Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξεκαθάρισε πρώτα στο μυαλό σου τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με τον προγραμματισμό αλλά και με την επιστήμη των υπολογιστών σαν σύνολο; Τότε ναι οι γνώσεις που μπορείς να πάρεις από ένα πανεπιστήμιο, κολέγιο, ΕΑΠ, whatever θα σου φανούν πολύ χρήσιμες και το χαρτί απαραίτητο αν αποφασίσεις μετά να εμβαθύνεις πολύ περισσότερο και να ασχοληθείς με πιο Advanced θέματα όπως η ΑΙ παράδειγμα.

Αν πάλι θες να γίνεις Code monkey για το υπόλοιπο της ζωής σου, τότε το πανεπιστήμιο για εμένα είναι πλεονασμός. Κάτσε απλά διάβασε το άπειρο υλικό που υπάρχει online, άρχισε να δουλεύεις μικρά Project, χτίσε το Portfolio σου και άρχισε να χτυπάς πόρτες για δουλειά. 

Η ερώτηση είναι, το θες πραγματικά να γίνεις προγραμματιστής; Μην βλέπεις τον προγραμματισμό σαν μια εύκολη λύση για επαγγελματική αποκατάσταση. Αν δεν το αγαπάς δεν θα πας πουθενά. Είναι απαιτητική δουλειά την οποία αν δεν αγαπάς απλά θα την μισήσεις και θα την παρατήσεις. Αυτό στο λέω, για να μην τρέξεις και ξοδέψεις τα λεφτά σου σε ΕΑΠ και Κολέγια για κάτι που μπορεί να μην σε ενδιαφέρει τελικά. 

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Aξίζει να πας πανεπιστήμιο, πραγματικά θα μπεις σε άλλο κόσμο, θα αντιληφθείς σε βάθος πως λειτουργούν τα πράγματα, πως παράγουμε και διαχειριζόμαστε την πληροφορία που παραγεί το δίτιμο τάση - μη_τάση στα ολoκληρωμένα κυκλώματα. Επίσης σημαντικότατη είναι και η ενασχόληση με την λογική ("μαθηματικά") ενώ θα πάρεις και μια ιδέα από μεταγλωτιστές, γλωσσες προγραματισμού ( πως δημιουργούμε μια γλώσσα προγραμματισμού) κτλ . Σε καθε περίπτωση πάντως χαμένα λεφτα δεν έιναι, τα υπόλοιπα όπως ακριβώς τα είπε ο @BlueBlade.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Panagiotis123r είπε

Πιστεύεις ότι αξίζει σαν σχολή? Και αν ξέρεις περισσότερα  για το κόστος και μπορείς να μου πεις.. ευχαριστώ

Αν δεν έχεις ικανές βάσεις στα μαθηματικά μην ασχοληθείς με την Πληροφορική του ΕΑΠ, αν αποφασίσεις να μπεις στην διαδικασία όμως, ξεκίνα με την θεματική ενότητα "ΠΛΗ12" και αν την περάσεις στο πρώτο ή .. άντε.. στο δεύτερο έτος okay αν όχι (και αφού δεν σε έχουν κάνει να αηδιάσεις την Πληροφορική ακόμα..) τότε δες κάτι άλλο είναι κρίμα να πετάς τα χρήματα σου εκεί.

Καλή τύχη σε ότι και αν κάνεις.

Επεξ/σία από Directx
Δημοσ.
Στις 13/2/2020 στις 7:12 ΜΜ, Panagiotis123r είπε

και σαν τελευταία επιλογή τις πανελλήνιες αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει αυτό τόσο..

Μικρός είσαι. Γιατί πιστεύεις ότι δεν αξίζει (εκτός αν εννοείς αν σε συμφέρει π.χ. λόγω χρόνου) και προτιμάς να πληρώσεις για σπουδές ίσου έως -αρκετά- χαμηλότερου επιπέδου (εξαρτάται το τμήμα εισαγωγής εννοείται), από τη στιγμή που έχεις όρεξη και είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει η πληροφορική. 

Δημοσ.

Θέλω να ασχοληθώ με τη πληροφορική και συγκεκριμένα με αυτόν το τομέα , δεν ξέρω αν θα γίνω ιδιοφυία πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά θα ήθελα να βρω μια δουλειά πάνω σε αυτό και να προσπαθώ να το εξελίξω ταυτόχρονα μόνος μου όσο μπορώ... Όποτε για να βγάλω αυτό μάλλον πρέπει να ξεκινησω να φτιάξω τα μαθηματικά μου μέχρι να ξεκινήσει η σχολή

15 ώρες πριν, Alnrem είπε

500 η θεματική, μπορείς εως 3 τον χρόνο. Στις 12+1 εργαστήριο παίρνεις πτυχίο. Αν βγάλεις πάνω απο 8.5 ή/και έχεις άλλα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια σου επιστρέφεται ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων μπορεί και όλο δεν το έχω ψάξει. Δίνεις 4 εργασίες, από τις 3 με τον μεγαλύτερο βαθμό βγαίνει ο Μέσος όρος που πρέπει να είναι πάνω απο 5 για να μπορείς να δώσεις γραπτές. Αν γράψεις πάνω από 5 πέρασες την θεματική. Ο βαθμός όμως βγαίνει από τον 4 εργασιών + των γραπτών και όχι των 3(που είναι υποχρεωτικές). Αν δεν περάσεις τις εξετάσεις με 40 ευρώ ξαναδίνεις Σεπτέμβρη αλλιώς του χρόνου πάλι με κάποιο αντίτιμο (νομίζω όχι μεγάλο, σίγουρα κάτω από το 1/3 της θεματικής).

Edit: Είναι και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες( ακόμα καλύτερες) αλλά μπες στο site τους να τις δεις γιατί γίνεται λίγος χαμός τώρα και δεν προλαβαίνω να στα γράψω.

Σαν σχολή είναι το ίδιο απαίσια με όλες τις άλλες της Ελλάδας. Έχει όμως την ελαστικότητα της σαν πλεονέκτημα. Είναι εύκολη αν θες την γνώμη μου. Τουλάχιστον οι 3 πρώτες θεματικές. Αν όμως δεν κάνεις μεθοδευμένο διάβασμα και τα αφήσεις όπως εγώ θα τρέχεις και δεν θα προλαβαίνεις(αν θες βαθμό).

Τα βιβλία είναι πολύ παλιά τα περισσότερα(δεκαετία 90 αρχές 2000). Δεν είναι ότι είναι άχρηστες οι πληροφορίες που σου δίνουν ίσα ίσα απλά αν περιμένεις να μάθεις από το ΕΑΠ ειδικά στην πληροφορική που και στο MIT να πας πάλι μόνος σου θα μάθεις ε ξέχασε το. Εκεί τα πράγματα είναι απλά να έχεις πτυχίο ΑΕΙ με ότι συνεπάγεται αυτό, όχι για να μάθεις κάτι ουσιαστικό. Επαγγελματικά δεν σε καλύπτει μόνο του το πτυχίο σε καμία περίπτωση. Κανένα δεν σε καλύπτει άλλωστε κακά τα ψέματα.

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το χρόνο σου, θα μπορούσες να μου δώσεις μια ιδέα από το που πρέπει να ξεκινήσω με μαθηματικά μέχρι να ξεκινήσει η σχολή, για να μπορέσω να ανταπεξέλθω πιο ευκολα? Μιας και έχεις πάει και ξέρεις τι γίνεται.. ευχαριστώ

Δημοσ.
5 ώρες πριν, marios28 είπε

Μικρός είσαι. Γιατί πιστεύεις ότι δεν αξίζει (εκτός αν εννοείς αν σε συμφέρει π.χ. λόγω χρόνου) και προτιμάς να πληρώσεις για σπουδές ίσου έως -αρκετά- χαμηλότερου επιπέδου (εξαρτάται το τμήμα εισαγωγής εννοείται), από τη στιγμή που έχεις όρεξη και είσαι σίγουρος ότι σου αρέσει η πληροφορική. 

Γιατί δε προλαβαίνω για πανελλήνιες φέτος γιατί δεν είχα δώσει ποτέ, οπότε πάω για του χρόνου, και αν δε περάσω σε κάποια "καλή" σχολή , θα έχω χάσει δύο χρόνια επί της ουσίας, και αν επίσης περάσω σε κάποια καλή σχολή, θα έχω χάσει πάλι δύο χρόνια μέχρι να τη ξεκινήσω, και πάω για ένα πτυχίο στην ηλικία τον 30-31 αν όλα πάνε καλά...και δε θέλω να με τραβήξει τοσο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν θες να γίνεις αυτό που λέμε software engineer develeper  δεν χρειαζεσια κανένα χαρτί, άπλα διάβασμα υπομονή και επιμονή. Οκ είναι λίγο δύσκολο από το 0 να ξεκινήσεις γιατί μπορεί να μπλεχτείς τι θες κτλ αλλά υπάρχουν πολλά βίντεο γι αυτό, πού σου ξεκαθαρίζουν πράγματα που πρέπει να διαβάσεις.

Αν θες να πας σε πιο ερευνητική πληροφορική η τίποτα δίκτυα εκεί θες χαρτιά πιστοποιησεις κτλ.

Η σχολή στην πρώτη περίπτωση έχει κάποια θετικά , σου βάζει κάποια πράγματα σε μια τάξη,αλλά όχι αυτά που θα δεις στην παράγωγη ,σου φτιάχνει καποια σοφτ σκιλς που είναι σημαντικά για τον χώρο εργασίας,αλλά πολύ πιθανόν να χάσεις πάρα πολύ χρόνο να κάνεις μαθήματα αδιάφορα η που δεν σε ενδιαφέρουν αμεσα , η να στα κάνουν με λάθος τρόπο ενώ με 5 courses από το udemy  να πας κομμαντο σε μια δουλειά κατευθείαν και να ξέρεις αρκετά βασικά πράγματα.

Επεξ/σία από MitsarasAth
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

αν θες να γίνεις αυτό που λέμε software engineer develeper  δεν χρειαζεσια κανένα χαρτί, άπλα διάβασμα υπομονή και επιμονή. Οκ είναι λίγο δύσκολο από το 0 να ξεκινήσεις γιατί μπορεί να μπλεχτείς τι θες κτλ αλλά υπάρχουν πολλά βίντεο γι αυτό, πού σου ξεκαθαρίζουν πράγματα που πρέπει να διαβάσεις.

Αν θες να πας σε πιο ερευνητική πληροφορική η τίποτα δίκτυα εκεί θες χαρτιά πιστοποιησεις κτλ.

Η σχολή στην πρώτη περίπτωση έχει κάποια θετικά , σου βάζει κάποια πράγματα σε μια τάξη,αλλά όχι αυτά που θα δεις στην παράγωγη ,σου φτιάχνει καποια σοφτ σκιλς που είναι σημαντικά για τον χώρο εργασίας,αλλά πολύ πιθανόν να χάσεις πάρα πολύ χρόνο να κάνεις μαθήματα αδιάφορα η που δεν σε ενδιαφέρουν αμεσα , η να στα κάνουν με λάθος τρόπο ενώ με 5 courses από το udemy  να πας κομμαντο σε μια δουλειά κατευθείαν και να ξέρεις αρκετά βασικά πράγματα.

Νομίζω πως θα προσπαθήσω με τη σχολή γιατί αν το κάνω μόνος μου θα χαθώ γιατί είμαι στο 0 , ξέρω βασικά πράγματα πάνω στους υπολογιστές αλλά όχι ουσιαστικά...οπότε θα χρειαστεί σίγουρα αυτό που λες το να μπω σε μια σειρά...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Panagiotis123r είπε

Νομίζω πως θα προσπαθήσω με τη σχολή γιατί αν το κάνω μόνος μου θα χαθώ γιατί είμαι στο 0 , ξέρω βασικά πράγματα πάνω στους υπολογιστές αλλά όχι ουσιαστικά...οπότε θα χρειαστεί σίγουρα αυτό που λες το να μπω σε μια σειρά...

έχω βρεθεί στην θεση σου και διαλεξα σχολη. πιστευω έκανα λάθος. 😛

υπάρχουν πολλα βίντεο,αρθρα που σου εξηγούν τι πρέπει να μαθεις τι σκιλς να αποκτησεις κτλ αναλογα το τι κανεις.

Ένα χαρακτηριστικο παραδειγμα δικτυα μας τα επρηξαν με το φυσικο επιπεδο και να ψαχνουμε αρθρα και να γραφουμε κατεβατα word  ενω δεν εγινε καμια αναφορα για το http πχ.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, MitsarasAth είπε

έχω βρεθεί στην θεση σου και διαλεξα σχολη. πιστευω έκανα λάθος. 😛

υπάρχουν πολλα βίντεο,αρθρα που σου εξηγούν τι πρέπει να μαθεις τι σκιλς να αποκτησεις κτλ αναλογα το τι κανεις.

Ένα χαρακτηριστικο παραδειγμα δικτυα μας τα επρηξαν με το φυσικο επιπεδο και να ψαχνουμε αρθρα και να γραφουμε κατεβατα word  ενω δεν εγινε καμια αναφορα για το http πχ.

Δεν ξέρω, απλά είμαι της άποψης ότι ίσως είναι πιο εύκολο να σε πάρουν σε μια δουλειά αργότερα όταν έχεις ένα χαρτί, πάρα χωρίς...εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, Panagiotis123r είπε

Δεν ξέρω, απλά είμαι της άποψης ότι ίσως είναι πιο εύκολο να σε πάρουν σε μια δουλειά αργότερα όταν έχεις ένα χαρτί, πάρα χωρίς...εννοείται ότι υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη

Αν θες δουλειά ως προγραμματιστής δε χρειάζεσαι χαρτί. Ο προγραμματισμός είναι τέχνη (π.χ. όπως ο υδραυλικός). Αν ξέρεις από υδραυλικά ή είσαι μαραγκός δε θα σου ζητήσει κανείς χαρτί. Σαφώς είναι προτιμότερο να τα έχεις πιάσει με τη σειρά σε ένα τμήμα πληροφορικής, αλλά δεν είναι απαραίτητο, ενώ στα περισσότερα τμήματα δεν απαιτούνται και ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού. Οπότε ξεκινάς και μαθαίνεις μόνος σου. Μη σε απασχολούν τα μαθηματικά. Συνήθως δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. (ιδίως αν ασχοληθείς με web development).

Αν σε ενδιαφέρει η πληροφορική γενικότερα ως επιστήμη πήγαινε σε κάποια σχολή. Σε αρκετά τμήματα πληροφορικής θα μάθεις και να προγραμματίζεις έως ένα βασικό επίπεδο, όπως αναφέρω και παραπάνω. Υπάρχουν τμήματα επιστήμης υπολογιστών στην Ελλάδα (μετρημένα στα δύο δάχτυλα του ενός χεριού), που τελειώνεις και ξέρεις να προγραμματίζεις σε αρκετά καλό επίπεδο και είναι αρκετά ελκυστικά με πολύ καλή οργάνωση αλλά προφανώς το επίπεδο σπουδών είναι και πιο δύσκολο από τα υπόλοιπα. Από τη στιγμή όμως που δεν έχεις χρόνο για πανελλήνιες ίσως η καλύτερη επιλογή είναι το ΕΑΠ. Η πληροφορική του ΕΑΠ δεν είναι το πιο ελκυστικό ελληνικό τμήμα (όσον αφορά τον οδηγό σπουδών/συγγράμματα/εργασίες κ.τ.λ.) αλλά αν ασχοληθείς θα μπεις στο νόημα. Είναι και εύκολο τμήμα,, οπότε θα σε βολέψει από τη στιγμή που δεν έχεις και ιδιαίτερες βάσεις.

Επεξ/σία από marios28
Δημοσ.
12 ώρες πριν, marios28 είπε

Αν θες δουλειά ως προγραμματιστής δε χρειάζεσαι χαρτί. Ο προγραμματισμός είναι τέχνη (π.χ. όπως ο υδραυλικός). Αν ξέρεις από υδραυλικά ή είσαι μαραγκός δε θα σου ζητήσει κανείς χαρτί. Σαφώς είναι προτιμότερο να τα έχεις πιάσει με τη σειρά σε ένα τμήμα πληροφορικής, αλλά δεν είναι απαραίτητο, ενώ στα περισσότερα τμήματα δεν απαιτούνται και ιδιαίτερες γνώσεις προγραμματισμού. Οπότε ξεκινάς και μαθαίνεις μόνος σου. Μη σε απασχολούν τα μαθηματικά. Συνήθως δε χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. (ιδίως αν ασχοληθείς με web development).

Αν σε ενδιαφέρει η πληροφορική γενικότερα ως επιστήμη πήγαινε σε κάποια σχολή. Σε αρκετά τμήματα πληροφορικής θα μάθεις και να προγραμματίζεις έως ένα βασικό επίπεδο, όπως αναφέρω και παραπάνω. Υπάρχουν τμήματα επιστήμης υπολογιστών στην Ελλάδα (μετρημένα στα δύο δάχτυλα του ενός χεριού), που τελειώνεις και ξέρεις να προγραμματίζεις σε αρκετά καλό επίπεδο και είναι αρκετά ελκυστικά με πολύ καλή οργάνωση αλλά προφανώς το επίπεδο σπουδών είναι και πιο δύσκολο από τα υπόλοιπα. Από τη στιγμή όμως που δεν έχεις χρόνο για πανελλήνιες ίσως η καλύτερη επιλογή είναι το ΕΑΠ. Η πληροφορική του ΕΑΠ δεν είναι το πιο ελκυστικό ελληνικό τμήμα (όσον αφορά τον οδηγό σπουδών/συγγράμματα/εργασίες κ.τ.λ.) αλλά αν ασχοληθείς θα μπεις στο νόημα. Είναι και εύκολο τμήμα,, οπότε θα σε βολέψει από τη στιγμή που δεν έχεις και ιδιαίτερες βάσεις.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις σου φίλε μου!!

Δημοσ.

Αν το θες ...τότε τίποτα δεν σε εμποδίζει ... ξέρεις πόσα άσχετα άτομα πήραν πτυχίο στο ΕΑΠ (με βάση το υπόβαθρο τους)....αν θυμάμαι καλά πριν κάποια χρόνια είχε βγει στις εφημερίδες κάποιος απο ΕΑΠ που έκανε 1 αλγόριθμο που ήταν "εξαιρετικά ενδιαφερόν"....υπόβαθρο....οικοδόμος.

Στο κάτω της γραφής αν εσύ το θές και είσαι διατεθιμένος να τα δώσεις όλα για όλα ...και φροντιστήρια υπάρχουν που μπορούν να βοηθήσουν κυριολεκτικά να στα βάλουν στο κεφάλι...αλλά το διάβασμα διάβασμα....θα ξεχάσεις απλώς τον ελεύθερο χρόνο σου...

Δημοσ.
Στις 15/2/2020 στις 5:21 ΜΜ, Panagiotis123r είπε

Θέλω να ασχοληθώ με τη πληροφορική και συγκεκριμένα με αυτόν το τομέα , δεν ξέρω αν θα γίνω ιδιοφυία πάνω σε αυτό το κομμάτι, αλλά θα ήθελα να βρω μια δουλειά πάνω σε αυτό και να προσπαθώ να το εξελίξω ταυτόχρονα μόνος μου όσο μπορώ... Όποτε για να βγάλω αυτό μάλλον πρέπει να ξεκινησω να φτιάξω τα μαθηματικά μου μέχρι να ξεκινήσει η σχολή

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το χρόνο σου, θα μπορούσες να μου δώσεις μια ιδέα από το που πρέπει να ξεκινήσω με μαθηματικά μέχρι να ξεκινήσει η σχολή, για να μπορέσω να ανταπεξέλθω πιο ευκολα? Μιας και έχεις πάει και ξέρεις τι γίνεται.. ευχαριστώ

Γραμμική Άλγεβρα, Στατιστική και Πιθανότητες και Λογισμός μιας Μεταβλητής(ΠΛΗ12). Υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ τα περιεχόμενα των βιβλίων κάθε θεματικής. Μπορείς να τα βρεις και εκεί.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, Alnrem είπε

Γραμμική Άλγεβρα, Στατιστική και Πιθανότητες και Λογισμός μιας Μεταβλητής(ΠΛΗ12). Υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ τα περιεχόμενα των βιβλίων κάθε θεματικής. Μπορείς να τα βρεις και εκεί.

Ευχαριστώ πολύ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...