Machanarch Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου, σχετικά με κάποιον που έχει πτυχίο θετικών επιστημών και master επίσης θετικών επιστημών, καμμία σχέση όμως με πληροφορική χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει σχέση με μαθηματικά-στατιστική κ.ο.κ. Αν επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με την πληροφορική ως επιστήμη και ειδικά με τον κλάδο του προγραμματισμού, χρειάζεται να ακολουθήσει το προπτυχιακό της πληροφορικής του Ε.Α.Π. ή είναι αρκετό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ στα πληροφοριακά συστήματα; Εννοείται σε συνδυασμό με προσωπική πολύωρη ενασχόληση με υλικό στο διαδίκτυο και πιστοποιήσεις και σεμινάρια. Σας ευχαριστώ!
velociraptoras Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Machanarch είπε Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου, σχετικά με κάποιον που έχει πτυχίο θετικών επιστημών και master επίσης θετικών επιστημών, καμμία σχέση όμως με πληροφορική χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχει σχέση με μαθηματικά-στατιστική κ.ο.κ. Αν επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με την πληροφορική ως επιστήμη και ειδικά με τον κλάδο του προγραμματισμού, χρειάζεται να ακολουθήσει το προπτυχιακό της πληροφορικής του Ε.Α.Π. ή είναι αρκετό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ στα πληροφοριακά συστήματα; Εννοείται σε συνδυασμό με προσωπική πολύωρη ενασχόληση με υλικό στο διαδίκτυο και πιστοποιήσεις και σεμινάρια. Σας ευχαριστώ! το μεταπτυχιακό του ΕΑΠ στα πληροφοριακά συστήματα είναι ακριβως γι αυτο το λόγο, ενα πιο μαζεμενο προπτυχιακό στην πληροφορική για αποφοιτους θετικών και οικονομικων επιστημων. επίσης αν είσαι απο βιολογια χημεία και συναφή κοιταξε και το μεταπτυχιακό νευροπληροφορική και βιοπληροφορική στο ΕΑΠ το οποιο μάλιστα είναι 3 εξάμηνα και όχι 4. εχω κι εγω αντίστοιχο υπόβαθρο, σκεφτόμουν τα πληροφοριακά συστήματα (τότε δεν είχε βγει της βιοπληροφορικής που είναι ο τομέας που με εδιαφέρει περισσότερο) αλλά για πολλους λόγους κυρίως τεχνικους δυσκολεύομαι με την εξ αποστασεως κι ετσι εδωσα κατατακτηριες για το τμήμα πληροφορικής που βρισκεται πιο κοντά στην περιοχή που μένω. δυστυχως ομως οι απαιτήσεις της σχολής είναι πολλές και επειδή εχω κι αλλες υποχρεωσεις δεν μου αφήνουν χρόνο να ασχοληθώ με αυτά που θέλω εγω να μάθω στον προγραμματισμό. Αν δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις πχ η δουλεια σου να ειναι μαξ 8ωρη χωρις οικογένεια κλπ πιστευω θα καταφέρεις να τα συνδυάσεις αλλιώς πρέπει ή να μην παρεις το φουλ πρόγραμμα ή να βάλεις στον πάγο τα εξτρα. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2020 από velociraptoras
Machanarch Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Τελικά όμως, ενώ συμφωνείς στην περίπτωση του ΠΜΣ, επέλεξες προπτυχιακό επίπεδο. Αν επιτρέπεται, γιατί; Αν και εδώ που τα λέμε, αν είχα τη δυνατότητα, χρονικό περιθώριο, ορίζοντα κτλ, μάλλον και εγώ θα προτιμούσα να τα πιάσω με τη σειρά τα «πράγματα», με ενδιαφέρει όμως και η οπτική σου.
marios28 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, Machanarch είπε Αν επιθυμεί να ασχοληθεί σοβαρά με την πληροφορική ως επιστήμη και ειδικά με τον κλάδο του προγραμματισμού, χρειάζεται να ακολουθήσει το προπτυχιακό της πληροφορικής του Ε.Α.Π. ή είναι αρκετό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του ΕΑΠ στα πληροφοριακά συστήματα; Ένα μεταπτυχιακό στην πληροφορική (χωρίς το αντίστοιχο πτυχίο) είναι βαριά 2 χρόνια. Άρα λόγω χρόνου δε γίνεται να καλυφθεί το έδαφος Επιπλέον...Πώς μπορεί να είναι αρκετό (σ' αυτά που ζητάς) ένα μεταπτυχιακό εξ' αποστάσεως που απευθύνεται σε αποφοίτους άλλων τμημάτων και σε αποφοίτους πληροφορικής που τελείωσαν τις σπουδές τους πέραν της δεκαετίας; Σκέψου το εξής.. Φοιτητές μπορεί να είναι από οποιοδήποτε τμήμα. Προφανώς οι άνθρωποι θα κοπιάσουν για να φτάσουν ως ένα επίπεδο, αλλά εκ των πραγμάτων ο χρόνος δε φτάνει για να καλυφθεί το έδαφος (και ας ασχολούνται 24 ώρες το 24ωρο). Άρα όπως καταλαβαίνεις το επίπεδο αναγκαστικά θα είναι "χαμηλωμένο" ή επικεντρωμένο στη θεωρία. Εννοείται χρειάζεται και η θεωρία, αλλά δεν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει σε αυτό που υποθέτω ότι έχεις στο μυαλό σου. Ότι δηλαδή θα ασχολείσαι με projects που θα λιώνεις στον προγραμματισμό και παράλληλα θα εμβαθύνεις και στο πεδίο και στην πληροφορική γενικότερα. Η ερώτηση που έχω διαβάσει 100αδες φορές είναι η εξής: Το μεταπτυχιακό ή προπτυχιακό θα με βοηθήσει να εξελιχθώ ως προγραμματιστής βάσει των παραπάνω ή θα με κουράσει, θα με αποσπάσει και ενδεχομένως θα με πάει πίσω από πράγματα που πιθανόν θα μάθαινα πιο γρήγορα μόνος μου, οπότε στο τέλος αν επιλέξω κάτι σε πτυχίο η μετ/κο, στο τέλος θα έχω χάσει το χρόνο μου και θα ασχολούμαι με πράγματα που δε με ενδιαφέρουν; Η γνώμη μου είναι ότι στη δική σου περίπτωση (βάσει αυτών που γράφεις, επιθυμίας σου και λόγω των πρότερων σπουδών σου) καλύτερα να ασχοληθείς μόνος σου. Εκτός αν χρειάζεσαι το χαρτί.
marios28 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 51 λεπτά πριν, Machanarch είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση Μάριε. Και αν δεν έγινα 100% σαφής... Σε λίγα τμήματα πληροφορικής (πτυχίο) λιώνεις (στην κυριολεξία) στον προγραμματισμό, σε ακόμη λιγότερα μεταπτυχιακά (στην πληροφορική)... και σίγουρα αυτά δεν είναι μεταπτυχιακά που απευθύνονται σε αποφοίτους άλλων τμημάτων. Αναφέρομαι σε μεταπτυχιακά που αφορούν πεδία της πληροφορικής που είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός, αφού η θεωρία γίνεται πράξη -κατά κύριο λόγο- μέσω του προγραμματισμού. Θεωρία παντού θα μάθεις. Και προγραμματισμό μόνος σου θα μάθεις, αλλά το "πρόβλημα" θα υπάρχει όταν μαθαίνοντας κάτι δε συνδυάζεται με τις "σπουδές" και το χειρότερο..., όταν αρχίσει κάποιος να θεωρεί ότι οι "σπουδές" τον καθυστερούν, δεν του προσφέρουν δηλαδή τίποτα περισσότερο σε σχέση με αυτά που μαθαίνει μόνος του. Πάνω σ' αυτό σου γράφω τα προηγούμενα. Οπότε τα ζυγίζεις, αναλόγως με το διαθέσιμο χρόνο/επιθυμία σου, με το τι ενδεχομένως θα -ή δε θα- αντιμετωπίσεις, ενημερώνεσαι λίγο περισσότερο και αποφασίζεις. 1
velociraptoras Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 Δημοσ. 15 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, Machanarch είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Τελικά όμως, ενώ συμφωνείς στην περίπτωση του ΠΜΣ, επέλεξες προπτυχιακό επίπεδο. Αν επιτρέπεται, γιατί; Αν και εδώ που τα λέμε, αν είχα τη δυνατότητα, χρονικό περιθώριο, ορίζοντα κτλ, μάλλον και εγώ θα προτιμούσα να τα πιάσω με τη σειρά τα «πράγματα», με ενδιαφέρει όμως και η οπτική σου. Αρχικά δυσκολεύομαι στις μεθόδους διδασκαλίας του ΕΑΠ, δεν εχεις διαλέξεις κι εργαστηρια αλλά πρέπει μονος σου να κατσεις να μαθεις. Εγω μαθαίνω πιο ευκολα στην πράξη.Αν ήταν σε αντικείμενο που κατεχω ήδη δε θα είχα προβλημα. Επίσης ζω σε περιοχή με συχνά προβλήματα σε ιντερνετ, ρευμα, κλπ και δεν θα μπορουσα να ανταπεξελθω στις προθεσμίες για τις εργασίες. Είχα κοιταξει και το προπτυχιακό της πληροφορικής του εαπ αλλά μολις είδα ολα αυτα τα μαθηματικά λεω αποκλείεται να τα μάθω μονη μου ολα αυτα χωρις καθηγητη απο πάνω. ομως οπως σου ειπα με πήγε πίσω σ αυτα που ηθελα πραγματικά να μάθω, ολο τον ελευθερο χρόνο μου τον αφιερωνω για τη σχολή. παντως στον προγραμματισμό μπορω να πω οτι μας ζοριζουν πολύ ειδικά σε C και C++, 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα