Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, mezger είπε

Η τριετία ισχύει από την αρχή της μίσθωσης. Η μίσθωση άρχισε όταν μπήκε στο σπίτι, και θα τελειώσει όταν θα φύγει. Ότι και να συμφωνήσετε ή υπογράψετε ή δηλώσετε στο ενδιάμεσο, αυτό δεν αλλάζει. Αν σε αγχώνει τόσο πολύ όμως απευθύνσου σε δικηγόρο για υπεύθυνη και τεκμηριωμένη απάντηση.

Δεν είναι έτσι όπως τα λες, αν στο ενδιάμεσο υπογράψουν/δηλώσουν ότι ξεκινάει νέα μίσθωση τότε η τριετία ξεκινάει πάλι από την αρχή.

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν είναι έτσι όπως τα λες, αν στο ενδιάμεσο υπογράψουν/δηλώσουν ότι ξεκινάει νέα μίσθωση τότε η τριετία ξεκινάει πάλι από την αρχή.

Ξεκίνησα για να διαφωνήσω, και βρήκα κατευθείαν το παρακάτω, που λέει βασικά ότι είχες δίκιο και έκανα λάθος, ότι μπορούν αν αναφέρεται ρητά να κάνουν reset τη μίσθωση οι συμβαλλόμενοι 🤔👍

Αναφορά σε κείμενο

Εξάλλου, όπως προκύπτει από τη διάταξη του άρθρου 58 παρ.11 του π.δ. 34/1995, ως χρόνος παραμονής στη χρήση του μισθίου, με βάση τον οποίο προσδιορίζεται η νόμιμη (δηλ. η υποχρεωτική) διάρκεια της μισθώσεως, νοείται ο συνολικός χρόνος που συμπληρώνεται, χωρίς διακοπή, στο πρόσωπο του μισθωτή, συνυπολογιζόμενου και του χρόνου των τυχόν δικαιοπαρόχων του, ανεξαρτήτως του είδους της συμβάσεως. Ως εκ τούτου, συνυπολογίζεται και ο χρόνος της προγενέστερης μισθώσεως, στην περίπτωση που αυτή ανανεώνεται ή στην περίπτωση που καταργείται και συνάπτεται νέα μίσθωση μεταξύ των ίδιων προσώπων. Αν όμως οι συμβαλλόμενοι, στο πλαίσιο της συμβατικής ελευθερίας (άρθρο 361 ΑΚ), η οποία περιλαμβάνει και την ελευθερία διαμορφώσεως του περιεχομένου της συμβάσεως, ήθελαν πράγματι στη συγκεκριμένη περίπτωση την κατάργηση της παλαιάς και τη σύναψη νέας μισθώσεως ανεξάρτητης από την παλαιά, τότε στο νόμιμο χρόνο διάρκειας της μισθώσεως δεν συνυπολογίζεται ο χρόνος της προηγούμενης μισθώσεως. Και τούτο, διότι η διάταξη του άρθρου 58 παρ.11 του π.δ. 34/1995 είναι ερμηνευτική των δηλώσεων βουλήσεως των συμβαλλομένων και δεν εφαρμόζεται, αν προκύπτει σαφώς ότι, με τις εκατέρωθεν δηλώσεις τους, οι συμβαλλόμενοι ήθελαν την κατάρτιση νέας μισθώσεως ανεξάρτητης από την παλαιά.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, mezger είπε

Ξεκίνησα για να διαφωνήσω, και βρήκα κατευθείαν το παρακάτω, που λέει βασικά ότι είχες δίκιο και έκανα λάθος, ότι μπορούν αν αναφέρεται ρητά να κάνουν reset τη μίσθωση οι συμβαλλόμενοι 🤔👍

Δεν χρειαζόταν ψάξιμο, λίγο λογική χρειαζόταν, αν κάνεις νέα μίσθωση τότε η παλιά απλά δεν ισχύει.

Πάντως θες με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, στο τέλος συμφωνήσαμε :)

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μου τηλεφωνησε πριν λιγο ο διαχειριστης της πολυκατοικιας, και μου ειπε οτι ο λογιστης του ιδιοκτητη του διαμερισματος, ετοιμαζει τα νεα συμφωνητικα στο taxis. Ειχαν ληξει τα παλια, εδω και καιρο. Με ρωτησε καποια στοιχεια μου, του τα ειπα.

Μου ειπε να μπω σε λιγες μερες στο taxis, να κανω αποδοχη του συμφωνητικου. Μπορει να μου πει καποιος, απο που γινεται αυτο; Βρηκα μια σελιδα που λεει καποια πραγματα, αλλα δεν ξερω αν οντως ισχυουν/ειναι ετσι:

https://click-me.gr/xrisima-menu/diadikasies/4159-pos-kano-apodoxi-misthosis-sto-taxisnet-ilektronika.html

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα, μία ερώτηση αν ξέρει κάποιος να απαντήσει. Το μισθωτήριο συμβόλαιο το έντυπο το οποίο υπογράφεται κ απο τα 2 μέρη πρέπει να αναρτηθεί στο taxis μαζί με την ηλεκτρονική υποβολή; ( υπάρχει ένα πεδίο στην πλατφόρμα  που λέγεται σημειώσεις και εκεί μπορεί να μπει) Ή το υπογράφουν τα 2 μέρη και απλά κρατάει ο καθένας απο ένα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...