Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpaso1 είπε

Ποια η διαφορα του blower με το πιστολακι μαλλιων;

Περισσοτερη πιεση αερα υποθετω

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, elpaso1 είπε

Ποια η διαφορα του blower με το πιστολακι μαλλιων;

1ον Θα γλιτώσεις το ξύλο από την γυναικά :P

Το blower είναι το σωστό, δεν νομίζω το πιστολακι να πιάνει τα δύσκολα όπως το τροφοδοτικό.

Δημοσ.
39 minutes ago, Klausx said:

1ον Θα γλιτώσεις το ξύλο από την γυναικά :P

Το blower είναι το σωστό, δεν νομίζω το πιστολακι να πιάνει τα δύσκολα όπως το τροφοδοτικό.

Οντως, σημερα με φωναζε η γυναικα επειδη το πιστολακι εγινε χαλια απο τη σκονη!

Οταν λες να πιανει τα δυσκολα, εννοεις απο αποψη ισχυς ή επειηδ τα blower εχουν και διαφορα εξαρτηματα για μικροτερες επιφανειες;

Δημοσ.
13 hours ago, FasTaker said:

Ναι πρωτον μπορει να τα χαλασεις αλλα το μεγαλο προβλημα δεν ειναι αυτο. Επειδη εχουν 1 πηνιο και γυρνανε γυρω απο αυτο μπορει να δημιουργησει ταση και να καψεις την μητρικη ή καποιο υποσυστημα.

Γινεται αυτο, ενω εχω αποσυνδεσει τον υπολογιστη απο το ρευμα; Αν και συνηθως οταν καθαριζω τον υπολογιστη, αφαιρω τους ανεμιστηρες και τα υπολοιπα μερη, οπως gpu, για να τα καθαρισω καλυτερα και εις βαθος.

Δημοσ.

Εγώ έχω κομπρεσέρ αέρα και τον φυσάω με το πιστόλι σε σχετικά μακρινή απόσταση εννοείται κρατάω τους ανεμιστήρες, γυαλί γίνεται δεν μένει τπτ. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 15/2/2020 στις 1:10 ΠΜ, Klausx είπε

Το έκανε επιστήμη ο τύπος, καθαρισμός PC 1000eurw προσφορά.....

-Παίρνεις ένα blower.
-Όταν ο αέρας χτυπάει ανεμιστιρακη το κρατάς με το χέρι σου να μην γυρνάει τρελά.
-Ένα πινελάκι με ξύλινη χειρολαβή να περάσεις εξαρτήματα όπως η κάρτα γραφικών, σκληρός δίσκος και γενικά όπου έχει "κάτσει" σκόνη.
-Ξανά φυσάς και τέλος, 5 λεπτά υπόθεση.

Έτσι το κάνω από το 2006 και το pentium D κτλ εξαρτήματα δεν έχουν πάθει το παραμικρό δουλεύουν μέχρι και σήμερα. (με άπειρες ώρες λειτουργίας).

Όπως έχει μάθει να δουλεύει ο καθένας...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Acronymous είπε

Όπως έχει μάθει να δουλεύει ο καθένας...

Δεν είχες τι να κάνεις και είπες να ρίξεις ένα reply; Δεν είναι δουλεία για εμένα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Klausx είπε

Δεν είχες τι να κάνεις και είπες να ρίξεις ένα reply; Δεν είναι δουλεία για εμένα.

Τότε μην σχολιάζεις με ειρωνία το τι λέω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Acronymous είπε

Τότε μην σχολιάζεις με ειρωνία το τι λέω.

Μάλλον θα πρέπει να μάθεις πως λειτουργεί ένα forum, η απάντηση μου ήταν προς τον @elpaso1 και το βίντεο που ανέβασε.

Τώρα που το διάβασα όμως, να πάρει μέτρα για στατικό ηλεκτρισμό και μετά καθαρισμό με ηλεκτρική σκούπα.......

Δημοσ.
Στις 15/2/2020 στις 2:00 ΠΜ, elpaso1 είπε

Γινεται αυτο, ενω εχω αποσυνδεσει τον υπολογιστη απο το ρευμα; Αν και συνηθως οταν καθαριζω τον υπολογιστη, αφαιρω τους ανεμιστηρες και τα υπολοιπα μερη, οπως gpu, για να τα καθαρισω καλυτερα και εις βαθος.

Θεωρητικά γίνεται. Ηλεκτροκινητήρας και γεννήτρια είναι το ίδιο πράγμα, απλά λειτουργούν ανάποδα. Στον ηλεκτροκινητήρα δίνεις ρεύμα και παίρνεις κίνηση, στη γεννήτρια δίνεις κίνηση και παίρνεις ρεύμα. Τα ανεμιστηράκια κανονικά έχουν ηλεκτροκινητήρα, αν όμως αρχίσεις και τα γυρίζεις φυσώντας τα, λειτουργούν ως γεννήτριες και παράγουν ρεύμα το οποίο λογικά πάει στη μητρική. Τώρα το πιστολάκι μπορεί να μην έχει αρκετή ισχύ για να τα γυρίσει πολύ γρήγορα, με κομπρεσέρ αέρα όμως σε βενζινάδικο ή πλυντήριο αυτοκινήτων, γυρνάνε τόσο γρήγορα, που (ειδικά οι μεγάλοι ανεμιστήρες κουτιών) ξεπερνούν και τις προδιαγραφές τους. Εκεί μπορεί να σου χαλάσει και ο ανεμιστήρας ακόμη.

• Like 1
Δημοσ.

Εύκολα γίνονται παρανοήσεις. Δεν το κατάλαβα, συγνώμη.

Ποιο το πρόβλημα με την ηλεκτρική σκούπα; Δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό και είναι ο βασικός λόγος που αποφεύγω πιστολάκια μαλλιών κτλ.

Ο πεπιεσμένος αέρας από την άλλη είναι μία λύση.

Δημοσ.
Στις 14/2/2020 στις 11:52 ΠΜ, elpaso1 είπε

Πως γινεται ενας σωστος καθαρισμος υπολογιστη. Τις τελευταιες φορες το εκανα με πιστολακι μαλλιων στο κρυο και δεν ειχα καποιο θεμα. Τωρα αγορασα και ενα μπουκαλι με συμπιεσμενο αερα, λενε οτι ειναι καλυτερο για να μην δημιουργειται στατικος ηλεκτρισμος. Εδω βλεπω στο παρακατω βιντεο, ο τυπος δεν λογαριαζει και πολλα. Τριβει με μαντηλακια τις πλακετες, που εγω φοβαμαι ακομα και να ακουμπησω, μηπως χαλασει τιποτα και μετα ριχνει και τα περιεργα υγρα του.  Τι στο καλο; WD40; Σοβαρα;

Εδώ και 15 χρόνια κάθε τόσο που καθαρίζω τον πύργο, πάντα φύσημα με κοφλέρ σε ξυλουργείο ή σε βενζινάδικο… ποτέ κανένα θέμα…

Φυσικά προσοχή στους ανεμιστήρες να τους έχω «μπλοκαρισμένους».

Δημοσ.
12 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Και για να φεύγει η ψιλή σκόνη από τις πλακέτες;

Με το φύσημα που κάνω στο βενζινάδικο (το συγκεκριμένο έχει self service σύστημα για εσωτερικό καθαρισμό αυτοκινήτου) ή στο πλυντήριο αυτοκινήτων, είτε δεν μένει καθόλου ψιλή σκόνη ή δεν βλέπω καλά ή δεν είμαι τόσο ψείρας. Τα πιο δύσκολα σημεία για μένα είναι είναι οι βουλωμένες ψύκτρες και το τροφοδοτικό (αν δε θες να το ανοίξεις).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...