Donovan Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Βάζω αυτό το θέμα και απευθύνομαι κυρίως σε όσους έχουν περάσει τα 30 όπως κι εγώ.Όσοι δεν έχετε κάποια δουλειά Δημοσίου και είστε στον ιδιωτικό τομέα,πώς είστε γενικώς οικονομικά;Μπορείτε να ζήσετε ανεξάρτητοι;Μερικοί λένε κιόλας ότι αν είσαι 30+ και βγάζεις 500-600 ευρώ,είσαι αποτυχημένος.Εδώ υπάρχουν και τόσοι που δεν δουλεύουν και δεν βγάζουν ούτε αυτά.
Ducatista Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Τα χρήματα δεν είναι η απόλυτη εικόνα... Μπορεί να παίρνεις 500 και να έχεις προοπτική στο επαγγελμα σου και σε 5 χρόνια ας πούμε να παίρνεις 1500 η και πιο πολλα... στα 30 σου με λίγα χρηματα και υποθετικά βλέψεις για οικογένια σπιτι κλπ ε δεν θεώρησε επιτυχημένος βέβαια είναι και η κατάσταση στην χώρα δύσκολη.....
Strigla Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Είμαστε χάλια και στο μέλλον ακόμα χειρότερα.Αυτά. 5
panosk1 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Φιλε η κατασταση ειναι τοσο χαλια στον ιδιωτικο τομεα που κανενας δεν μπορεί να κάνει σοβαρές σκέψεις για το μέλλον του.Ειμαι κοντά στα 40 δουλεύω από τα 20 μου στο ίδιο αντικείμενο ,μετά από σκαμπανεβάσματα στα λεφτά που παιρνω έχω καταλήξει να βγαζω όσα έπαιρνα πριν 6 χρόνια με την διπλή δουλειά και τρελό άγχος. Πλέον και λεφτα να βγαζουν οι εταιρείες εκμεταλλεύονται την κατάσταση και βγάζουν από την μύγα ξύγκι. 6
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Είμαι 40κάτι και την κοπάνησα απο Ελλάδα ,μ@λακία μου που δεν το έκανα νωρίτερα.Ηδη σε 10 μήνες έχω βγάλει τα διπλά απο όσα έβγαζα σε ένα χρόνο στην Ελλάδα. 6 3
archer100 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Τα χει πει πριν απο χρονια ο Κωτσος φιλε, δεν εχει αλλαξει τιποτα απο τοτε στον ιδιωτικο τομεα: 1
Nintendo1889 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Ότι και να λέμε η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση στην χωρά είναι τραγική. Θυμάμαι το 2005 που απολύθηκα από φαντάρος έπαιρνα στην πρώτη μου δουλειά, 7 κατοστάρικα και ζούσα οριακά έχοντας μόνο ένα αυτοκίνητο στο όνομα μου. 15 χρόνια μετά που έχουν ακριβύνει ρεύμα βενζίνη τρόφιμα κάρτες τηλεφώνου τσιγάρα και τα λιπα, βγάζω με δική μου δουλειά δουλεύοντας 8 με 10 ώρες την ήμερα, 6 φορές την εβδομάδα, χωρίς άδεια 6 με 7 κατοστάρικα με το ζόρι. Αν και δεν θέλω να φεύγει ο κόσμος από το σπίτι του και τον τόπο που μεγάλωσε, είμαι της άποψης όποιος μπορεί και έχει κάποια άκρη έξω να σηκωθεί φύγει.
Γιαούρτι Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 όντως τραγική. Κάτσε όμως γιατί πλησιάζει τριήμερο και δε βλέπω να βρίσκουμε ούτε αντίσκηνο να μείνουμε 8 1
john_petrucci7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μάλλον μάθαμε (μάθατε) επί παλιού πασοκ ορθόδοξου. Εγώ πάντως με δύο μισθούς των 600-700€ (ζευγαρι) με παιδί μια χαρά την παλεύω και δεν είμαι και ταμπουρομενος. Χωρίς νοίκι είμαι αλλά οκ εκεί θ άλλαζαν τα δεδομένα. Τώρα κάτι οικογένειες που βλέπω με 2-3 αυτοκίνητα κάτι δάνεια με 800€ δόση γιατί κάποτε περνάνε τα διπλά καλά να πάθουν και να προσαρμόστουν. Άμα υπάρχει δουλειά και υγεία παν απ όλα όλα γινονται 1
talibanakos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, john_petrucci7 είπε Χωρίς νοίκι είμαι Αυτο μονο,τα αλλα να'χαμε να λεγαμε. 7 1
john_petrucci7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, talibanakos είπε Αυτο μονο,τα αλλα να'χαμε να λεγαμε. Παίζει ρόλο και γι αυτό τ ανέφερα. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι με δύο μισθούς βγαίνει αν δεν υπάρχει παιδί. Οχι πιστεύω με 1300€ αν βγάλω 350€ ένα νοίκι βγαίνει στο χαλαρό ένα ζευγαρι Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2020 από john_petrucci7
talibanakos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μόλις τώρα, john_petrucci7 είπε Παίζει ρόλο και γι αυτό τ ανέφερα. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι με δύο μισθούς βγαίνει αν δεν υπάρχει παιδί. Οχι πιστεύω με 1500€ αν βγάλω 350€ ένα νοίκι βγαίνει στο χαλαρό ένα ζευγαρι Τεραστιο ρολο. Σκεψου ποσα χρηματα θα αποταμιευες,δεδομενου οτι εισαι στο οριο να πληρωνεις εξοδα και να βαζεις πχ κατι λιγα στην ακρη. Σκεψου μετα να μην εχεις και το βαρος του ενοικιου,ποσο καλυτερα θα ηταν τα πραματα. Βεβαια παιζει και το αλλο σκηνικο,να ανοιγεσαι στα εξοδα και στις υποχρεωσεις με οσα εχεις,αλλα μιλαμε για λογικα πλαισια,οχι δοσεις για iphone8 ενω ψωμολυσαμε..
basilis_k6 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δουλειές παιζουν, λεφτα σχετικα καλα παιζουν... Αλλα σπιτια δεν παιζουν. Το τεραστιο προβλημα της οικονομιας τωρα ειναι τα ενοίκια. Φευγουν λεφτα απο ανθρωπους που τα εχουν αναγκη και πανε να ξεκινησουν τη ζωη τους για να πανε σε τσεπες ηδη γεματες. Τα σημερινα ενοίκια η δικη μας οικονομια δεν τα σηκώνει. 8
john_petrucci7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 59 λεπτά πριν, talibanakos είπε Τεραστιο ρολο. Σκεψου ποσα χρηματα θα αποταμιευες,δεδομενου οτι εισαι στο οριο να πληρωνεις εξοδα και να βαζεις πχ κατι λιγα στην ακρη. Σκεψου μετα να μην εχεις και το βαρος του ενοικιου,ποσο καλυτερα θα ηταν τα πραματα. Βεβαια παιζει και το αλλο σκηνικο,να ανοιγεσαι στα εξοδα και στις υποχρεωσεις με οσα εχεις,αλλα μιλαμε για λογικα πλαισια,οχι δοσεις για iphone8 ενω ψωμολυσαμε.. Παντα σε πνευμα ανταλλαγής αποψεων επειδη βλεπω και στη δουλεια που κλαιγονται αλλα βαζουν δοσεις για iphone 8 των 800€ γι αυτο μου γυρνανε τα ματια 2
ifaist Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Eιμαι γενικα καλα, μενω σε δικο μου σπιτι, εχω οτι χρειαζομαι και δε στερουμε κατι. Συντηρω 2 ατομα και βοηθαω τους γονεις μου στα δυσκολα. Αυτο που ηθελα παντα ειναι να μπορω να βαζω κατι στην ακρη. Ναι, το 2000-2008 μπορει να αποταμίευα 500-1000€ (μαζευα για αμαξι) αλλα και τωρα 300-400€ μου περισσεύουν. Ξερω οτι ειναι δυσκολα εκει εξω, δεν αντιλεγω , αλλα και οι περισσοτεροι γνωστοι μου/φιλοι μου τα βγαζουν περα, με τους μισθους να κυμανονται απο τα 1100-1300€. Εγω προσωπικα λογο κρισης εχασα μισθολογικα κοντα στα 450€/μηνα, αναφερομαι στην χρονικη περιοδο 2008 -2020. Αν θελετε την αποψη μου, η κριση στο χωρο μου, αρχισε το 2006 και εκανε το μπαμ το 2008. Τωρα βλεπω τον τελευταιο χρονο να ανοιγει σιγα-σιγα ξανα η αγορα, ισως χρειαζεται λιγακι υπομονη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις