Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας παιδια.
έχω μια μητρική asrock x470 taichi ultimate.με ryzen 2700x.

σκεφτομουν να αγορασω μια rx590 μεχρι που βγηκαν οι καινουριες καρτες γραφικων rx5600 kai rx5700.
απλα αυτες οι καρτες λενε οτι είναι pcie 4 και η μητρικη μου εχει pcie 3.

θα λειτουργησουν οι καινουργιες καρτες στην μητρικη μου;;;και αν ναι θα εχουν πληρη αποδοση αυτες οι καρτες με την μητρικη μου η δεν θα αποδιδουν τσο καλα και θα  θελουν καινουργια μητρικη;;;;
ρωταω γιατι αν θελει καινουργια μητρικη να αγορασω μια rx590 να τελειωνω και ας μην ειναι τοσο καλη οσο οι καινουριες,και ας ειναι ποιο παλια καρτα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikos5800 είπε

Ναι θα τρέξουν μια χαρά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα 

ρωταω γιατι σε πολλα site και δημοσιευματα λενε οτι εχει μειωση αποδοσης μια rx5600 παραδειγμα οταν δεν την κουμπωσεις σε μητρικη x570 με pcie 4 αλλα την βαλεις σε μια x470 παραδειγμα.

και μια συμβουλη θα ηθελα.επειδη εχει περιπου 100 διαφορα μια rx 590 apo mia rx5600.η rx5600 ειναι καλυτερη;;;
λογικα η rx5600 επειδη ειναι ποιο καινουριο μοντελο θα ειναι καλυτερη αλλα αξιζει η διαφορα τιμης αυτη την διαφορα αποδοσης;

ελπιζω να καταλαβαινετε τι θελω να πω.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, blackm76 είπε

ρωταω γιατι σε πολλα site και δημοσιευματα λενε οτι εχει μειωση αποδοσης μια rx5600 παραδειγμα οταν δεν την κουμπωσεις σε μητρικη x570 με pcie 4 αλλα την βαλεις σε μια x470 παραδειγμα.

και μια συμβουλη θα ηθελα.επειδη εχει περιπου 100 διαφορα μια rx 590 apo mia rx5600.η rx5600 ειναι καλυτερη;;;
λογικα η rx5600 επειδη ειναι ποιο καινουριο μοντελο θα ειναι καλυτερη αλλα αξιζει η διαφορα τιμης αυτη την διαφορα αποδοσης;

ελπιζω να καταλαβαινετε τι θελω να πω.

Που ακριβως τα γράφουν αυτά? Και γιατί συνεχίζεις να τους διαβάζεις? 

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, elpaso1 είπε

Φιλε απο αυτα που διαβαζω η διαφορα μεταξυ pcie3 και pcie4 στα παιχνιδια ειναι 0%. Και εγω 5600xt με b450 μητρικη εχω.

Φίλε μου το λέω και για προγράμματα όχι μόνο για παιχνίδια. Αλλά αν είναι έτσι όπως τα λες τότε ποια η διαφορά τους; μεταξύ pcie 3 me pcie4 ;

3 ώρες πριν, leros2004 είπε

Σε ξένα site για ποιο έγκυρα και καλά.

Εγώ όμως σας πιστεύω. Για αυτό και σας ρώτησα. Οπότε πείτε μου Rx590 η rx5600; το μπάτζετ είναι το πολύ μέχρι 300 ευρώ. Αν είχα παραπάνω λεφτά θα επερνα σίγουρα Rx5700xt.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, blackm76 είπε

Φίλε μου το λέω και για προγράμματα όχι μόνο για παιχνίδια. Αλλά αν είναι έτσι όπως τα λες τότε ποια η διαφορά τους; μεταξύ pcie 3 me pcie4 ;

Σε ξένα site για ποιο έγκυρα και καλά.

Εγώ όμως σας πιστεύω. Για αυτό και σας ρώτησα. Οπότε πείτε μου Rx590 η rx5600; το μπάτζετ είναι το πολύ μέχρι 300 ευρώ. Αν είχα παραπάνω λεφτά θα επερνα σίγουρα Rx5700xt.

μπορείς να βάλεις ενα λινκ ? Απορώ κανείς δεν τους πήρε με τις ντομάτες ? 

Η 590 δεν είναι στην ίδια κατηγορία απόδοσης με την 5600... 

Τι οθόνη έχεις και ποια παιχνίδια θελεις να παίζεις ? 

Δημοσ.

Ούτε η 2080Ti δεν γεμίζει το pci 3.0. Άσε που κάποιοι προτείνουν να τρέχεις τις Navi σε pci 3.0 λόγω bug :P 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, NoiSy MaN είπε

συμφωνα με το βιντεο εχει μια μικρη διαφορα αλλα κατα την δικη μου αποψη δεν νομιζω να ειναι τοσο σημαντικη.

9 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Ούτε η 2080Ti δεν γεμίζει το pci 3.0. Άσε που κάποιοι προτείνουν να τρέχεις τις Navi σε pci 3.0 λόγω bug :P

ειναι δυνατον να εχεις σφαλματα me pcie 4;;;θεωρητικα δεν θα επρεπε.

10 ώρες πριν, leros2004 είπε

μπορείς να βάλεις ενα λινκ ? Απορώ κανείς δεν τους πήρε με τις ντομάτες ? 

Η 590 δεν είναι στην ίδια κατηγορία απόδοσης με την 5600... 

Τι οθόνη έχεις και ποια παιχνίδια θελεις να παίζεις ? 

φιλε μου δεν θυμαμαι ακριβψς που το ειχα βρει αλλα το ειχα googlαρη.

η 590 λες φιλε μου οτι ειναι στην ιδια κατηγορια με την 5600xt αλλα εδω...
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-590-vs-AMD-RX-5600-XT/4033vs4062
οτι ειναι 25% ποιο γρηγορη η 5600xt αν και εχει λιγοτερη ραμ απο την rx590.
μπορειτε να μου το εξηγησετε βασικα θελω την αποψη σας.

μονιτορ η θα δωσω 200 ευρω για 32αρα 2k γιατι θελω επιφανει για προγραμματα επεξεργασιας βιντεο ,photoshop ,illustrator κτλ η θα δωσω τα μισα να παρω ενα 1080p λογο χρηματων και μηπως μια στις τοσες παιξω κανενα παιχνιδακι τυπου pro soccer, crash bandicood tekken ktl(βασικα παιχνιδια που επαιζα παλια στο play station 2,και μολις προδωσα την ηλικια μου....χαχαχαχ) αλλα δεν ειναι προταρχικος σκοπος αυτος.

βασικα θελω να τα παρω πακετακι αλλα δεν ξερω τι να παρω.μπορειτε να με βοηθησετε;;;

θελω οσο το δυνατον καλυτερο value for money.

δεν ξερω ,η rx590 λεει οτι σηκωνει μονιτορ μεχρι 5κ αλλα μπορεις να παιξεις παιχνιδια εκει ;;;;δεν λεεω οτι θελω μονιτορ 5κ αλλα εχει σχετικα φθηνα και 2κ και 4κ.
βασικα την οθονη την θελω μεγαλουτσικη οπως σας ειπα για προγραμματα ,οχι γιατι παιζω παιχνιδια αμαν και αμαν αλλα μπορει να παιξω απο κανενα οπως προανεφερα για να θυμηθω τα νιατα μου...χαχαχ

και αφου μπορω να κουμπωσω και τις καινουριες στην μητρικη μου χωρις απώλειες ακομα καλυτερα.
απλα επειδη για καρτα γραφικων τα λεφτα ειναι 200 το πολυ 300 ευρω για αυτο μιλαω για αυτες τις καρτες.(rx590 και rx5600xt)η 5700 einai ποιο ακριβη.

ελπιζω να μην σας μπερδεψα ετσι οπως τα εγραψα.γιατι τα εγραψα λιγο μπερδεμενα.

• Confused 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, blackm76 είπε

συμφωνα με το βιντεο εχει μια μικρη διαφορα αλλα κατα την δικη μου αποψη δεν νομιζω να ειναι τοσο σημαντικη.

ειναι δυνατον να εχεις σφαλματα me pcie 4;;;θεωρητικα δεν θα επρεπε.

φιλε μου δεν θυμαμαι ακριβψς που το ειχα βρει αλλα το ειχα googlαρη.

η 590 λες φιλε μου οτι ειναι στην ιδια κατηγορια με την 5600xt αλλα εδω...
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/AMD-RX-590-vs-AMD-RX-5600-XT/4033vs4062
οτι ειναι 25% ποιο γρηγορη η 5600xt αν και εχει λιγοτερη ραμ απο την rx590.
μπορειτε να μου το εξηγησετε βασικα θελω την αποψη σας.

μονιτορ η θα δωσω 200 ευρω για 32αρα 2k γιατι θελω επιφανει για προγραμματα επεξεργασιας βιντεο ,photoshop ,illustrator κτλ η θα δωσω τα μισα να παρω ενα 1080p λογο χρηματων και μηπως μια στις τοσες παιξω κανενα παιχνιδακι τυπου pro soccer, crash bandicood tekken ktl(βασικα παιχνιδια που επαιζα παλια στο play station 2,και μολις προδωσα την ηλικια μου....χαχαχαχ) αλλα δεν ειναι προταρχικος σκοπος αυτος.

βασικα θελω να τα παρω πακετακι αλλα δεν ξερω τι να παρω.μπορειτε να με βοηθησετε;;;

θελω οσο το δυνατον καλυτερο value for money.

δεν ξερω ,η rx590 λεει οτι σηκωνει μονιτορ μεχρι 5κ αλλα μπορεις να παιξεις παιχνιδια εκει ;;;;δεν λεεω οτι θελω μονιτορ 5κ αλλα εχει σχετικα φθηνα και 2κ και 4κ.
βασικα την οθονη την θελω μεγαλουτσικη οπως σας ειπα για προγραμματα ,οχι γιατι παιζω παιχνιδια αμαν και αμαν αλλα μπορει να παιξω απο κανενα οπως προανεφερα για να θυμηθω τα νιατα μου...χαχαχ

και αφου μπορω να κουμπωσω και τις καινουριες στην μητρικη μου χωρις απώλειες ακομα καλυτερα.
απλα επειδη για καρτα γραφικων τα λεφτα ειναι 200 το πολυ 300 ευρω για αυτο μιλαω για αυτες τις καρτες.(rx590 και rx5600xt)η 5700 einai ποιο ακριβη.

ελπιζω να μην σας μπερδεψα ετσι οπως τα εγραψα.γιατι τα εγραψα λιγο μπερδεμενα.

1 ) Ίσα ίσα υπονόησα .. οτι η 5600 είναι καλύτερη.... που έγραψα το αντίθετο? 

Απο φοβερό site σχηματίζεις άποψη...

Πάρε και μια σύγκριση απο cpu: 

2019-07-28-image-5.jpg

Γενικά τα έχεις λίγο μπερδεμένα, αλλά γίνονται πολύ εύκολα αν κατασταλάξει σε οθόνη. Γενικά η 590 είναι καλή  μέχρι 1080 ανάλυση, απο εκεί και πάνω θα έχει ζόρια... 

Μέχρι τη προηγούμενη εβδομάδα έπαιζε 313€ η 5700. 5600xt στα 300€ δεν αξίζει να πληρώσεις υπεραξία  

Στα 300 υπάρχει και η 2060 που είναι ανώτερη απο τη 590 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, leros2004 είπε

Καλά σου λέει.

Η 5600 δεν υποστηρίζει x16, μόνο x8. Έκαναν τσιπιά στην AMD.

Οπότε σε PCIe 3 δεν αποδίδει τα μέγιστα.

Το Hardware Unboxed το είχε δείξει πριν από λίγο καιρό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, leros2004 είπε

1 ) Ίσα ίσα υπονόησα .. οτι η 5600 είναι καλύτερη.... που έγραψα το αντίθετο? 

φιλε μου τωρα ειδα το δεν ειναι στην ιδια κατηγορια που εγραψες.με συγχωρεις.

5600xt στα 300€ δεν αξίζει να πληρώσεις υπεραξία 

τι εννοεις;;;οτι καλυτερα να παρει καποιος 5700 σε σχεση με 5600xt επειδη δεν εχει μεγαλη διαφορα η τιμη;;;

Γενικά τα έχεις λίγο μπερδεμένα, αλλά γίνονται πολύ εύκολα αν κατασταλάξει σε οθόνη. Γενικά η 590 είναι καλή  μέχρι 1080 ανάλυση, απο εκεί και πάνω θα έχει ζόρια... 

φιλε μου εχεις απολυτο δικιο.αν δεν υπηρχε χρηματικο ταβανι θα επερνα ενα μονιτορ 4k η 2k και την αναλογη καρτα.
γενικα ηθελα 27,28 η 32 ιντσες αλλα συμβιβαζομαι και με 24 ιντσες λογο χρηματων.

επισεις πρεπει υποχρεωτικα το μονιτορ 1080P να ειναι 24ιντσες
το 1440p η αλλιως 2κ να ειναι 28 μεχρι 32 ιντσες
και το 4κ να ειναι πανω απο 32 ιντσες;;;αν ειναι αλλες οι αναλογιες χαλαει η εικονα;;;ρωταω γιατι εχει παραδειγμα 1080p monitor se 32ιντσες και 4κ μονιτορ σε 28 ιντσες.

τωρα, καρτα γραφικων το πολυ μεχρι 300 ευρο και μονιτορ το πολυ μεχρι 200 ευρω.

ποιος ειναι καλυτερος συνδυασμός να κανω τις δουλειες μου και να παιζω και κανα παιχνιδακι μια στο τοσο;;

26 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Καλά σου λέει.

Η 5600 δεν υποστηρίζει x16, μόνο x8. Έκαναν τσιπιά στην AMD.

Οπότε σε PCIe 3 δεν αποδίδει τα μέγιστα.

Το Hardware Unboxed το είχε δείξει πριν από λίγο καιρό.

αυτο δεν το καταλαβα φιλε μου.μπορει να μουθ το εξηγησεις;;

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.
2 ώρες πριν, blackm76 είπε

Δεν έχει καθόλου μικρή διαφορά. Στα ελάχιστα frame rates είναι μεγάλη η διαφορά.

1 ώρα πριν, blackm76 είπε

αυτο δεν το καταλαβα φιλε μου.μπορει να μουθ το εξηγησεις;;

Δεν αξιοποιεί και τις 16 λωρίδες του διαύλου PCI-X, μόνο τις 8. Προφανώς το έκαναν για να γλυτώσουν μερικά φράγκα.

Οπότε 8 λωρίδες του πιο αργού PCI-X 3 δεν επαρκούν, ενώ οι 8 του πιο γρήγορου PCI-X 4 αρκούν για να εξυπηρετήσουν την κάρτα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν έχει καθόλου μικρή διαφορά. Στα ελάχιστα frame rates είναι μεγάλη η διαφορά.

το καταλαβα αυτο φιλε μου ειχα κανει λαθος εγω νωριτερα.

4 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Δεν αξιοποιεί και τις 16 λωρίδες του διαύλου PCI-X, μόνο τις 8. Προφανώς το έκαναν για να γλυτώσουν μερικά φράγκα.

Οπότε 8 λωρίδες του πιο αργού PCI-X 3 δεν επαρκούν, ενώ οι 8 του πιο γρήγορου PCI-X 4 αρκούν για να εξυπηρετήσουν την κάρτα.

αρα δηλαδη αυτο που λενε τα παιδια παραπανω οτι η rx5600xt σε x470 μητρικη θα δουλεψει κανονικα δεν ισχυει;;;
εχω καταμπερδευτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...