Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Heimdall7 είπε

Δηλαδη επειδη εγινε αυτο στο Mi8 ειναι η νορμα και συμβαινει σε ολα τα κινητα της Xiaomi;

Δυστυχώς δεν συνέβη μόνο με το Mi8, αλλά με αρκετές συσκευές. Το λογισμικό στην Global Version είναι τροποποιημένο συγκριτικα με της κινεζικής, τι πως και γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αλλά ίσως παραήμουν απόλυτος. Απλά επισημαίνω πως η βαθμολογία του dxomark μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Όταν κυκλοφορήσουν τα πρώτα reviews με την Global Version τότε θα έχουμε μια ασφαλή εικόνα του κατά πόσο φτάνει στα ίδια επίπεδα ή όχι.

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Cocomel είπε

Κάποια περίοδο πούλαγε κάτω του κόστους .από τν στιγμή που μπήκε σε όλα τα σπίτια είναι λογικό του χρόνου να έχει συσκευή κοντά στα 1000 γτ να μην το κάνει στο κάτω κάτω.. 

Γιατι η πλειονοτητα των πελατων της ειναι αυτοι που ψαχνουν και το ταλιρο για να παρουν το ποιο vfm.

Θα λακισουν ολοι.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Justhavocman είπε

Meanwhile ολα κινεζικα ειναι αλλα μην σου χαλασουμε τον μικροκοσμο σου.

Η ανάπτυξη γίνεται και σε άλλες χώρες εκτός Κίνας όμως. Επίσης η έδρα τους είναι σε άλλες χώρες. 

Δημοσ.

Η Xiaomi μέσω της Redmi και της Poco,κρατάει τα ηνία στην μεσαία κατηγορία,και μέσω του brand Xiaomi βγάζει τις ναυαρχίδες της με κορυφαία χαρακτηριστικα με έναν προορισμό...Την αγορα της ΗΠΑ...Αυτός είναι ο διακαής πόθος της...Πάρτε παράδειγμα την 1+...Πέρυσι έκανε ρεκόρ πωλήσεων και κατασκευής νέων συσκευών μόλις μπήκε στην Αμερικανική αγορά και προσφέροντας της συσκευές της από κάποιον πάροχο,σε άκρος ανταγωνιστικές τιμές...

Κάτι παρόμοιο θέλει να κάνει και η Xiaomi,και ο μόνος τρόπος.να.το καταφέρει είναι συσκευές με κορυφαία χαρακτηριστικα, ασύρματη φόρτιση, αδιάβροχοποίηση,κορυφαίες καμερες,και οθόνη...

Όλα αυτά κοστίζουν...Τα 800€ που ζητάει είναι λογικά για αυτά που προσφέρει,τώρα αν το brand Xiaomi μπορεί να κάνει την υπέρβαση,θα δείξει...

Δημοσ.

Στα θετικά η πολύ καλή κάμερα με πρωτιά στο Dxomark, Snapdragon 865, ήχος,μνήμη LPDDR5, οθόνη 6,67 amoled με 90hz.

Όταν πέσει η τιμή στα 500€ θα είναι μια πολύ καλή αγορά.

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, stavros750 είπε

Δυστυχώς δεν συνέβη μόνο με το Mi8, αλλά με αρκετές συσκευές. Το λογισμικό στην Global Version είναι τροποποιημένο συγκριτικα με της κινεζικής, τι πως και γιατί δεν μπορώ να το εξηγήσω. Αλλά ίσως παραήμουν απόλυτος. Απλά επισημαίνω πως η βαθμολογία του dxomark μπορεί να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Όταν κυκλοφορήσουν τα πρώτα reviews με την Global Version τότε θα έχουμε μια ασφαλή εικόνα του κατά πόσο φτάνει στα ίδια επίπεδα ή όχι.

Δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα, αλλά θυμάμαι κι εγώ πριν μερικά χρόνια να έχω διαβάσει παρόμοια πράγματα. Και δεν τα διάβαζα σε blogs και sites της πλάκας, αλλά από χρήστες διαφόρων Xiaomi συσκευών, που δούλευαν και τις αγγλοκινεζικες αλλά και τις global παράλληλα. Αυτό απ' όσο θυμάμαι είχε να κάνει με αλγόριθμους και "πατέντες" που δεν μπορούσε η Xiaomi να δώσει και στα global η ευρωπαϊκά μοντελα γιατί δεν είχε τις άδειες η τα δικαιώματα.

Τώρα όσο αναφορά το dxomark, είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Κάποτε έδινε στο Huawei P20 Pro πως έχει το καλύτερο video, βαθμολογημένο πιο ψηλά και από τα iPhone της ίδιας χρονιάς. Που ως γνωστον τα iPhone έχουν κορυφαία ποιότητα στα βίντεο. Όπως επίσης ήταν πιο ψηλά και στην φωτογραφία από τα αντίστοιχα Pixels εκείνης της χρονιάς. Τρίχες κατσαρές με λίγα λογια!Τώρα που το συζητάμε, το OnePlus 7 Pro είναι πιο ψηλά από το Pixel 4 βάσει του dxo. Επειδή όμως έχω και τα δύο στην κατοχή μου, δε θα πω πως είναι η μέρα με την νύχτα, αλλά θα πω απλά ότι το Pixel 4 XL δεν πιάνεται σε λεπτομέρεια και σε βραδυνα. Όπως επίσης και το portrait είναι απείρως καλύτερο αλλά και σε ζουμ τα πάει πολύ καλύτερα.

Βέβαια στο dxo καλό είναι να κοιτάμε τις επιμέρους βαθμολογίες σε κάθε τομέα κάθε συσκευής, και όχι την γενική και ξερή βαθμολογία. Γενικότερα όμως δε πρόκειται για κάτι αξιόπιστο και οι μετρήσεις δεν γίνονται από επαγγελματίες του είδους.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, baiosss είπε

Δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα, αλλά θυμάμαι κι εγώ πριν μερικά χρόνια να έχω διαβάσει παρόμοια πράγματα. Και δεν τα διάβαζα σε blogs και sites της πλάκας, αλλά από χρήστες διαφόρων Xiaomi συσκευών, που δούλευαν και τις αγγλοκινεζικες αλλά και τις global παράλληλα. Αυτό απ' όσο θυμάμαι είχε να κάνει με αλγόριθμους και "πατέντες" που δεν μπορούσε η Xiaomi να δώσει και στα global η ευρωπαϊκά μοντελα γιατί δεν είχε τις άδειες η τα δικαιώματα.

Τώρα όσο αναφορά το dxomark, είναι άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε. Κάποτε έδινε στο Huawei P20 Pro πως έχει το καλύτερο video, βαθμολογημένο πιο ψηλά και από τα iPhone της ίδιας χρονιάς. Που ως γνωστον τα iPhone έχουν κορυφαία ποιότητα στα βίντεο. Όπως επίσης ήταν πιο ψηλά και στην φωτογραφία από τα αντίστοιχα Pixels εκείνης της χρονιάς. Τρίχες κατσαρές με λίγα λογια!Τώρα που το συζητάμε, το OnePlus 7 Pro είναι πιο ψηλά από το Pixel 4 βάσει του dxo. Επειδή όμως έχω και τα δύο στην κατοχή μου, δε θα πω πως είναι η μέρα με την νύχτα, αλλά θα πω απλά ότι το Pixel 4 XL δεν πιάνεται σε λεπτομέρεια και σε βραδυνα. Όπως επίσης και το portrait είναι απείρως καλύτερο αλλά και σε ζουμ τα πάει πολύ καλύτερα.

Βέβαια στο dxo καλό είναι να κοιτάμε τις επιμέρους βαθμολογίες σε κάθε τομέα κάθε συσκευής, και όχι την γενική και ξερή βαθμολογία. Γενικότερα όμως δε πρόκειται για κάτι αξιόπιστο και οι μετρήσεις δεν γίνονται από επαγγελματίες του είδους.

Επειδή μετά την παρουσίαση του S20 ultra,και λόγω τιμής βλέπω και το Pixel 4XL,και γνωρίζοντας ότι έχει πολύ καλή κάμερα μου έκανε εντύπωση ότι στην λίστα της Dxo είναι πολύ κάτω από την μέση....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, jimlost είπε

Επειδή μετά την παρουσίαση του S20 ultra,και λόγω τιμής βλέπω και το Pixel 4XL,και γνωρίζοντας ότι έχει πολύ καλή κάμερα μου έκανε εντύπωση ότι στην λίστα της Dxo είναι πολύ κάτω από την μέση....

Όλα είναι υποκειμενικά στο θέμα φωτογραφία. Δεν είμαι ειδικός της φωτογραφίας αλλά δε θα μπω καν σε αντιπαράθεση για το ποιο είναι καλύτερο από το άλλο. Ο καθένας με τα δικά του γούστα και τα δικά του μάτια, βγάζει τα συμπεράσματα του. Σε άλλους αρέσουν τα υπερτονισμενα και αφύσικα χρώματα και σε άλλους τα καρτουνίστικα και "πλαστικοποιημένα". Στο Google photos έχω συγκριτικό από τις δύο συσκευές που ανέφερα (Op7 Pro και Pixel 4 XL). Στο ένα τα βλέπεις όλα πιο ζωντανά και παστέλ, στο άλλο μπορεί να δεις λίγο κόκο, αλλά σε λεπτομέρεια απλά δεν υπάρχει. Χώρια ότι είναι πιο κοντά στο φυσικό το αποτέλεσμα.

Επεξ/σία από baiosss
  • Thanks 1
Δημοσ.

Φέτος η Xiaomi έδωσε περισσότερα για τη ναυαρχίδα της. Εάν το ντεμπούτο της τιμολογιακά είναι λίγο παραπάνω από το αναμενόμενο, θα κάνουμε λίγο υπομονή να πέσει η τιμή. Προσωπικά θα ήθελα flat οθόνη και όχι κυρτή. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jimlost είπε

Το Dxomark έχει κάποια κριτήρια που βαθμολογεί τις συσκευές καλό είναι να διαβάσεις αναλυτικά τα reviews για να καταλάβεις τη βαθμολογία και να δεις τις διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες συσκευές.

Δημοσ.

Στο μόνο που μας τα χάλασε η έλλειψη ακουστικών, sd   radio απαραίτητα για κάποιους, αλλιώς είναι τούμπανο και σε καλή τιμή. Θα ήθελα και λίγο μεγαλύτερη μπαταρία αλλά ΟΚ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην πρώτη πεντάδα του Dxomark 2 xiaomi και 3 huawei.

Πρώτοσε φωτογραφία το mi 10 pro και πρώτο σε ήχο

IMG_20200213_223424.jpg

Επεξ/σία από Grimson
Δημοσ.
7 ώρες πριν, kabamaru2372 είπε

120hz αντι για 90hz στην οθονη,

511ppi αντί για 403ppi

3200x1440 ανάλυση αντί για 2340x1080

6.9 inches οθόνη αντί  για 6.67 inches

240hz scrolling αντί για 180hz

40mp μπροστινή κάμερα αντί για 20mp

100x space zoom αντί για 50x

5000mAh μπαταρία αντί για 4500mAh

ip68 αντί για καμία αδιαβροχοποίηση

και είναι και Samsung ( δεν το λέω για εμένα, δεν κάνει καμία διαφορά απλά έχει φτάσει να είναι πλέον λογικό να έιναι πιο ακριβή από όλους...)

Νομίζω ότι η διαφορά στην τιμή δικαιολογείται από την Samsung...

Βέβαια στα λεφτά του είναι μια χαρά το mi 10 ( και το Pro)

Πιστεύω το καλοκαίρι εάν παίζει το pro στα 500-600 θα είναι πολύ καλή τιμή

Τα 120hz ειναι στα 1080p αναλυση. Στα 511ppi εχει 60hz το samsung. 

Για τις ιντσες η διαφορα ειναι αμελητεα αν τις βαλω διπλα διπλα δυσκολα θα καταλαβουμε διαφορα στο μεγεθος.

Η selfie καμερα ειτε 10 ειτε 20 ειτε 100MP το ιδιο και το αυτο ειναι. Σε καποιο facebook/instagram θα ανεβει και θα φαει τρελη συμπιεση. 

Το 100x zoom ειναι ψηφιακο. Που σημαινει τραγικη ποιοτητα. 5X ειναι το πραγματικο οπτικο ζουμ του S20 Ultra

Η μπαταρια θα κραταει περισσοτερο στο xiaomi λογω του λογισμικου που ειναι εξαιρετικο. Το samsung θα την καταπινει για ακομα μια φορα. 

Για το IP68 μαζι σου. 

Στα του samsung επισης μαζι σου εχω κινητο samsung tablet samsung τηλεοραση ηχεια και ολα εχουν βγει εξαιρετικης ποιοτητας στην παροδο του χρονου. Η ποιοτητα κατασκευης ειναι τρομερη οπως και το support. Αλλα οχι δεν πιστευω οτι αξιζει διπλασια τιμη το S20 Ultra απο ενα κινητο οπως το Mi10. Μια διαφορα στα 300 ευρω θα ηταν δικαιολογημενη λογω του brand και μονο. 

8 λεπτά πριν, Grimson είπε

Στην πρώτη πεντάδα του Dxomark 2 xiaomi και 3 huawei.

Πρώτοσε φωτογραφία το mi 10 pro και πρώτο σε ήχο

IMG_20200213_223424.jpg

Μπραβο στο Mi 10 Pro. Το S20 ultra λογικα θα τσιμπησει 1-2 μοναδες παραπανω. Θα δουμε. Μια SD αν επερνε το Mi10 pro θα ηταν οτι καλυτερο. Εκει με χανει η xiaomi.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Arkin είπε

Μπραβο στο Mi 10 Pro. Το S20 ultra λογικα θα τσιμπησει 1-2 μοναδες παραπανω. Θα δουμε. Μια SD αν επερνε το Mi10 pro θα ηταν οτι καλυτερο. Εκει με χανει η xiaomi.

Ίσως και παραπάνω από μια-δυο μονάδες.Με 512Gb δεν χρειάζεσαι sd.Εμένα με χάνει στην τιμή στα 550-500€ θα είναι μια καλή αγορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...