algox Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τους 2 επεξεργαστές . Ο πρώτος είναι του 2017 & ο άλλος του 2019.Τον επεξεργαστή θα τον δουλέψω σε photoshop,επεξεργασία βίντεο καθώς κ σε παιχνίδια τύπου Wow. Ο επεξεργαστής του 2017 από το skroutz είναι περίπου ένα 30€ πιο ακριβός από τον άλλον . Είναι κάτι συγκεκριμένο που θα πρέπει να κοιτάξω; Αγορά επεξεργαστή θα είναι μόνο της εταιρείας Intel . Οποίος θέλει ας μου πει την γνώμη του. Ευχαριστώ
kkatzos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Photoshop και επεξεργασία βίντεο ζητάνε Ryzen 3700X 1
algox Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 1 λεπτό πριν, kkatzos είπε Photoshop και επεξεργασία βίντεο ζητάνε Ryzen 3700X Δλδ σε τί ποσοστό θα με καλύψει ο ryzen που είπες; 90% πχ Να προσθέσω πως επεξεργασία φωτογραφιών κάνω λίγες φωτογραφίες καθώς και δεν είμαι επαγγελματίας(πχ να βγάζω γάμους κλπ)οπότε εκεί δεν χρειάζομαι πχ το 100% του επεξεργαστή. Σεβαστή η γνώμη σου σε ευχαριστώ
elpenor Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Αν είσαι αποφασισμένος να δώσεις χρήματα χωρίς αντίκρισμα στην Intel και θέλεις απλά να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πραγματικά η επιλογή σου δεν έχει σημασία. Ο 9700 έχει ελαφρά μεγαλύτερο single thread για παιχνίδια και photoshop ενώ ο 8700 έχει τα διπλά threads για lightroom/video export/3D rendering κλπ. Ο 9700 απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, αυτούς που παίζουν fps με 2080S σε 144/240hz και τους ενδιαφέρει να έχουν τα περισσότερα frames. Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχει μόνο 8 threads λίγοι από αυτούς τον προτιμούν από τον 9900 γιατί στην τελική αν τα έχεις σκάσει χοντρά για την GPU δεν κολλάς στα 150 ευρώ παραπάνω. Ο 8700 ήταν super όταν βγήκε όμως η καθαρή υπεροχή της AMD με τον 3700Χ που είναι πιο γρήγορος, φτηνότερος και με μικρότερη κατανάλωση τον έχει περιθωριοποιήσει. Συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον 9700K γιατί με μία φτηνή GPU δεν έχει μεγάλη διαφορά στα παιχνίδια ενώ έχει 16 threads ώστε να μπορεί να κάνει αρκετά πιο γρήγορα τις εργασίες που τα χρειάζονται. Δεν μπορώ να μην ρωτήσω γιατί δεν παίρνεις ένα επεξεργαστής της AMD με 165 ευρώ και μία μητρική των 100 που θα σε καλύψουν στο 200% και θέλεις να δώσεις τα διπλά στην Intel; Ένας 3600 είναι γρήγορος στο photoshop, ικανοποιητικός σε απλό video editing και υπεραρκετός για να παίζεις wow. 1
algox Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 7 λεπτά πριν, elpenor είπε Αν είσαι αποφασισμένος να δώσεις χρήματα χωρίς αντίκρισμα στην Intel και θέλεις απλά να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτούς τους δύο πραγματικά η επιλογή σου δεν έχει σημασία. Ο 9700 έχει ελαφρά μεγαλύτερο single thread για παιχνίδια και photoshop ενώ ο 8700 έχει τα διπλά threads για lightroom/video export/3D rendering κλπ. Ο 9700 απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό, αυτούς που παίζουν fps με 2080S σε 144/240hz και τους ενδιαφέρει να έχουν τα περισσότερα frames. Η αλήθεια είναι ότι επειδή έχει μόνο 8 threads λίγοι από αυτούς τον προτιμούν από τον 9900 γιατί στην τελική αν τα έχεις σκάσει χοντρά για την GPU δεν κολλάς στα 150 ευρώ παραπάνω. Ο 8700 ήταν super όταν βγήκε όμως η καθαρή υπεροχή της AMD με τον 3700Χ που είναι πιο γρήγορος, φτηνότερος και με μικρότερη κατανάλωση τον έχει περιθωριοποιήσει. Συνεχίζει να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στον 9700K γιατί με μία φτηνή GPU δεν έχει μεγάλη διαφορά στα παιχνίδια ενώ έχει 16 threads ώστε να μπορεί να κάνει αρκετά πιο γρήγορα τις εργασίες που τα χρειάζονται. Δεν μπορώ να μην ρωτήσω γιατί δεν παίρνεις ένα επεξεργαστής της AMD με 165 ευρώ και μία μητρική των 100 που θα σε καλύψουν στο 200% και θέλεις να δώσεις τα διπλά στην Intel; Ένας 3600 είναι γρήγορος στο photoshop, ικανοποιητικός σε απλό video editing και υπεραρκετός για να παίζεις wow. Φίλος να σου πω την αλήθεια δεν μου περισσεύουν να δώσω παραπάνω για έναν Intel, αλλά επειδή περισσότερο θα παίζω πάρα θα κάνω επεξεργασία φωτογραφιών . Δελεαστική η πρόταση σου σίγουρα και με έχεις βάλει σε σκέψεις πάντως.
EddieObscurant Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 57 λεπτά πριν, algox είπε Φίλος να σου πω την αλήθεια δεν μου περισσεύουν να δώσω παραπάνω για έναν Intel, αλλά επειδή περισσότερο θα παίζω πάρα θα κάνω επεξεργασία φωτογραφιών . Δελεαστική η πρόταση σου σίγουρα και με έχεις βάλει σε σκέψεις πάντως. Aν δεν σου περισσεύουν τα χρήματα και μονο που κοιτας σε ιντελ ειναι λάθος, καθως τα εξτρα χρήματα μπορεις να τα δωσεις αλλου για καλύτερες επιδοσεις. Γραψε και το υπολοιπο συστημα σου και την οθονη για να ξέρουμε για τι μιλαμε
algox Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, EddieObscurant είπε Aν δεν σου περισσεύουν τα χρήματα και μονο που κοιτας σε ιντελ ειναι λάθος, καθως τα εξτρα χρήματα μπορεις να τα δωσεις αλλου για καλύτερες επιδοσεις. Γραψε και το υπολοιπο συστημα σου και την οθονη για να ξέρουμε για τι μιλαμε Τώρα ξεκίνησα να φτιάχνω pc κομμάτι κομμάτι Πρόσφατα πήρα κάρτα γραφικών την εξής: Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6GB και οθόνη έχω μια lg 27" full hd Όσον αφορά για τα υπόλοιπα κομμάτια είμαι στο ψάξιμο. Θέλω να φτιάξω ένα pc που να έχει δυνατότητες για τα επόμενα 4-5 χρόνια περίπου Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από algox
Aten-Ra Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Πάρε έναν Ryzen 2600Χ με μια καλή Β450 μητρική και του χρόνου βαλε έναν 8-πυρηνο 4700-4800 και καθάρισες για 5-6 χρόνια. 1
EddieObscurant Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 1 ώρα πριν, algox είπε Τώρα ξεκίνησα να φτιάχνω pc κομμάτι κομμάτι Πρόσφατα πήρα κάρτα γραφικών την εξής: Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6GB και οθόνη έχω μια lg 27" full hd Όσον αφορά για τα υπόλοιπα κομμάτια είμαι στο ψάξιμο. Θέλω να φτιάξω ένα pc που να έχει δυνατότητες για τα επόμενα 4-5 χρόνια περίπου Mε την 2060 και εναν ryzen 1600 να του βάλεις ιδιαιτερες διαφορες δεν θα δεις στην πλειονοτητα των περιπτωσεων. Για μένα min βάλε εναν 1600AF και max εναν 3600 μαζί με μια φθηνή b450 motherboard 1 1
_Theo_ Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δαγκωτό για AMD R5 3600. Αν αγοράσεις Intel i7-8700 ή i7-9700 θα πρέπει να δώσεις επιπλέον χρήματα για ψήκτρα (υπολόγιζε +30 € το ελάχιστο), μιας και η stock δεν τον ψύχει επαρκώς και είναι πολύ θορυβώδης. Αν επιμένεις να πάρεις Intel, τότε νομίζω πως ο i7-8700 είναι καλύτερη επιλογή λόγω περισσότερων threads.
algox Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2020 5 ώρες πριν, EddieObscurant είπε Mε την 2060 και εναν ryzen 1600 να του βάλεις ιδιαιτερες διαφορες δεν θα δεις στην πλειονοτητα των περιπτωσεων. Για μένα min βάλε εναν 1600AF και max εναν 3600 μαζί με μια φθηνή b450 motherboard Κάπως έτσι θα το κάνω φίλος!μάλλον έναν 3600
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα