Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ενοικιάσω για πρώτη φορά ένα σπίτι και δεν ξέρω πως λειτουργεί η φάση.

Ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε δυο ενοίκια μπροστά+ πληρωμη(1 νοίκι) για τον μεσιτη. Λογικό είναι  αυτό; 
Εγω νομιζα πως η πληρωμή του μεσίτη είναι ο πρώτος μήνας.

Δηλαδη πληρώνω τον πρώτο μήνα τον μεσίτη και από τον δεύτερο και μετά τον ιδιοκτήτη, όχι;

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα μπήκε και μεσίτης στην μέση, πληρώνεις 1 ενοίκιο για την εγγύηση, 1 τον τρέχων μήνα και 1 για τον μεσίτη αν είναι τόση η αμοιβή του.

• Like 1
Δημοσ.

Όντως πολλά είναι αλλά έτσι είναι όταν μπαίνει και μεσίτης στην μέση. Πόσο ενοίκιο θα δίνεις, πόσα τμ και σε ποια περιοχή; Ρωτάω από περιέργεια επειδή έχουν ανέβει τα ενοίκια λόγω rbnb. Βασικά λήγει σε ένα χρόνο το συμβόλαιο μου και θα πρέπει να ψάξω για καινούριο και με έχει αγχώσει λίγο η διαδικασία με το ενοίκιο.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, antrevenant είπε

Όντως πολλά είναι αλλά έτσι είναι όταν μπαίνει και μεσίτης στην μέση. Πόσο ενοίκιο θα δίνεις, πόσα τμ και σε ποια περιοχή; Ρωτάω από περιέργεια επειδή έχουν ανέβει τα ενοίκια λόγω rbnb. Βασικά λήγει σε ένα χρόνο το συμβόλαιο μου και θα πρέπει να ψάξω για καινούριο και με έχει αγχώσει λίγο η διαδικασία με το ενοίκιο.

Κατα 80% εχουν ανεβει τα ενοικια γιατι εχουν ερθει χιλιαδεςςςςς μεταναστες.Ισα-ισα πολλα σπιτια που ηταν σε πλατφορμες τυπου airbnb μετα τις αλλαγες στην φορολογια την υπερπροσφορα(οποτε παλι μειωνεται το κερδος)εχουν βγει στην αγορα για μακροχρονια μισθωση.Εκτος τις περιοχες κοντα στην ακροπολη που τα πραγματα ειναι δυσκολα να βρεις για ενοικιο.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, DTsuras είπε

3 μηνιάτικα μπροστά δηλαδη; Πολλά μου φαίνονται αλλά οκ 

μπορουσες να πληρωσεις 2 μονο εφόσον δε χρησιμοποιούσες τις υπηρεσίες του μεσίτη...

κατα τα αλλα αυτα ειναι απλα προσεξε, πληρωνεις τα 2 στον ιδιοκτητη και το 1 στο μεσίτη

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dannie είπε

Κατα 80% εχουν ανεβει τα ενοικια γιατι εχουν ερθει χιλιαδεςςςςς μεταναστες.Ισα-ισα πολλα σπιτια που ηταν σε πλατφορμες τυπου airbnb μετα τις αλλαγες στην φορολογια την υπερπροσφορα(οποτε παλι μειωνεται το κερδος)εχουν βγει στην αγορα για μακροχρονια μισθωση.Εκτος τις περιοχες κοντα στην ακροπολη που τα πραγματα ειναι δυσκολα να βρεις για ενοικιο.

Δεν πιστευω να το γραφεις σοβαρα. ...

Χιλιαδες ακινητα εχουν αφαιρεθει απο την αγορα λόγω airbnb και τα ενοικια πηγαν στο θεο και παααααλι φταινε οι μεταναστες ?!

Για ποιο πραγμα δεν φταινει πια σε αυτη τη γη ? 

Τα airbnb που αναφερεις θα σου δωσω ενδεικτικα οτι γνωστος μου που εχει ενα που με το ζορι το εδινε 300-350 στην αθηνα για ενοικιαση , με το airbnb τους κακους μηνες βγαζει 1200-1500 καθαρα.

7 ώρες πριν, Ihavetheanswers είπε

Την εγγύηση την παίρνεις πίσω τον τελευταίο μήνα οπότε δεν είναι ενοίκιο, αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων γίνεται συμψηφισμός. 

Επισης αυτο δεν παιζει. Στην καλύτερη να τσαμπουκαλευτεις και να μην πληρωσεις τον τελευταιο μηνα. Να σου τα δωσει πισω δεν το κανει κανεις. Θα σου πουν για βαψιματα και επισκευες κτλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, conkal είπε

Χιλιαδες ακινητα εχουν αφαιρεθει απο την αγορα λόγω airbnb και τα ενοικια πηγαν στο θεο και παααααλι φταινε οι μεταναστες ?!

Για ποιο πραγμα δεν φταινει πια σε αυτη τη γη ? 

Καλά χαλάρωσε. Είναι γνωστό πως οι ΜΚΟ παίρνουν ότι διαμέρισμα υπάρχει και βάζουν μετανάστες και πληρώνουν πολλά στους ιδιοκτήτες. Έχω και γνωστούς σε ΜΚΟ που κάνουν αυτή τη δουλειά - εκτός του διπλανού μου Διαμερίσματος που ήταν παρατημένο 15 χρόνια και τελικά νοικιάστηκε μεσω ΜΚΟ. Το μόνο πρόβλημα των ΜΚΟ είναι να βρουν διαμερίσματα και ακόμα καλύτερα ολόκληρες πολυκατοικίες. 

Σαφώς δεν είναι μόνο αυτό. Είναι συνδυασμός παραγόντων η έλλειψη διαμερισμάτων. Αλλά είναι και αυτό

9 ώρες πριν, DTsuras είπε

Ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε δυο ενοίκια μπροστά+ πληρωμη(1 νοίκι) για τον μεσιτη. Λογικό είναι  αυτό; 

Δηλαδη πληρώνω τον πρώτο μήνα τον μεσίτη και από τον δεύτερο και μετά τον ιδιοκτήτη, όχι;

Στη συμφωνία είναι όλα. 

Ναι ο μεσίτης πρέπει να πληρωθεί. 1

Ναι πρέπει να δώσεις εγγύηση. +1

Ε δεν πρέπει να δώσεις και το τρέχον ενοίκιο? +1

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, mourouzis2005 said:

Εσυ πηγες στον μεσιτη? Ή ο ιδιοκτητης? 

Η πιο σωστή ερώτηση.  Αν το ακινητο το ειδες σε αγγελία και ήρθε μεσίτης να στο δείξει κτλ. εσύ δεν δίνεις τίποτα στον μεσίτη(βέβαια αυτός μπορεί να μην στο ενοικιάσει μετά) αλλά από οτι κατάλαβα μάλλον ο ιδιοκτήτης θέλει να περάσει το κόστος του μεσίτη σε εσένα.

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, DTsuras είπε

Αυτά που νόμιζες δεν ισχύουν.

Καταρχήν έχεις υπογράψει κάποιο χαρτί με τον μεσίτη? Αν ναι τότε χρωστάς στον μεσίτη ότι ακριβώς περιγράφεται στο χαρτί αυτό, αν όχι τότε δεν χρωστάς στον μεσίτη απολύτως τίποτα.

Τώρα στον ιδιοκτήτη, το λογικό και σύνηθες είναι να του δίνεις ένα νοίκι για τον τρέχον μήνα συν ένα ή δύο ενοίκια για εγγύηση.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Καλά χαλάρωσε. Είναι γνωστό πως οι ΜΚΟ παίρνουν ότι διαμέρισμα υπάρχει και βάζουν μετανάστες και πληρώνουν πολλά στους ιδιοκτήτες. Έχω και γνωστούς σε ΜΚΟ που κάνουν αυτή τη δουλειά - εκτός του διπλανού μου Διαμερίσματος που ήταν παρατημένο 15 χρόνια και τελικά νοικιάστηκε μεσω ΜΚΟ. Το μόνο πρόβλημα των ΜΚΟ είναι να βρουν διαμερίσματα και ακόμα καλύτερα ολόκληρες πολυκατοικίες. 

Σαφώς δεν είναι μόνο αυτό. Είναι συνδυασμός παραγόντων η έλλειψη διαμερισμάτων. Αλλά είναι και αυτό

Χαλαρος ειμαι. Ο αριθμος ομως των διαμερισματων που ενοικιαζεται για να μεινουν προσωρινα προσφυγες ειναι πολυ μικρος σε σχεση με τα χιλιαδες διαμερισματα του AirBnB. Ολοκληρες γειτονιες αποκλειονται απο μονιμους ιδιοκτητες ειδικα στην αθηνα.  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...