Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα έχω το εξής θέμα έχω αυτό το Setup(βλέπε φώτο) το πρόβλημα είναι έχω θέματα επικοινωνίας μεταξύ συσκευών δλδ

-εχω 4 λάμπες xiaomi  όταν θα πω στην google assisant να τα κλείσει ολα μαζι αρκετες φορες απο θα κλείσει κάποια απο αυτα και θα μου πει για κάποιο error για τα υπολοιπα.

-εχω 5 google assisants  και μπορείς να φτιαξεις group  να παιζουν μουσική αρκετές φορες δεν τα βλέπει στο group  όλα ενώ το κάθε ενα ξεχωριστά δουλεύει κανονικά και εχει ίντερνετ.

Δεν εχω κανενα θεμα με την πρόσβαση στο ιντερνετ με καμμια συσκευή.

Το πρόβλημα ειναι καθαρα σταθερής εποικιν μεταξύ συσκευών όπως λαμπες wifi κτλπ το θεμα ειναι οταν μια λαμπα ειναι στο ενα AP  και η αλλη στο αλλο AP.

Οι συσκευές με καλώδιο κανενα προβλ.

Το TplinkVr600 το εχω ως μοντεμ με DMZ* προς το Xiaomi που εχω ως ρουτερ με ανοιχτο το Dhcp και τα AP  ειναι ολα πανω στο Switch.

Το ιδιο προβλημα ειχα οταν το vr600 ηταν σαν μοντεμ-ρουτερ πριν βαλω το Xiaomi.To xiaomi μπηκε για να καλύψει το μεγαλο ογκο συσκευων (γυρω στις 50 μονιμα).

*Με το ανοιχτο DMZ ξεπερνω προβλ διπλου NAT αλλα δεν ειναι αυτο το Θεμα μου.
Εαν υπάρχει καμμια ιδεα ευπρόσδεκτη.

Network.jpg

Επεξ/σία από don_prassos
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, don_prassos είπε

To xiaomi μπηκε για να καλύψει το μεγαλο ογκο συσκευων (γυρω στις 50 μονιμα).

αν και εχουμε λιγες πληροφοριες για τις συσκευες που διαχειριζεται το router, εφοσον το προβλημα εμφανιζεται τυχαια και σε καποιες συσκευες  και επειδη μιλας για περιπου 50 , το μυαλο μου παει στο ρουτερ, Κατα ποσο πιστευεις οτι το xiaomi μπορει να ανταπεξελθει; εχεις τσεκαρει logs? εχει μετρητη cpu, mem usage?

Δημοσ.

Εχει και ειναι memory 26% cpu load 10%

Το 90% των συσκευων ειναι μπριζες διακοπτες γοογλε ασισταντ
Τωρα μολις εβαλα το Archer C1200 ως ρουτερ για δοκιμη.
Το Archer vr600 δεν την παλευε με τοσες συσκευες.
Καμμια προταση για Μodem Router Η Router?

Σκεφτομουν το Nest Wifi που εχει καλα Specs Processor: 1.4 GHz ARM CPU (quad-core, 64-bit)
Memory: 1GB RAM (Router)

Αλλα παλι θα υπαρχει το Vr600 στην μεση που σκεφτομαι οτι μπορει να δημιουργεί προβληματα
Οτι αλλη πληροφορια χρειαζεται...Μπας και βγαλω ακρη

Δημοσ.

αν εχεις καθολου ιδεα θα σου ελεγα να δοκιμασεις κατι σε mikrotik που ειναι best value for money και σηκωνουν πολλα

δεν ειναι κατι φοβερο απο παραμετροποιηση αφου θες βασικα πραγματα. Ωστοσο δεν ειμαι σιγουρος αν ο ρουτερ ειναι το προβλημα σου,

ισως η υπηρεσια που τρεχεις να εχει τα θεματακια της. επισης ισως να floodarei to switch στην ταυτοχρονη απενεργοποιηση των συσκευων.

ποιο switch εχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το TP-LINK TL-SG1016D 

Εχω καποιες γνωσεις και μπορω να βρω ενα  mikrotik για δόκιμη.

Για την ωρα το archer c1200 δειχνει καλα σημαδια θα το αφησω 2 μερες να δω τι θα κανει και βλεπουμε.

Και θα βαλω τα 2 ΑΡ απο τα 3 κατευθείαν πανω στο router να παρακάμψω το switch.

Ευχαριστώ πάντως 

Επεξ/σία από don_prassos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...