Προς το περιεχόμενο

RESET FACTORY DEFAULTS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, stavi79 είπε

Και αλλάζει αυτό φίλε; 

Ναι, αλλά όχι εύκολα από κάποιον χωρίς εμπειρία. Είναι ένας ηλεκτρολυτικός από .33μ έως 1μ, κάπου κοντά στο header των συνδέσεων κουτιού. Εγώ δεν θα πετούσα ποτέ μητρική για ένα τέτοιο σφάλμα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Συγγνώμη που πετάγομαι, εμένα είναι 820μF.

Κάτι δεν είδες καλά φίλε μου. Αυτός είναι τεράστιος για τέτοια δουλειά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο μικρότερος ηλεκτρολυτικός βρίσκεται γύρω από το chip του ήχου με 100μF.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.

Ωραίες οι γνώσεις σας φίλοι. 820μF & 100μF εγώ δεν έχω ιδέα από ότι μου γράφεται. Και που μπορείς να βρείς το ανταλλακτικό αυτό; 

• Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, stavi79 είπε

Ωραίες οι γνώσεις σας φίλοι. 820μF & 100μF εγώ δεν έχω ιδέα από ότι μου γράφεται. Και που μπορείς να βρείς το ανταλλακτικό αυτό; 

Σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ανταλλακτικών. Ωστόσο ο 820μF, κατ' εμένα, μπορεί να είναι .82μF που είναι πιο λογικό για έναν τέτοιο χρόνο. .

Αυτό είναι ένα παράδειγμα του κυκλώματος που ανέφερα. Υπάρχει σε acer laptop.

Οταν κάνεις power on, "πατάει" reset για 2 δευτερόλεπτα.

acer rst 2.png

Δημοσ.

Πείτε μου τι να ζητήσω ακριβώς προς αγορά;. Να σας πω το μοντέλο της μητρικής θα βοηθήσει να βρείτε το ανταλλακτικό αυτό που είναι το σωστό; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, stavi79 είπε

Πείτε μου τι να ζητήσω ακριβώς προς αγορά;. Να σας πω το μοντέλο της μητρικής θα βοηθήσει να βρείτε το ανταλλακτικό αυτό που είναι το σωστό; 

Αν είχα μια ίδια μητρική θα μπορούσα, όμως δεν είναι εύκολο να βρεις σχέδια για μητρικές. Αν θέλεις, μπορώ να προσπαθήσω χωρίς όμως να μπορώ να υποσχεθώ πως θα καταφέρω να βρω σχέδιο.
Θέλω τον ακριβή τύπο της μητρικής, και θα δούμε τι θα καταφέρω να βρω.

Δημοσ.

Δεν ξέρω εάν σας βοηθήσω ή εάν σας μπερδέψω παραπάνω. Μου έχει τύχει με υπολογιστή κάποιου να μην παίρνει μπροστά με το power button.

Να σημειώσω ότι πριν δούλευε κανονικά.

Βρε να τσεκάρω να ξανατσεκάρω το ένα το άλλο όλα οκ τίποτα.

Ε την επόμενη μέρα μου λέει το έφτιαξα.

Εγώ τώρα περίεργος να δω πως το έφτιαξε γιατί δεν έχει ιδέα από hardware και συναρμολόγηση υπολογιστή απλά με έβλεπε τι έκανα και άρχισε να κάνει πειράματα.

Λοιπόν τα καλωδιάκια του power button τα σύνδεσε εκεί που συνδέονται αυτά του reset και μετά τον βάζει μπροστά από το reset button. 

Τώρα πως γίνεται αυτό μην με ρωτάτε θα μας πει ο ηλεκτρονικός της παρέας εδώ και εάν μπορεί κάτι ανάλογο να κάνουν και στο πρόβλημα εδώ.

Παράδοξος τρόπος επίλυσης του προβλήματος αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MINDER είπε

Δεν ξέρω εάν σας βοηθήσω ή εάν σας μπερδέψω παραπάνω. Μου έχει τύχει με υπολογιστή κάποιου να μην παίρνει μπροστά με το power button.

Να σημειώσω ότι πριν δούλευε κανονικά.

Βρε να τσεκάρω να ξανατσεκάρω το ένα το άλλο όλα οκ τίποτα.

Ε την επόμενη μέρα μου λέει το έφτιαξα.

Εγώ τώρα περίεργος να δω πως το έφτιαξε γιατί δεν έχει ιδέα από hardware και συναρμολόγηση υπολογιστή απλά με έβλεπε τι έκανα και άρχισε να κάνει πειράματα.

Λοιπόν τα καλωδιάκια του power button τα σύνδεσε εκεί που συνδέονται αυτά του reset και μετά τον βάζει μπροστά από το reset button. 

Τώρα πως γίνεται αυτό μην με ρωτάτε θα μας πει ο ηλεκτρονικός της παρέας εδώ και εάν μπορεί κάτι ανάλογο να κάνουν και στο πρόβλημα εδώ.

Παράδοξος τρόπος επίλυσης του προβλήματος αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Εχεις δίκιο!
Ναι, είναι πιθανό να "κολλάει πατημένο" το pwr button, όμως για όσα έγραψα εδώ έκανα την αρχική παραδοχή ότι το έχουμε τσεκάρει και δεν είχε πρόβλημα.

Δημοσ.

Η μητρική είναι η asus p5q3 deluxe wifi-ap@n. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Εφόσον μπορεί να διορθωθεί η μητρική και να μην πεταχτεί γιατι λειτουργεί κανονικά μόνο που πρέπει να ανοιγοκλείνει ο υπολογιστής με όχι εύκολο τρόπο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...