zeys13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Ανοίγω το παραπάνω θέμα, γιατί διαβάζω συνεχώς μηνύματα για το τι ισχύει με τις ενοικιάσεις, και το τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει, για να εξασφαλίζονται και οι 2 πλευρές. Απο όσα έχω διαβάσει και καταλάβει δεν αρκεί μόνο η καταχώρηση στο taxisnet, καλό θα είναι-θα πρέπει (ίσως να είναι και απαραίτητο) να έχει φτιαχτεί και μισθωτήριο συμβόλαιο, για να κατοχυρωθεί η τριετία, οι τυχόν αυξήσεις, ότι άλλο έχει συμφωνηθεί, για να μπορείς να το αποδείξεις, αν χρειαστεί. Μια βασικά απορία που έχω είναι το τι γίνεται σε περίπτωση που ο ενοικιαστής, δικαιούται και παίρνει το επίδομα ενοικίου. Μου ζητάει κάθε χρόνο ανανέωση-νέα μίσθωση στο taxisnet, για να πάρει το επίδομα. Εκεί δημιουργείται ένα μπέρδεμα με την τριετία. Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει; Οπότε taxisnet και μισθωτήριο
mcstefan7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Η τριετία είναι για τα ΠΡΩΤΑ 3 χρόνια.
Axelq Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 25 λεπτά πριν, zeys13 είπε Απο όσα έχω διαβάσει και καταλάβει δεν αρκεί μόνο η καταχώρηση στο taxisnet, καλό θα είναι-θα πρέπει (ίσως να είναι και απαραίτητο) να έχει φτιαχτεί και μισθωτήριο συμβόλαιο, για να κατοχυρωθεί η τριετία, οι τυχόν αυξήσεις, ότι άλλο έχει συμφωνηθεί, για να μπορείς να το αποδείξεις, αν χρειαστεί. Βάση νόμου αρκεί μια καταχώρηση στο taxisnet, καλό όμως είναι (όχι απαραίτητο) να υπογράψετε και ένα μισθωτήριο συμβόλαιο που μπορεί να περιέχουν διάφορες ιδιαιτερότητες του ακινήτου. Όσα χρόνια και να αναγράφονται στην ισχύ του συμβολαίου, θα ισχύει για 3 χρόνια αλλά επειδή δεν το ξέρουν και πολλοί, το βάζεις για 2 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης.
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Φυσικα και ειναι ακρως απαραιτητο το ιδιωτικο συμφωνητικο μισθωσης Στο taxis ειναι για καθαρα φορολογικους λογους http://www.odigostoupoliti.eu/pos-dilonoume-ta-misthotiria-akiniton-sto-taxisnet/
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 19 λεπτά πριν, zeys13 είπε Ανοίγω το παραπάνω θέμα, γιατί διαβάζω συνεχώς μηνύματα για το τι ισχύει με τις ενοικιάσεις, και το τι θα έπρεπε να έχουμε κάνει, για να εξασφαλίζονται και οι 2 πλευρές. Απο όσα έχω διαβάσει και καταλάβει δεν αρκεί μόνο η καταχώρηση στο taxisnet, καλό θα είναι-θα πρέπει (ίσως να είναι και απαραίτητο) να έχει φτιαχτεί και μισθωτήριο συμβόλαιο, για να κατοχυρωθεί η τριετία, οι τυχόν αυξήσεις, ότι άλλο έχει συμφωνηθεί, για να μπορείς να το αποδείξεις, αν χρειαστεί. Η καταχώρηση στο taxisnet είναι απλά ο τρόπος που ενημερώνεται η εφορία, και είναι υποχρεωτικό να γίνει. Το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης είναι ανάμεσα στον εκμισθωτή και στον μισθωτή (για αυτό λέγεται και ιδιωτικό), και περιγράφει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας. Υποχρεωτικό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου όμως είναι απαραίτητο. 40 λεπτά πριν, zeys13 είπε Μια βασικά απορία που έχω είναι το τι γίνεται σε περίπτωση που ο ενοικιαστής, δικαιούται και παίρνει το επίδομα ενοικίου. Μου ζητάει κάθε χρόνο ανανέωση-νέα μίσθωση στο taxisnet, για να πάρει το επίδομα. Εκεί δημιουργείται ένα μπέρδεμα με την τριετία. Μπορεί κάποιος να μας διαφωτίσει; Καταρχήν ανανέωση και νέα μίσθωση είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Στην περίπτωση που ανανεώνεται η μίσθωση. η τριετία μετράει από την ημερομηνία έναρξης της αρχικής μίσθωσης. Στην περίπτωση που γίνεται νέα μίσθωση, η τριετία αρχίζει να μετράει από την ημερομηνία έναρξης της νέας μίσθωσης.
zeys13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καταρχήν ανανέωση και νέα μίσθωση είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Στην περίπτωση που ανανεώνεται η μίσθωση. η τριετία μετράει από την ημερομηνία έναρξης της αρχικής μίσθωσης. Στην περίπτωση που γίνεται νέα μίσθωση, η τριετία αρχίζει να μετράει από την ημερομηνία έναρξης της νέας μίσθωσης. Το καταλαβαίνω το παραπάνω. Το ερώτημα μου όμως είναι αν εγώ κάνω ένα νεο συμβόλαιο σήμερα ασχέτως οτι γράψω για χρόνο μίσθωσης ισχύει για 3 χρόνια, μέχρι το 2023 πχ. Στο taxis το δηλώνεις προφανώς για 3 χρόνια. Μετα τον πρώτο χρόνο λοιπόν έρχεται ο νοικιάρης και σου λέει θέλω νέο συμβόλαιο- ανανέωση στο taxis αλλιώς δεν παίρνω το επίδομα. Πως του το κάνεις; Το αννανεώνεις; Του κάνεις νέο; Μιλάμε πάντα για να είμαστε και οι 2 καλυμμένοι και σωστοί. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από zeys13
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 14 λεπτά πριν, zeys13 είπε Το καταλαβαίνω το παραπάνω. Το ερώτημα μου όμως είναι αν εγώ κάνω ένα νεο συμβόλαιο σήμερα ασχέτως οτι γράψω για χρόνο μίσθωσης ισχύει για 3 χρόνια, μέχρι το 2023 πχ. Στο taxis το δηλώνεις προφανώς για 3 χρόνια. Μετα τον πρώτο χρόνο λοιπόν έρχεται ο νοικιάρης και σου λέει θέλω νέο συμβόλαιο- ανανέωση στο taxis αλλιώς δεν παίρνω το επίδομα. Πως του το κάνεις; Το αννανεώνεις; Του κάνεις νέο; Μιλάμε πάντα για να είμαστε και οι 2 καλυμμένοι και σωστοί. Αμ δε που το κατάλαβες... αν το είχες καταλάβει δεν θα ρωτούσες το ίδιο πράγμα... Πάμε άλλη μια πιο ταληράκια: 44 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στην περίπτωση που ανανεώνεται η μίσθωση. η τριετία μετράει από την ημερομηνία έναρξης της αρχικής μίσθωσης. Αν δηλαδή κάνετε ανανέωση στις 13/02/2021 για ένα ακόμα χρόνο, τότε η τριετία συνεχίζει να ισχύει από 13/02/2020 έως 13/02/2023. 45 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Στην περίπτωση που γίνεται νέα μίσθωση, η τριετία αρχίζει να μετράει από την ημερομηνία έναρξης της νέας μίσθωσης. Αν δηλαδή κάνετε νέα μίσθωση στις 13/02/2021 τότε η τριετία ξεκινάει από την αρχή, δλδ από 13/02/2021 έως 13/02/2024. Τώρα το τι θα επιλέξεις να κάνεις είναι δικό σου θέμα, μόνο εσύ ξέρεις αν θέλεις να επεκταθεί η δέσμευση σου έως το 24. Σωστά και νόμιμα είναι και τα δύο.
zeys13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Η απορία μου είναι αν υπερισχύει το συμβόλαιο στο taxis η το συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει και οι 2. Ετσι οπως τα λες υπερισχυει το taxis, όμως άλλοι λένε οτι το taxis είναι μόνο για φορολογικούς σκοπούς. Τι ισχύει; Είσαι λογιστής-δικηγόρος μεσίτης η κάτι άλλο συναφες, ώστε να απαντήσεις με σιγουριά; Και αυτό που λέμε για ανανέωση, τι να ανανεώσω αφού το συμβόλαιο στο taxis αναφέρει 3 χρόνια. Το ίδιο συμβόλαιο είναι
mezger Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 2 λεπτά πριν, zeys13 είπε Η απορία μου είναι αν υπερισχύει το συμβόλαιο στο taxis η το συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει και οι 2. Ετσι οπως τα λες υπερισχυει το taxis, όμως άλλοι λένε οτι το taxis είναι μόνο για φορολογικούς σκοπούς. Τι ισχύει; Είσαι λογιστής-δικηγόρος μεσίτης η κάτι άλλο συναφες, ώστε να απαντήσεις με σιγουριά; Και αυτό που λέμε για ανανέωση, τι να ανανεώσω αφού το συμβόλαιο στο taxis αναφέρει 3 χρόνια. Το ίδιο συμβόλαιο είναι Στο taxis δηλώνονται οι συμφωνίες μίσθωσης (γραπτές ή προφορικές), δεν θα πρέπει ποτέ να υπάρχει διαφορά μεταξύ συμφωνητικού/συμφωνίας και taxis. Αυτό που λες παραπάνω να δηλώσεις στο taxis 3 χρόνια ανεξάρτητα απ'ότι γράφει το συμφωνητικό δεν είναι σωστό, ο νόμος λέει ότι η μίσθωση/μισθωτική σχέση έχει ελάχιστη διάρκεια τα 3 χρόνια, η συμφωνία/συμφωνητικό μπορεί να έχει μικρότερη διάρκεια, και στο taxis δηλώνεις αποκλειστικά και μόνο το συμφωνητικό. Αν για παράδειγμα κάνεις συμφωνητικό για ένα χρόνο με ένα Χ ενοίκιο, και ζητήσεις κατά την ανανέωσή του στον δεύτερο χρόνο αύξηση, μπορεί ο ενοικιαστής να μην συμφωνήσει. Σ'αυτήν την περίπτωση η μίσθωση συνεχίζεται δια νόμου μέχρι την λήξη της τριετίας, με το αρχικό ενοίκιο συν τη νόμιμη αύξηση (που σήμερα είναι πρακτικά μηδενική), αλλά συμφωνία πλέον δεν υπάρχει οπότε και δεν πρέπει να δηλωθεί τίποτα στο taxis (και προφανώς δε θα μπορεί να πάρει και επίδομα ενοικίου)
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 13 λεπτά πριν, zeys13 είπε Η απορία μου είναι αν υπερισχύει το συμβόλαιο στο taxis η το συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει και οι 2. Γιατί, έχεις σκοπό/το συνηθίζεις άλλα να γράφεις στο μισθωτήριο και άλλα να δηλώνεις στο taxis? 14 λεπτά πριν, zeys13 είπε Είσαι λογιστής-δικηγόρος μεσίτης η κάτι άλλο συναφες, ώστε να απαντήσεις με σιγουριά; Αν θέλεις συμβουλή από επαγγελματία τότε απευθύνσου σε επαγγελματία, με το αζημίωτο φυσικά. 15 λεπτά πριν, zeys13 είπε Και αυτό που λέμε για ανανέωση, τι να ανανεώσω αφού το συμβόλαιο στο taxis αναφέρει 3 χρόνια. Το ίδιο συμβόλαιο είναι Τίποτα δεν καταλαβαίνεις, τόσες φορές και τόσα άτομα σου έχουμε πει ότι αυτό στο taxis ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.
vamvakoolas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 μια ερωτηση: το συμβολαιο μισθωσης μπορει να ειναι διετες ή ετησιο; Επιπλεον, η επεκταση μπορει να ειναι ετησια ή διετης; Μπορει ιδιοκτητης να ζητησει εγγυηση μισθωμα (1 ή 2 ενοικια)
Joshua21 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε μια ερωτηση: το συμβολαιο μισθωσης μπορει να ειναι διετες ή ετησιο; Επιπλεον, η επεκταση μπορει να ειναι ετησια ή διετης; Μπορει ιδιοκτητης να ζητησει εγγυηση μισθωμα (1 ή 2 ενοικια) 3 ερωτήσεις βλέπω εγώ 1. Στο μισθωτήριο μπορούν οι συμβαλλόμενοι να ορίσουν όση διάρκεια επιθυμούν, απλά η ελάχιστη διάρκεια βάση νόμου θα είναι 3 χρόνια. 2. Η επέκταση μπορεί να είναι όση ακριβώς επιθυμούν οι συμβαλλόμενοι. 3. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι το ύψος της εγγύησης, βάσει νόμου, δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα δύο μισθώματα. Επεξ/σία 13 Φεβρουαρίου 2020 από Joshua21
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 5 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε μια ερωτηση: το συμβολαιο μισθωσης μπορει να ειναι διετες ή ετησιο; Επιπλεον, η επεκταση μπορει να ειναι ετησια ή διετης; Μπορει ιδιοκτητης να ζητησει εγγυηση μισθωμα (1 ή 2 ενοικια) Τουλαχιστον 3 χρονια η αρχικη.Μετα ειναι ελευθερο για οσο συμφωνησουν. 59 λεπτά πριν, zeys13 είπε Η απορία μου είναι αν υπερισχύει το συμβόλαιο στο taxis η το συμφωνητικό που έχουμε υπογράψει και οι 2. Ετσι οπως τα λες υπερισχυει το taxis, όμως άλλοι λένε οτι το taxis είναι μόνο για φορολογικούς σκοπούς. Τι ισχύει; Είσαι λογιστής-δικηγόρος μεσίτης η κάτι άλλο συναφες, ώστε να απαντήσεις με σιγουριά; Και αυτό που λέμε για ανανέωση, τι να ανανεώσω αφού το συμβόλαιο στο taxis αναφέρει 3 χρόνια. Το ίδιο συμβόλαιο είναι Καμμια σχεση το ενα με το αλλο http://www.odigostoupoliti.eu/pos-dilonoume-ta-misthotiria-akiniton-sto-taxisnet/
vamvakoolas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2020 βασικα ειχα μια ερωτηση (οι αλλες ηταν επιθυμητες) συνεχιζω: Αν ο ενοικιαστης επιθυμει να αποχωρησει, τι μπορει να ζητησει σαν αποζημιωση ο ιδιοκτητης ή τιποτα; Ισχυει οτι καταργηθηκε το προσχημα της ιδιοκατοικησης απο ιδιοκτητες; Και τελος το "χοτ" θεμα: τι εργαλεια εχει ο ιδιοκτητης εναντι στη σταση..πληρωμων;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα