ασχημα τον τελευταίο μήνα και άρχισα να ψάχνομαι (πράγμα που δυστυχώς δεν έχω κάνει όσο πρέπει στη ζωή μου) ψιλο μανιωδώς θα έλεγα και τις τελευταίες 3 εβδομάδες έχω πάει σε κάμποσες συνεντεύξεις  στις οποίες παρότι δεν έχω τριφτεί όσο θα ήθελα, και έχοντας ένα κακό ιστορικό να μην μπορώ να πουλήσω τον εαυτό μου όσο πρέπει, όσο αυξάνονται νιώθω όλο και πιο σίγουρος για τον εαυτό μου και βλέπω ότι μετά από όλο αυτό το σκατό και το άγχος που έχω φάει υπάρχουν άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι (δεν έχω κάτι στα χέρια μου, αλλά συζητάμε ανοικτά το οικονομικό ως συνάδελφοι δεν θα μασήσουμε τα λόγια μας) να ξοδέψουν τα διπλάσια για το άτομό μου σε σχέση με τους έως τώρα εργοδότες μου 

οπότε ναι παίζουν ευκαιρίες αλλά πρέπει να το κυνηγάς, μακάρι μέχρι να κλείσει ο μήνας να νιώθω κι εγώ όπως νιώθεις κι εσύ τώρα μιας και σε 2 περιπτώσεις έχουν πάει πολύ καλά τα πράγματα και για την μία ψήνομαι σαν τρελός , αλλά δεν θα το αποδόσω στην τύχη αν τελικά κάτσει 

Αν κρίνω από το username σου, κάνουμε το ίδιο επάγγελμα (σκατά στα μούτρα μας, όταν το διαλέγαμε 😂) και ο κλάδος μας είναι από τους χειρότερους. Τεράστιος φόρτος εργασίας (μεγαλώνει συνεχώς), ανεξέλεγκτο άγχος, συνεχής ενημέρωση με τα ελάχιστα δυνατόν χρήματα. Περίμενα σα χαζός να μου κάνει αύξηση από τη καλή του τη καρδιά το αφεντικό, αλλά τίποτα (τελευταία φορά ήταν 2 χρόνια πριν φύγω, 50 Ευρώ). Όταν το πήρα απόφαση, πέρα από δικό μου ψάξιμο σε αγγελίες, το είπα σε όλο μου τον κύκλο και αυτή είναι η συμβουλή μου. Πείτε το σε όλους ότι ψάχνεστε. Έτσι, μέσω ενός φίλου που το ήξερε, βρήκα και εγώ αυτή την ευκαιρία!

• Like 1
Δημοσ.

Ενοικιο ειναι η μεγαλυτερη πληγη αυτη τη στιγμη.

Για να βρεις κατι αξιοπρεπες για οικογενεια (δεν μιλαω για πολυτελειες, κατι να μην ειναι χρεπι/υπογειο) θελεις 500 ευρω αν εισαι τυχερος.

Μαζι με τα υπολοιπα εξοδα του σπιτιου φευγει σχεδον ενας μισθος και μενει ενας για 2 ατομα!

• Like 6
Δημοσ.
17 minutes ago, logistoulis said:

Μπράβο σου! Να σου πάνε τα πράγματα όπως τα σχεδιάζεις! 
Ήθελα να τονίσω αυτό: ότι δεν είναι τύχη. Είναι επιλογές, είναι πολύ ψάξιμο, γνώσεις, προσόντα, εμπειρία, μυαλό αλλά και το πώς πουλάς τον εαυτό σου.
Συνήθως την ατάκα 'Ε του έτυχε μια καλή δουλειά και τώρα βγάζει Χ λεφτά' την ξεστομίζουν άτομα που έχουν ριζώσει εκεί που βρίσκονται και ούτε καν μπορούν να το διανοηθούν ότι κάποιοι άνθρωποι βελτιώνονται και διεκδικούν κάτι καλύτερο στη ζωή τους...και δεν βασίζονται στην τύχη.

• Like 10
Δημοσ.
Μόλις τώρα, afragorn είπε

Έτσι, μέσω ενός φίλου που το ήξερε, βρήκα και εγώ αυτή την ευκαιρία!

εγώ θέλω να είναι η πρώτη φορά που δεν θα υπάρχει στη μέση φίλος, αδερφός κτλ 

και παρόλο που ενδεχομένως  θα πάω μιλήσω και σε μια τέτοια περίπτωση  γιατί κατανοώ ότι το κάνουν  από τη καλή τους τη καρδιά δεν πολυψήνομαι και ας πρόκειται για καλή δουλειά 

θέλω μια φορά στη ζωή μου να νιώθω ότι έκανα κάτι τελείως μόνος μου (εννοείται βέβαια με όλα αυτά που μέχρι τώρα μου έδωσαν και άλλοι, πέρα από τη δική μου προσπάθεια), αλλά ειλικρινά θέλω μια φορά στη ζωή μου να μη χρωστάω χάρη σε κανένα 

και μου γύρισε έτσι η ψυχολογία (αυτή τη περιόδο παίζουν αυξομειώσεις σε σημείο τρέλας) γιατί ανέκαθεν θεωρούσα ότι πρέπει να βοηθηθώ και να περιμενω πράγματα από άλλους, μάλιστα θύμωνα αν μου συνέβαινε το αντίθετο,  αλλά είναι πολύ λάθος αυτή η σκέψη , γιατί αυτή η σκέψη οδηγεί στον βάλτο 

εφόσον έχω τις σπουδές μου, έχω την εμπειρία μου , έχω την ανατροφή μου και κάποια εμπειρία που κάποιοι χρειάζονται για τη δουλειά τους καλό είναι να βρίσκω την άκρη μόνος μου πλέον

• Like 4
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Donovan είπε

Μερικοί λένε κιόλας ότι αν είσαι 30+ και βγάζεις 500-600 ευρώ,είσαι αποτυχημένος

τα λεφτα αυτα ειναι σχετικα λιγα για να τα βγαλεις περα και αυτο ειναι που εχει σημασια οχι οι ταμπελες

12 ώρες πριν, Donovan είπε

Εδώ υπάρχουν και τόσοι που δεν δουλεύουν και δεν βγάζουν ούτε αυτά.

Αμα δεν βγαζουν ουτε αυτα,τοτε εχουν μεγαλο προβλημα ελλειψης προσοντων

Υπαρχουν δουλειες με μηδενικες απαιτησεις προσοντων που δινουν περισσοτερα λεφτα

Αλλα πχ μια γυναικα μπορει να βολευεται να σηκωνει τηλεφωνα για 360 ευρω και να μην θελει χειρωνακτικη εργασια για να βγαλει 800 ευρω

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...