Panagiotis123r Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους, έχω κάποιες ερωτήσεις πάνω στο που να σπουδάσω αυτό που θέλω! Είμαι στην ηλικία των 24ων πλέον, ποτέ δεν έδωσα πανελλήνιες και είχα ένα μέτριο απολυτήριο.. Εδώ και αρκετό καιρό σκέφτομαι να ξεκινήσω τις σπουδές μιας και πιστεύω δεν είναι αργά ακομα.. Σκέφτομαι για κάποιο κολέγιο (το μητροπολιτικό μου έχουν πει είναι από τα καλύτερα σε αυτόν τον τομέα) η κάποια άλλη ιδιωτική, επίσης για το ΕΑΠ, και σαν τελευταία επιλογή τις πανελλήνιες αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει αυτό τόσο.. Θέλω πληροφορική και πιο συγκεκριμένα σκέφτομαι για προγραμματισμό.. θέλω να ακούσω κάποιες ιδέες για το που πιστεύεται ότι θα έπρεπε να πάω, και από μεριάς ισχύς χαρτιού για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά και από γνώσεις.. (αν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή επίσης για το που να σπουδάσω μπορείτε να με ενημερώσετε)και επίσης θα ήθελα να μάθω τι επίπεδο μαθηματικών χρειάζεται για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε όλα αυτά τα μαθήματα, γιατί έχω κενά από το λύκειο, και να ξέρω από που πρέπει να ξεκινήσω... Συγγνώμη για το κατεβατο και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και το χρόνο σας! Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από Panagiotis123r
masteripper Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Αν το θες...τότε ΕΑΠ...χαρτί Πανεπιστημίου...νομίζω τα λέει όλα... Και όσο για την ηλικία εγώ πήγα στα 40...και ο αριστούχος της σειράς μας ήταν 1 παππούς 65+ 1
simplemaths Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Για προγραμματισμό δεν χρειάζεσαι πτυχίο, δοκίμασε μαθήματα online για coding, φτιάξε project, ανέβασέ τα στο github, διάβασε μόνος σου για ένα 4μηνο και μετά θα βρεις εύκολα δουλειά αν έχεις όσο θετικό μυαλό χρειάζεται για αυτό το επάγγελμα.
Panagiotis123r Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Απλά πλέον διαβάζω πολλά, ότι και από κολέγιο μπορείς να κάνεις το χαρτί ισοβαθμο μετά κλπ.. Όσο για μόνος μου, επειδή δεν ξέρω βασικά πράγματα πάνω σε όλα αυτά, νομίζω με κάποια σχολή θα ήταν πολύ καλύτερα και για γνώσεις αλλά και για αργότερα για επαγγελματική αποκατάσταση
simplemaths Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, Panagiotis123r είπε Απλά πλέον διαβάζω πολλά, ότι και από κολέγιο μπορείς να κάνεις το χαρτί ισοβαθμο μετά κλπ.. Όσο για μόνος μου, επειδή δεν ξέρω βασικά πράγματα πάνω σε όλα αυτά, νομίζω με κάποια σχολή θα ήταν πολύ καλύτερα και για γνώσεις αλλά και για αργότερα για επαγγελματική αποκατάσταση Μωρέ μπορείς να πας σε σχολή, εγώ λέω πως δεν είναι απαραίτητο, πόσο μάλλον σε κολλέγιο. Αν το γουστάρεις και ασχοληθείς μόνος σου θα βρεις δουλειά έυκολα, αν από την άλλη δεν είσαι "καυλωμένος" με τον προγραμματισμό (όχι με τα παιχνίδια) τότε είτε πας κολλέγιο είτε όχι δεν θα αλλάξουν πολλά. Αυτά τα λέω από παραδείγματα φίλων και της δικής μου μικρής καριέρας στον κλάδο μέχρι στιγμής. Το να πας κολλέγιο ενώ δεν γουστάρεις πολύ τον συγκεκριμένο κλάδο και να περιμένεις να βγεις και να βρεις δουλειά είναι τρομερό λάθος και απλά θα πετάξεις χρήμα και χρόνο, employable στον προγραμματισμό γίνεσαι από το πόσο ασχολείσαι στον δικό σου χρόνο.
Panagiotis123r Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 9 λεπτά πριν, simplemaths είπε Μωρέ μπορείς να πας σε σχολή, εγώ λέω πως δεν είναι απαραίτητο, πόσο μάλλον σε κολλέγιο. Αν το γουστάρεις και ασχοληθείς μόνος σου θα βρεις δουλειά έυκολα, αν από την άλλη δεν είσαι "καυλωμένος" με τον προγραμματισμό (όχι με τα παιχνίδια) τότε είτε πας κολλέγιο είτε όχι δεν θα αλλάξουν πολλά. Αυτά τα λέω από παραδείγματα φίλων και της δικής μου μικρής καριέρας στον κλάδο μέχρι στιγμής. Το να πας κολλέγιο ενώ δεν γουστάρεις πολύ τον συγκεκριμένο κλάδο και να περιμένεις να βγεις και να βρεις δουλειά είναι τρομερό λάθος και απλά θα πετάξεις χρήμα και χρόνο, employable στον προγραμματισμό γίνεσαι από το πόσο ασχολείσαι στον δικό σου χρόνο. Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και τη γνώμη σου, μου αρέσουν γενικά οι υπολογιστές και η όλη φιλοσοφία του προγραμματισμού νομίζω και πιστεύω ότι μπορώ να ασχοληθώ με αυτό... Αλλά επειδή έχω πολλά κενά πάνω στα μαθηματικά και σε βασικές έννοιες της πληροφορικής πιστεύω ότι θα με βοηθήσει κάποια σχολή... Καταλαβαίνω ότι δε θα βγω προγραμματιστής από καμία σχολή και αυτό θα απαιτήσει προσωπικό χρόνο και ψάξιμο πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι
masteripper Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Με τα μαθηματικά των υπολογιστών ....δεν αγχώνεσαι με βάση το ιστορικό σου (Κανονική Εκπαίδευση) ...δεν έχουν καμμία σχέση με τα γνωστά...απο εκεί και πέρα θέλουν πολύ διάβασμα... Και όταν με το καλό τελειώσεις θα δεις ότι θα εξυπηρετήσουν όχι άμεσα..καθώς δεν θα τα συναντήσεις σχεδόν πουθενά...αλλά "έμμεσα" είναι αυτά που διαχωρίζουν τον προγραμματιστή με κάποιον που ασχολείται με υπολογιστές/προγραμματισμό καθώς επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2020 από masteripper
Panagiotis123r Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό που λες? Και επίσης εγώ έχω πολύ μεγάλο κενό στα μαθηματικά, οπότε δε ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο... Δηλαδή πέρα από εξισώσεις 1ου 2ου δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα γιατί δεν είχα ασχοληθεί τότε ποτε... Και επίσης έχω διαβάσει ότι τα μαθηματικά για πλη10 -12 δε θυμάμαι είναι αρκετά δύσκολα Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2020 από Panagiotis123r
MrLoco Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 15 λεπτά πριν, Panagiotis123r είπε Θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό που λες? Και επίσης εγώ έχω πολύ μεγάλο κενό στα μαθηματικά, οπότε δε ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο... Δηλαδή πέρα από εξισώσεις 1ου 2ου δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα γιατί δεν είχα ασχοληθεί τότε ποτε... Και επίσης έχω διαβάσει ότι τα μαθηματικά για πλη10 -12 δε θυμάμαι είναι αρκετά δύσκολα Όταν λες ότι θες να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό, εννοείς ότι απλά θες να γράφεις κώδικα ή ότι θες να εμβαθύνεις; Τι εννοώ. Αν θες απλά να γράφεις κώδικα, ένα απλό σεμινάριο ή κάποιο ΙΕΚ Είναι υπεραρκετά. Από κει και πέρα αν θες να ασχοληθείς με την επιστήμη των υπολογιστών, τότε θα πρέπει να πας σε κάποιο ΑΕΙ. Όσον αφορά τους κώδικες, μέσα στη σχολή θα γράψεις πολύ λίγο, περισσότερο θα ασχοληθείς με τον τρόπο σκέψης και ανάλυσης ενός προβλήματος. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις πολλά μαθηματικά και συγκεκριμένα εφαρμοσμένα μαθηματικά (ούτως η αλλως η επιστήμη της πληροφορικής προϋπήρχε των υπολογιστών). Δεν έχουν κάποια σχέση με τα μαθηματικά λυκείου αλλά σίγουρα ένα καλό υπόβαθρο βοηθάει. Παρεπιπτόντως είμαι στο 2ο έτος στο ΕΑΠ στη πληροφορική. Το πτυχίο θα σου ανοίξει τη πόρτα για ένα μεταπτυχιακο αργότερα, άρα και για μια καλύτερη θέση εργασίας/μισθο. Κώδικα όμως σε κάθε περίπτωση θα μάθεις να γράφεις μόνος σου, αν δεν σβήσουν τα γράμματα στο πληκτρολόγιο... κανεις δεν μπορεί απλά να στα βάλει στο κεφάλι.
simplemaths Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 22 λεπτά πριν, Panagiotis123r είπε Θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο αυτό που λες? Και επίσης εγώ έχω πολύ μεγάλο κενό στα μαθηματικά, οπότε δε ξέρω κατά πόσο θα είναι εύκολο... Δηλαδή πέρα από εξισώσεις 1ου 2ου δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα γιατί δεν είχα ασχοληθεί τότε ποτε... Και επίσης έχω διαβάσει ότι τα μαθηματικά για πλη10 -12 δε θυμάμαι είναι αρκετά δύσκολα Είναι άχρηστα τα μαθηματικά σαν μαθηματικά στους περισσότερους κλάδους του προγραμματισμού, ο masteripper λέει πως σου αλλάζουν το πως λύνεις ένα πρόβλημα, πως σκέφτεσαι, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που είπα και εγώ πιο πάνω με το θετικό μυαλό. Δεν θα σου χρειαστούν οι εξισώσεις συγκεκριμένα αλλα θα σου χρειαστεί να λύσεις άπειρα σύνθετα προβλήματα μαθηματικών για να μάθει το μυαλό σου να "στροφάρει" με αυτή τη λογική, το οποίο είναι αυτό που χρειάζεσαι σαν προγραμματιστής.
Panagiotis123r Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Όποτε χρειάζεται ένα υπόβαθρο μαθηματικών για να μπορέσω να ανταπεξέλθω σε όλα αυτά.. θέλω να μάθω γενικά προγραμματισμό και κάποια στιγμή να βρω δουλειά πάνω σε αυτό το κομμάτι.. δε ξέρω πόσο καλός μπορεί να γίνω αλλά πιστεύω ότι με αρκετό "κάψιμο" θα φτάσω σε ένα καλό σημείο. 1
Panagiotis123r Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Και αν υπάρχει κάποια online βιβλιοθήκη για μαθηματικά η κάποια συμβουλή με το που να ξεκινήσω και από τι θα ήταν επίσης πολύ καλό.. ευχαριστώ
Alnrem Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 ΕΑΠ μια χαρά απλά μην δώσεις 3 θεματικές όπως εγώ γιατί αν δεν σου αρέσει, πάλι όπως εγώ, έχασες 1.5 χιλιάρικο. Σιγουρέψου ότι κάνει η πληροφορική για σένα με 1 θεματική. Εγώ μόλις είδα πόσο βαρετή είναι μετάνιωσα που ξεκίνησα.
Panagiotis123r Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 34 λεπτά πριν, Alnrem είπε ΕΑΠ μια χαρά απλά μην δώσεις 3 θεματικές όπως εγώ γιατί αν δεν σου αρέσει, πάλι όπως εγώ, έχασες 1.5 χιλιάρικο. Σιγουρέψου ότι κάνει η πληροφορική για σένα με 1 θεματική. Εγώ μόλις είδα πόσο βαρετή είναι μετάνιωσα που ξεκίνησα. Πιστεύεις ότι αξίζει σαν σχολή? Και αν ξέρεις περισσότερα για το κόστος και μπορείς να μου πεις.. ευχαριστώ
Alnrem Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Panagiotis123r είπε Πιστεύεις ότι αξίζει σαν σχολή? Και αν ξέρεις περισσότερα για το κόστος και μπορείς να μου πεις.. ευχαριστώ 500 η θεματική, μπορείς εως 3 τον χρόνο. Στις 12+1 εργαστήριο παίρνεις πτυχίο. Αν βγάλεις πάνω απο 8.5 ή/και έχεις άλλα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια σου επιστρέφεται ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων μπορεί και όλο δεν το έχω ψάξει. Δίνεις 4 εργασίες, από τις 3 με τον μεγαλύτερο βαθμό βγαίνει ο Μέσος όρος που πρέπει να είναι πάνω απο 5 για να μπορείς να δώσεις γραπτές. Αν γράψεις πάνω από 5 πέρασες την θεματική. Ο βαθμός όμως βγαίνει από τον 4 εργασιών + των γραπτών και όχι των 3(που είναι υποχρεωτικές). Αν δεν περάσεις τις εξετάσεις με 40 ευρώ ξαναδίνεις Σεπτέμβρη αλλιώς του χρόνου πάλι με κάποιο αντίτιμο (νομίζω όχι μεγάλο, σίγουρα κάτω από το 1/3 της θεματικής). Edit: Είναι και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες( ακόμα καλύτερες) αλλά μπες στο site τους να τις δεις γιατί γίνεται λίγος χαμός τώρα και δεν προλαβαίνω να στα γράψω. Σαν σχολή είναι το ίδιο απαίσια με όλες τις άλλες της Ελλάδας. Έχει όμως την ελαστικότητα της σαν πλεονέκτημα. Είναι εύκολη αν θες την γνώμη μου. Τουλάχιστον οι 3 πρώτες θεματικές. Αν όμως δεν κάνεις μεθοδευμένο διάβασμα και τα αφήσεις όπως εγώ θα τρέχεις και δεν θα προλαβαίνεις(αν θες βαθμό). Τα βιβλία είναι πολύ παλιά τα περισσότερα(δεκαετία 90 αρχές 2000). Δεν είναι ότι είναι άχρηστες οι πληροφορίες που σου δίνουν ίσα ίσα απλά αν περιμένεις να μάθεις από το ΕΑΠ ειδικά στην πληροφορική που και στο MIT να πας πάλι μόνος σου θα μάθεις ε ξέχασε το. Εκεί τα πράγματα είναι απλά να έχεις πτυχίο ΑΕΙ με ότι συνεπάγεται αυτό, όχι για να μάθεις κάτι ουσιαστικό. Επαγγελματικά δεν σε καλύπτει μόνο του το πτυχίο σε καμία περίπτωση. Κανένα δεν σε καλύπτει άλλωστε κακά τα ψέματα. Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2020 από Alnrem 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα