NikosAnagnostou Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας. Έχω δημιουργήσει μια custom (php) ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας με σκοπό την [ΔΩΡΕΑΝ] δημοσίευση αγγελιών από εργοδότες, την προβολή τους σε χρήστες-υποψήφιους και την αποστολή βιογραφικού από αυτούς στην κάθε αγγελία που τους ενδιαφέρει. Ήταν ένα project που ξεκίνησα καθώς χανόμουν μέσα σε site αγγελιών καθώς έψαχνα εργασία. Μετα από 2 χρόνια και 3 "προσπάθειες" (καθώς προγραμμάτιζα, ταυτόχρονα μάθαινα πραγματικά προγραμματισμό και μετά από κάποιο καιρό σκεφτόμουν τι χάλια κώδικα έγραψα και από το να προσπαθώ να τον "φέρω στα ίσα του" το πετούσα και άρχιζα από την αρχή με καλύτερο concept, ιδέες και κώδικα κάθε φορά) το έχω πλέον online και έχω πέσει στο μεγάλο πρόβλημα .. το αυγό με την κότα.. Εαν δεν υπάρχουν αγγελίες κανείς δεν θα το επισκευθεί για να ψάξει κάτι και εάν δεν υπαρχουν χρήστες κανείς δεν θα δημοσιεύσει μια αγγελία. Η ιστοσελίδα είναι λειτουργική, user friendly, responsive με κάποιες δυνατότητες που παρόμοιες σελίδες δεν διαθέτουν (και πολλές ακόμα θα προστεθούν), αλλά δεν ξέρω πως να το προωθήσω ώστε μια μέρα να φωνάξω: "It's alive, ... ,IT"S ALLIVE!!!!"..[clears throat]. Έχω ξεκινήσει και ένα Facebook page με σκοπό την διαφήμιση αλλά και πάλι τζίφος. (ίσως το λέω και νωρίς). Θα ήθελα τις ιδέες σας για το πως να το κάνω να δουλέψει και που ξέρετε ίσως κάποτε βρείτε και δουλειά ή τον υποψήφιο που ζητάτε καθώς ψάχνετε στο https://www.psaksouligo.gr/ !!! (sorry για το cringe). Ευχαριστώ. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από NikosAnagnostou 1
XPHSTOS_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μπράβο για την προσπάθεια σου, και καλή αρχή! Τώρα, σε αυτό που ζητάς. Πιστεύεις ότι η σελίδα σου στέκεται επάξια εμφανισιακά με άλλες παρόμοιες σελίδες? Απαντώ, όχι! Οπότε για αρχή θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τον ανταγωνισμό για να πάρεις μια ιδέα πως να βελτιώσεις την εμφάνιση σου και να δεις επίσης πως επικοινωνούν τα features τους. Επίσης να ξέρεις το όνομα σου, δεδομένου ότι απευθύνεται στο Ελληνικό κοινό, δεν βοηθά ιδιαίτερα. Είναι όπως το λες λίγο cringe η φάση και σαν επαγγελματίας δεν μου ακούγεται αξιόπιστο site για να βάλω την αγγελία μου και σαν εργαζόμενος επίσης δεν μου ακούγεται σοβαρό site όπου θα μπορέσει να μου βρει εργασία. Τώρα, για να κάνεις μια αρχή, ίσως να μπορούσες να scrapάρεις κάποιες αγγελίες από διάφορα sites για να γεμίσεις λίγο περιεχόμενο, μέχρι να έρχεται πρωτότυπο περιεχόμενο. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει από διαφήμιση και SEO, αλλά ο χώρος σίγουρα δεν είναι φθηνός, εννοώ ότι για να βάλεις το site σου στο google λογικά θα πρέπει να σου έρχεται ο κούκος αηδόνι το κάθε κλίκ, οπότε δες άλλα κανάλια διαφήμισης όπως facebook, youtube κλπ. Τέλος, δες αν διάφορα site που έχουν κάποιο traffic, θέλουν να βάλεις ένα affiliate link για το site σου στο δικό τους. 1 1
filip123go Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Φίλε φτιάξε το link στον σύνδεσμο. Έχεις βάλει /i στο τέλος και βγάζει error το redirect. Καλό ξεκίνημα στην σελίδα σου. Η αλήθεια είναι ότι λείπει ένα καλό ελληνικό site αγγελιών. Καλή αρχή να έχεις. Θα σου πρότεινα σας πρώτο βήμα να μιλήσεις με μεγάλες εταιρίες και απλά να ζητήσεις να βάλεις τις αγγελίες που έχουν στα site τους στο δικό σου.. 1 1
NikosAnagnostou Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 22 ώρες πριν, XPHSTOS_ είπε Μπράβο για την προσπάθεια σου, και καλή αρχή! Τώρα, σε αυτό που ζητάς. Πιστεύεις ότι η σελίδα σου στέκεται επάξια εμφανισιακά με άλλες παρόμοιες σελίδες? Απαντώ, όχι! Οπότε για αρχή θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τον ανταγωνισμό για να πάρεις μια ιδέα πως να βελτιώσεις την εμφάνιση σου και να δεις επίσης πως επικοινωνούν τα features τους. Επίσης να ξέρεις το όνομα σου, δεδομένου ότι απευθύνεται στο Ελληνικό κοινό, δεν βοηθά ιδιαίτερα. Είναι όπως το λες λίγο cringe η φάση και σαν επαγγελματίας δεν μου ακούγεται αξιόπιστο site για να βάλω την αγγελία μου και σαν εργαζόμενος επίσης δεν μου ακούγεται σοβαρό site όπου θα μπορέσει να μου βρει εργασία. Τώρα, για να κάνεις μια αρχή, ίσως να μπορούσες να scrapάρεις κάποιες αγγελίες από διάφορα sites για να γεμίσεις λίγο περιεχόμενο, μέχρι να έρχεται πρωτότυπο περιεχόμενο. Δεν ξέρω τι έχεις κάνει από διαφήμιση και SEO, αλλά ο χώρος σίγουρα δεν είναι φθηνός, εννοώ ότι για να βάλεις το site σου στο google λογικά θα πρέπει να σου έρχεται ο κούκος αηδόνι το κάθε κλίκ, οπότε δες άλλα κανάλια διαφήμισης όπως facebook, youtube κλπ. Τέλος, δες αν διάφορα site που έχουν κάποιο traffic, θέλουν να βάλεις ένα affiliate link για το site σου στο δικό τους. Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου, με έχουν βάλει σε σκέψη και χαίρομαι που έχω την εικόνα ενός τρίτου. Θα τις έχω κατά νου για τις όποιες αλλαγές θα κάνω τώρα που είναι νωρίς. Για SEO προσπαθώ ήδη να γίνω καλύτερος μαθαίνοντας μέσω internet βασικά (μια στο τόσο κοιτάζω να το στρόσω με βάση το www.seobility.net ) και προς το παρόν λόγω χαμηλού budget μένω στην διαφήμηση μέσω facebook που έχω και μια ιδέα αλλά θα ψαχτώ περρισότερο και στις εναλακτικές που ανέφερες. 23 ώρες πριν, filip123go είπε Φίλε φτιάξε το link στον σύνδεσμο. Έχεις βάλει /i στο τέλος και βγάζει error το redirect. Καλό ξεκίνημα στην σελίδα σου. Η αλήθεια είναι ότι λείπει ένα καλό ελληνικό site αγγελιών. Καλή αρχή να έχεις. Θα σου πρότεινα σας πρώτο βήμα να μιλήσεις με μεγάλες εταιρίες και απλά να ζητήσεις να βάλεις τις αγγελίες που έχουν στα site τους στο δικό σου.. Διορθώθηκε το fail, ευχαριστώ για το χρόνο και για την απάντηση, θα ακολουθήσω την πρότασή σου.
.:Cabal:. Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2020 Όπως ανέφερε και ο συμφορουμίτης πιο πάνω, θα πρέπει σίγουρα να βελτιώσεις το οπτικό κομμάτι της σελίδας σου σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό. Πάρε σαν αναφορά το kariera.gr και το jobfind.gr τα οποία αν δεν κάνω λάθος είναι από τις μεγαλύτερες σελίδες για αναζήτηση εργασίας στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και θέμα λειτουργικότητας στην υπάρχουσα σελίδα. Θα περίμενα να μπορώ άμεσα να κάνω αναζήτηση εργασίας από την αρχική σελίδα και όχι να πρέπει να πατήσω στο burger menu πάνω αριστερά. Μιλάω πάντα για την έκδοση από κινητό γιατί δεν έχω δει την σελίδα στην desktop μορφή της ακόμα. Επίσης το float menu για τα φίλτρα είναι πολύ δύσχρηστο και αντιαισθητικό έτσι όπως μετακινείται πάνω κάτω με το scrolling στην σελίδα. Αυτά είναι 1-2 παρατηρήσεις που έχω να κάνω μετά από μια γρήγορη ματιά στη σελίδα. Τέλος όπως ήδη αναφέρθηκε το όνομα της σελίδας δεν παραπέμπει σε κάτι το επαγγελματικό. Είδες τα ονόματα του ανταγωνισμού πιο πάνω. Μόλις έχω περισσότερο χρόνο θα γράψω πολύ περισσότερα σχόλια για να βοηθήσω όσο μπορώ. 1
mountzou Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Συγχαρητήρια για το χρόνο και τη προσπάθεια που αφιέρωσες στο project. Μερικές από τις δικές μου ιδέες είναι οι ακόλουθες. > Theming. Αγόρασε κάποιο έτοιμο theme με elements όπως forms, button, login pages, lists ώστε να υπάρχει μία ωραία User Experience και να είναι responsive για κινητά. > Metatags+URL Paths. Δώσε έμφαση σε κάποια keywords όπως "aggelia", "ergasia", "kariera" και φτιάξε μία καλύτερα δομή URLs που ίσως να περιέχουν αυτά τα keywords. > Newsletters. Φτιάξε ένα job ώστε να στέλνει alerts με κάποια συχνότητα στους χρήστες που ψάχνουν εργασία. 1
archer100 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Συγχαρητήρια για το εγχείρημα και καλή επιτυχία. my 2 cents: Τα κακα νεα: Μπαίνεις σε έναν χώρο πάρα πολύ ανταγωνιστικό με ήδη υπάρχουσες σελίδες σε καλό επίπεδο, όπως το kariera.gr, skywalker.gr, jobgind.gr επομένως πρέπει να κλέψεις πίτα από σαιτ σαν τα παραπανω που εχουν κανει ηδη ονομα. Τα καλά νέα: Οι παραπάνω σελίδες δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από τη δυνατότητα εύρεσης αγγελιών, το φιλτράρισμα, καθώς και την αποστολή αίτησης και βιογραφικού. Το όλο προιόν εξαντλείται εκεί. Άρα το ταβάνι που πρέπει να φτάσεις έχει συγκεκριμένο ύψος και αν κάποια στιγμή το φτάσεις, το μόνο που θα σε ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό θα είναι η φήμη και μόνο. Σχετικά με την προώθηση της σελίδας σου, που είναι σούπερ βασικό κομμάτι, όχι μόνο τώρα, αλλά θα είναι για πάντα: Βλέπω έχεις ήδη φτιάξει σελίδα στο facebook και έχεις αρκετούς followers για αρχή, όμως δε βλέπω να έχεις ούτε ένα ποστ. Γενικά προσπάθησε να φτιάχνεις ποστ, ώστε σιγα-σιγά να σε μαθαίνει ο κόσμος και να χτίζεις αυτό που λέγεται brand awareness δηλαδή τη φήμη που λέμε και στο χωριό. Τα ποστ σου μπορει να είναι είτε αγγελίες, είτε αρθράκια που έχεις γράψει, αλλά επίσης, το πιο εύκολο αυτή τη στιγμή για σένα, οποιοδήποτε άρθρο η είδηση στο διαδίκτυο που αφορά την εργασία, πχ "Τα 10 κορυφαία επαγγέλματα για το 2019", "Πως να προετοιμαστείτε για μία συνέντευξη", "Μείωση της ανεργίας στο 15%" κ.ο.κ. Αυτό μπορείς να το κάνεις με ένα απλό share από υπάρχοντα άρθρα στον ιστό, τα περισσότερα έχουν έτοιμο κουμπί για share στο fb Επίσης, θα σε συμβούλευα να κάνεις το ίδιο και για το twitter, αλλά στην περίπτωση σου και για το linkedin μιας και είναι η κατεξοχήν πλατφόρμα εργασίας. Σιγα-σιγά χτίζε followers, πόσταρε πράγματα, μάζευε likes, views, visitors στο σαιτ σου, και σιγα σιγα σε βαθος χρονου θα αυξανεται η επισκεψιμοτητα στο σαιτ σου και το περιεχόμενο του, δηλαδή οι αγγελίες. Καλό είναι να κάνεις και ένα πεδίο στη σελίδα σου όπου θα φιλοξενείς η θα γράφεις ο ίδιος κάποια άρθρα και ειδήσεις σχετικά με την εργασία. Παράλληλα, πρέπει θα βελτιώνεις σιγά σιγά τη λειτουργικότητα της σελίδας σου. Όπως ανέφεραν και οι προηγούμενοι, όντως το όνομα σου είναι πολύ κακό για χτίσιμο brand, και καλό θα είναι να το αλλάξεις όσο νωρίτερα γίνεται. Γενικά η προστακτική μέσα σε ένα url είναι εντελώς προσβλητική για τον επισκέπτη. Μου θυμίζει την παλια εταιρια στοιχηματος bet and win δηλαδη "Στοιχηματισε και κερδισε" που τελικα αλλαξε το ονομα της σε bwin. Για να το παω και λιγο παραπερα, δεν ειναι μονο η προστακτικη αλλα και το "λιγο" στο ονομα, που ειναι σα να υποννοει οτι μιλας με τεμπεληδες που δεν κουνανε τον κωλο τους και τους μαλωνεις να ψαχτουνε εστω και λιγο. Αυτά από μένα, καλή επιτυχία και πάλι στο εγχείρημα σου. Από μένα "δωράκι" ένα backlink στο φόρουμ μου, για την προσπάθεια σου https://grbusinessforum.com/forum/anazitisi-ergasias/anazitisi-ergasias/page/2/0 υ.γ. Και μία τελευταία παρατήρηση από μένα: Στον αγώνα που θα δίνεις για βελτίωση της λειτουργικότητας σου, πρόσεχε πολύ τις λεπτομέρειες, γιατί αυτές θα κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα, μου αρέσει πολύ προσωπικά η δυνατότητα να μπορείς να εμφανίζεις το κείμενο της αγγελίας κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο, χωρίς να φορτώνει εκ νέου κάποια σελίδα, αλλά δεξιά. Δηλαδή μετά την αναζήτηση και την εμφάνιση της λίστας αγγελιών, στο πρώτο κλικ σε αγγελία, αυτές να πηγαίνουν αριστερά και δεξιά να εμφανίζεται το κείμενο της αγγελίας. Με κλικ στην επόμενη αγγελία, να εμφανίζεται αυτή, κ.ο.κ. ωστε να μη χρειάζεται να ανοίγεις 10 tabs για 10 αγγελιες η να πηγαινες μπρος πισω. Τέτοιες λεπτομέρειες κάνουν μεγάλη διαφορά. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2020 από archer100 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα