kostas1966 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Αγορασα νεα καρτα γραφικων προσφατα. Εχει interface PCI Express 3.0 x16 (uses x4). Για οικονομικους λογους, προσωρινα, τοποθετηθηκε σε motherboard 12 ετιας με pci-e 1.0. Και δουλευει αψογα. Δυο ερωτησεις: 1. Διαβαζω οτι ο ρυθμος μεταφορας δεδομενων στο x16 σε pci-e 1.0 ειναι οσος στο x4 στο pci-e 3.0 (4 GB/s). Αρα, αν την συνδεσω στο slot χ16 της παλιας μητρικης μου θα θα ισοφαρισω το χαντικαπ των 2 versions διαφοράς, θα ειναι η διακινηση ιδια; 2. Χρειαζονται τα games αυτη την τοσο μεγαλη διακινηση των 4 gb/s; θα υπαρχει φανερο μειονεκτημα με το 1 gb/s που μου δινει το pci-e 1.0 ή 1.1 ( δεν ειμαι σιγουρος ποιο απ τα δυο εχει η μητρικη).
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Αν η κάρτα σου χρησιμοποιεί x4, λογικά θα έχει επαφές για x4, με άλλα λόγια δεν θα χρησιμοποιεί τα υπόλοιπα "καλώδια". Προφανώς η κάρτα δεν χρησιμοποιεί μεγαλύτερο εύρος ζώνης από PCI-E v.3.0 x4. Απλά στο παλιό σου motherboard θα λειτουργεί σε PCI-E v1.0 x4 Για το δεύτερο μέρος η απάντηση είναι ναι, αναλόγως το παιχνίδι βέβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα