Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, conkal είπε

Χαλαρος ειμαι. Ο αριθμος ομως των διαμερισματων που ενοικιαζεται για να μεινουν προσωρινα προσφυγες ειναι πολυ μικρος σε σχεση με τα χιλιαδες διαμερισματα του AirBnB. Ολοκληρες γειτονιες αποκλειονται απο μονιμους ιδιοκτητες ειδικα στην αθηνα.  

Οι δυο μεγαλυτερες και πιο οργανωμενες ΜΚΟ που τελουν υπο την αμεση εποπτεια της Υπατης Αρμοστειας του ΟΗΕ, αυτη τη στιγμη εχουν καπου στα 2500 με 3000 "κλειδια" στην κατοχη τους σε οτι αφορα την Αθηνα. Το μεγεθος αυτο δεν μπορει να θεωρηθει τραγικα μεγαλο αλλα συνυπολογιζεται με εκεινα τα ακινητα που εχουν σοβαρο ζητημα με τα κληρονομικα ( αποποιησεις, χρεη κτλ ) που παραμενουν κλειστα ή τελος παντων αδιαθετα, το γεγονος οτι δεν υπαρχουν ακινητα νεοδμητα και ουτε και προβλεπεται η επανεκινηση της οικοδομης το επομενο διαστημα, τα οσα εχουν κατευθυνθει προς μισθωσεις τυπου BNB τα οποια μπορει να διαφημιζονται κι ακουγονται ομως πραγματικα ακομα δεν υπαρχει καποια βασιμη καταγραφη του αριθμου τους αρα και της επιπτωσης στην αγορα, τα παμπολλα ακινητα που ειναι δεσμευμενα απο τραπεζες λογω δανειων οπως και τα του δημοσιου για διαφορους λογους και καπως ετσι δημιουργειται ενα ζητημα.

Σε αυτο θα πρεπει να προστεθει και η απαιτηση πολλων, δικαιολογημενη απο την πλευρα του ευζην, του να βρουν φτηνο ακινητο νεας κατασκευης και συγχρονων ανεσεων γενικα αν και αδικαιολογητη με τους ορους της προσφορας και ζητησης που εξεταζει το ποια ειναι η τιμη τετοιων ακινητων σε σχεση με τα εισοδηματα των υποψηφιων, οπως και η αρνηση τους να δεχτουν να συμβιβαστουν σε κατι λιγοτερο και να μιλουν για τρωγλες ( !!!!! ), οπως και το οτι ηδη απο το καλοκαιρι του 2019 και αποτομα βασικα η συνεχιζομενη πτωση στις τιμες των ακινητων που ξεκινησε απο το 2010-12 αντιστραφηκε για τους παραπανω λογους μαλλον βιαια και καπως ετσι η αγορα των ακινητων δημιουργει προβληματα σε οσους σε αυτα τα πλαισια αναγκαζονται να αναζητησουν νεα κατοικια.

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Εσυ πηγες στον μεσιτη? Ή ο ιδιοκτητης? 

Σωστή η ερώτησή σου, και προφανές το τι θες να πεις, αλλά "in the real world" αν πας να μη πληρώσεις τον μεσίτη δε θα νοικιάσεις το σπίτι..ξεκάθαρα.

Τα περισσότερα -τουλάχιστον- αξιοπρεπή σπίτια προς ενοικίαση, έχουν δεκάδες υποψήφιους και οι μεσίτες δε χαρίζονται. Με το που θα αναφέρεις κάτι τέτοιο το έχασες το σπίτι διότι ο επόμενος τα έχει στο χέρι.. Είναι τεράστια η ζήτηση.. Πολλοί συν-υποψήφιοι ενοικιαστές έχουν έτοιμα ενοίκια ενός έτους ή και περισσότερα. Άλλοι, αν τους αρέσει πολύ το σπίτι λαδώνουν το μεσίτη με ένα ακόμα ειπλέον ενοίκιο για να μη το χάσουν. Κανονίζουν επίσης, οι γάτοι οι μεσίτες, δύο τρία ραντεβούν ταυτόχρονα ώστε να σου δίνουν κανα δυο λεπτά το πολύ να αποφασίσεις μιας και ο άλλος είναι εκεί και νιώθεις την πίεση, ειδικά αν το σπίτι σου αρέσει.. Σου λέει "πες μου γιατί βλέπεις τι γίνεται, το σπίτι θα φύγει"..Και αν ψάχνεις σπίτι μήνες ολόκληρους δε θα μπεις στη διαδικασία να παζαρέψεις..

Όλα τα άλλα είναι θεωρίες να τις γράφουμε εδώ..

Επεξ/σία από eMike
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, conkal είπε

Δεν πιστευω να το γραφεις σοβαρα. ...

Χιλιαδες ακινητα εχουν αφαιρεθει απο την αγορα λόγω airbnb και τα ενοικια πηγαν στο θεο και παααααλι φταινε οι μεταναστες ?!

Για ποιο πραγμα δεν φταινει πια σε αυτη τη γη ? 

Τα airbnb που αναφερεις θα σου δωσω ενδεικτικα οτι γνωστος μου που εχει ενα που με το ζορι το εδινε 300-350 στην αθηνα για ενοικιαση , με το airbnb τους κακους μηνες βγαζει 1200-1500 καθαρα.

Επισης αυτο δεν παιζει. Στην καλύτερη να τσαμπουκαλευτεις και να μην πληρωσεις τον τελευταιο μηνα. Να σου τα δωσει πισω δεν το κανει κανεις. Θα σου πουν για βαψιματα και επισκευες κτλ

https://www.imerazante.gr/2019/08/09/202506

Καποιες περιοχες εχουν τεραστια ζητηση για airbnb αλλου Υπαρχει μεγαλη πτωση λογω υπερπροσφορας.Στο κεντρο της Αθηνας πλεον οι ΜΚΟ νοικιαζουν μαζικα διαμερισματα με καλες τιμες.Θελεις να μου πεις οτι η Αθηνα του 2020 εχει τους ιδιους μεταναστες με το 2018;;;;Που μενουν ολοι αυτοι;;;Στο κεντρο ειχαν καταληψεις σε δεκαδες κτηρια απο οπου εφυγαν που πηγαν;Εγω δεν το εγραψα ρατσιστικα οπως εσυ το πηρες μια αληθεια γραφω γιατι βαρεθηκα να ακουω το airbnb και το airbnb(στο κουκακι και εκει γυρω ναι εχει κανει ζημια τωρα στην πλατεια βικτωριας και γυρω που μενω εγω ειναι χιλιαδες οι μεταναστες).Εσυ σε ποια περιοχη μενεις και εχεις γνωση;;;

Επεξ/σία από Dannie
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, conkal είπε

Χαλαρος ειμαι. Ο αριθμος ομως των διαμερισματων που ενοικιαζεται για να μεινουν προσωρινα προσφυγες ειναι πολυ μικρος σε σχεση με τα χιλιαδες διαμερισματα του AirBnB. Ολοκληρες γειτονιες αποκλειονται απο μονιμους ιδιοκτητες ειδικα στην αθηνα.  

Μάλλον ανάποδα τα λες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dannie είπε

https://www.imerazante.gr/2019/08/09/202506

Καποιες περιοχες εχουν τεραστια ζητηση για airbnb αλλου Υπαρχει μεγαλη πτωση λογω υπερπροσφορας.Στο κεντρο της Αθηνας πλεον οι ΜΚΟ νοικιαζουν μαζικα διαμερισματα με καλες τιμες.Θελεις να μου πεις οτι η Αθηνα του 2020 εχει τους ιδιους μεταναστες με το 2018;;;;Που μενουν ολοι αυτοι;;;Στο κεντρο ειχαν καταληψεις σε δεκαδες κτηρια απο οπου εφυγαν που πηγαν;Εγω δεν το εγραψα ρατσιστικα οπως εσυ το πηρες μια αληθεια γραφω γιατι βαρεθηκα να ακουω το airbnb και το airbnb(στο κουκακι και εκει γυρω ναι εχει κανει ζημια τωρα στην πλατεια βικτωριας και γυρω που μενω εγω ειναι χιλιαδες οι μεταναστες).Εσυ σε ποια περιοχη μενεις και εχεις γνωση;;;

Ο γραπτός λόγος δεν έχει ύφος, αλλά το "χιλιάδεςςςςς" με τα πόσα "ς" και γενικά όπως το έγραψες μοιάζει ρατσιστικό.

Δεύτερον είμαι και εγώ θύμα των ενοικίων η άποψη μου είναι ότι απλά δεν υπάρχουν σπίτια αξιόλογα. Όταν ένα σπίτι που δεν είναι καν ανακαινισμένο του '80 40 τετραγωνικά νοικιάζεται πάνω από 400 ευρώ σε μια καλή περιοχή π.χ. Νέα Σμύρνη τότε υπάρχει πρόβλημα.

Διάβαζα μια έρευνα που έλεγε σε όλη την Αθήνα δεν μπορεί κάποιος με βασικό να νοικιάσει 2 bedroom appartement. (Αν την βρω θα την ανεβάσω). Η μόνη λύση είναι να υπάρξει πάλι οικοδομή, δεν μας φταίει ούτε το airbnb ούτε οι μετανάστες ούτε οι ιδιοκτήτες. Απλά υπάρχει τεράστια ζήτηση και η προσφορά εκτός από μειωμένη είναι και κακής ποιότητας κυρίως.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, conkal είπε

Επισης αυτο δεν παιζει. Στην καλύτερη τσαμπουκαλευτεις και να μην πληρωσεις τον τελευταιο μηνα. Να σου τα δωσει πισω δεν το κανει κανεις. Θα σου πουν για βαψιματα και επισκευες κτλ

Από προσωπική εμπειρία είναι 50-50, δηλαδή την μια φορά μου έχει τύχει να μην πληρώσω τον τελευταίο μήνα μετά από προτροπή και του ιδιοκτήτη.

Την άλλη φορά δεν πλήρωσα τον τελευταίο μήνα από μόνος μου αλλά όταν έφυγα μου ζήτησαν ένα μικρό ποσό (όχι όλη την εγγύηση, 50-100 ευρώ) για να κάνουν μια συντήρηση σε καυστήρα και air condition.

Αλλά εκτός αυτού το θεωρώ πολύ κοινή πρακτική από άλλα άτομα (στο φόρουμ και εκτός). 

Δημοσ.

Για τον μεσίτη πάντως ήταν μισό ενοίκιο απο τον ενοικιαστή και μισό απο τον ιδιοκτήτη. Δεν νομίζω να έχει αλλάξει αυτό !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για τον μεσίτη είναι ό,τι συμφωνία έχει γίνει. Ο καθένας (ενοικιαστής, ιδιοκτήτης) οφείλει στον μεσίτη ότι συμφώνησε μαζί του. Πολλές φορές π.χ. οι μεσίτες δεν παίρνουν προμήθεια από τους ιδιοκτήτες ώστε να έχουν σπίτια να δείχνουν, και στηρίζονται στην προμήθεια που θα πάρουν από τον ενοικιαστή που θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους. Άλλες φορές συμφωνούν να πάρουν και από τους 2. Εξαρτάται από την περιοχή, τη χρονική περίοδο, την αγορά, το business model του μεσίτη κλπ. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας πληρώνει απευθείας στον μεσίτη ό,τι έχει συμφωνήσει και σε καμία περίπτωση μέσω του άλλου.

Κατά τα άλλα όντως 1-2 ενοίκια μπροστά ως εγγύηση είναι λογικά (περισσότερο το 1 παρά τα 2) και, προφανώς, το ενοίκιο του μήνα που τρέχει.

Σχετικά με την τύχη της εγγύησης, διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιό σας (κατά προτίμηση πριν το υπογράψετε). Το σύνηθες είναι ότι:

- Η εγγύηση επιστρέφεται στο τέλος, εκτός αν έχουν γίνει ζημιές πέραν αυτών που δικαιολογούνται από συνήθη χρήση. Το ότι π.χ. το σπίτι θέλει μετά από 3-4 χρόνια βάψιμο, δεν είναι ζημιά που δικαιολογεί την παρακράτηση της εγγύησης, εκτός αν είχε συμφωνηθεί εξαρχής διαφορετικά.
- Τα τελευταία ενοίκια δεν συμψηφίζονται με την εγγύηση (πληρώνονται κανονικά και επιστρέφεται η εγγύηση με την παράδοση του ακινήτου στον ιδιοκτήτη, την εξόφληση τυχόν λογαριασμών κλπ). Διαφορετικά, αν συμψηφίζονταν με ενοίκια, χάνεται η έννοια της "εγγύησης".

Επεξ/σία από chdeal
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, armagedwnn είπε

Ο γραπτός λόγος δεν έχει ύφος, αλλά το "χιλιάδεςςςςς" με τα πόσα "ς" και γενικά όπως το έγραψες μοιάζει ρατσιστικό.

Δεύτερον είμαι και εγώ θύμα των ενοικίων η άποψη μου είναι ότι απλά δεν υπάρχουν σπίτια αξιόλογα. Όταν ένα σπίτι που δεν είναι καν ανακαινισμένο του '80 40 τετραγωνικά νοικιάζεται πάνω από 400 ευρώ σε μια καλή περιοχή π.χ. Νέα Σμύρνη τότε υπάρχει πρόβλημα.

Διάβαζα μια έρευνα που έλεγε σε όλη την Αθήνα δεν μπορεί κάποιος με βασικό να νοικιάσει 2 bedroom appartement. (Αν την βρω θα την ανεβάσω). Η μόνη λύση είναι να υπάρξει πάλι οικοδομή, δεν μας φταίει ούτε το airbnb ούτε οι μετανάστες ούτε οι ιδιοκτήτες. Απλά υπάρχει τεράστια ζήτηση και η προσφορά εκτός από μειωμένη είναι και κακής ποιότητας κυρίως.

Σε αυτο εχεις δικιο το ςςςςς ηταν καπως...!Ζω στο κεντρο και ειναι η πρωτη φορα τα τελευταια 20 χρονια που εχει τοσους πολλους μεταναστες.Μια κατασταση αδιανοητη οποτε λογικα αυτοι που μενουν.Εζησα την κριση που ενα διαμερισμα το νοικιαζα 300 ευρω το πηγα 250 και μετα 200 γιατι ακομα και μεταναστες ειχαν φυγει για τις πατριδες τους(κυριως αλβανοι).Ολες οι πολυκατοικιες διπλα μου με αδεια διαμερισματα.Απο τα τελη του 2019 ξαφνικα νοικιαστηκαν σχεδον ολα το διαμερισμα ακομα και το δικο μου το ζητουσαν ΜΚΟ με 350(ασχετα που το πουλησα).Ναι παιζει ρολο το airbnb ναι παιζουν ρολο οι βιζες αλλα εδω που ζω εγω κατα 80% ειναι θεμα μεταναστων και ΜΚΟ.Οι ελληνες που μπορουσαν ακομα και οι μεταναστες με οικογενειες και καλες δουλειες εφυγαν για καλυτερες περιοχες.Οικοδομικη δραστηριοτητα στο κεντρο δεν μπορει να υπαρξει τωρα εκτος μπορει αλλα υπαρχει ενας φοβος οτι η κριση θα ξαναερθει.Αν ο πολεμος στην συρια σταματησει κ.τ.λ και φυγουν καποιες χιλιαδες θα αδειασουν παλι σπιτια(οπως και το 2010 μεχρι 2018)και θα πεσουν οι τιμες.Υπαρχει μια συμπεριφορα λες και η Ελλαδα εχει ανεβει οικονομικα και ολα πηγαινουν καλα αλλα οταν την εχεις παθει μια φορα και ζεις την πραγματικοτητα προσεχεις.Πιστευω οταν απελευθερωθουν οι πλειστηριασμοι και βγουν χιλιαδες ακινητα στην αγορα θα πεσουν οι τιμες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Dannie είπε

..........

Αν ο πολεμος στην συρια σταματησει κ.τ.λ και φυγουν καποιες χιλιαδες θα αδειασουν παλι σπιτια(οπως και το 2010 μεχρι 2018)και θα πεσουν οι τιμες.Υπαρχει μια συμπεριφορα λες και η Ελλαδα εχει ανεβει οικονομικα και ολα πηγαινουν καλα αλλα οταν την εχεις παθει μια φορα και ζεις την πραγματικοτητα προσεχεις.Πιστευω οταν απελευθερωθουν οι πλειστηριασμοι και βγουν χιλιαδες ακινητα στην αγορα θα πεσουν οι τιμες.

O πολεμος της Συριας εχει επιδραση μεν στο μεταναστευτικο αλλα δεν ειναι ο κυριος λογος. Ετσι και να σταματησει αυριο το πρωι η πολεμικη δραστηριοτητα, αυτο δε σημαινει οτι θα εξαφανιστει και η φτωχεια, η ανεργια και η καταστροφη που επεφερε η πολυετης συγκρουση. Επισης, υπαρχει και ολοκληρη Αφρικη οπως και Ασια οι οποιες και τροφοδοτουν το μεταναστευτικο.

Σε οτι αφορα τις τραπεζες, ειναι νομιζω λαθος το να πιστευει κανεις οτι αυτες θα ασκησουν ή οτι ασκησαν σε καποια φαση ιστορικα, κοινωνικη πολιτικη. Τα δεσμευμενα ακινητα τους το πιθανοτερο ειναι να κατευθυνθουν προς τις bnb λυσεις ή προς την πωληση για golden visa κατι που σημαινει περαιτερω ανοδο των τιμων, καθως τα εν λογω μεν ακινητα θα πωλουνται ακριβα εως και υπερμετρα ψηλα ως τιμες πωλησης βασικα, με την υπολοιπη αγορα, τους "γειτονες" δηλαδη που θα βλεπουν αυτη την κατασταση να αντιδρουν αναλογα.

Επισης, στο κεντρο της Αθηνας, εχει ξεκινησει ηδη ενα φαινομενο τοποθετησεων ξενων επενδυτων, οι οποιοι και αγοραζουν ολοκληρα κτιρια και μαλιστα εχω παραδειγματα 3 και 4 κτιριων σε μολις ενα οικοδομικο τετραγωνο, ειδικα σε σημεια και γειτονιες που ακομα για τον ελληνα μικροαστο θεωρουνται προβληματικα εως και κακοφημα. Ειναι τοσο βλακες ή μηπως κατι αλλο συμβαινει;

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να πηγαίνουμε στην επαρχία σιγά σιγά έχουν ξεφύγει εδώ στην Αθήνα. Ευτυχώς που ο ιδιοκτήτης μου είναι Άνθρωπος και όπως δεν του ζήτησα μείωση τα χρόνια της κρίσης δεν μου ζήτησε και αυτός αύξηση τώρα γτ από ότι έχω τσεκαρει το δίνει άνετα +100 από ότι δίνω εγώ τώρα . Πάντως αν έφευγα και αναγκαζομουν να δίνω 400 και 500 για τρωγλη θα νοίκιαζα με 1000 καλό σπίτι και θα καθόμουν 4-5 μήνες χωρίς να δουν ενοίκιο και μετά θα έφευγα. Καλά τους κάνουν γιατί την έχουν ψωνίσει και νομίζουν ότι με ένα σπιτάκι στην Αθήνα έπιασαν τον παπά απ' τα α....

• Like 1
Δημοσ.

Ξεφεύγει από το αρχικό post για την αμοιβή μεσίτη αλλά πρέπει να συγκρίνουμε κάποια στιγμή την Αθήνα και με άλλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σχετικά με το σε πόσες από αυτές μπορείς να νοικιάσεις studio σχετικά στο κέντρο πόσο μάλλον δυάρι με το βασικό μισθό (ή είναι εξίσου μεγάλο το ποσοστιαίο κόστος γι αυτόν το μισθό) και αν ναι, γιατί πολλοί νοικιάζουν δωμάτια σε κοινόχρηστα σπίτια με συγκατοίκους.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 29gk είπε

O πολεμος της Συριας εχει επιδραση μεν στο μεταναστευτικο αλλα δεν ειναι ο κυριος λογος. Ετσι και να σταματησει αυριο το πρωι η πολεμικη δραστηριοτητα, αυτο δε σημαινει οτι θα εξαφανιστει και η φτωχεια, η ανεργια και η καταστροφη που επεφερε η πολυετης συγκρουση. Επισης, υπαρχει και ολοκληρη Αφρικη οπως και Ασια οι οποιες και τροφοδοτουν το μεταναστευτικο.

Σε οτι αφορα τις τραπεζες, ειναι νομιζω λαθος το να πιστευει κανεις οτι αυτες θα ασκησουν ή οτι ασκησαν σε καποια φαση ιστορικα, κοινωνικη πολιτικη. Τα δεσμευμενα ακινητα τους το πιθανοτερο ειναι να κατευθυνθουν προς τις bnb λυσεις ή προς την πωληση για golden visa κατι που σημαινει περαιτερω ανοδο των τιμων, καθως τα εν λογω μεν ακινητα θα πωλουνται ακριβα εως και υπερμετρα ψηλα ως τιμες πωλησης βασικα, με την υπολοιπη αγορα, τους "γειτονες" δηλαδη που θα βλεπουν αυτη την κατασταση να αντιδρουν αναλογα.

Επισης, στο κεντρο της Αθηνας, εχει ξεκινησει ηδη ενα φαινομενο τοποθετησεων ξενων επενδυτων, οι οποιοι και αγοραζουν ολοκληρα κτιρια και μαλιστα εχω παραδειγματα 3 και 4 κτιριων σε μολις ενα οικοδομικο τετραγωνο, ειδικα σε σημεια και γειτονιες που ακομα για τον ελληνα μικροαστο θεωρουνται προβληματικα εως και κακοφημα. Ειναι τοσο βλακες ή μηπως κατι αλλο συμβαινει;

Αν αναφέρεσαι σε Κινέζους απλά έχουν μαζέψει πολύ χρήμα που θέλουν να κρύψουν απτην κυβέρνηση τους και οι εδώ συνεργάτες τους τους τα μασάνε κανονικά με σάπια ακίνητα 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, 29gk είπε

Οποιος μπορει να προβλεψει το μελλον ειναι αυτος που μπορει να γινει και πλουσιος με τις καταλληλες κινησεις.Δεν ξερω τι θα γινει απλα κανω καποιες σκεψεις.Εγω δεν βλεπω ανοδο της οικονομιας και των μισθων.Στην γειτονια μου εχουν κλεισει οι ελληνες τα μαγαζια τους και εχουν ανοιξει 30 μινιμαρκετ απο πακιστανους και μπαγκλαντεζ τωρα πως εχουν κερδος τοσα πολλα μαζεμενα μαζι δεν ξερω.Ουτε βλεπω να ανοιγουν εργοαστασια η επιχειρησεις.Οι ξενοι αγοραζουν(κυριως φιλετα)μπορει να βλεπουν κατι που εγω δεν βλεπω.Ενταξει ποσο τουριστικη να γινει η Αθηνα οι περισσοτεροι ερχονται για 1-2 μερες και φευγουν για τα νησια.Επισης βλεπω πολλες πολυκατοικιες χωρις θερμανση αλλα και αρκετες πλεον χωρις ασανσερ αυτο δεν δειχνει αναπτυξη.Βεβαια ειναι περιεργο το πως η Ελλαδα εχει το χειροτερο κεντρο ευρωπαικης πρωτευουσας.Δεν ειναι λογικο.Μηπως απαξιωνουν περιοχες για να αγοραζουν οικοδομικα τετραγωνα(μετα απο χρονια μιας και πολλοι πολιτικοι εχουν ακινητα στο κεντρο).Δεν ξερω πραγματικα.

Δημοσ.
Spoiler

Τι σχεση εχουν οι μεταναστες, οι ΜΚΟ, οι πολεμοι και η Συρια με αυτο που ρωτησε ο ts? Στειλτε σε pm μεταξυ σας ή ανοιξτε νεο θεμα αν γουσταρετε...Αντε με τον καθενα...

Εγω παντως ηξερα οτι η αμοιβη του μεσιτη (εφοσον μπηκε στη μεση) ειναι 50% απο τον ενοικιαστη και 50% απο τον ιδιοκτητη. Εκτος αν εχει συμφωνηθει κατι αλλο...Απ οτι καταλαβα εσυ απευθυνθηκες σε μεσιτη, ο ιδιοκτητης απευθυνθηκε σε μεσιτη και ο μεσιτης σας ενωσε. Αρα λογικο ειναι αυτο το 50-50.

Μετα η εγγυηση ειναι στανταρ, τη δινεις και σου επιστρεφεται (αν ολα πανε καλα) στο τελος οταν φυγεις. Και το ενα ενοικιο μπροστα ειναι στανταρ (εχω ακουσει και δυο).

Οποτε για το μονο που θα ειχα ενσταση ειναι το να πληρωσεις εσυ εξολοκληρου τον μεσιτη. Τα αλλα ειναι νορμαλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...